Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 20, 2017 6:19 pm

Evo ovdje mozete procitati o ovom "FIFA Forward" pogramu i ima vide0 gdje je ljepo objasnjnjeno.

http://www.fifa.com/development/fifa-fo ... index.html
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hurmasica
Kontakt:

čet apr 20, 2017 6:35 pm

Od naredne sezone kreće i jedinstvena premijer liga za u15 selekcije :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Hadzijalagic
Kontakt:

čet apr 20, 2017 6:37 pm

@Vrag Normalno da je glupa politika. Omladinci ce dobijati sanse kada kvalitetom i ostalim potrebnim stvarima to zasluze. I u vrijeme titula se davala sansa. Seha, Benjo Colic, Zolotic su dokaz a bilo je jos dosta mladih igraca koji su dobijali sansu. Trenutno nema igraca poput Amira, Baje, Are a da ih ima sigurno bi dobijali sansu.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Dzezvar
Kontakt:

čet apr 20, 2017 6:39 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
čet apr 20, 2017 6:37 pm
@Vrag Normalno da je glupa politika. Omladinci ce dobijati sanse kada kvalitetom i ostalim potrebnim stvarima to zasluze. I u vrijeme titula se davala sansa. Seha, Benjo Colic, Zolotic su dokaz a bilo je jos dosta mladih igraca koji su dobijali sansu. Trenutno nema igraca poput Amira, Baje, Are a da ih ima sigurno bi dobijali sansu.
Nisu nikada bili nosioci igre ekipe do kokuzne sezone.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Hadzijalagic
Kontakt:

čet apr 20, 2017 6:44 pm

Pa ne moraju biti nosioci igre i igrati u tom obimu. Ona kokuzna sezona je bila specificna i tad se morala dati sansa i nekima koji sad ne bi mogli primirisati ali igraci kalibra Amira, Baje, Are, bi bez obzira na nase ambicije bili bitne karike u ekipi, ne zbog nekog forsiranja mladih vec zato sto su suhi kvalitet. I Zola, Seha, Benjo, Visca su bili nosioci nase igre u sezonama kada smo harali ligom. Na nasu zalost takvog kvaliteta trenutno u OP nema.

ChWilla
Kontakt:

čet apr 20, 2017 6:46 pm

eto to je samo tako, guraj mlade i dovodi mlade. to je tako "jednostavno" da mi nikad iza rata nismo imali viziju i koncept kontinuiranog guranja mladih igrača, a da rezultati ostanu dobri. igrali su trenutno najbolji, ako bi se potrefilo da neko mlad može da se nosi on bi igrao. prođeš sve šampionske sastave iza rata (ali igrače koje stvarno igrali) i vidiš da je ovako. pa adžem vam ne bi ni postao trener prvog tima da je bilo para. taj koncept tek treba da se napravi, a za to je potrebna stabilnost, planiranje i napredak u svakom dijelu kluba.

amar je imao znanje da napravi tako nešto. međutim nije bilo poslovnog dijela kluba i došlo se u situaciju da klub ekonomski kolabira usprkos pet trofeja u četiri godine. a da njih nije bilo - kolabirao bi 2011. ili 2012. umjesto 2013. na 2014. pošto su nesportski izvori zarade bili vrlo mali, pošto je klub bio prepušten samo rezultatima i prodaji igrača kao izvoru finansiranja - nije bilo pitanje šta ćemo ako ne izborimo evropu, ni šta ćemo ako ne budemo šampioni - već šta ćemo još iako smo šampioni da budemo održivi. ne posreći ti se nijednom da prođeš u ligi šampiona, kvesić se povrijedi i ti si ekonomski neodrživ usprkos tri titule u četiri godine. i onda radiš šta moraš, a ne šta hoćeš, onda nema vizije i planiranja.
gradi željo boli te *****

Vrag

čet apr 20, 2017 6:51 pm

Istina je da nema. Ali onda mijenjaj politiku i dovedi mladog igraca. Peco, Serbecic, Ordagic, Kuzmanovic jedan od ovih je trebao biti kod nas.

Hadzijalagic
Kontakt:

čet apr 20, 2017 6:53 pm

Niko ne kaze da peterica igraju u prvih 11 ali dvojica-trojica je sasvim realno ocekivanje, naravno ako to zasluze. Nisam ni ja za nazor forsiranje jer to je glupost ali sam da se da sansa nekom talentu prije nego igracu tipa Radinovica za kojeg ne znam cime je zasluzio pa do sada nije poslan na tribine.

@vrag Kuzmanovic ni za kog ne potpisuje vise od godinu ugovora jer je uvijek zelio imati odrijesene ruke u slucaju neke varijante i kao takav se nije uklapao u nase planove niti ce se uklapati. Ordagic je Husarin igrac i kao takav losizbor za nas klub. Taj Peco je po meni previse izvikan igrac ali slazem se da takve treba dovoditi jer od nekoliko njih jedan bi mogao upaliti i isplatiti sav rizik. Treba uzeti u obzir da mladi igraci kostaju zbog naknada koje se za njih moraju placati a one nisu male pogotovo za ove koje su prosli mladje reprezentativne selekcije.

salle86
Kontakt:

čet apr 20, 2017 7:03 pm

Niko ne kaze da peterica igraju u prvih 11 ali dvojica-trojica je sasvim realno ocekivanje, naravno ako to zasluze. Nisam ni ja za nazor forsiranje jer to je glupost ali sam da se da sansa nekom talentu prije nego igracu tipa Radinovica za kojeg ne znam cime je zasluzio pa do sada nije poslan na tribine.
podsjećanja radi uglješa ima 23 godine i nije još za odbaciti (da se može i zaraditi od njega)
samo kažem, iako sam za to da mu se na kraju sezone dadne ispisnica ako još jednom dobije priliku i usere je
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

čet apr 20, 2017 7:04 pm

a ako ne bude trofej za 70% će to biti "bruka" i slavko neće biti "trener za želju" iako je preuzeo ekipu u ambisu. i onda fljas - novom treneru se ne sviđa tri ili pet igrača, mladih ili starih koje je slavko doveo, daj mi ovog, tog i onog...nije da to nismo vidjeli.
gradi željo boli te *****

LARSSON
Kontakt:

čet apr 20, 2017 7:07 pm

Pa po nekim je već bruka, jer nismo pobjedili na derbiju, al kad smo titule osvajali smo uzimali svaki derbi po 3-4 razlike

godrina
Kontakt:

kad se vec igramo FM, mi Subica trebamo citaj moramo dovest
jos me ne pusta osjecaj da ce Dado bit medju 2-3 nasa najbolja igraca sledece godine
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Rambo_Amadeus
Kontakt:

Vrag je napisao/la:
čet apr 20, 2017 6:51 pm
Istina je da nema. Ali onda mijenjaj politiku i dovedi mladog igraca. Peco, Serbecic, Ordagic, Kuzmanovic jedan od ovih je trebao biti kod nas.
Kako znate da nema neko takav u OP. Sjetite se one utakmice protiv Olimpica kad Memija uđe na krilo i riješi utakmicu sa 2 driblinga, a do tog' trenutka ko je racunao na njega ozbiljno.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. Upravo bi to trebao biti cilj svih navijačkih grupa"

Hadzijalagic
Kontakt:

čet apr 20, 2017 7:08 pm

@chwilla
Za mene nece.. Slavko je sto se mene tice zacrtani cilj ostvario i sutra da se sezona zavrsi ja bih bio generalno zadovoljan sezonom s obzirom sta je uradjeno na sportskom i infrastrukturalnom planu.. Veliki progres u odnosu na proslu godinu.. U sledecoj sezoni vec ocekujem trofeje :D

Vrag

čet apr 20, 2017 7:08 pm

@vrag Kuzmanovic ni za kog ne potpisuje vise od godinu ugovora jer je uvijek zelio imati odrijesene ruke u slucaju neke varijante i kao takav se nije uklapao u nase planove niti ce se uklapati. Taj Peco je po meni previse izvikan igrac ali slazem se da takve treba dovoditi jer od nekoliko njih jedan bi mogao upaliti i isplatiti sav rizik. Treba uzeti u obzir da mladi igraci kostaju zbog naknada koje se za njih moraju placati a one nisu male pogotovo za ove koje su prosli mladje reprezentativne selekcije.
To se ne zna kada smo mi u pitanju. Mozda bi momak potpisao na duzi period. Bolji ga klub nije trazio. I u bolji klub ce se prodati od nas nego sto ce on pronaci bez ugovora. Nije ta naknada velika izmedju nasih klubova, a na kraju Sloboda i Radnik su je platili pa i Sarajevo za onog Lelica. A mi se kurcimo sa cifrom od 400k eura.
Meni se ne sviđa nimalo nasa transfer politika i odnos prema mladim igračima. Previše tu cigancimo i bez muda smo.

Plavi orkestar
Kontakt:

čet apr 20, 2017 7:11 pm

Mi navijaci mozemo samo imati zelju da u buducnosti što više našeg podmladka zaigra za prvi tim a trenerovo je da kaze moze li ili ne.Trener najbolje zna koliko ko moze od njih,svaki dan je sa njima.Ja sam se toliko nagledao naših mladih igraca koji su fantasticno igrali,bili jaki,prodorni,fino gradjani i glavom i nogom mlatili po lopti...ma lijepo ih bilo gledati i kad ih uporedim sa recimo Mujagicem za tri klase su bili ispred njega a vecinom su završavali na kaljenju npr Igman Konjic i drugim nizeligašima gdje im se gubi trag.Takve su slali na kaljenje a dovedu iz Sutjeske iz Foce Radeta Papricu koji je na sve licio samo ne na fudbalera i on se nadaje golova i cak do reprezentacije Jugoslavije dogura.Ode Rade iz Zelje,Osim opet našu djecu na kaljenje a opet iz Sutjeske dovede Radmila Mihajlovica koji do Bajerna dogura.I Rade i Radmilo su nas došli jeftinije od onog što smo ulozili u našu djecu a na njima dobro zaradili.Moze se ako se hoce i sa strane dovesti mlad,neafirmisan igrac i da od njega dobiješ odlicnog igraca za duzi period i sigurno ce biti zahvalniji od bilo kojeg našeg koji je vec zvijezda i nosom para nebo a ni tri minute nije satavio u prvom timu,koji sluša bajke od kvazimenadzera i koji kod prve ponude odleprša iz Zelje kao da ga na Grbavici na raznju okrecu.Ja bih bio najsretniji da nam okosnicu tima cine igraci iz naše omladinske škole ali cemo se na to nacekati.Ne zbog toga što nema talenta nego zbog mentaliteta koji vlada danas kod nas.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Jaozinho22

čet apr 20, 2017 7:12 pm

salle86 je napisao/la:
podsjećanja radi uglješa ima 23 godine i nije još za odbaciti (da se može i zaraditi od njega)
samo kažem, iako sam za to da mu se na kraju sezone dadne ispisnica ako još jednom dobije priliku i usere je
Potpuno se slažem. Za Ugljesu možemo uzet dvije vreće kukuruza u narodu poznatom kao "Šećerac" .
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

LAPAZ
Kontakt:

čet apr 20, 2017 7:25 pm

A stvarno nekad nam niko nije ravan. Klasicna suplja nasa, daj nam mladjeg istrpit cemo ga. Evo jedan primjer. Mnogi su htjeli Kjosevskog na gol umjesto Antolovica. Kjosevski upao u malu krizu ako tako mogu reci. Znamo sta su neki pisali ovdje. Znalo se i na stadionu psovati...Pa sjetimo se Sehica na golu pa sta su mu svasta govorili....I non stop ista fraza daj nam mladog istrpit cemo ga....Jasta cemo....

salle86
Kontakt:

čet apr 20, 2017 7:27 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
čet apr 20, 2017 7:12 pm
salle86 je napisao/la:
Potpuno se slažem. Za Ugljesu možemo uzet dvije vreće kukuruza u narodu poznatom kao "Šećerac" .
možemo se mi slagati ili ne
ali razlika između uglješe i recimo žere je 4 godine
ovaj prvi ima kakvo takvo ime dok naš žera ko da je od grijehova
nekad imam osjećaj da nogometaši naovim prostorima više vole qrcem da ne mrdnu za milju nego da žive sportski, treniraju i imaju nekad ozbiljnu karijeru
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

cikazubo
Kontakt:

čet apr 20, 2017 7:28 pm

LAPAZ je napisao/la:
čet apr 20, 2017 7:25 pm
A stvarno nekad nam niko nije ravan. Klasicna suplja nasa, daj nam mladjeg istrpit cemo ga. Evo jedan primjer. Mnogi su htjeli Kjosevskog na gol umjesto Antolovica. Kjosevski upao u malu krizu ako tako mogu reci. Znamo sta su neki pisali ovdje. Znalo se i na stadionu psovati...Pa sjetimo se Sehica na golu pa sta su mu svasta govorili....I non stop ista fraza daj nam mladog istrpit cemo ga....Jasta cemo....
Tačno tako :palacgore:

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 5 gostiju.

Prijava