Nakon pregledanog snimka, mislim da su kod nas najlošiji bili Stanić, Hodža i Memija. Ostali igrači su bili na nivou. Oni su pravili strašan pritisak, uvijek bili tu uz igrača, tako da mi nismo mogli napraviti neki adekvatan kontra napad koji bi rezultirao golom. Utakmica koju je, u svakom smislu, rješavao jedan pogodak i ja sam sretan da smo mi zabili taj gol.
Nije nam sviran čist penal a i Sloboda je mogla dobiti crveni, s obzirom da je od istog ovog sudije Blagojević dobio drugi žuti u BL za daleko veću glupost.
Tuce malo pegla loptu, imao je 2-3 situacije u kojima je proigravanjem saigrača mogao stvoriti pravu šansu, ali se odlučivao na driblinge koji su se bezuspješno završavali. Blagojević solidan, imao nekoliko finih intervencija, ali se oklizne često u ključnom trenutku, mora mjenjati kopačke izgleda.
Izdvojio bih Lendrića i Bogičevića, pogotovo ovog drugog kojeg sam pljuvao kad je došao, ne zbog igračkih kvaliteta, nego zbog gluposti koje je radio kada je igrao za Olimpic, ali sve je ispravio u ovim utakmicama požrtvovanošću i odličnim intervencijama.
Kjosevski.
Kada se sve sabere i oduzme, ogromna pobjeda za nas na ultrateškom gostovanju, ipak je Sloboda samo jednom kiksala na svom stadionu ove sezone i to je bio nerješen rezultat. Pobjeda kojom smo uhvatili priključak i, ako je bilo neke dileme, Željo će se boriti za Evropu, a ni titula nije toliko daleko.