Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Okolele
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 14, 2017 2:35 pm

slika
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Plava Porodica
Kontakt:

pet apr 14, 2017 2:36 pm

Okolele je napisao/la:
pet apr 14, 2017 2:35 pm
slika
Valjda prestane na vakat..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pet apr 14, 2017 2:44 pm

Hvala @PP :)
Željezničar ante portas !

Hadzijalagic
Kontakt:

pet apr 14, 2017 2:45 pm

Cujem danas da jos ima nasih kojima nije pravo sto su pitari dobili 1000 karata, kao trebali smo im dati vise jer i oni nama daju.. Da pitari mogu napuniti Kosevo ne bi mi nikad dobili vise od 5%.. S nase tacke gledista mi svaku kartu koju damo preko onih 5% dajemo naustrb nasih navijaca.. Njima je stadion uvijek poluprazan na derbiju a mi trebamo da izbijemo dvije-tri milje nasih navijaca da bi dali pitarima koliko oni traze.. Nadam se da ce u buducnosti nasi napraviti kavez za goste sa nekih 700 mjesta sa kojim nece biti potrebne vece tampon zone i da ce to biti prostor za goste bez obzira ko nam dolazi..

Ovo sve stoji i da ne uzmemo u obzir njihovu namjeru da divljaju i unistavaju.. Ako bi tu namjeru uzeo u obzir ne bih im ni karte dao..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Eric Cantona
Kontakt:

pet apr 14, 2017 2:51 pm

Plavi orkestar je napisao/la:
pet apr 14, 2017 2:29 pm
Pitam se zašto mnogi koji imaju medijski prostor kukavicki i neobjektivno pišu o svim dogadjanjima a ticu se Derbija.Jeli to nesmiju identificirati problem,ne smiju uprijeti prstom u vandala,ne smiju objaviti fotografiju,snimak onih koji ruše i pale?Zašto naši šute?Zašto dozvoljavaju da nas i one druge navijace koji bi došli samo zbog utakmice,ljubavi prema svom klubu i navijanja trpaju u isti koš sa onom šakom primitivaca.Ta šaka ce najviše štete napraviti svom klubu i neka ce jer njihova uprava aminuje sve što oni urade,iz kojih razloga ne znam.Sto ce oni snositi i vec snose posljedice toga nije mi ni malo zao,zao mi je što se to njihovo ponašanje odrazava na sve druge koji sa njima nemaju ama baš ništa i koji bi samo da uzivaju u Derbiju prije,u toku i poslije utakmice.Ta šaka jada od navijaca se koristi psihologijom mase,ruši,uništava i usput radi razna krivicna djela i prolazi nekaznjeno i onda odjednom citaš pismo ministra,tekstove samozvanih polupismenih novinara gdje su svi krivi a samo nisu oni koji su sve ovo i proizveli.Moralni su to jadnici bez trunke hrabrosti i casti kada u svom medijskom obracanju ni jednog trenutka ne spomenu rušenje i paljenje i da to nije civilizacijski a ni po zakonu, kada ministar sporta i kulture ne kaze da to nije u redu,kada ne ukaze šta je kulturno a šta ne...I ne cudi me ništa više u ovom gradu upravo zbog ministara kakvi jesu,zbog kvazi novinara kakvi jesu i svih onih koji bi trebali da utjecu na normalan razvoj društva prvenstveno razvoj i vaspitanje omladine.Na Koševu se vec duzi period uce ne da vole svoj klub vec kako da mrze Zelju i sve što je Zeljino a što više meziš onda si ko veci navijac malog kluba koji usput ne posjeduje ništa a i to ništa je kupio za sicu neki utrpani brkica.I mozda sve ovo i nije slucajno.Sobzirom da im je na klupi dugo godina sjedio psiholog,danas osudjeni ratni zlocinac koji se sluzio istim medijskim istupom,lazima,rušenjem i paljenjem...imali su se skim poistovjetiti,od koga nauciti i nastaviti tamo gdje je on stao.Nece moci.Puno je više onih koji im to nece dozvoliti.
Moze li neko napisati text na ovom portalu o cemu se zaista radi?

teatrale36
Kontakt:

pet apr 14, 2017 2:53 pm

avlami97 je napisao/la:
pet apr 14, 2017 2:20 pm
Ko uništava "čar sarajevskog derbija"?

Pitanje iz naslova, koje se ovih dana neprestano postavlja, a odgovornost se prebacuje sa jednog na drugi sarajevski klub. Naizgled, odgovora nema, a odgovor je i najvećoj budali na dunjaluka jasan. "Čar sarajevskog derbija" je uništila Država, preciznije vlast, koja je od osamostaljenja Bosne i Hercegovine sve učinila da "čar sarajevskog derbija" postane jedna izlizana floskula. Upravo tako - izlizana floskula.

Vlast (zakonodavna, izvršna, sudska) je postala sama sebi svrha i ni na kraj joj pameti nije da razmišlja o sarajevskom derbiju ili o sportu uopšte. Ta vlast ima obavezu, kroz nadležna ministarstva, da napravi ambijent za boljitak sporta, a ona to ne čini, iako koristi svaku priliku da se "slika" sa nekim od BH sportista, koji su zahvaljujući, prvenstveno sebi, izgradili ime u svjetskim okvirima. Šta je to Država (vlast) učinila da Džeko, Pjanić, Begović, Teletović, Nurkić, Džumhur, Adnan Ćatić...postanu ono što jesu? Šta je to Država uradila da jednog evropskog prvaka KK Bosnu gledamo u ovakvom stanju? Nije uradila ništa. Šta je to Država uradila da jedan olimpijski stadion (Koševo), izgleda onako kako izgleda? Šta je to Država uradila na osposobljavanju olimpijskih borilišta (ne računam strane donacije) - opet ništa. Mogao bih ovako nabrajata do Sudnjeg dana, ali Državu (vlast) boli briga za sve nabrojano.

Šta je Država učinila da sačuva "Čar sarajevskog derbija"? Opet, ništa. Odnosno, dozvolila je kriminalcima, kakvi su i sami, da ruše, pale, napadaju, ozlijeđuju, prave štetu na svakom koraku. Uništavaju Državnu i privatnu imovinu, a direktno u opasnost dovode na hiljade djece, žena, muškaraca, koji bi dolazili ili dolaze u životnu opasnost. Vlast se krije iza svega i ne želi da radi posao za koji je enormno plaćena sredstvima poreskih obveznika.

Nema više čari sarajevskog derbija, jer je Država svojim činjenjem i nečinjenjem učinila da on više kao takav ne postoji.

Sutra je utakmica i moramo Državi (vlasti) pokazati da smo mi ti koji želimo da ponovo oživimo tu čar, koja se ovih dana toliko ofucala, da mi je neugodno više je i spominjati. Sutra idemo da pobjedimo i da sarajevski derbi bude, onakav kakav je bio desetljećima ranije. Želim da gledam utakmicu u kojoj će nas ista spajati, a ne dijeliti i razdvajati. Država je uništila sarajevski derbi i ona ga jedina može i spasiti. Željo i njegovi pravi navijači su uvijek tu da joj pomognemo.
Pogođeno u srž problema! :klanjase:

Jaozinho22

pet apr 14, 2017 3:02 pm

phpBB [video]
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Model1964

pet apr 14, 2017 3:12 pm

1921.ba je napisao/la:
pet apr 14, 2017 2:25 pm
horde imaju krtice haha
Krtica na latinskom Burgundiae talpa
Grcki Μπορντό mole
Latvijski Bordeaux mole
DREZDENSKI Bordeaux Maulwurf :ganja:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

IlProfessore
Kontakt:

pet apr 14, 2017 3:33 pm

Joj šupljiranja i nebuloza, država je uništiila derbi. Ahaaaa. Jes, jes. Ako već hoćete u srž problema onda recite jasno i glasno da su agresori sa istoka i zapada uništili našu državu a zakopao je dejtonski sporazum koji postoji samo u Sarajevu. Svi šutimo ko najveće vagine kad se protiv pitara psuje Srebrenica, kada se u vitezu skandira pogrdno za Ahmiće, kada prekidaju tekmu radi parola ARBiH a vrs na svakoj tekmi svakog kluba širom takozvanog rs-a i mi hladimo jaja. A onda se pubertetlije navlaže na gledanje FF-a, GSH, Okolofutbola i ostalih huliganskih filmova i sa par grama bijelog iz švrakina u svojim špicastim nosevima glume zajebane momke a kvazi novinari i ostala medijska bagra relativizira problem i upere prstom u naš Klub. Stvar je jasna i računica je prosta: horde zla su najveća pogan i daBogda odlučili da se ne pojavljuju ni na narednih 4-5 derbija, čisto da se vidi da nisu nikom nikakav bitan faktor i da je jedina stvar zbog kojih se provlače kroz medije jeftini klik na članak da podigne popularnost i rejting portala.
I naravno da nam treba mreža makar na ovoj utakmici. I ne vucite paralelu sa evropskim derbijima i stadionima. Ako se već vuče paralela onda je povucite i za ekolšku svijest građana, silno smeće, kondome i papire po ulicama, preispitajte sve i jednu stvar. I upitajte se onu najvažniju: je li vam Željezničar kriv što su pitari vnago i što oni sami uništavaju tu "čar derbija".?

ellaxaz
Kontakt:

pet apr 14, 2017 3:37 pm

:shisha:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

salle86
Kontakt:

pet apr 14, 2017 3:40 pm

Lakija prenijelo :D
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

mula
Kontakt:

pet apr 14, 2017 3:50 pm

PETROVIĆ (PRE)OPTIMISTIČAN !!!
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

ponosannavas
Kontakt:

pet apr 14, 2017 3:52 pm

1921.ba je napisao/la:
pet apr 14, 2017 2:25 pm
horde imaju krtice haha
Misli li muriaja obavijestiti raju o tim namjerama? Zna li se to? Neko je stranicu dvije ranije napisao ko da je murija i rekla to negdje

NEZALAGANJE
Kontakt:

pet apr 14, 2017 4:03 pm

Zanima me jedna stvar konkretno...
Moze li se ikako urgirati da nasi sklone onu mrezu s Istoka nakon derbija i nikad je vise ne postavljaju?
Pa ono izgleda preruzno i nigdje u svijetu nema da bocna tribina ima nekakve mreze!!
Ebem ti MUP i njihove zahtjeve...
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Jaozinho22

pet apr 14, 2017 4:04 pm

skretnicar je napisao/la:
pet apr 14, 2017 3:59 pm
Ama o kakvim namjerama vi pricate, vi mene stvarno iznenađujete, opustite se i uzivajte, kakav ludi strah od njih...Bože dragi
Samo pederi napadaju s leđa brate ;)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Ivicahuljev
Kontakt:

pet apr 14, 2017 4:12 pm

Ama o kakvim namjerama vi pricate, vi mene stvarno iznenađujete, opustite se i uzivajte, kakav ludi strah od njih...Bože dragi
Nije to strah brate,nego se fino trebalo izaci u javnost stim njihovim namjerama ako ih je bilo,ovako u ocima javnosti smo mi ti koji nedamo zaboga njima da dodju,licne im trazimo I sl sranja,ovako mi smo ti koji unistavaju derbi a nikako ti maloumnici koji su imali raznorazne namjere koje nemaju veze sa fudbalom,ili su mozda ti organizatori veci od institucija kluba I drzave pa se mora sutiti o tome

Plavi orkestar
Kontakt:

pet apr 14, 2017 4:17 pm

Gdje si vidjeo da se strah spominje?Samo raja sa slova E na Sjevernoj tribini,da se drugi i ne moraju umješati,je dovoljna da ih izvede na pravi put,ekspresno vaspita.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

SanMan
Kontakt:

pet apr 14, 2017 4:20 pm

Hoćmo mrežu i na Zapadu
tamo ima političara a oni su najopasniji

Plavi orkestar
Kontakt:

pet apr 14, 2017 4:27 pm

SanMan je napisao/la:
Hoćmo mrežu i na Zapadu
I video nadzor sa 5-6 kamera da stolice ne pokradu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

voltron30
Kontakt:

pet apr 14, 2017 4:32 pm

SanMan je napisao/la:
Hoćmo mrežu i na Zapadu
Baš vala, kad je bal, nek' je maskenbal. Majke mi, ako ne skinu onu mrežurinu nakon derbija, ogadit će mi istok.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava