ned apr 16, 2017 8:19 pm
Da i ja dam neki svoj osvrt 24 sata poslije.
Sinoc sam izasao jako razocaran sa rezultatom, sve ostalo je bilo dobro.
Krenut cu od atmosfere na tribinama. Oko pola sata prije utakmice Jug dupke pun, prelijepo vidjeti. Ona dvojica uhljupa sa Kobilje Glave neka budu zadovoljni da su "samo" onako prosli. Koreografija vrhunska, svaka cast momcima koji nisu spavali da bi sve ispalo kako treba. Grbavica svi u jedan glas otpjevana, vrhunski yebote, treslo se! Isto tako, svidjelo mi se sto se drugi dio Grbavice pjevao bez muzike, nakon pocetka meca. Bas je mocno izgledalo, nadam se da ce se tako i nastaviti. Kako poce utakmica, tako se otvori i nebo nad Grbavicom a atmosfera dodje do usijanja. Kakvo ludilo, bravo! Sve ostalo, vrlo dobro.
Sto se tice utakmice, svasta bih imao reci.. Kazem, rezultatom sam izasao veoma razocaran. Mozda cak i vise razocaran od onog derbija kada nam je pobjeda trebala za proslavu titule, a mi se ispromasivali. Ne znam, ja sam bar dvije vidio u golu. Onu glavu Crnova, i onu glavu Lendrica pogotovo, vec sam vidio u golu. . Morali smo iskoristiti situacije Bekic vs Stevanovic, ali nismo uspjeli. Sanse Sarajeva... Prvu sansu Ahmetovica ne bih upisao kao stopostotnu, jer onakav sut na prvu stativu ne bi nijedan golman ozbiljniji primio. Duljevic kao i uvijek, najbolji igrac Sarajeva u derbiju. A onda i najveca sansa za njih, te sreca sto ona krampa naleti na nju, Nakon te sanse sam znao, da ako ne zabijemo do poluvremena, necemo nikako zabiti. I tako je bilo, iako smo imali fantasticnu priliku nakon kornera i suta Miroslava.
Kjosevski vrlo dobar, sem onih ispucavanja na krila i malo vise peglanja, no hajde, halalit cemo mu.
Kerla i Bogicevic nista specijalno, vjerujem da Osmankovic nije nista losiji od njih. Treba momku davati sansu.
Sinisa me razocarao, pogubljen skroz!
Stana je Zeljin vojnik, bravo momcino! Sve pohvale za njega!
Ugljesu necu komentarisati, yebi se!
Blagojevic-Zeba nedovoljno dobro, nazalost.
Miroslave, ma svaka ti cast momcino! Pravi si primjer profesionalca!
Crnov, solidno. Onaj sut sam vidio u golu... Steta
Lendra... Steta Ivane, velika steta. Medjutim, nema mu se sta prigovoriti. Donio nam je toliko bodova, da mu se ovo mora oprostiti! Zabit ce na Kosevu!
Zakaric prosjecno za ono vrijeme sto je proveo na terenu, kao i ostale izmjene.
Sada nam ide jedna veoma bitna utakmica u srijedu. Molim vas da svi dodjte koji mozete da nosimo Zelju do pobjede i finala kupa, potvrdimo ovo zakucavanje na stadionu i u srijedu. Podrska ne smije izostati! Svi na Jug, svi u kop! FINALE KUPA, IDEMO SKUPA!!!