Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon mar 21, 2016 8:18 pm

Svaka čast Đelma :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

vrbanjusa
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:18 pm

Ovi rastalise Dzekine pare bez mene. Nemojte da vas bakijas otpuse!
21 10 4

Petrović Slavko

dell21
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:20 pm

Ogi me pozitivno iznenadio , svaka ti čast majstore. Puno sreće u karijeri :pljesak: :pljesak:

salle86
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:23 pm

krajisnik87 je napisao/la:Đelmic uplatio 3 stolice :palacgore:
auuuu
alal mu vjera za ovo
:pljesak: ogi
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Hurmasica
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:26 pm

Šest utakmica, šest pobjeda! Pet utakmica, četiri gola, učinak je Ivana Lendrića, napadača Željezničara, koji je upravo ono što je Edis Mulalić priželjkivao da dobije na proljeće - “killer”, koji će polušansu pretvoriti u gol.

Zreliji i iskusniji

Lendrić je na Grbavicu stigao sa reputacijom igrača koji zna dati gol, ali je problem bio što nije dugo igrao. Međutim, uz sjajne pripreme, te nevjerovatnu energiju za dokazivanjem koju posjeduje, Lendrić se polako vraćao u formu, a u subotu poslijepodne uradio je ono što rade veliki napadači - jedinu šansu pretvorio je u gol i donio Želji pobjedu protiv lidera na tabeli - Slobode!

- Prije utakmice sam imao gostovanje na OBN-u i tamo sam rekao da jedva čekam meč sa Slobodom, kako bih vidio jesu li zaista toliko bolji od nas. Znali smo da igramo protiv lidera i koliko su jaki, ali ja sam igrač koji uvijek najprije gleda samo sebe. I mi smo dobri i jaki, a sad smo to i dokazali, kaže Lendrić, koji nema neku posebnu pripremu pred utakmicu, jer...

- Meni je nebitno protiv koga igram, jer uvijek dajem sve od sebe.

Ne tako davno, Lendrićeva karijera je bila u silaznoj putanji. Nakon što je bio najbolji strijelac Premijer lige BiH sa Zrinjskim, otišao je u Belgiju, a onda je krenula patnja, a zatim...

- Došao sam u Želju i neopisivo sam sretan zbog toga. Znam da mi vjeruju i osjetim to, a ja se trudim da na terenu to vratim. Ne znam vidi li se to, ali radim puno za ekipu, što u prošlosti nije bio slučaj. Znao sam biti sebičan i stavljati svoje potrebe ispred ekipe, a sada je to drugačije. Zreliji sam, iskusniji i ništa me više ne može iznenaditi, jer sam prošao i raj i pakao, kaže nam iskreno Lendrić, koji je najviše oduševljen navijačima.

- Ne mogu vam ja opisati tu energiju, koju oni meni daju. Ne samo meni već cijeloj ekipi. Osjeti se to u zraku i kada vidiš Jug na Grbavici, ili kada vidiš da su navijači došli da te bodre na treningu ili na gostovanju, onda je nemoguće ne dati sve od sebe. Osjećamo se posebno zbog njih i nikad nisam razumio igrače, koji nose dres Želje, a ne daju sve od sebe - nemoguće je to. Moraš dati maksimum kada te oni nose sa tribina, dodaje napadač Želje, koji se itekako radovao pogotku konkurenta u špici Dejana Đermanovića.

- Svi imamo isti cilj, a to je Evropa. Protiv Borca sam sjedio na klupi, a Đermanović je igrao i na kraju dao gol za pobjedu, a ja sam mu prvi pritrčao i čestitao. Nema ljubomore, već samo zajednički cilj. Nadam se da će ova atmosfera potrajati i da ćemo i u narednim mečevima izgledati još bolje.

Plavi u utakmici protiv Slobode i nisu izgledali sjajno, ali nakon nekog vremena igra će se zaboraviti, a bodovi ostati.

- Bitno je da smo ostvarili cilj. Možda nismo igrali ekstra, ali poslužila nas je malo i sreća, a nju treba isprovocirati. Bili smo hrabri i na kraju smo nagrađeni time. Da je Sloboda uzela tri boda ili bod, opet ne bi bilo nezasluženo, ali na kraju smo se mi radovali i sreću podijelili sa navijačima, koji su nas dočekali na Grbavici, nakon povratka iz Tuzle, kaže nam Lendrić, koji je otputovao u Split, kako bi se malo odmorio, s obzirom na to da je cijela ekipa dobila nekoliko slobodnih dana - zasluženo!

Povratak trojice

Nakon reprezentativne pauze očekuje se kako će se u puni trenažni proces vratiti i Nedo Turković i Damir Sadiković, koji su do sada trenirali odvojeno od ekipe. te kapiten Aleksandar Kosorić, koji je u Münchenu zadužio zaštitnu masku i spreman je ponovo za nastupe.

Van stroja su još, podsjetimo, Brazilac Tiago, te Jasmin Bogdanović, koji se i dalje oporavlja od operacije.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Dominic
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:28 pm

salle86 je napisao/la:
krajisnik87 je napisao/la:Đelmic uplatio 3 stolice :palacgore:
auuuu
alal mu vjera za ovo
:pljesak: ogi
Pa ja, koliko ce Srbin uplatiti nego - tri! :mrgreen:
Hvala, Ognjene!

Ivicahuljev
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:31 pm

Institucija10 je napisao/la:Pozdrav raja; Kako deaktivirati racun na ss.ba :)
Zadovoljstvo je doci ovdje, malo sam promijenio identitet :).
Cuj kako :rofl: samo napisi jednu dvije na administraciju I sami ce te trajno deaktivirati :rofl1:

exbabilon
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:39 pm

Bravo za Djelmu, pozitivno me iznenadio. :palacgore:

Ja cekam Dzumhura jos sa nekom znacajnom donacijom, u mogucnosti je realno, a i zaljubljenik je u Zelju kao i mi, idealna kombinacija za nekih 50-ak stolica, sto da ne... Hajde Dzumiii!

dell21
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:41 pm

Bila je slika postavljanja stolica na sjeveru dokle se došlo sa tim, kako ide onaj parking jel se još sta zapocelo raditi.

vrbanjusa
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:53 pm

Grbavica je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Jovica Stokić je obezbijedio kupovinu simboličnih 0 stolica, te se ovom prilikom zahvaljujemo dotičnom na velikodušnom gestu.

Jocoooooo :klanjase2: :klanjase2:

Bagrcavi, čujem kupuješ stan u Abu Dhabiju. Konačno ćemo biti komšije, što me izrazito raduje. Nadam se da si, tokom poslijednjih par mjeseci, naučio pravu lekciju i shvatio kako se izvlače pare iz klupske kase. :kafa:
Joco kupuje klupe za rezervne igrače, zauzvrat će mu klub organizovati revijalnu utakmicu protiv prvačića iz OŠ Grbavica 2 gdje će najvjerovatnije uspjeti da postigne pogodak.

Pa šta ću, od prvog Džekinog transfera hajrovo ti, od drugog Čvila, sad sam ja na redu majku mu. A nije ni Abu Dhabi što je nekad bio... Još se Čvila ugradio u poslovne prostore, čuo sam da na istoku planira otvoriti kladionicu.
Joco je htio uplatiti 20 stolica ali fulio racun :-)
21 10 4

Petrović Slavko

Okolele
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:54 pm

Ocekujemo Zoku da uplati koju stolicu.. :zeljeznicar1:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

ChWilla
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:55 pm

vrbanjusa je napisao/la: Joco je htio uplatiti 20 stolica ali fulio racun :-)
neeeeeeeeeeee :r :rofl1:
gradi željo boli te *****

cala
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:55 pm

Hvala Ogiju, pozitivno me iznenadio :zeljeznicar1:

Grbavica
Kontakt:

pon mar 21, 2016 8:58 pm

vrbanjusa je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Jovica Stokić je obezbijedio kupovinu simboličnih 0 stolica, te se ovom prilikom zahvaljujemo dotičnom na velikodušnom gestu.

Bagrcavi, čujem kupuješ stan u Abu Dhabiju. Konačno ćemo biti komšije, što me izrazito raduje. Nadam se da si, tokom poslijednjih par mjeseci, naučio pravu lekciju i shvatio kako se izvlače pare iz klupske kase. :kafa:
Joco kupuje klupe za rezervne igrače, zauzvrat će mu klub organizovati revijalnu utakmicu protiv prvačića iz OŠ Grbavica 2 gdje će najvjerovatnije uspjeti da postigne pogodak.

Pa šta ću, od prvog Džekinog transfera hajrovo ti, od drugog Čvila, sad sam ja na redu majku mu. A nije ni Abu Dhabi što je nekad bio... Još se Čvila ugradio u poslovne prostore, čuo sam da na istoku planira otvoriti kladionicu.
HAHAHAHAHAHAAHHAAHHAHAAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH A **** TE ŽIVOT :rofl1: :rofl1: :rofl1:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Izlija
Moderator
Kontakt:

pon mar 21, 2016 9:01 pm

Samo da napomenem raju ( jer je očigledno zaboravila ) da je uprava, stručni štab, igrači i uposleni FK Željezničar prvi podržali akciju prikupljanja sredstava za nabavku stolica i obezbjedila sredstva za 550 stolica. Ovo prozivanje Zole nije na mjestu jer je već obavio građansku dužnost.
イビチャ・オシム

Grbavica
Kontakt:

pon mar 21, 2016 9:09 pm

Ko uplati hvala mu, ko je uplati nema veze, niko nije obavezan.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

delinjo
Kontakt:

pon mar 21, 2016 9:12 pm

vrbanjusa je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:

HAHAHHAHAHHHAHA a haj se :rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1:
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Kapiten
Kontakt:

pon mar 21, 2016 9:17 pm

:rofl1: :rofl1: :rofl1: :rofl1: :klanjase2:
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

Ajzea
Kontakt:

pon mar 21, 2016 9:17 pm

@vrbanjusa
HAHAHAHAAHAHHAAHAHAHAHAHAHHAHAHAAH !
Odavno nisam jaču čuo. :rofl:

Od svih sam očekivao, ali me Ognjen zaista iznenadio, pozitivno naravno. Svaka mu čast ! :)

Eisenbahner1921
Kontakt:

pon mar 21, 2016 9:19 pm

Danas na pauzi na faksu prijateljici dolaze poruke za rođendan. Pokazuje mi mobitel, kad tamo poruka od nekog lika iz Bijeljine.
P.S. Cura preferira Želju, ali je nogomet ne zanima nešto, tako da se ne može smatrati nekom navijačicom (a sumnjam da je ovaj to znao)
slika
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.

Prijava