Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

bistrikboy
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 12, 2017 9:38 pm

Trecu tekmu zaredom igramo k'o ***** drugo poluvrijeme.Stvarno nisam strucnjak niti cu ikada biti ali vidi se da su neki igraci umorni jebiga.Nadam se da cemo na derbiju napasti i da se necemo postaviti k'o picke kao sto smo na zadnjem derbiju.Inace mislim da je 1-0 okay rezultat pred revans i ocekujem prolazak u finale.

P.S:

**** ja svoje ako ovaj Musa napravi neku karijeru
1921-1987-2007

Hadzijalagic
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:39 pm

U klubu moraju uzeti u obzir ovu raju sto dolazi iz daleka i obezbjediti im da mogu doci do karte u subotu. Nadam se da ce im ovo neko prenijeti.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

zeljeznicka21

Je li moguce da je ovo ofsajd bio kod gola sirokog
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

Eisenbahner1921
Kontakt:

Moglo se i vala i na dan utakmice pustiti do 14-15h barem.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

SanMan
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:40 pm

U redu titule i furka mi smo Željo - moramo sve nakantati ali ohanimo malo
Kad je SP došao rekao je cilj kojim smo mi navijači u tom trenutku bili prezadovoljni (vejrovatno i uprava) - izlazak u Evropu
Trenutno i titula i kup u igri a cilj gotovo ostvaren.
Umor uopšte nije u pitanju, prvo poluvrijeme više se umore na treningu, išlo se na egal bez napora
Čak smo i gol primili greškom ne jednog nego naše četvorice igrača
Večeras su svi igrači glavom bili na derbiju, živi su ljudi, razumijem ih, derbi im znači i više nego nama
Na derbiju postaješ ljubimac navijača, legenda a bude i menađera
Imamo dva dobra derneka na našoj Grbavici, razguliti pitare, razguliti škripare - ništa ljepše

GoodisonPark
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:40 pm

Leon_Professional je napisao/la:
sri apr 12, 2017 9:03 pm
Ovo konstantno igranje s istim igracima nas je vcrs kostalo, htjeli mi to ili ne.
Zasto je to radio, jer u drugom pol. su igraci pali. Prvo pol.smo i igrali nesto, drzali Siroki daleko od naseg gola. Sasvim dobra tekma, ali u drugom pad, fizicki pad.

Ovo su cinjenice s vecerasnje tekme gdje se vidi da je ekipa fizicki pala u drugom dijelu:
1. Stojimo daleko od igraca, po 5 metara. Nema puhanja igracima iza vrata. To tako ne moze, ne smije. Kad si ti blizu, ti njeg odmah u prijemu zeznes, kucnes ga malo po nozi, dodirnes loptu ili nesto, pa i sam osjecaj da si mu na ledjima kod njeg dovodi do loseg prijema, prijema lopte nazad a ne da se lako okrece i td.
2. Poslije primljenog gola, kad treba da napadnemo, da malo pritisnemo, mi to ne mozemo. Nemas snage da se otkrivas, da trazis loptu, da brze okreces stranu itd.
3. Svaka nasa polu kontra je bila ispracena sa samo 2-3 eventualno 4 igraca. Ostali ne mogu da stignu da se prikljuce napadu. Kriju se iza lopte.
4. Poceli smo nabijati lopte i preskakati sredinu kao uvakat kad Evropu nismo uzeli. To je plod lose igre u sredini, loseg otvaranja. Nemas kome dodati, nemas snage da napravis nesto pa je onda nabijes. Zeba se krio izmedju 2 njihove linije, nije prilazio po loptu.

Ovo su cinjenice. Umor se osjetio.
Nadam se da nam se ovo nece obiti o glavu na derbiju. Sad smo izgledali umorno, kakvi cemo biti za 3 dana, Bog sami zna. Jedino sto i oni su u slicnoj situaciji pa se mozda i nece toliko osjetiti, ali opcenito derbi ce biti odron ako obje ekipe budu umorne.

Mozemo mi ovo proci. U ligi smo 1. na tabeli. Nema potrebe za izhitrene izjave i nekakva tjeranja, sta vam je.

Bit ce Zeljo opet sampionnn :zeljeznicar1:
ChWilla je napisao/la:
sri apr 12, 2017 8:03 pm
revanš trebaju početi bar tri svježija igrača. i ne smije musa igrati beka, siguran sam da ne bi ni sad da je mogao stanić. bokačinija umjesto kerle ili bogičevića, bekrića umjesto zebe, musu na lijevo krilo, radinovića ili čak žeru umjesto markovića, možda čak i nikolića umjesto lendrića. tekmu sa najviše šansi imali smo u kupu protiv radnika.
Najbolje da se ohlade glave pa onda davati neke generalne ocjene ne donosimo ishitrene zaključke.

Ovo je ključ i ne kažem da nije bilo još dobrih analiza jeste itekako ali u ova dva posta smo najbliži razlozima poraza i što je još važnije šta uraditi da ekipu vratimo psihički i fizički i da na derbiju odigramo kao nebo i zemlja u odnosu na danas.

Ja bih počeo sa Musom na krilu lijevom, dobro je ChWilla primjetio i to je vidio svako ko je te srijede bio na Grbavici. Mi smo tu za prvih 10 minuta napravili prilika i opasnosti pred golom ko nekad što stvorimo cijelu utakmicu.

Ne znam da li ste primjetili ali igrači koji su ušli sa klupe su izgledali kao ubrzani u odnosu na one koji su cijelo vrijeme na terenu.. ali ni te tri izmjene nisu mogle ništa same jer su ostali disali na škrge bukvalno, osim Muse naravno čiji trkački potencijal se mora maksimalno iskoristiti..

Offsajd je bio iz aviona, bar onako na prvu!?
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Roberto Baggio
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:41 pm

Prvo poluvrijeme je, čini se, bilo ono što smo i planirali: tvrdo, prije svega računati na odbranu i pokušati uspostaviti neku ravnotežu na sredini terena, a prema naprijed se zaletiti par puta, u zavisnosti od toga kako će se razvijati igra na sredini. Da je ušla ona Lendrićeva, bilo bi sve idealno kako je zamišljeno. Možemo mi ne voljeti takav pristup, ne volim ga ni ja, ali to nije izmislio Petrović, ziheraš i makijavelista, nego je nešto najnormalnije što bi se trebalo igrati u ovakvim okolnostima. (Malo je luđaka poput Kostića i naprimjer onih njegovih hrabrih budalaštinja u derbiju na Grbavici.) Nažalost, problem je 15-20 minuta drugog poluvremena, gdje je nestala sva prethodna stabilnost i gdje smo se mogli vrlo lako oprostiti od kupa i prije revanša. Neka analiziraju oni kojima je to posao ko je, šta i koliko tu zasr'o, pa je sve izgledalo tako loše. Poklonjeni gol je iznuđen, tj. nije pao s neba nego su nas natjerali na grešku, jer i prije gola smo izgledali loše, a onda poslije i još gore. Od ulaska Radinovića opet smo počeli nešto igrati, a onda smo i sa Bekrićem počeli ličiti na nešto prema naprijed, ali prekasno i nedovoljno.

Drugi put zaredom na ovim teškim gostovanjima ponavlja nam se da odigramo prvo poluvrijeme po planu, a da u drugom padamo. Ima tu i do umora, ali nije samo to, jer smo mi danas, dakle, najgore odigrali tih 15-20 minuta nakon pauze, a onda smo u drugoj polovini drugog poluvremena izgledali bolje. Nedovoljno dobro da izjednačimo, ali bolje nego prije toga, nekakve smo kontre pokušavali istrčati, pa kao nešto pokušavali skroz prenijeti igru na njihovu polovinu. Da smo toliko umorni koliko se ovdje kuka, u ovakvoj situaciji primili bismo tricu do kraja ili bismo se samo grčevito branili. I ja sam očekivao da će Petrović više rotirati dosad, ali kažem, meni to ne izgleda kao najvažniji razlog za ovaj poraz. Osim ako na pauzi na poluvremenu nisu sjedili, nego im je Petrović zadao kratki kondicioni trening u svlačionici, pa izašli iscrpljeni umjesto svježiji. :D

Neko je ovdje maloprije dobro primijetio, neki su na forumu počeli kukati o umoru odmah poslije Slobode. Sve i da se jesmo umorili koliko se ovdje raja pribojava, to u derbiju opet neće biti neki presudni faktor jer su se i pitari isto toliko umorili, a meni se čak čini da su se osjetnije i više oni umorili.

U svakom slučaju, ja jedva čekam dvije naredne utakmice, super važne, lome se i prvenstvo i kup. Trebat ćemo se napeti k'o žabe da to sve ispadne onako kako bismo željeli, dva najveća iskušenja dosad, u borbi za najveće ciljeve, ali oba na punoj Grbavici.
FK Željezničar 1921

mirsad94
Kontakt:

Pa ovo stvarno granici sa zdravom pamecu, ***** im familiju vise !. Cuj na dan utakmice nema prodaje karate, prvo sto ce odbiti raju koja je htjela sa strane doci( ima ih bruku), drugo sto ce tapkarosi se nakupovati karata i prodavati ih po vecim cjenama na dan utakmice, trece sto nema nikakve veze sa sigurnoscu to sto ce karte prodavati na dan utakmice, pitari i onako ne mogu uzimati karte imaju svoje obiljezene a ostale idu na clansku. Oni hoce da uniste sve sto se unistiti da, ne radeci svoj posao za koji su placeni.

ceze
Kontakt:

Umor nije nikakav izgovor već jedan of faktora, pogotovo protiv ekipe koja je odmarala svakog igrača koji je igrao večeras.

Oni su izveli dvojicu igrača protiv Viteza na poluvremenu jer su željeli da i njih dvojica odmorni dočekaju Želju. Tako reče njihov trener. A rezerve u pitanju.

Ne misli se bukvalno na umor kao fizički umor, ima i toga, ali ima i psihičkog umora. Završiš jednu utakmicu, imaš 24 sata da je zaboraviš, dosta toga što je vrijedilo na toj utakmici ne vrijedi na idućoj a vremenski si limitiran da se spremiš za iduću utakmicu.

Ne bi umor igrao ulogu da je ovo druga utakmica u 5 dana, meni umor nije bio nikakav razlog za lošiju utakmicu protiv Zrinjskog, ali ovo je četvrta utakmica u 10 dana. Prošli vikend Sloboda, tri dana poslije Zrinjski u gostima, tri dana poslije Krupa kući, dva dana poslije Široki u gostima i za dva dana igraju derbi. Te opet tri dana poslije toga dočekuju Široki. A u istom periodu igrači Širokog odigra par revijalnih utakmica tek toliko da održe formu.

Protiv Sarajeva sad to već neće imati značajnu ulogu jer su i oni u istoj situaciji, obje ekipe neće biti na 100% mogućnosti i to je to.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kospicar
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:42 pm

Ulaznice za sjevernu, zapadnu i istocnu tribinu mogu kupiti sako navijaci sa clanskom kartom a ulaznicu za jug mogu kupiti bez clanske.

Znaci nece na sjeveru i istoku bit 4 milje ukupno
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:43 pm

Ma nije ovo los rezultat, moze se ovo proci.
Samo je problem da ne bude posljedica u derbiju i dalje u prvenstvu.

Siroki smo mlatnuli 2 puta zaredom 2-0 i to vrlo lagano, sto ne bi i sad. Samo ce biti zanimljivo kako ce igraci reagovati u sljedecim tekmama. Protiv Sarajeva ne ocekujem da nas nadtrce jer su i oni dubiozni u drugom pol. ispusu vrlo lako.

Idemo dobiti Sarajevo i odlijepit im se. Kup mozemo proci, nije ovo strasan rez-

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri apr 12, 2017 9:43 pm

19adi21 je napisao/la:Je li moguce da je ovo ofsajd bio kod gola sirokog
Meni je djelovalo u prvom momentu ali sad kad pogledam nije bilo ofsajda.
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u sri apr 12, 2017 9:43 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

D.B.Cooper

sri apr 12, 2017 9:44 pm

Mozel mi neko objasniti ovo oko karata , znaci ne mogu sutra uzeti ako nemam clansku karticu a u subotu nece biti prodaja , kako cu onda kupiti ???

Plava Porodica
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:45 pm

Dobijamo derbi 100% :titula:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Grbavica
Kontakt:

D.B.Cooper je napisao/la:
sri apr 12, 2017 9:44 pm
Mozel mi neko objasniti ovo oko karata , znaci ne mogu sutra uzeti ako nemam clansku karticu a u subotu nece biti prodaja , kako cu onda kupiti ???

kupi ti neko ko ima godišnju
Ko nas je kleo, nije dangubio.

rodrigo87
Kontakt:

Svi na Jug!

Elegant
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:46 pm

AsharaK je napisao/la:
sri apr 12, 2017 9:19 pm
Kako misle nema prodaje karti na dan utakmice???
Bice sigurno kao da gledam.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

kontra_splita
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:48 pm

Jel moguce da se desi da mi uzmemo pite 1:0, Radnik 0:0 i time postanemo najozbiljniji konkurent za titulu? 😂

ISB87
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:50 pm

Svako gleda utakmicu i ima se sta kritikovat. Nije samo ova utakmica u Sirokom mi igramo veoma lose prema naprijed. Dok nam je defanziva odlicna ali imaju svoje greske koje nas ukopaju.
Moralo je doci do ovog nekog pada, jer igramo ziheraski.

Moramo dobit derbi, moramo.Publika se nekako mora privuci na stadion, a ovakav fudbal sa 2 3 poluprilike sigurno ne puni tribine.
MIRZA RASCIC

1921.ba
Kontakt:

sri apr 12, 2017 9:51 pm

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava