Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet mar 24, 2016 10:57 pm

ChWilla i Delinjo debata uzivo :kafa:

delinjo
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:59 pm

Leon_Professional je napisao/la:ChWilla i Delinjo debata uzivo :kafa:
izvinjavam se brate :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

ChWilla
Kontakt:

čet mar 24, 2016 10:59 pm

ne, ne sjećam.

nije amar vazda umirao u ljepoti. nekad je bilo jako daleko od toga, tipično je više insistirao na odbrani i fizičkoj spremi.
gradi željo boli te *****

ChWilla
Kontakt:

čet mar 24, 2016 11:00 pm

delinjo je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:mislim kako nas travnik uvijek dobije na piroti, a ni na grbavici ne izgubi više od 2 razlike, ko god igrao za nas i za njih.

pravilnim pristupom kad znaš da si slabiji i da se ne možeš nadigravati.
da!!
a kad si vec spomenuo travnik...sjecas se one utakmice kad smo vodili 2 0 do 88 minute cini mi se i izgubili 3:2 :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
a toga sjećam, džemo sadiković dao dva gola iz slobodnih...ali opet nije išlo.
gradi željo boli te *****

Model1964

čet mar 24, 2016 11:06 pm

Nije Amar umirao u ljepoti, več je insistirao na jednom sistemu igre. Taj sistem je na našim livadama davao rezultate. Na evropskim livadama sa takvim igračima i takvom upravom nemaš šansi. Da bi napredovao moraš popiti puno gorkih pilula za lilula. Amar je to znao, trebali su se samo u to još uvjerti naše zvjezdice :) što bi rekli nemereš od... pravio pitu.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Leon_Professional
Kontakt:

čet mar 24, 2016 11:06 pm

delinjo je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:ChWilla i Delinjo debata uzivo :kafa:
izvinjavam se brate :D :D
Ma samo vi, lijepo je citati dobre rasprave. :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Model1964

čet mar 24, 2016 11:18 pm

@ChWilla
Kada je Švabo početkom 80tih izmislio Šabana i postavio ga da igra dvije pozicije, u odbrani stopera u napadu zadnjeg veznog, je to u Yugi bila revolucija. Šaban je profi i znamo gdje i kako je završio. Amar proba okomito na go da što prije završi posao jer zna koliko može Jamak da trči :) , zna koliko protivničke ekipe udaraju pa nađe Lazara ne da daje golove nego da se tuče sa štoperima. E sad u evropi Jamak i Lazar.... U prvom mandatu je imao više dobrog materijala i samim tim je igra bila bolja. Ispravi me ako griješim.
Zadnja izmjena: Model1964, dana/u čet mar 24, 2016 11:29 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet mar 24, 2016 11:23 pm

Zar Fićo nije došo iz Gepeka

Model1964

čet mar 24, 2016 11:28 pm

imaš pravo Fičo Gepek, Čipe Pofalički :)
Domene :)

Rodom s mejtaša
Kontakt:

čet mar 24, 2016 11:31 pm

Ne mogu se porediti oni igrači i ovi nikako bez obzira ko je trener. Švabo je pravio ekipu skoro 8 godina. Nije onda bilo ovoliko balavurdije ko sad. Imao si igrača u ekipi do njegove 28 godine gotovo bez bojazni da će negdje otići osim eventualno u veliku četvorku, ali i to su bili rijetki izuzeci. Neuporediva su to vremena i kvalitet u svakom smislu. Ona ekipa Želje bi danas igrala grupe redovno.

Grbavica
Kontakt:

čet mar 24, 2016 11:34 pm

Ne mora značiti. Onaj fudbal i ovaj danas su nebo i zemlja. Doduše kod nas je to tu negdje isti nivo i ko prije 30 godina.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Roberto Baggio
Kontakt:

čet mar 24, 2016 11:37 pm

ChWilla je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:mislim kako nas travnik uvijek dobije na piroti, a ni na grbavici ne izgubi više od 2 razlike, ko god igrao za nas i za njih.

pravilnim pristupom kad znaš da si slabiji i da se ne možeš nadigravati.
da!!
a kad si vec spomenuo travnik...sjecas se one utakmice kad smo vodili 2 0 do 88 minute cini mi se i izgubili 3:2 :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
a toga sjećam, džemo sadiković dao dva gola iz slobodnih...ali opet nije išlo.
To su one godine bez pobjede u gostima... Ja se sjećam baš dobro, bio sam tu, prvo je bila odgođena utakmica, pa poslije par dana igrana. Snijeg napadao, igrači izašli na teren, pa ih sudija poslao do svlačionice kao da odluči, a naši navijači prišli tu do hodnika što vodi u svlačionicu, pa jedan od nas pita igrače: "Šta je, hoćete li igrati?" Neko od igrača kaže da izgleda ipak neće, a ovaj: "E, ne morate ni igrati više nikako!" :rofl1: To mi je vazda jedan od najdražih primjera kada pokušavam nekom da objasnim te mračne godine.
FK Željezničar 1921

Model1964

čet mar 24, 2016 11:40 pm

Grbavica je napisao/la:Ne mora značiti. Onaj fudbal i ovaj danas su nebo i zemlja. Doduše kod nas je to tu negdje isti nivo i ko prije 30 godina
Grdo se varaš :) Onaj Željo bi nalupo ovog Želju 9 od 10 tekmi, jedna bi možda bila nerješeno :) . Svi napreduju samo BIH nazaduje. Surova realnost.

brile
Kontakt:

čet mar 24, 2016 11:42 pm

Model1964 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:Ne mora značiti. Onaj fudbal i ovaj danas su nebo i zemlja. Doduše kod nas je to tu negdje isti nivo i ko prije 30 godina
Grdo se varaš :) Onaj Željo bi nalupo ovog Želju 9 od 10 tekmi, jedna bi možda bila nerješeno :) . Svi napreduju samo BIH nazaduje. Surova realnost.
Pa vjerovatno i bi ali ne mozes poreditit to nikako, sada se puno vise paznje pridodaje taktici i fizickoj spremi. Nezahvalno je fakat porediti ta vremena i ova sada.

Grbavica
Kontakt:

čet mar 24, 2016 11:48 pm

Model1964 je napisao/la:
Zato i dodah ovu zadnju rečenicu. Tadašnji fudbal i ovaj današnji se dosta razlikuju. U ta doba presing čini mi se da nije ni postojao, gledam te neke starije utakmice i imam utisak da skoro nikako ne napadaju igrača koji ima loptu. Nekako se ležerno grade akcije, opušteno, šetnja i kreće napad. Onda dosta taktički neodgovorno, pogotovo ofanzivni igrači, što danas nije slučaj. Fudbal je "živa stvar" i sa godinama evoluira, napreduje, mijenja se, neke pozicije izumiru, neke se rađaju. Ali zato i jeste zanimljivo.
Ti se sigurno sjećaš tadašnje najbolje ekipe na svijetu osamdesetih godina i najbolje ekipe sada. Ma ni blizu po kvalitetu ne bi mogli.

Model1964

čet mar 24, 2016 11:52 pm

Ispada da sam senilni starac :) kad spominjem ona vremena. Fizika i taktika u Evropi ok. Ja se smijem kladiti da niti jedan bek u ligi od 95 pa dalje nije po fizici bolji od Baneta Berjana ili Žvake. Ovo što sada igra Iniesta je igrao Oda. Pa ta bivša liga je bila u rangu liga petice. Doktori taktike Mladinič, Ivič, Švabo.... Žalosno je da ovo pišem, kamo sreče da mogu reči da smo napredovali.

Model1964

čet mar 24, 2016 11:55 pm

Ponavljam Evropa je napredovala BIH nazadovala. Zato bi onaj Željo nalupo ovog Želju. Naravno sadašnja Barca bi poderala svaku ekipu iz 80tih

Grbavica
Kontakt:

čet mar 24, 2016 11:58 pm

Znam da je Željo nekad davno imao ove "moderne" bekove koji su stizali i naprijed i nazad odraditi kvalitetno, to je tad bila moderna taktika ispred vremena. A to je ono što se očekuje od Memije danas, podjednako dobar u odbrani a i u napadu.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet mar 24, 2016 11:58 pm

Ajmo Damire jos set, da nam uplatis stolice!
Željezničar ante portas !

Elegant
Kontakt:

pet mar 25, 2016 12:00 am

Model1964 je napisao/la:Ponavljam Evropa je napredovala BIH nazadovala. Zato bi onaj Željo nalupo ovog Želju. Naravno sadašnja Barca bi poderala svaku ekipu iz 80tih
Eh da smo imali ovog Zelju protiv Standarada,...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava