izvinjavam se brateLeon_Professional je napisao/la:ChWilla i Delinjo debata uzivo
a toga sjećam, džemo sadiković dao dva gola iz slobodnih...ali opet nije išlo.delinjo je napisao/la:da!!ChWilla je napisao/la:mislim kako nas travnik uvijek dobije na piroti, a ni na grbavici ne izgubi više od 2 razlike, ko god igrao za nas i za njih.
pravilnim pristupom kad znaš da si slabiji i da se ne možeš nadigravati.
a kad si vec spomenuo travnik...sjecas se one utakmice kad smo vodili 2 0 do 88 minute cini mi se i izgubili 3:2![]()
![]()
![]()
Ma samo vi, lijepo je citati dobre rasprave.delinjo je napisao/la:izvinjavam se brateLeon_Professional je napisao/la:ChWilla i Delinjo debata uzivo![]()
To su one godine bez pobjede u gostima... Ja se sjećam baš dobro, bio sam tu, prvo je bila odgođena utakmica, pa poslije par dana igrana. Snijeg napadao, igrači izašli na teren, pa ih sudija poslao do svlačionice kao da odluči, a naši navijači prišli tu do hodnika što vodi u svlačionicu, pa jedan od nas pita igrače: "Šta je, hoćete li igrati?" Neko od igrača kaže da izgleda ipak neće, a ovaj: "E, ne morate ni igrati više nikako!"ChWilla je napisao/la:a toga sjećam, džemo sadiković dao dva gola iz slobodnih...ali opet nije išlo.delinjo je napisao/la:da!!ChWilla je napisao/la:mislim kako nas travnik uvijek dobije na piroti, a ni na grbavici ne izgubi više od 2 razlike, ko god igrao za nas i za njih.
pravilnim pristupom kad znaš da si slabiji i da se ne možeš nadigravati.
a kad si vec spomenuo travnik...sjecas se one utakmice kad smo vodili 2 0 do 88 minute cini mi se i izgubili 3:2![]()
![]()
![]()
Grdo se varašGrbavica je napisao/la:Ne mora značiti. Onaj fudbal i ovaj danas su nebo i zemlja. Doduše kod nas je to tu negdje isti nivo i ko prije 30 godina
Pa vjerovatno i bi ali ne mozes poreditit to nikako, sada se puno vise paznje pridodaje taktici i fizickoj spremi. Nezahvalno je fakat porediti ta vremena i ova sada.Model1964 je napisao/la:Grdo se varašGrbavica je napisao/la:Ne mora značiti. Onaj fudbal i ovaj danas su nebo i zemlja. Doduše kod nas je to tu negdje isti nivo i ko prije 30 godinaOnaj Željo bi nalupo ovog Želju 9 od 10 tekmi, jedna bi možda bila nerješeno
. Svi napreduju samo BIH nazaduje. Surova realnost.
Zato i dodah ovu zadnju rečenicu. Tadašnji fudbal i ovaj današnji se dosta razlikuju. U ta doba presing čini mi se da nije ni postojao, gledam te neke starije utakmice i imam utisak da skoro nikako ne napadaju igrača koji ima loptu. Nekako se ležerno grade akcije, opušteno, šetnja i kreće napad. Onda dosta taktički neodgovorno, pogotovo ofanzivni igrači, što danas nije slučaj. Fudbal je "živa stvar" i sa godinama evoluira, napreduje, mijenja se, neke pozicije izumiru, neke se rađaju. Ali zato i jeste zanimljivo.Model1964 je napisao/la:Grdo se varašGrbavica je napisao/la:Ne mora značiti. Onaj fudbal i ovaj danas su nebo i zemlja. Doduše kod nas je to tu negdje isti nivo i ko prije 30 godinaOnaj Željo bi nalupo ovog Želju 9 od 10 tekmi, jedna bi možda bila nerješeno
. Svi napreduju samo BIH nazaduje. Surova realnost.
Eh da smo imali ovog Zelju protiv Standarada,...Model1964 je napisao/la:Ponavljam Evropa je napredovala BIH nazadovala. Zato bi onaj Željo nalupo ovog Želju. Naravno sadašnja Barca bi poderala svaku ekipu iz 80tih