LeBlue je napisao/la: ↑ned apr 30, 2017 7:23 pm
Bergeron je napisao/la: ↑ned apr 30, 2017 7:13 pm
LeBlue je napisao/la: ↑ned apr 30, 2017 7:04 pm
Kakve gluposti? Pogledaj statistiku protiv Slobode, i pogledaj cinjenicu da smo bili bez S. Stevanovica, Stanica i Markovica. Sva tri su nam jako bitna. Zar nije smijesno citati komentare kako treba dati otkaz Petrovicu? Jel on kriv sto Bogicevic i Kerla grijese? I kad je bilo 1-1 igrali smo dobro, imali smo prilike. Neznam sta ljudi nekad ocekivaju.
Pusti ti statistiku. Nikada statistika nije donijela trofej. I u Amarovo doba smo imali statistiku za plakati, ali 3 suta su bila najmanje 2 pogotka i to je to. Zatvori i slavi. Slavko naravno da nece dobiti otkaz nakon ove utakmice, ali ako se titula ne osvoji ne vjerujem da ce mu biti oprosteno od strane uprave sto u ovakvim uslovima i na korak do titule nije mogao da se postavi malo ofanzivnije i da titulu ne prokocka kukavickom igrom na X u svim utakmicama.
Da li je kriv za greske Bogija i Kerle? Koga bi ti krivio da vidis 5 utakmica iste greske istih igraca? Sta radis kao trener? Imas izmjenu, ubaci je. Nije bitno, nek i oni pogrijese, ali nemoj drzati 5 utakmica iste kiksere konstantno u prvih 11 i kidati i unistavati i sebi i nama zdravlje.
Imali smo sanse, nije ovo toliko grozna utakmica kad se sve sabere, ali realno, ovo je zalosno u poredjenju sa onim sto smo imali prije samo nekoliko kola. I eto, ako nam je i taj neki cilj bila Evropa, okej, sta sad? Prvo prije Evrope ce ti dobar dio ovih otici i doci ce neutrenirana ekipa.... Sta mislis da tamo mozemo postici? Treba gledati naprijed, treba biti pazljiviji i imati hrabrosti za neke stvari. Ovo danas je bilo i bez ideja i bez pogleda naprijed i bez hrabrosti. Nazalost.
Pred nama je najbitnija utakmica sezone i ona ce sigurno sve odluciti. Ili pobjednici ili pokojnici. Nek nam je sa srecom i da nakon ovih par padova napokon odigramo jednu utakmicu na nivou, da slavimo i radujemo se.
Ok, uredu. Koga bi ti stavio umjesto Kerle i Bogicevica? Bokacini je isto pravio greske protiv Radnika, skoro pa penal skrivio. Sta smo to imali prije par kola a sta sad? Ista situacija samo manje utakmica. Kako ti je sada situacija drugacija prije Evrope nego ranije? I tada su igraci odlazili i novi dolazili. Moje misljenje je da cemo sa Petrovicem bolje igrace dovesti nego sto je ranije bilo slucaj. Koliki ti je budzet tolike su ti i mogucnosti.
Po meni nije isto napraviti niz gresaka nakon kojih padnu golovi i napraviti greske koje ne uticu na rezultat. Treba sve rangirati. Ne kazem ja da je Bocca ista bolji, ali jednostavno je meni, a vjerujem i mnogim drugima, muka gledati jedno te isto iz utakmice u utakmicu. Napisao sam ti tako, promjeni, nek i ta promjena pogrijesi nije bitno, ali nemoj prepustati stvari necemu sto je ustaljeno i necemu sto nas kosta bodova par kola. Nadam se da razumijes sta ti hocu reci. Nije ovo nikakav los komentar, niti neka kritika, jednostavno i argumentovano pokusavamo razgovarati.
Ranije, budimo realni, nismo imali aposlutno nikakve uslove za Evropu, sada ih imamo. Klub je na nivou i ima renome, kakav-takav-dovoljan, Igraci jesu odlazili i dolazili i trebace vremena da mi ustalimo ekipu, ali ako vec imamo sansu da gradimo nesto kvalitetno, daj da to gradimo, a ne da nas neki djuturumi, koje smo doveli samo zato jer su eto neki nasi bivsi igraci kostaju svega lijepog sto nam se desava. Hvala vama, u najboljim godinama smo pojedine prodali jer nam nisu bili dobri i sad ih vracamo da nam igraju. Tesko je ista tu ocekivati. Ali dobro, ova sezona ce jos malo zavrsiti i treba taj kraj sacekati, sagledati sve i napokon izgraditi jedan model za buducnost.
Slazem se za budzet, a za Petrovica ne znam. Zna se sta je uprava rekla - dobili ste sve, hocemo sve. Ovakav Petrovic jeste dobar trener za cuvanje rezultata, ali realno on nije tip za napadacku utakmicu, tako da, ili nadjite nekoga ko je trener u oba smjera ili jednostavno ovom covjeku dajte pomocnika koji je specificni ofanzivac. Petrovic jeste strucnjak, ja to ne sporim, ali jednostavno ga moram okriviti za neke stvari (kasnjenje sa izmjenama, drzanje i vjerovanje u iste pojedince koji pokazuju iz utakmice u utakmicu da ne zasluzuju svoje mjesto, previse zatvorena igra sa ekipom koja je ofanzivno orijentisana).
Dati ekipi podrsku do kraja sezone, ali po zavrsetku definitivno sjesti i neke stvari posloziti na svoje mjesto.