Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

sofronije
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto mar 22, 2016 5:27 pm

U Hadzicima u pivnici Pauk bi se trebalo skupiti dosta love ZA EVROPSKU GRBAVICU. Ako skupimo kao Varadero nije lose :)
:zeljeznicar1:

neroazzuro
Kontakt:

uto mar 22, 2016 5:32 pm

Boga mi, bilo bi pravo, al baš pravo dobro da se na istoku napravi neka fina tribina, tipa donja tribina sa onog planiranog projekta da se posle može na nju nadogradit gornja. Dođeš na utakmicu ko gospodin sa ženom i djecom i uživaš...
ABd...

Mirek11
Kontakt:

uto mar 22, 2016 5:34 pm

Zvanični naziv akcije je "Donacija za europsku Grbavicu", a europska Grbavica nisu samo stolice veći sve ono ostalo do izgradnje parkinga i prostorija do instalacije još dva jarbola.

To je počelo tako simbolično, kao kupi stolicu, ali u principu obuhvata sve radove koji su potrebni.[/quote]
:palacgore: sve objasnjeno, kratko i jasno. Mi samo trebamo dati svoj doprinos koliko ko moze i pomoci klubu, ovo je investicija koja ce se aBd isplatiti a ujedno stvar koja nas cini sretnim i ponosnim.
Ovakve vrste akcije se mogu raditi godisnje npr. naredne godine akcija za obnovu terena ili eventualno kupovinu odredene opreme za odrzavanje terena, cerade, grijaca i sl.. Pa za 2 god. jos prosiriti kapacitet, raditi donji dio juga koji bi bio blize terenu :) Ovo su neka realnija ulaganja u stadion, koja ce se i zbog same uefe morati raditi. Novi stadion bi volio ali je on za mene samo san. :zeljeznicar1:
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Plava Porodica
Kontakt:

uto mar 22, 2016 5:41 pm

Ja vjerujem da će opet iz kluba krajnje transparentno izaći u javnost povodom završetka akcije i skupljenih sredstava.Lupam skupili smo 100 000 Km.
90 000 Km je otišlo ua stolice, 10 000 Km je otišlo za vip parking i jarbole.Ovo samo primjer navodim,tako da će svako znati gdje je novac otišao.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

salle86
Kontakt:

uto mar 22, 2016 5:51 pm

dell21 je napisao/la:A zašto svi pišu ovaj ovoliko onaj onoliko stolica. Što se ne piše ovo je za parking jarbol ili... Nemojmo da ovo upropastimo molim vas. Ovo je strašno lijepa priča o kojoj će se knjige pisati zato budimo MAXIMALNO transparentni.
"stolica" je neka mjera koliko ko uplaćuje (naravno možeš i manje ako ti je puno 30km) ali otprilike je to kao bon.
I samo nastaviti, do miliona. Kako kažu prvi milion je najteže namaći...kasnije ide lakše hhhh
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

BHDragons
Kontakt:

uto mar 22, 2016 5:53 pm

Ide istok uskoro.
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

manijak_do_kraja
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:06 pm

Da me ko pogresno ne shvati, nisam ja mislio ako se skupi vise para od potrebnih za 3000 stolica, da ce uprava taj ostatak kao sebi uzeti, nigdje veze. Nego ne znam do kad su planirali ostavljati ovaj racun otvorenim, da li dok se ne skupi za ove stolice ili su planirali ostaviti i duze da se skuplja i za ostale stvari(rekoh gore vec da trebaju ostaviti sto duze, da se skuplja pored stolica i za ostala cuda). Kao sto neko rece pare idu za evropsku Grbavicu.
Mi smo Željini, Željo je naš!

Okolele
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:31 pm

Znaju ljudi iz uprave sta rade..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:32 pm

Ova uprava od dana zaprimanja mandata i zvaničnog preuzimanja svih funkcija upravljanja klubom je prikazala svaki fening, kako zarađeni tako i potrošeni. Namjerno neću da obuhvatim i period od kako su se počeli boriti za naš klub jer to je priča koju jedan post nemože obuhvatiti i osvrćem se na period od kada i zvanično predstavljaju klub. Možda je i do mene jer volim Želju više nego sebe pa mi jako smeta kada neko glumi privremenu amneziju a sve pod maskom navijača Želje. Dovoljno je samo otići na zvaničnu stranicu našeg kluba i pročitati vijesti koje klub objavljuje ( a to bi svaki navijač bilo kojeg kluba trebao prvo da uradi ako ga interesuje nešto vezano za klub ) da bi mogao da stvori sebi sliku stanja i načina upravljanjem klubskim sredstvima. Ako može skontati dijete koje ide u treći razred osnovne može i svako od vas, od sada svi koji ovdje nešto palamude mi idu na foe listu. Nisam ni ja za slijepo vjerovanje nikome ali ako neko pošteno zasluži povjerenje i još "prebacio normu" mene je zadužio da njegov obraz branim pred ljudima koji su izgubili moralni kompas.

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
イビチャ・オシム

Eisenbahner1921
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:34 pm

i ja sam mišljenja da će uprava, kao i dosad, izaći u javnost sa svim ciframa preusmjerenim od donacija navijača. Ako neko daje određeni iznos za klubu "za stolice", onda daje u cilju da se renovira stadion. Meni je svejedno ako mojih 1KM (čisto figurativno) ode za nabavku stolica ili betoniranje istoka ili postavljanje jarbola... ja sam taj iznos namijenio klubu u svrhu renoviranja stadiona i oni neka ga u te svrhe i ulože. Sumnjam da će se ko ljutiti ako njegov novac ne ode na stolice
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Dominic
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:35 pm

Fakat, uz sredjen onaj postojeci betonski dio sa stolicama, dodati par redova montazne kao na ovoj slici i to bi bilo oko 2000 stolica na Istoku. slika

Ajzea
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:36 pm

Uzjogunili nam se igrači po društvenim mrezama, nezadovoljni odlukom selektora mlade reprezentacije da ne pozove Kjosevskog.

Nije mi bilo mrsko provjeriti bankovni račun, na koji konstantno lijeze novac. Samo nastavite, molim lijepo, bitan je kontinuitet.. Trudite se bar na ovaj način interpretirati ljubav prema Zelji, ide mi se na more i ove godine. :kafa:

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:40 pm

Ma Vedran samo nek nastavi da radi na sebi do kvalifikacija za Rusiju. :kafa:
イビチャ・オシム

Okolele
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:43 pm

Kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić propustio je posljednja tri susreta nakon što mu je u duelu sa Borcem pukla čeona kost.

Protekle sedmice u Njemačkoj mu je napravljena zaštitna maska, a na jučerašnjem ljekarskom pregledu dobio je zeleno svjetlo da počne sa treninzima maksimalnog intenziteta, te će biti u konkurenciji za duel sa Olimpicom.

Zaštitna maska bit će mi od velike pomoći. Doktor mi je rekao da nema nikakvih problema da se vratim na teren i od sutra (utorak op.a.) počinjem trenirati sa ekipom. Dobro će mi doći ova pauza u prvenstvu da se oporavim i bit ću u konkurenciji za duel sa Olimpicom – kazao je Kosorić za Faktor.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:44 pm

Dominic je napisao/la:Fakat, uz sredjen onaj postojeci betonski dio sa stolicama, dodati par redova montazne kao na ovoj slici i to bi bilo oko 2000 stolica na Istoku. slika
Pa zamisli na ovom "ko ne skače mrzi Želju", nebi izdržala do prvog h i to bi joj kraj bio.
イビチャ・オシム

omladina1921zeljina
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:46 pm

Ne znam koliko je grupa trwnutno organizovana, došle su mi informacuje da je opet bilo nesuglasica, opet je bilo nekakvih svađa...

Mislim da bi morali mijenjati repertoar pjesama kojim grmimo, efektivnije je kada imaš i dinamiku na tribini. Sad će reći neko, gledaj mene što ja serem i da ako znam bolje, uhvatim šipku i povedem. Barem smo svi doživjeli nemali broj puta da navijaš prvi krug, drugi i treći, pa onda ide četvrti pa peti krug ponavljanja, nakon trećeg već se posustaje sa navijanjem... i nekad forsiranjem nekih standardnih pjevalica, što odvraća ljude od navijanja. Maloprije mi u glavi: "Željezničar ale, tebi dajemo sve, grla i dlanove- ti daj, ti daj, ti pobjedu nam daj! Ova pjesma iz moga je srca, koje vječno za Željezničar kuca, ova pjesma sa Juga nek ori, Željezničar do groba, ale!"

I onda se sjetim bar 5 sjajnih pjesama nismo pjevali unazad par godina.

Moramo poraditi na tome.
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

diego1921
Kontakt:

uto mar 22, 2016 6:50 pm

Ajzea je napisao/la:Uzjogunili nam se igrači po društvenim mrezama, nezadovoljni odlukom selektora mlade reprezentacije da ne pozove Kjosevskog.

Nije mi bilo mrsko provjeriti bankovni račun, na koji konstantno lijeze novac. Samo nastavite, molim lijepo, bitan je kontinuitet.. Trudite se bar na ovaj način interpretirati ljubav prema Zelji, ide mi se na more i ove godine. :kafa:
Vjerujem da si hanumi zavrsio godisnji odmor :ganja:

Ivicahuljev
Kontakt:

uto mar 22, 2016 7:08 pm

Minjore je napisao/la:Iskoristite novonastalu situaciju dovedite repku na Grbavicu za vikend :ganja:
Vjeruj nimalo losa ideja s obzirom da bi mogla propasti prijateljska sa Luxemburgom,bio bi to jos jedan praznik fudbala u dolini

ublehas
Kontakt:

uto mar 22, 2016 7:08 pm

Okolele je napisao/la:Kako smo krenuli 100.000 ce se nagurati sa ovim stolicama..Sad vec ima sigurno preko 50.000..

30.000 + 9000 nakon prve objave a posle toga je bilo i jos uvijek ima mnostvo donacija a pogotovo ona Varadero caffe..Mozda ima i 60.000 :klanjase2:

EDIT: Npr. samo na osnovu ovih objava na zvanicnoj stranici ko je koliko uplatio u period od kako su objavili prvo obavjestenje o skupljenom novcu po mojoj nekoj racunici je skupljeno preko 7000 KM..A koliko jos ima onih koje ne objave te onih sa po jednom stolicom uplacenom..
Danas sam ulaćivao za neku raju i reče momak koji radi da je uplaćeno oko 35.000,00 KM. Naravno nije sve sravnjeno, obzirom da uplate stalno liježu. Osim toga očekuje se još uplata iz inostranstva, pošto treba nekoliko dana da pare legnu.

fanaticZeljin
Kontakt:

uto mar 22, 2016 7:10 pm

Tarik Stambolic uplatio 10 stolica i uclanio se, ma idesssss :zeljeznicar1:
Srcu draga, boja PLAVA !

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 20 gostiju.

Prijava