Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

kremenko
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto apr 18, 2017 3:53 pm

Bergeron je napisao/la:
uto apr 18, 2017 3:08 pm
Da li neko tacno zna koliko se kasa kluba puni kada su u pitanju prava prenosa za jednu sezonu? Mislim, znajuci nasu drzavu i poznavajuci kompanije kao sto su Telecom i ArenaSport, u saradnji sa nasim divnim Savezom, nesto sumnjam da oni daju neke znacajne cifre za prenose. Neka od izjava je bila da od Telecoma dobijamo oko 40.000 KM za jednu sezonu (gdje nam prenose mali broj utakmica), ali moramo, takodjer, ici po direktivama koje nam Savez namece.

Po meni, bilo bi lijepo da se ovim momcima iz 1921TV pruzi malo veca sansa. Recimo da oni rade snimanje utakmica, da se ta utakmica za odredjenu pretplatu streama (za one koji nisu u mogucnosti da dolaze zbog posla ili one koji su vani - tipa neki paketi pretplate 1, 2, 5, 10 utakmica), a takodjer da u nekom kasnom terminu se te utakmice pustaju na snimku svima (ipak nam je Telemach sponzor i vjerujem da bi izasli u susret i dali prostora da se puste snimke utakmica u nekom terminu 22:00-24:00. Naravno jako puno ljudi koji su ovdje i nisu sprjeceni da dodju na utakmicu dali bi radije pare da uzivo gledaju nego na streamu, sto bi u nekim utakmicama (protiv slabijih klubova, zbog loseg vremena ili raznih drugih opravdanja za ostati kuci) povecalo broj prodatih ulaznica za, pa minimalno 500-1000.

Takodjer, potpunom zabranom prenosa ovim velikim tv kucama, na kvalitetnim utakmicama protiv klubova kao sto su Sarajevo, Zrinjski, Siroki, Sloboda dobicemo odgovarajucu naknadu i od gostujucih navijaca, koji ce radije platiti neku pristojnu malu cijenu i odgledati kvalitetan snimak te utakmice, nego u manjim grupicama dolaziti. Ili da se prava prenosa tih utakmica prodaju, tj. da 1921 radi snimanje pa dalje to distribuira na neku TV kucu po znatno vecoj cijeni.

A da ne napominjem kada su u pitanju neke gostujuce utakmice, protiv manjih klubova, koje ionako niko ne zeli prenositi. Mislim da bi nam za neku enormno malu naknadu klubovi kao sto je Krupa, Mladost DK, Olimpic, Vitez i sl. rado dali prava da se utakmica snima i streama, jer njima bilo kakav priliv novca je bolji od nikakvog. Takodjer ovim momcima od svega toga uloziti u opremu i placati im za sve to sto rade. Nekako mi se cini da ovaj model u kojem je sve na nama, raji vezanoj za klub, ce uvijek dati bolje rezultate i veci priliv novca nego kada ovisimo od nekih drugih, tipa Telecoma, Arena i sl. A da ne govorimo o kvaliteti snimaka i izvjestaja.

Da li je uopste ovakva neka zamisao moguca ili nas ipak zakon u ovome ogranicava? Jer mislim da od ovih naknada za stremove, pa vjerujem i reklama koje bi se pojavile i povecanja broja gledalaca na samom stadionu zbog gubitka prenosa drzavne televizije, tokom sezone mozemo preci onih pomenutih 40.000.
Telecom placa kotizaciju klubovima,plus sluzbena lica za svaku utakmicu (6 sudija,delegata,kontrolora sudjenja).
Dodje to neke cifre oko 100k po klubu godisnje.
Sad ce ti Mladost,Vitez,Krupa ili Olimpic dati prava za neku simbolicnu cifru i izgubiti 100k :lol:
Arena placa svaki prijenos posebno po nekoliko hiljada,zavisi koliko se dogovori sa klubom.
BHRT ne placa nista,jer nemaju za kifle
BHTelecom placa produkciju svakog prijenosa,koliko,ne znam.
Arena takodje.
Uozbiljite se.
To je igra za velike igrace,ne za djecu.
I ne zaboravite,uslove mozemo postavljati samo na svom terenu i nigdje drugo.
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Pompey
Kontakt:

uto apr 18, 2017 3:56 pm

Okolele je napisao/la:
uto apr 18, 2017 3:43 pm
Sve bi joj ofsajde oprostio..

slika
Khm khm, Denise Bueno
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

delinjo
Kontakt:

i ti stvarno mislis da oni to tako placaju kao sto si napisao ....zivis brate u BiH to se vecinom zavrsava na rijec uz placanje sluzbenih lica i to je to...a i ta sluzbena lica dosla je do mene info da i to mnogo opstruiraju kasne i svasta nesto ....u talu sa savezom
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto apr 18, 2017 3:59 pm

Ibrahim Šehić sa FC Qarabagom osvojio četvrti naslov prvaka Azerbejdžana u nizu

Pročitajte više na: http://sport1.ba/reprezentacija/ibrahim ... nizu/80325
Željezničar ante portas !

teatrale36
Kontakt:

uto apr 18, 2017 4:02 pm

kremenko je napisao/la:
Bergeron je napisao/la:
Da li neko tacno zna koliko se kasa kluba puni kada su u pitanju prava prenosa za jednu sezonu? Mislim, znajuci nasu drzavu i poznavajuci kompanije kao sto su Telecom i ArenaSport, u saradnji sa nasim divnim Savezom, nesto sumnjam da oni daju neke znacajne cifre za prenose. Neka od izjava je bila da od Telecoma dobijamo oko 40.000 KM za jednu sezonu (gdje nam prenose mali broj utakmica), ali moramo, takodjer, ici po direktivama koje nam Savez namece.

Po meni, bilo bi lijepo da se ovim momcima iz 1921TV pruzi malo veca sansa. Recimo da oni rade snimanje utakmica, da se ta utakmica za odredjenu pretplatu streama (za one koji nisu u mogucnosti da dolaze zbog posla ili one koji su vani - tipa neki paketi pretplate 1, 2, 5, 10 utakmica), a takodjer da u nekom kasnom terminu se te utakmice pustaju na snimku svima (ipak nam je Telemach sponzor i vjerujem da bi izasli u susret i dali prostora da se puste snimke utakmica u nekom terminu 22:00-24:00. Naravno jako puno ljudi koji su ovdje i nisu sprjeceni da dodju na utakmicu dali bi radije pare da uzivo gledaju nego na streamu, sto bi u nekim utakmicama (protiv slabijih klubova, zbog loseg vremena ili raznih drugih opravdanja za ostati kuci) povecalo broj prodatih ulaznica za, pa minimalno 500-1000.

Takodjer, potpunom zabranom prenosa ovim velikim tv kucama, na kvalitetnim utakmicama protiv klubova kao sto su Sarajevo, Zrinjski, Siroki, Sloboda dobicemo odgovarajucu naknadu i od gostujucih navijaca, koji ce radije platiti neku pristojnu malu cijenu i odgledati kvalitetan snimak te utakmice, nego u manjim grupicama dolaziti. Ili da se prava prenosa tih utakmica prodaju, tj. da 1921 radi snimanje pa dalje to distribuira na neku TV kucu po znatno vecoj cijeni.

A da ne napominjem kada su u pitanju neke gostujuce utakmice, protiv manjih klubova, koje ionako niko ne zeli prenositi. Mislim da bi nam za neku enormno malu naknadu klubovi kao sto je Krupa, Mladost DK, Olimpic, Vitez i sl. rado dali prava da se utakmica snima i streama, jer njima bilo kakav priliv novca je bolji od nikakvog. Takodjer ovim momcima od svega toga uloziti u opremu i placati im za sve to sto rade. Nekako mi se cini da ovaj model u kojem je sve na nama, raji vezanoj za klub, ce uvijek dati bolje rezultate i veci priliv novca nego kada ovisimo od nekih drugih, tipa Telecoma, Arena i sl. A da ne govorimo o kvaliteti snimaka i izvjestaja.

Da li je uopste ovakva neka zamisao moguca ili nas ipak zakon u ovome ogranicava? Jer mislim da od ovih naknada za stremove, pa vjerujem i reklama koje bi se pojavile i povecanja broja gledalaca na samom stadionu zbog gubitka prenosa drzavne televizije, tokom sezone mozemo preci onih pomenutih 40.000.
Telecom placa kotizaciju klubovima,plus sluzbena lica za svaku utakmicu (6 sudija,delegata,kontrolora sudjenja).
Sad ce ti Mladost,Vitez,Krupa ili Olimpic dati prava za neku simbolicnu cifru i izgubiti 100k :lol:
Arena placa svaki prijenos posebno po nekoliko hiljada,zavisi koliko se dogovori sa klubom.
Arena takodje.
Uozbiljite se.
Covjek se malo pogubio s ovim pisanjem, sad je tendencija da ove jake televizije sve uzimaju, nema sanse da neke male tv a pogotovo neke male produkcije vrše i dobivaju prenose uzivo. Vidjecemo kad sad uleti SportKlub hoce li se sta popraviti mada cisto sumnjam , da ce oni bas prenosti nasu svaku utakmicu,nekako mi to nestvarno zvuči gledajuci njihov program.

kremenko

uto apr 18, 2017 4:07 pm

delinjo je napisao/la:
i ti stvarno mislis da oni to tako placaju kao sto si napisao ....zivis brate u BiH to se vecinom zavrsava na rijec uz placanje sluzbenih lica i to je to...a i ta sluzbena lica dosla je do mene info da i to mnogo opstruiraju kasne i svasta nesto ....u talu sa savezom
Da li telekom placa savezu kotizaciju za nas,da li placa sudije kako kada i koliko,ne treba da nas zanima. Vazno je da to mi ne placamo i ustedili smo pare koje mozemo negdje drugo uloziti.
SK odnosno Telemach vjerovatno zanimaju najvise utakmice nas i kona,vjerovatno opet u gostima. Sta si dobio? Pa to vec imas preko BHTelecoma.
Ponavljam,ne mozemo mi postavljati uslove na gostujucem terenu,a pare idu domacinu,ne nama.

Bergeron
Kontakt:

uto apr 18, 2017 4:09 pm

kremenko je napisao/la:
Bergeron je napisao/la:

Arena takodje.
Uozbiljite se.
Pa ne, naravno da je sve to poprilicno ozbiljna prica i da za takvu pricu trebaju godine, ali realno trebamo da se okrecemo sto je moguce vecoj nezavisnosti od drzave i njenih dijelova, pogotovo od ovakve kakva je trenutno. Zato i pitam koliko je ovakva neka zamisao realno moguca za zapoceti. Naravno, slazem se za to da uslove mozemo postavljati jedino na svom terenu, ali isto tako mislim da jednim dobrim primjerom na svom terenu mozemo dobiti paznju i mnogo bolje uslove sa ostalih strana.

A iskreno, nesto cisto sumnjam da ce neko ovim sitnim klubovima tek tako dati 100k. Jer 12 klubova po 100k, malo mi je nerealno da se tek tako da u jednoj godini toliko novca, posebno na Balkanu.

delinjo
Kontakt:

uto apr 18, 2017 4:14 pm

kremenko je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
Da li telekom placa savezu kotizaciju za nas,da li placa sudije kako kada i koliko,ne treba da nas zanima. Vazno je da to mi ne placamo i ustedili smo pare koje mozemo negdje drugo uloziti.
SK odnosno Telemach vjerovatno zanimaju najvise utakmice nas i kona,vjerovatno opet u gostima. Sta si dobio? Pa to vec imas preko BHTelecoma.
Ponavljam,ne mozemo mi postavljati uslove na gostujucem terenu,a pare idu domacinu,ne nama.
imas preko moje tv koju nema 75 % stanovnistva...i prenose koji se rade kamerom iz 1984 kada je Jurek osvojio zlato na Olimpijadi....porediti BH Telecom i moju tv sa institucijom kao sto je SK je malo smijesno i nerealno...da fora je u tome sto SK radi prenose na osnovu kvaliteta i rangiranja....ne moze Radnik imati ista prava kao Zeljo niti moze Granada imati ista prava kao Real....to je u svijetu sve normalno samo kod nas je to da svi dobiju isto ...pa imas situaciji da klub kao sto je Radnik prati 200 ljudi i to kad ne igraju Zvezda i Partizan i da oni imaju prava na isto novca kao institucija kao sto je ZELJEZNICAR.....ma nema sanse !!!
GOO ROGER!!!
peRFect!!

kremenko

uto apr 18, 2017 4:15 pm

Ne daje Telecom klubovima kes nego su oslobodjeni placanja kotizacije i sluzbenih lica.
Kotizacija je oko 45k KM
Izracunaj koliko dodju sluzbena lica saveza koja sam naveo po utakmici,a imas ih 16 domacih. Pa racunaj.

delinjo
Kontakt:

uto apr 18, 2017 4:17 pm

on placa sluzbena lica isti iznos i nama i Krupi ...tako da je to isto ...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

igla
Kontakt:

uto apr 18, 2017 4:18 pm

Bila je priča u fazonu da će Telemach biti kažnjen jer monopoliše sa SK... Samo me zanima šta je onda ovo sa Moja TV.

Inače, ovo što savez radi klubovima trenutno oko ove situacije sa BH Telecomom i sl. odgovara samo ovim manjim klubovima.

kremenko

uto apr 18, 2017 4:20 pm

delinjo je napisao/la:
uto apr 18, 2017 4:14 pm
kremenko je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
imas preko moje tv koju nema 75 % stanovnistva...i prenose koji se rade kamerom iz 1984 kada je Jurek osvojio zlato na Olimpijadi....porediti BH Telecom i moju tv sa institucijom kao sto je SK je malo smijesno i nerealno...da fora je u tome sto SK radi prenose na osnovu kvaliteta i rangiranja....ne moze Radnik imati ista prava kao Zeljo niti moze Granada imati ista prava kao Real....to je u svijetu sve normalno samo kod nas je to da svi dobiju isto ...pa imas situaciji da klub kao sto je Radnik prati 200 ljudi i to kad ne igraju Zvezda i Partizan i da oni imaju prava na isto novca kao institucija kao sto je ZELJEZNICAR.....ma nema sanse !!!
Pa nek SK posalje bolju ponudu u savez i neka pobjedi BHTelecom na tenderu. I savezu to odgovara. Vise para u njihove guzice.
BHTelecom daje najmanje 1.2mil KM u savez za ligu.
Plus placa nekoliko hiljada za produkciju.
Neka je to 5k po utakmici.
Dvije utakmice po kolu. Dakle 10k.
32 kola,dakle 320k za produkciju. Cifre su moje proizvoljne.
Dakle dosli smo do cca 1.5mil KM po sezoni.
Neka SK da savezu duplo i svi zadovoljni.
Mislim da Telecom ima jos 2god dogovorene sa savezom,tako da bi se i neko prijevremeno raskidanje trebalo platiti ostecenoj strani

kremenko

uto apr 18, 2017 4:24 pm

SK ne vidi interes i korist u ligama Srbije i HR,a da vidi u PL BiH. Meni to zvuci malo nategnuto da hoce kupiti prijenose,ali otom potom

igla
Kontakt:

uto apr 18, 2017 4:25 pm

kremenko, bgt, koliko ti je plata u telecomu ? :D

rodrigo87
Kontakt:

uto apr 18, 2017 4:25 pm

Svi na Sjever!

Jbt al ovo ruzno zvuci :D :D

Pompey
Kontakt:

uto apr 18, 2017 4:30 pm

Evo gledam na Areni, ovau emisiju pred "veciti derbi". Trebaju oni pogledati kako to radi Moja TV, sta ovi znaju :D
Nije to, nije to...
Čuva Bog Želju svog...

Bergeron
Kontakt:

uto apr 18, 2017 4:33 pm

Ako je kremenko tvoja prica zaista tacna.....

Sport Klub Premier liga, nesto mi nije bas zvucno :P Salu na stranu, ako su te cifre zaista i priblizno tacne, smijesno je sto u obrtu love od cca. 1.5 mil. utakmice se snimaju digitronom, a jos je veci cirkus sto im takav sistem to zaista i dopusta. Takav vid saradnje Saveza i BH Telecoma u vidu "opravdavanja" kotizacije i sluzbenih lica pase jedino opstanku malih klubova u nasoj drzavi.

Ako bi preuzela neka TV kuca sve ovo, tesko da bi Savez mogao imati takav vid ponistavanja uplata. Nece SK na takav nacin placati sluzbena lica i kotizaciju, placat ce prava prenosa, a onda ce klubovi uplacivati sredstva za kotizaciju i sluzbena lica. I onda se dolazi u jedan polozaj u kojem mali klubovi nemaju ta sredstva, a veca TV kuca ne zeli tako da posluje (jer nece SK placati organizaciju utakmice, placat ce prenos ili sto bi rekli cist racun, duga ljubav).

Nije onda ni cudo sto nasa liga nije interesantna, jer da bi se rijesio svih zavrzlama moras igrati kako ti Savez svira, a to nije ni najmanje dobar polozaj za neku TV kucu, osim "drzavne".

kremenko

uto apr 18, 2017 4:36 pm

Ulazim u prosjek od 1700 KM :rofl:
Plus 7% za postove na sport1.ba
Pare vrte gdje burgija nece. Sve je interes.
Pa kad se svi namire,lako se dogovoriti.
Ko plati vise,njegovo.
Vise je malih klubova,nego velikih. U svakoj ligi. Pomirite se sa tim.
Pa do ove godine su Real i Barcelona dobijali abnormalne pare,a drugi mrvice. Bez obzira kako zavrsilo.
Pa se mali izborise da se pola kolaca dijeli jednako,a drugo pola po stanju na tabeli. Pa je zarada koliko toliko nivelisana

Model1964

uto apr 18, 2017 4:37 pm

Pompey je napisao/la:
Okolele je napisao/la:
uto apr 18, 2017 3:43 pm
Sve bi joj ofsajde oprostio..

slika
Khm khm, Denise Bueno
Fatajte se knjige :D
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

igla
Kontakt:

uto apr 18, 2017 4:39 pm

Trebamo se boriti za sebe jer savez boli ona stvar za sve osim reprezentacije. Ako se može odjebat iz ovog Kurčeva TV sistema, treba to i uraditi.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava