Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

igla
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri apr 12, 2017 12:02 am

U svakom sam derbiju za to da bude što više i jednih i drugih. Svaka grupa ima debila i to je tako. Problem je što iz glave ne mogu izbaciti one slike iz prošlog derbija i ono iživljavanje, organizovano, samo zato jer smo mi akciju bili napravili. Žao mi je što je ovom odlukom pogođen dobar broj normalnih navijača FKS, znamo i mi koliko nam je drago otići na Koševo, ali očito je ovo bilo neminovno.

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

sri apr 12, 2017 12:03 am

sergejevic je napisao/la:z'21
jbg, mene su iskreno iznervirali neki postovi o carima derbija, o komsijama i slicno. Samo pogledas kako pisu o nama, kako nas nazivaju, kako nazivaju nas stadion i sve ti bude jasno s kim imas posla. Vjerujem da nisam jedini i raja izgubi kontrolu. Svako normalan bi pomogao ljudima koji nesto pokusavaju napraviti, pa svi odemo pomoci komsijama kada nesto rade, a ona stoka je jedva docekala da cupa i pali ono sto smo mi placali. Kao da ne znaju kakvo je vrijeme i koliko znaci i jedna marka. Daleko im kuca bila. Samo po pravilima, nista vise nista manje. 5% i ni karta vise za dusmane. Naravno, normalna raja je dobrodosla da sjedne bilo gdje na stadionu i pogleda utakmicu. Oni se ne trebaju osjeiti prozvanim, ali valjda je svima u interesu da se jednom zaustavi teror huligana nad normalnim ljudima.
Posljednja recenica je kljucna slika

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:03 am

Danas igramo utakmicu protiv Sirokog. Polufinale Kupa. Bice jako tesko...
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

zeljeznicka21

sri apr 12, 2017 12:10 am

Premlacivanje nasih invalida na proslavi titule 2010. u Titovoj, bacanje suzavca na nasoj proslavi titule, konstantno razvaljivanje i paljenje naseg stadiona, gadjanje bakljama nasih normalnih navijaca, nazivanje simbola opsade golubarnikom itd itd, o kakvim carima derbija mi ovdje pricamo ?
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

SanMan
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:15 am

Hoćemo i sve radimo da nešto postignemo u Evropi a kad nam @model napiše kako je to tamo mi bi da tu ugradimo naša balkanska sranja.
Koji crni derbi, nekad bilo. Mi smo udruženje građana a oni od 2013 vlasništvo V.Tana.
Da sad urade pola onoga što su uradili na zadnjem derbiju vjerovatno bi pala glava, zato potpuna podrška i MUP-u a pogotovo našoj upravi. Sigurnost nas, a eto i njih je glavna.
Ako oni nama daju 1750 karata na Koševu to je opet 20% gledalaca na stadionu, a mi njima kad damo 1090 to je 8%. Nismo im mi krivi što ih nema više.
Njihova glavna ljutnja (bojkot) su lične i odgovornost za ono što uradiš.
Za propast derbija je kriva i "trava", pogledaje sliku prvog poslijeratnog derbija - niđe trave.

Lijepo i ovo vidjeti na wikipedia za FK Sarajevo :
Drugi najpopularniji klub u BiH, nakon gradskog rivala FK Željezničar, s kojim dijele snažan rivalitet koji se ogleda kroz nadaleko poznati sarajevski derbi.
Od decembra 2013. godine, malezijski biznismen, investitor i predsjednik Berjaya Groupa, Vincent Tan, je otkupio dio upravljačkih prava FK Sarajeva.

Brkoo
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:16 am

bistrikboy je napisao/la:
uto apr 11, 2017 11:00 pm
Legitimacije pri kupovini ulaznica su unistile navijacki pokret u Italiji i ko se toga sjetio za derbi ***** ga ja,bila to murija ili neko nas.MUPKS je lijen i to je najveci problem.
U civiliziranom svijetu to je sasvim normalno. Sjeverna tribina je sad pod video nadzorom, kao i skoro citav stadion i ovo je odlicna stvar da se identifikuju svi oni koji dodju da pale i lome imovinu naseg kluba. Najlakse se sakriti iza grupe i raditi takve stvari, sad curice bojkotuju jer nemaju muda da pojedinacno snose odgovornost za pocinjeno djelo..

Refa1921
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:20 am

Mislim da bi trebali zatvoriti ovu temu o malenim. Nisu oni bitni da se mi zamaramo njima, ako je odlučeno 1090 onda je tako i nema druge. Vjerujem ovoj upravi i poštujem ih a i zaslužili su. Oni prave od ovoga neki bauk jer nisu bitni i već duže vrijeme niko na njih ne obraća pažlju. Stroreni su vještački i za inat nečemu i takvi će i ostati. Kao da bi ih i na ovu utakmicu protiv Zrinje došlo onoliko da nisu nas vidjeli i uinat da pokažu da i oni kofol nesto mogu. Od svog nastanka oni gledaju samo nas i pokušavaju se takmičiti s nama a to im nikad nije polazilo za rukom, jednostavno je mi i oni ne idemo u istu rečenicu. Treba ih pustiti nek se uguše u svom smradu. Mi smo gazde grada, najveći klub u državi i ne trebamo se osvrtati na mišljenje nekih udbaša. Stvorili smo jednu prelijepu priču u posljednjih godinu dana neka ona nastavi da traje a dušmani nek se jedu :D VOLIM TE ŽELJO

Model1964

sri apr 12, 2017 12:23 am

Brkoo je napisao/la:
Legitimacije pri kupovini ulaznica su unistile navijacki pokret u Italiji i ko se toga sjetio za derbi ***** ga ja,bila to murija ili neko nas.MUPKS je lijen i to je najveci problem.
U civiliziranom svijetu to je sasvim normalno. Sjeverna tribina je sad pod video nadzorom, kao i skoro citav stadion i ovo je odlicna stvar da se identifikuju svi oni koji dodju da pale i lome imovinu naseg kluba. Najlakse se sakriti iza grupe i raditi takve stvari, sad curice bojkotuju jer nemaju muda da pojedinacno snose odgovornost za pocinjeno djelo..
Ja sam kao Slovenac :D kupiJo kartu za zapad protiv MB u SLO. Pri kupovini sam dao licnu. Isto tako sam na ulazu pokazao kartu i licnu.Nisam mogao unjeti šal jer ta tribina ne dopušta rekvizite protivnicke ekipe. Drot mi pricuvao šal i vratio na kraju tekme. Sve je pokriveno videonadzorom pa stisni majci.
To je jedini nacin kako stvari mogu funkcionirti.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Grbavica
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:25 am

Model1964 je napisao/la:
sri apr 12, 2017 12:23 am
Brkoo je napisao/la:
Ja sam kao Slovenac :D kupiJo kartu za zapad protiv MB u SLO. Pri kupovini sam dao licnu. Isto tako sam na ulazu pokazao kartu i licnu.Nisam mogao unjeti šal jer ta tribina ne dopušta rekvizite protivnicke ekipe. Drot mi pricuvao šal i vratio na kraju tekme. Sve je pokriveno videonadzorom pa stisni majci.
To je jedini nacin kako stvari mogu funkcionirti.
molimo navijače drugih klubova da pišu na temi predviđenoj za iste :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

GoodisonPark
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:26 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
sri apr 12, 2017 12:01 am
Definitivno derbi nece biti ono sto je bio bez njihovih navijaca,ali hajde da malo sumiramo i objektivno proanaliziramo situaciju...

Zadnjih nekoliko derbija na Grbavici sam bio na sjeveru i u bukvalno svakoj toj utakmici sam dobar dio vremena proveo gledajuci ka njihovom dijelu tribine sa zebnjom da li ce nesto biti baceno(kao sto uvijek bude) i hoce li me to isto pogoditi!? :oops1:
Imam godisnju za 2.najbolju tribinu na stadionu(sad je na tom mjestu Istok), cija cijena nije mala za nase uslove,a ugrozena mi sigurnost?Gdje je tu logika?
Gdje je osnov da iole normalna osoba dodje na takvu utakmicu i sa sobom povede svoje dijete,djevojku,roditelje,a da se ne lazemo, tzv."derbi navijaci" donose profit klubu!?
Ne donosi ga nas 3-4 hiljade koliko je bilo protiv Krupe.Ako se neko nece osjecati sigurnim i nece uzivati u onome sto je dosao da gleda zbog toga,zasto da uopste i dolazi plus jos placa za to? :roll:
Dakle,zakljucak je da se mora poraditi na sigurnosti za koju je zaduzen MUP.Ljudi poradili na tome i iznijeli svoje zahtjeve(po meni sasvim opravdane zbog pomenute historije u zadnjih nekoliko godina,ma koliko ih neki ovdje nazivali lijenim).Na to sve,pitari odgovaraju saopstenjem,ali ne samo zbog broja mjesta,tampon zona,vec zato sto se trazi identifikacija,pa da se tacno zna ko ce praviti eventualne probleme!?Jos jedna u nizu nelogicnosti. :oops1:
Ako si dosao da navijas,bodris svoj tim najnormalnije,onda nije nikakav problem da das svoje ime i prezime i uzivas u utakmici.Sve izvan toga,ostavlja sumnju da si spreman napraviti incident i sakriti se "u masi".Tome se konacno mora stati u kraj i to vazi za navijace na bilo kojoj strani.Dosta vise toga da nam par mangupcica diktira sta i kako nesto treba biti!?Dosta vise strahovanja hoce li neko sa FUDBALSKE PREDSTAVE doci kuci ziv i zdrav!!Mi kao drustvo izgleda znamo samo lijeciti posljedicu,a nikako preventivno djelovati.
Kad se djeluje preventivno, kao sto se pokusalo za ovaj derbi,naidje se na otpor i to na otpor onih koji znaju kako je izgubiti druga sa tribine bas zbog ove neuredjenosti.Kakav paradoks! :oops1:
Svi koji ulaze u ovu diskusiju,moraju znati da je Grbavica stadion koji je jos uvijek nedovrsen i kao takav jednostavno ne moze ispuniti zahtjeve obje navijacke skupine i onda je sasvim logicno da se pokusa vise udovoljiti domacim pristalicama.Zaista ne znam sta tu pitarima nije jasno,niti zasto bi oni nama uzvracali istom mjerom na stadionu na kojem je moguce organizovati derbi bez incidenata(Kosevo)!? :roll:
Ovo nije nikakva nasa samovolja,niti svjesno ponizavanje njih,vec je nesto sto se MORA uraditi zbog likova koji siju strah i spremni su na sve.Od bacanja predmeta i baklji u masu, bez savjesti da moze nekoga ozbiljno ozlijediti ili ne daj Boze ubiti,pa do unistavanja imovine koja se tako mukotrpno stvara.Zasto se normalan navijac Sarajeva poistovjecuje sa ovim?Ako ti se ne dopada biti u takvoj zoni(ogradjenoj prema ovih zahtjevima MUPa) kupi druze najnormalnije obicnu kartu(nacina ima i uvijek ce ih biti) i sjedi i gledaj tekmu na tribini na kojoj pozelis,a vjerujem da ce takvih biti mnogo na predstojecem derbiju.Sve rijeseno i to vrlo jednostavno.;)
Jako jako fin post, sve rečeno, objašnjeno u detalje, nacrtano rekao bih. :palacgore:

Samo bih se osvrnuo malo na boldirano - da Željo kao klub živi od svih svojih vjernih navijača bez obzira da li oni dolazili redovno u Dolinu ili ne pa svjedoci smo da su uplate poslednjih skoro godinu dana stizale iz svih dijelova svijeta, svi ti ljudi su odvajali od sebe i svojih porodica da bi pomogli Želji. Bože moj nekad će nas doći 3 milje a nekad 13 ali nikad nećemo biti osuđeni na pare koje nam donesu "gostujući navijači iz zdenke", u stvari mi od tih para nemamo faktički ništa. Mora se obezbjediti sav komfor i bezbjednost za vjernog navijača ili simpatizera, slučajnog prolaznika ili možda turiste koji svrati na Grbavicu pa tek onda ako šta ostane za goste, svaka druga opcija narušava harmoniju koja vlada oko Želje a nije ni prirodna na kraju krajeva.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

BabOsim
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:28 am

Jel ovo znaci da nece biti one tampon zone?

Leon_Professional
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:29 am

Dok sam se sjetio. Kad vec necete doci nadam se da nece staviti mrezu na istok. Msm da su oni zahtjevi bili uslov da budu obje grupe navijaca, pa eto sad kad ih vec nema nemojte molim vas :)

ellaxaz
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:29 am

Nek unistavaju Tanovu, Ajnadzicevu... imovinu,
moju nece.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Model1964

sri apr 12, 2017 12:45 am

Odoh spavati ,a kada se probudim ocekujem na zvanicnoj jasno i glasno saopštenje uprave.
Od sada, nadalje i u buduce za sve gostujuce navijace vrijede ista pravila- 5% ili 675 mjesta
Sve drugo bi bio nama šamar,
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

NEZALAGANJE
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:47 am

@GoodisonPark Hvala.
Kad kazem "derbi navijaci",tu i ne mislim samo na njih i gostujuce navijace uopsteno,vec ponajvise na nase koji dolaze samo kad su "velike tekme" ili turiste kako ti rece.Cim obezbjedis komfor i sigurnost logicno je ocekivati da raste i broj gledalaca.Veci broj gledalaca-veci profit i to je poenta koju sam zelio iznijeti.
STOP "POLOVNJACIMA" U ZELJI!!!

Morzhy
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:51 am

Hoće na silu da su nešto bitni, a prodali se kinezu za milion...za koga uopšte oni navijaju? Ljudi nemaju klub jbt,nekakav Ken Choo i Chin im se pitaju za sve. Frustriranim ulaz zabranjen, prava raja bujrum, znamo da vas ima!

exbabilon
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:56 am

Nadam se da s ovim bojkotom prestaju da vaze svi oni rigorozni zahtjevi MUP-a. Vidjet cemo sutra rasplet situacije i nove korake, ali ja im ne bih popustao ni za milimetar. Ko se ne zna ponasati, nije dobrodosao na Grbavicu.

GoodisonPark
Kontakt:

sri apr 12, 2017 12:57 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
sri apr 12, 2017 12:47 am
@GoodisonPark Hvala.
Kad kazem "derbi navijaci",tu i ne mislim samo na njih i gostujuce navijace uopsteno,vec ponajvise na nase koji dolaze samo kad su "velike tekme" ili turiste kako ti rece.Cim obezbjedis komfor i sigurnost logicno je ocekivati da raste i broj gledalaca.Veci broj gledalaca-veci profit i to je poenta koju sam zelio iznijeti.
Sve 10 :palacgore:

Posle sam i ja skontao da je to sve u globalu, nego me onaj upitnik malo pomeo :)

Pravimo svoj Dom za našu za Željinu porodicu, mi smo tu apsolutni vlasnici i samo mi možemo određivati pravila a koja će uvijek biti na dobrobit svih onih kojima je plava boja u srcu, drugi neka rade kako misle da je najbolje za njih.
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Brkoo
Kontakt:

sri apr 12, 2017 1:07 am

Jako me zanima koga ce Slavko staviti da igra lijevog beka? Hoce li prebaciti Sinisu lijevo a Miru na desnog, ispred Mire da ide Musa koji je jako neodgovoran u defanzivi u ofanzivi moze nesto na svoju brzinu pokusati. Musa na desnom beku po mom misljenju bi bio los potez. Matteo mi je bas spor i trom za beka, i to bi bio los potez. To mi je jedina briga za danasnju tekmu. Mozda i Zeric dobije neke minute.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

1921.ba
Kontakt:

sri apr 12, 2017 1:08 am

slika

NAJAVA – KUP BiH: Plava lokomotiva gostuje Širokom Brijegu

http://1921.ba/najava-kup-bih-plava-lok ... ijegu-3491
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.

Prijava