Posljednja recenica je kljucnasergejevic je napisao/la:z'21
jbg, mene su iskreno iznervirali neki postovi o carima derbija, o komsijama i slicno. Samo pogledas kako pisu o nama, kako nas nazivaju, kako nazivaju nas stadion i sve ti bude jasno s kim imas posla. Vjerujem da nisam jedini i raja izgubi kontrolu. Svako normalan bi pomogao ljudima koji nesto pokusavaju napraviti, pa svi odemo pomoci komsijama kada nesto rade, a ona stoka je jedva docekala da cupa i pali ono sto smo mi placali. Kao da ne znaju kakvo je vrijeme i koliko znaci i jedna marka. Daleko im kuca bila. Samo po pravilima, nista vise nista manje. 5% i ni karta vise za dusmane. Naravno, normalna raja je dobrodosla da sjedne bilo gdje na stadionu i pogleda utakmicu. Oni se ne trebaju osjeiti prozvanim, ali valjda je svima u interesu da se jednom zaustavi teror huligana nad normalnim ljudima.
U civiliziranom svijetu to je sasvim normalno. Sjeverna tribina je sad pod video nadzorom, kao i skoro citav stadion i ovo je odlicna stvar da se identifikuju svi oni koji dodju da pale i lome imovinu naseg kluba. Najlakse se sakriti iza grupe i raditi takve stvari, sad curice bojkotuju jer nemaju muda da pojedinacno snose odgovornost za pocinjeno djelo..bistrikboy je napisao/la: ↑uto apr 11, 2017 11:00 pmLegitimacije pri kupovini ulaznica su unistile navijacki pokret u Italiji i ko se toga sjetio za derbi ***** ga ja,bila to murija ili neko nas.MUPKS je lijen i to je najveci problem.
Ja sam kao SlovenacBrkoo je napisao/la: ↑sri apr 12, 2017 12:16 amU civiliziranom svijetu to je sasvim normalno. Sjeverna tribina je sad pod video nadzorom, kao i skoro citav stadion i ovo je odlicna stvar da se identifikuju svi oni koji dodju da pale i lome imovinu naseg kluba. Najlakse se sakriti iza grupe i raditi takve stvari, sad curice bojkotuju jer nemaju muda da pojedinacno snose odgovornost za pocinjeno djelo..bistrikboy je napisao/la: ↑uto apr 11, 2017 11:00 pmLegitimacije pri kupovini ulaznica su unistile navijacki pokret u Italiji i ko se toga sjetio za derbi ***** ga ja,bila to murija ili neko nas.MUPKS je lijen i to je najveci problem.
molimo navijače drugih klubova da pišu na temi predviđenoj za isteModel1964 je napisao/la: ↑sri apr 12, 2017 12:23 amJa sam kao SlovenacBrkoo je napisao/la: ↑sri apr 12, 2017 12:16 amU civiliziranom svijetu to je sasvim normalno. Sjeverna tribina je sad pod video nadzorom, kao i skoro citav stadion i ovo je odlicna stvar da se identifikuju svi oni koji dodju da pale i lome imovinu naseg kluba. Najlakse se sakriti iza grupe i raditi takve stvari, sad curice bojkotuju jer nemaju muda da pojedinacno snose odgovornost za pocinjeno djelo..bistrikboy je napisao/la: ↑uto apr 11, 2017 11:00 pmLegitimacije pri kupovini ulaznica su unistile navijacki pokret u Italiji i ko se toga sjetio za derbi ***** ga ja,bila to murija ili neko nas.MUPKS je lijen i to je najveci problem.kupiJo kartu za zapad protiv MB u SLO. Pri kupovini sam dao licnu. Isto tako sam na ulazu pokazao kartu i licnu.Nisam mogao unjeti šal jer ta tribina ne dopušta rekvizite protivnicke ekipe. Drot mi pricuvao šal i vratio na kraju tekme. Sve je pokriveno videonadzorom pa stisni majci.
To je jedini nacin kako stvari mogu funkcionirti.
Jako jako fin post, sve rečeno, objašnjeno u detalje, nacrtano rekao bih.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sri apr 12, 2017 12:01 amDefinitivno derbi nece biti ono sto je bio bez njihovih navijaca,ali hajde da malo sumiramo i objektivno proanaliziramo situaciju...
Zadnjih nekoliko derbija na Grbavici sam bio na sjeveru i u bukvalno svakoj toj utakmici sam dobar dio vremena proveo gledajuci ka njihovom dijelu tribine sa zebnjom da li ce nesto biti baceno(kao sto uvijek bude) i hoce li me to isto pogoditi!?![]()
Imam godisnju za 2.najbolju tribinu na stadionu(sad je na tom mjestu Istok), cija cijena nije mala za nase uslove,a ugrozena mi sigurnost?Gdje je tu logika?
Gdje je osnov da iole normalna osoba dodje na takvu utakmicu i sa sobom povede svoje dijete,djevojku,roditelje,a da se ne lazemo, tzv."derbi navijaci" donose profit klubu!?
Ne donosi ga nas 3-4 hiljade koliko je bilo protiv Krupe.Ako se neko nece osjecati sigurnim i nece uzivati u onome sto je dosao da gleda zbog toga,zasto da uopste i dolazi plus jos placa za to?![]()
Dakle,zakljucak je da se mora poraditi na sigurnosti za koju je zaduzen MUP.Ljudi poradili na tome i iznijeli svoje zahtjeve(po meni sasvim opravdane zbog pomenute historije u zadnjih nekoliko godina,ma koliko ih neki ovdje nazivali lijenim).Na to sve,pitari odgovaraju saopstenjem,ali ne samo zbog broja mjesta,tampon zona,vec zato sto se trazi identifikacija,pa da se tacno zna ko ce praviti eventualne probleme!?Jos jedna u nizu nelogicnosti.![]()
Ako si dosao da navijas,bodris svoj tim najnormalnije,onda nije nikakav problem da das svoje ime i prezime i uzivas u utakmici.Sve izvan toga,ostavlja sumnju da si spreman napraviti incident i sakriti se "u masi".Tome se konacno mora stati u kraj i to vazi za navijace na bilo kojoj strani.Dosta vise toga da nam par mangupcica diktira sta i kako nesto treba biti!?Dosta vise strahovanja hoce li neko sa FUDBALSKE PREDSTAVE doci kuci ziv i zdrav!!Mi kao drustvo izgleda znamo samo lijeciti posljedicu,a nikako preventivno djelovati.
Kad se djeluje preventivno, kao sto se pokusalo za ovaj derbi,naidje se na otpor i to na otpor onih koji znaju kako je izgubiti druga sa tribine bas zbog ove neuredjenosti.Kakav paradoks!![]()
Svi koji ulaze u ovu diskusiju,moraju znati da je Grbavica stadion koji je jos uvijek nedovrsen i kao takav jednostavno ne moze ispuniti zahtjeve obje navijacke skupine i onda je sasvim logicno da se pokusa vise udovoljiti domacim pristalicama.Zaista ne znam sta tu pitarima nije jasno,niti zasto bi oni nama uzvracali istom mjerom na stadionu na kojem je moguce organizovati derbi bez incidenata(Kosevo)!?![]()
Ovo nije nikakva nasa samovolja,niti svjesno ponizavanje njih,vec je nesto sto se MORA uraditi zbog likova koji siju strah i spremni su na sve.Od bacanja predmeta i baklji u masu, bez savjesti da moze nekoga ozbiljno ozlijediti ili ne daj Boze ubiti,pa do unistavanja imovine koja se tako mukotrpno stvara.Zasto se normalan navijac Sarajeva poistovjecuje sa ovim?Ako ti se ne dopada biti u takvoj zoni(ogradjenoj prema ovih zahtjevima MUPa) kupi druze najnormalnije obicnu kartu(nacina ima i uvijek ce ih biti) i sjedi i gledaj tekmu na tribini na kojoj pozelis,a vjerujem da ce takvih biti mnogo na predstojecem derbiju.Sve rijeseno i to vrlo jednostavno.![]()
Sve 10NEZALAGANJE je napisao/la: ↑sri apr 12, 2017 12:47 am@GoodisonPark Hvala.
Kad kazem "derbi navijaci",tu i ne mislim samo na njih i gostujuce navijace uopsteno,vec ponajvise na nase koji dolaze samo kad su "velike tekme" ili turiste kako ti rece.Cim obezbjedis komfor i sigurnost logicno je ocekivati da raste i broj gledalaca.Veci broj gledalaca-veci profit i to je poenta koju sam zelio iznijeti.