tu i tamo je napisao/la:Tri stvari su sigurne,
Prvo,
napredak Zelje i bilo kojeg drugog kluba za sobom povlaci obavezno odvajanje od parazita koji su srasli sa klubom i koji zive na racun kluba, njima je u interesu da sve ostane kao do sad kako bi mogli profitirati u haosu od organizacije. Dok u organizivanom klubu se mora znati svaka marka gdje je i nema novca koji je "ispario"
Ne zelim da provociram komsije ali oni su primjer kako je kada klub napreduje ali se ne odvoji od svojih parazita.
Drugo,
sada je najbolje vrijeme za rijesavanje statusa ljudi u klubu i eventualnih posljedica, sukobljavanje sa parazitima iako je to dug proces ali bar najbolnije hirurske zahvate treba ovo ljeto odraditi... Tuzbe, klevete, prijetnje... Imamo veliku pauzu ispred sebe, nece se odrazavati na psihu igraca i posjete na tribinama, niti rezultatima.
Uprava ima podrsku i sto je vazno sigurno im niko od navijaca nece praviti pritisak barem do Nove Godine, a tada podrska ovisi od rezultata rada rezultatskih i finansijskih, jer nismo nista dobili ako se budemo zaduzivali ili ako izostanu sportski rezultati.
I trece,
na forumu vlada jednoumlje i jaranski princip moderiranja...to itekako utjece na kvalitet foruma, i zna se desiti da izgubim 10min svog zivota listajuci stranice na kojima totalno nebitni likovi pricaju o sebi, derneku, djevojkama, ne vezano za temu,nesto kao chat, a ja usao na podforum "Zeljo".
Opet sa druge strane mora se priznati da je jak ovaj forum, i dodje Zelji kao neka prva linija odbrane, pogotovo nakon sto su se "tamotamo" prodali za sitne pare... Ovdje su ljudi koji vole Zelju imaju svoje furke, ne smetaju nikome i ne smeta im niko...
Mozda bi bilo najbolje svake sedmice angazovati po petoricu da kontriraju udarnoj pozitivnoj prici, hahaha

jer jednoumlje nikada nigdje nije nista dobro napravilo. Pozitivna kritika i nadmetanje, prave velike stvari.
A vezano za druge forume, pa mislim da nije pametno NE-pisati i pustiti da drugi prave javno misljenje... Ipak ovo nije dovoljno masovan forum da moze sluziti kao glavni izvor misljenja navijaca, ovo moze biti baza, ali svi mi trebamo nastaviti prenositi pozitivu, humor i atmosferu na ostala mjesta gdje se gradi javno misljenje, naravno ne precesto ali ipak...