Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned mar 20, 2016 11:50 am

Kuci protiv Olimpica ce biti strasna podrska, ali nimalo lahka utakmica. Oda na klupi, dosta solidnih i iskusnih igraca u rosteru.
Drina iako otpisana igra solidno na proljece, nije to vise ona kanta nabijanje kao jesenas, a i protiv takve smo se dobro namucili na Grbavici. Juce je u Zvorniku pao Radnik, i nas ocekuje raspolozen domacin i vjerovatno los teren. Opustanja ne smije biti.
Tek nesto laksu utakmicu ocekujem protiv Travnika kuci, e njima cemo zgadit fudbal. :rofl:

Poenta, upisivanje 9 boda do derbija je skroz los put, cekaju nas 2 poprilicno zahtjevne utakmice, ali naravno da se nadamo najboljem.

Hajde danas ili Slavija ili Celik, mozete vi to!

:zeljeznicar1:

Jaozinho22

ned mar 20, 2016 11:51 am

Kapiten je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Ne treba zaobilaziti cinjenicu da smo igrali sa dosta kvalitetnom ekipom i ovoj pobjedi sigurno ne treba traziti mane.. Ja bih volio kad bi mi mogli dovesti Veselinovica, Efendica i Ahmetovica.. Po meni strasni igraci.. I onaj Ivetic je dobar ali je postar..

Ne treba ni previse potencirati greske koje su neki igraci juce pravili.. Prije svega mislim na Hodzurdu.. U nekim dijelovima utakmice nasa odbrana je bila pod velikim pritiskom pogotovo lijeva strana po kojoj je Sloboda napravila 70% napada tako da se neke greske moraju napraviti.. Opet ponavljam, igrali smo sa ekipom koja je prva na tabeli i koja je do nas bila dominantna na svom terenu..

Ja sam prije nego sto je ovo nase proljece pocelo prognozirao ovakve utakmice u kojima se nece umirati u ljepoti ali u kojima cemo ostavljati srce na terenu.. Ovakav start ni najveci optimisti nisu ocekivali i ono sto su momci predvodjeni Edisom obecavali to i ispunjavaju..

Ne znam, ovaj Efendic je talasika bio prije. Mozda mu je ova dobra partija samo "incident". A ova dvojica su odlicni bas, ali kad pogledam koga smo mi sve dovodili ove zime ne vjerujem da bi zeljeli Ahmetovica. Ima on godina dosta, nije zalog za buducnost, a mi imamo finih opcija tu sada.

Veselinovica bih i ja volio vidjeti u nasem dresu.
Kakav ba ljudi Ahmetovic pa ono što sam ja juče vidio pogotovo u prvom poluvremenu kad nam je igrao ispred nosa to isto mi imamo u Djermanovicu uzme loptu gradi se vraća se i opali pokoji put po sredini gola isto to imamo u ekipi samo mlađe par godina,ne podcjenjujem Slobodu kao ekipu ali oni nemaju pojedince kao mi imaju dobro uigranu momčad s 2-3 top igrača ovo ostalo je solidno nesto slično što je imao HSV u Njemackoj prije 10ak godina.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Leon_Professional
Kontakt:

ned mar 20, 2016 11:51 am

irfo je napisao/la:
diego1921 je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Ne znam ko je igrac sa brojem 8, ali nevjerovatan je talenat.
Ne znam ni ja,samo znam Velica,fino promjeni stranu kog gola..a ovo je nas sastav : Vasilj, Beširević, Čeliković, Velić, Resić, Kovač, Veladžić, Hadžić, N. Hadžić, Sadiku, Vladić
Nasi su Velic i Besirevic, brojevi 5 i 3 , desni bek i centralni defanzivni, inace vrlo dobri za sada bice nesta od njih
8 je Kovac iz Crvene Zvezde, msm da je prije igrao za Srbiju i sad za nas. A Besirevic je lijevi bek, dobar malac ima dobru dugu loptu. Fina ekipa, svi igraju u jakim klubovima.

Model1964

ned mar 20, 2016 11:56 am

AnelZ je napisao/la:Moram biti iskren i reci da ste pomalo nerealni kada se sada prica o navijacima. Suvise ste subjektivni. Tusanj nema ni 7500 sjedalica tako da je nasim navijacima pripadalo tek oko 350 mjesta i to se znalo od ranije i tako je bilo na kraju. Kranje ocekivano i fer, nema ovdje sta da se buni protiv organizatora ili policije protiv toga jer su ovo pravila. I mi mozemo hordama ograniciti na 600 karti ako zelimo, druga je stvar sto zbog tradicije derbija dozvolimo mnogo vise i to je OK, no Sloboda nije to zeljela uraditi i to je isto sasvim OK. Ne mozete zaista ocekivati da Sloboda kao domacin, na stetu svojih navijaca, nasim obezbjedi jos nekih 300 mjesta ako to zaista ne zeli. Budite malo realni. Sloboda jeste kao organiztator kriva sto je prodala vise ulaznica nego sto ima mjesta i to treba savez da kazni, ali ovo treba da bude i poziv za nasu grupu da shvate da je potrebna mnogo bolja i cesca komunikacija (zapravno svakodnevna) sa podruznicama te organizovanost, a ne sistem sa ulice gdje se svi nesto gurkamo kako bi svojoj guzici obezbjedili. Mora postojati iz svih tih gradova po jedan predstavnik i da organizuje ta gostovanja za svoj grad (kada su ograniceni brojevi, da zna kome da omoguci dolazak putem nekog sistema kao sto je broj utakmica na kojima je bio u proteklih 12 mjeseci, da li posjeduje godisnju i clansku karticu i sl.), bude odgovoran za te ljude, a ne da kao ovaj put njihov dolazak bude skoro pa ad hoc. Kada su krenule prijave za gostovanje, vec tada se trebalo stupiti u kontakt sa navijacima iz drugih gradova i podruznicama i reci koliko njima pripada mjesta i tacno rasporediti po gradovima (tipa Živinice 50, Brcko 30, Lukavac 50, Sarajevo 150 i sl.), a ne da se nama iz Sarajeva proda svih 300-350 mjesta, a jeste jer je krenulo 6 autobusa i to pokazuje da grupa je odradila poprilicno neorganizovano ovo gostovanje. Traziti od domacina da posalje neke kupone u Sarajevo za gostujuce navijace za gostujuci sektor ukoliko se radi o reciprocitetu i onda se podruznicama se dogovorit gdje se prije utakmice sastaju autobusi/prevoz te njima dati njihove kupone, krenuti prema stadionu zajedno i gotovo. Moze se uvijek traziti dodatni uvjeti za ovakva gostovanja gdje se zna da su mjesta ograncena i da ima puno zahtjeva od navijaca, kao npr. da prednost imaju ljudi sa godisnjom za jug + clanska i sl. Jednostavno se znalo vec nekoliko dana da ce stadion biti krcat i da imamo za nas samo onaj mali sektor koji prima oko 350 ljudi. Svi ostali koji nebi uspjeli da budu u ovih predvidjenih 300-350 mjesta prilikom prijava za gostovanje imaju mogucnost da kupe redovnu ulaznicu za ostale tribine iako znam da to znaci da ces sjediti sa Tuzlacima, ali jbg. Ja moram reci da smo se veoma lose organizovali za ovo gostovanje i cak vise nego Sloboda te smo krivi sto su ostali momci ispred stadiona.

Znaci ovim ne zelim unositi nikakvu negativnu energiju, vec cisto dati konstruktivnu kritiku kako bi se ovakve stvari ne bi ponavljale u buducnosti. Uprava je pokazala da je krajnje organizovana i radi super posao, pa hajde da i mi kao navijaci budemo isto takvi. Navijac Zeljeznicara iz Brckog, Lukavca, Zivinica itd. koji dolazi redovno na utakmice je bitan isto kao i momci koji stoje u kopu i dolaze redovno na utakmice :)
Nekad, prije rata kada se išlo na jača gostovanja bio je običaj da se skupe Sarajlije i svi drugi i dogovore. Sarajlije su pazile na druge, posebno na grupe iz Dervente i Bugojna. Bilo bi fino da se i sada tako radi.
Nije Željo samo sarajvski klub, Željo je planetarni pokret.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

SWRA_1921
Kontakt:

ned mar 20, 2016 11:59 am

Dato je momcima do znanja da je njihova krivica i izvinuli su im se, niko ni od njih ne smatra da je veci navijac i da ima vece pravo od bilo kojeg od njih. ;) Zavrsite sa tom pricom.

Sent from my PadFone 2 using Tapatalk

shzna
Kontakt:

ned mar 20, 2016 12:03 pm

Nakon pregledanog snimka, mislim da su kod nas najlošiji bili Stanić, Hodža i Memija. Ostali igrači su bili na nivou. Oni su pravili strašan pritisak, uvijek bili tu uz igrača, tako da mi nismo mogli napraviti neki adekvatan kontra napad koji bi rezultirao golom. Utakmica koju je, u svakom smislu, rješavao jedan pogodak i ja sam sretan da smo mi zabili taj gol.

Nije nam sviran čist penal a i Sloboda je mogla dobiti crveni, s obzirom da je od istog ovog sudije Blagojević dobio drugi žuti u BL za daleko veću glupost.

Tuce malo pegla loptu, imao je 2-3 situacije u kojima je proigravanjem saigrača mogao stvoriti pravu šansu, ali se odlučivao na driblinge koji su se bezuspješno završavali. Blagojević solidan, imao nekoliko finih intervencija, ali se oklizne često u ključnom trenutku, mora mjenjati kopačke izgleda. :mrgreen:

Izdvojio bih Lendrića i Bogičevića, pogotovo ovog drugog kojeg sam pljuvao kad je došao, ne zbog igračkih kvaliteta, nego zbog gluposti koje je radio kada je igrao za Olimpic, ali sve je ispravio u ovim utakmicama požrtvovanošću i odličnim intervencijama.

Kjosevski. :klanjase2:

Kada se sve sabere i oduzme, ogromna pobjeda za nas na ultrateškom gostovanju, ipak je Sloboda samo jednom kiksala na svom stadionu ove sezone i to je bio nerješen rezultat. Pobjeda kojom smo uhvatili priključak i, ako je bilo neke dileme, Željo će se boriti za Evropu, a ni titula nije toliko daleko.
1987

ISB87
Kontakt:

ned mar 20, 2016 12:09 pm

pojedinci iz Sa su se morali vratit..al helem, "lose" odradjeno i gotovo.
sto se tice tekme malo smo se pogubili u taktici, kasnije smo nadosli.veca mackaaa, koliko volim tog lika.

Oda zao nam je, ali u dolini nema bodEva :mrgreen:
MIRZA RASCIC

FaraonTM
Kontakt:

ned mar 20, 2016 12:35 pm

Minjore je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Po meni Kramarić odigrao fino, zapravo puno bolji od Stane u svakoj tekmi koju je igrao pa čak i protiv Širokog kad se opteretio žutim kartonom u ranoj fazi.

Što se tiče Memije, on je po meni beskoristan na poziciji lijevog krila, nit može probiti niti može uputiti kakav centaršut, jedno veliko ništa izuzev što pomaže svom beku al' to bi trebalo raditi svako krilo u modernom fudbalu. Dakle, mislim da bi Stana više uradio od njega na onoj poziciji.
i beskorisni uleti s krila prema sredini, osuta i mi zabismo gol nakon tog suta :kafa:
Sreća moj Minjore i sam znaš :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

kontranogama
Kontakt:

ned mar 20, 2016 12:43 pm

Svima nam je srce puno. Ocekivanja su ogromna, ali moramo biti realni. Mi ne dominiramo ali igramo pametno, jako i imamo dosta dobrih individualaca. Ne pretjerujmo sa hvalisanjem, nismo beton, jos uvijek ne. Imamo odlicne rezultate, ali nedostatci u igri se mogu vidjeti. To Edis vidi odlicno i zato ne treba pisati ovde: ovaj bio kritican, ovaj nije za prvi jedanest. Iako su ti komentari tacni mi kao navijaci trebamo samo pozitivu i konstruktivnu kritiku. Edis ce sigurno svakome u facu reci sta ne valja.
Nas cilj je plasiranje u Evropu.Tacka.
Sljedeca sezona treba da bude jaca od ove i ja mislim da je to primarni cilj svih ovih lijepih desavanja u nasem klubu i uprava je vjerovatno na to i mislila sa svim ovim dosadasnjim potezima. Zeljo ne smije u narednim godinama dozvoliti sebi ona add hoc rijesenja kojih smo bili svjedoci zanjih par polusezona. Stabilnost kluba na svim nivoima je to sto ce nas napraviti betonom, ne ovih zadnjih sest pobjeda.
Strasno ali nenormalno mnogo imponuje ova simbioza svih dijelova FK Zeljeznicara. To je ono sto nam je falilo dugo dugo godina.
Svaka cast ovoj mladjoj raji koja dere svoja grla i dlanove svaku tekmu i odvaja od usta da bi isli na gostovanja i medju njima razumijem euforiju, ali mi malo stariji moramo potencirati dugorocne planove i spustati loptu na zemlju da se nebi desavala nekakva ogromna razocaravanja kad se desi par slabijih rezultata. Takvim odnosom i ovakvim radom uprave mi mozemo napraviti pravi Evropski Zeljeznicar.
Takvim pristupom ce se desiti i neki veliki sponzor jer ruku na srce i pored sve ove ljubavi i odricanja navijaca i simpatizera za veliki klub sa evropskim rezultatima treba puno puno para.
Za sada je ovo i vise nego sto je iko mogao sanjati godinu dana unazad ali dug je put pred nama i zato strpljenja i ljubavi treba vise nego do sada.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

irfo

ned mar 20, 2016 12:46 pm

Protiv olimpika bar 7 hiljada, mada ocekujem i vise, skoro ko protiv sirokog

irfo

ned mar 20, 2016 12:53 pm

Inace jeste li primjetili juce, kako karic trci da proslavi gol sa igracima prije edisa :rofl: , zavolio covjek zelju ko da je nase dijete :zeljeznicar1:

Okolele
Kontakt:

ned mar 20, 2016 12:57 pm

phpBB [video]
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Elegant
Kontakt:

ned mar 20, 2016 12:59 pm

slika

Danas je i zvanično prvi dan ‪#‎PlavogProljeća‬, godišnjeg doba kada se bude priroda i Željina lokomotiva. :zeljeznicar1:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

LARSSONN
Kontakt:

ned mar 20, 2016 1:03 pm

Elegant je napisao/la:slika

Danas je i zvanično prvi dan ‪#‎PlavogProljeća‬, godišnjeg doba kada se bude priroda i Željina lokomotiva. :zeljeznicar1:
Dati edisu otkaz zvati jesica

Ivicahuljev
Kontakt:

ned mar 20, 2016 1:36 pm

LARSSON je napisao/la:
Elegant je napisao/la:slika

Dati edisu otkaz zvati jesica
Dobar je on samo ga formacije ubise 3-5-1,5-3-1,4-4-1, kako god jedan fali al jbg :rofl:

vrbanjusa
Kontakt:

ned mar 20, 2016 1:48 pm

http://fkzeljeznicar.ba/izazov-mozemo-l ... com/19132/" onclick="window.open(this.href);return false;
21 10 4

Petrović Slavko

Okolele
Kontakt:

ned mar 20, 2016 1:51 pm

Kad ce ovaj update clanova,zadnji put bilo 18.03
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

ned mar 20, 2016 1:51 pm

3500 možda, ali 4 milje teško. Malo su ga pretjerali.

Okolele
Kontakt:

ned mar 20, 2016 1:53 pm

Rodom s mejtaša je napisao/la:3500 možda, ali 4 milje teško. Malo su ga pretjerali.
I ja sam skeptican ali nikad ne reci nikad,mozda raja navali..

Model1964

ned mar 20, 2016 1:54 pm

kontranogama je napisao/la:Svima nam je srce puno. Ocekivanja su ogromna, ali moramo biti realni. Mi ne dominiramo ali igramo pametno, jako i imamo dosta dobrih individualaca. Ne pretjerujmo sa hvalisanjem, nismo beton, jos uvijek ne. Imamo odlicne rezultate, ali nedostatci u igri se mogu vidjeti. To Edis vidi odlicno i zato ne treba pisati ovde: ovaj bio kritican, ovaj nije za prvi jedanest. Iako su ti komentari tacni mi kao navijaci trebamo samo pozitivu i konstruktivnu kritiku. Edis ce sigurno svakome u facu reci sta ne valja.
Nas cilj je plasiranje u Evropu.Tacka.
Sljedeca sezona treba da bude jaca od ove i ja mislim da je to primarni cilj svih ovih lijepih desavanja u nasem klubu i uprava je vjerovatno na to i mislila sa svim ovim dosadasnjim potezima. Zeljo ne smije u narednim godinama dozvoliti sebi ona add hoc rijesenja kojih smo bili svjedoci zanjih par polusezona. Stabilnost kluba na svim nivoima je to sto ce nas napraviti betonom, ne ovih zadnjih sest pobjeda.
Strasno ali nenormalno mnogo imponuje ova simbioza svih dijelova FK Zeljeznicara. To je ono sto nam je falilo dugo dugo godina.
Svaka cast ovoj mladjoj raji koja dere svoja grla i dlanove svaku tekmu i odvaja od usta da bi isli na gostovanja i medju njima razumijem euforiju, ali mi malo stariji moramo potencirati dugorocne planove i spustati loptu na zemlju da se nebi desavala nekakva ogromna razocaravanja kad se desi par slabijih rezultata. Takvim odnosom i ovakvim radom uprave mi mozemo napraviti pravi Evropski Zeljeznicar.
Takvim pristupom ce se desiti i neki veliki sponzor jer ruku na srce i pored sve ove ljubavi i odricanja navijaca i simpatizera za veliki klub sa evropskim rezultatima treba puno puno para.
Za sada je ovo i vise nego sto je iko mogao sanjati godinu dana unazad ali dug je put pred nama i zato strpljenja i ljubavi treba vise nego do sada.
Podpisujem sve što si napisao. :palacgore:
Moramo imati kontinuitet na svim poljima. Skloni smo dizanju u zvijezde i bacanjeu u blato u veoma kratkom roku. Kada bih realno ocjenjivao jučerašnju tekmu, rekao bih ništa za ništa. A kada ubacim u kontekst ove sezone onda sam prezadovoljan. Ova uprava je probidila armiju naših navijača i simpatizera iz dugog sna. Dala je cebi veliki zadatak i veliki teret. Ne smijemo sebi dozvoliti da da od uprave pravimo heroje nakon par mjeseci niti da psujemo ako nam se nešto ne đasvi. Naše je da navijamo i pomažemo koliko možemo na bilo koji naćin.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava