Svaka utakmica do kraja prvenstva zahtjeva maksimalnu koncentraciju i ozbiljan pristup.Onaj ko bude manje kiksao u utakmicama gdje je favorit taj ce i doci do titule/Evrope,to je staro pravilo u svim ligama na svijetu.
Drago mi je sto ovdje preovladava upravo takva klima,ici od utakmice do utakmice,svakom ukazati puni respket ali i biti svjestan sebe,svoje snage,velicine i cilja.
Niko nam nece pokloniti nijedan bod niti ce statirati na terenu,najbolja skola nam je Velez protiv kojeg smo se namucili da dodjemo do pobjede skoro pa jednako kao u Tuzli,a radi se o posljednjem i lideru na tabeli.Da ne spominjemo kikseve drugih - Rudar-Sarajevo,Drina-Radnik,Siroki-Celiki,itd..Da se ne vracamo dalje u proslost..Dobro je to neko napisao ranije ovdje,neki rezultati su nam itekako dobro dosli i u pogledu bitke za mjesta na tabeli ali i kao opomena.
Pisao sam to i prije Veleza i pisat cu sve do kraja prvenstva,mi navijaci moramo pokazati zrelost i izdici se iznad uobicajene prakse na Balkanu generalno da ukivamo i zvijezde i bacamo u blato vec nakon jedne utakmice cijeli tim,pa i pojedinacno igrace.Ono i kad nije najbolje a pobjedis sve je divno i krasno,ne treba nikog kritikovati,a kad izgubis niko ne valja i nedo Bog napisati neku pohvalu.Imati mjeru u svemu je put ka savrsenstvu.Koliko god je moguce da do pobjede dodjemo i kad ne igramo najbolje toliko je moguce da bez nje ostanemo i kad igramo najbolje,sto bi Roberto Mancini rekao - this is football
Ovaj nas tim je jos uvijek daleko od svog maksimuma,jos uvijek je to u izgradnji,neki igraci jos uvijek traze prave i stare forme i samo se pitam sta ce biti kad se sve to jednom poklopi!?
Svi na vrhu pokazuju vecu nerevozu od nas,nije lahko biti u vrhu 2/3 prvenstva i onda ti se pocne sve klimati a Zeljo jaci nego ikad ti puse za vrat

To je nasa velika prednost trenutno jer smo mi nagradu ove godine vec dobili,sve ostalo je samo baska.