Izlija je napisao/la:Ruka mi se ukočila listajući a samo me dan nema, a u mom odsustvu su se izdešavale krupne stvari na koje se moram osvrnuti.
Način razmišljanja naše djece mi iz dana u dan sve više vraća nadu u svijetlu budućnost tradicije i načelnih principa na kojim smo nastali. Nisam više nimalo umoran ( a vozio sam u komadu 780 km, auto sam zaustavljao samo na granici ) i sad bih išao ručno kopati parking na zapadu koliko mi je drago kada vidim kakva smo mi porodica.
Imali smo i mi mračnih perioda u svojoj prošlosti a neke od tih stvari nam još uvijek vise nad vratom pa vas molim da malo sjašete sa pitara i njihove tuge, a pitarska je tuga golema i kad im je najbolje. Mi njih samo nevolimo a oni nas mrze i to je jedna od razlika između nas i njih, odrasli smo u istim mahalama i naša će djeca odrastati, moje je mišljenje da oni nikada neće biti dovoljno zreli da vratimo međusobne odnose na normalu ( upravo zbog te djece ) ukoliko se mi nepotrudimo i stvorimo ambijent u kojem oni neće imati drugog izlaza osim da pruže ruku.
Bilo šta da se uradi na istočnoj tribini u ovoj polusezoni meni je velika stvar, pa taman da samo počupaju korov i očiste tribinu, znam da će uraditi koliko budu mogli i da će uraditi što bolje budu mogli a sve u interesu kluba. Neke stvari meni kao navijaču sada kada imam adekvatnu upravu dolaze u drugi plan, više me interesuje utakmica i samo navijanje nego administrativno tehničke stvari jer ću biti svaki put ugodno iznenađen kada izađu zvanični podatci ili kada njihove rezultate mogu vidjeti svojim očima.
Sve može bolje i nikome nebih nikome dao doživotno rukovodstvo klubom ( osim gospodinu Ivici ) ali i ova uprava napreduje i raste zajedno sa Željom.
VTŽ
Razumijem šta govoriš u prvom dijelu posta i potpuno se slažem. Evo zar nisu mogli komšijski ispred kluba uplatiti jednu stolicu čisto simbolično. Jok, bolje se keziti ispred strušenog zapada. A što je najgore kad bi to uradili njihovi bi im napravili linč (nažalost većina - barem ova većina koja se čuje - ne bi svi i vjerujem da ima među njima onih koji bi to privatno uradili i da će možda i uraditi. Njihove Uprave ih godinama truju i uspjeli su u tome. Od naše Uprave nikad za ovih bruku godina zvanično niko nikad nije ništa ružno rekao protiv njih dok su oni s druge strane orgijali i to na najvišem nivou tipa Bleke i Dine. Prvi čovjek jednog kluba i to komšijskog te nazove ciganima i to javno, pa gdje to ima. To je ta razlika. Koliko puta je samo Amar kojeg ne mogu očima gledati pozitivno o njima govorio da mi je čak počelo i smetati. On je prvi počeo sa onom pričom bez jakog Saraj'va nema ni jakog Želje i sl. Švabo nikad ružne riječi o njima nije rekao, a oni mu horski pjevali onakve imbecilne pjesme izrugujući se njegovom zdravstvenom stanju. Tolika količina mržnje može doći samo od ogromne frustracije jer Željo je sve ono što oni nikad neće biti, a kao trebali su. Znaju oni duboko u sebi da su se zaje.ba.li i izabrali ili im je nametnuto pogrešnu stranu, ali nema nazad već mrzi i bavi se mitomanijom i dušmanlukom kad god se ukaže prilika. Nama je puno lakše i mi možemo biti gospoda u relacijama jer smo rasterečeni i nismo se nikad bavili dušmanlukom niti otimali od njih itd. Sve je na našoj strani od svijetle istorije, identiteta pa eto na kraju krajeva i rezultata. Najveći smo klub ove države (pa čak i od UEFA-e zvanično) po svemu i pored činjenice da nam je bila namijenjena sudbina da budemo u rangu jednog Pofalićkog. Nismo prodali klub, a opstali smo jer mi ne možemo prodati klub jer mi ne možemo prodati sebe, to je naš identitet i on nije na prodaju. Svaki poslovni koncept da, ali prodaja kluba nikad. Oni su ostali i bez kluba i to ih boli, a opet ništa. Itd. Itd, veliki je jaz nastao i teško da će se tu nešto promijeniti dok oni ne dođu tobe, a zna se koji su uslovi tobe: pokaj se, obećaj da nećešš više to raditi, traži halala od onog koga si oštetio i tako to. A oni to ne mogu jer su otrovani mržnjom prema Želji. Ta će Željo.