Trenutni prioriteti po mom mišljenju bi bili slijedeći:
- Ekipa i utakmice, ići tekmu po tekmu,hladne glave, punim angažmanom , bez kalkulisanja. Cilj bi trebao biti izlazak u Europu. Ako bi se zakačio kakav trofej bilo bi fakat iznad svih očekivanja.
- Logistika,nastaviti započete aktivnosti oko stadiona, i završiti na vrijeme sve planirane aktivnosti za igranje Europskih utakmica u Dolini, ali i obezbjeđenje kvalitetnijih uslova za utakmice u ligi 12.
- Igrači- ugovori, ja ne znam kako stojimo sa tim, ali npr za Blagojevića mislim da ima ugovor do ljeta 2017. Ako nije plan prodavati ljetos, odmah produžavati ugovor. Takođe i ostalim ( Dado Sadiković, Memija, Dženis,) ako ima potrebe. Mislim većina su novi igrači, pa ovdje nemamo mnogo izazova.
- Navijači, nastaviti ovim tempom, pa i pojačati kako sezona odmiče trebaće nam. U što većem broju na utakmice, animirati što veći broj raje, rodbine, komšija, prijatelja....ne popuštati oko članskih, prikupljanja donacija za stadion, bolja organizacija unutar skupine, ali i u odnosima sa upravom kluba treba mnogo više koordinacije i dogovora.
- Uprava, i dalje nastaviti ovim tempom i angažovanjem. Maksimalno raditi na podizanju odnosa i naše pozicije u savezu (ključno za ligu 12.) Generalni sponzor je nešto što bi nam mnogo toga rješilo, nadam se da ćemo ga naći u ovoj godini.
Ključ svega je u svim ovim planovima hladna glava, korak po korak, i timski duh u kojeg niti malo ne sumnjam kako na terenu, tako i u upravi, i naravno na tribinama.