Po meni treba biti pametan ovdje. MORAMO kao klub redefinisati naše odnose sa savezom. U više segmenata. Kako u odnosu prema nama, po pitanju suđenja, tako i u odnosu prema našim navijačima prilikom gostujući utakmica.cikazubo je napisao/la:Korner je bio smijesan bukvalno 2 koraka udaljen pomocni cak se i on smijesio, ali gore je Jakupovic nije dosudio penal, i onom Stjepanovicu cist drugi zuti, Bekric da ga je prosao imao bi prazan prostor do 16, sreca pa smo dobili s obzirom na sudjenje..Ajzea je napisao/la:Ne treba zavezati labrnju bez obzira što smo odnijeli sva tri boda. Pritisak Husića je urodio plodom, i da je ista situacija bila na drugoj strani, definitivno bi se pokazalo na bijelu tačku. Korner koji im je sviran ispred linijskog je zalostan, i jasno se vidi da je korner dosuđen sa namjerom.. Mislim da je Zebu, ili onoga ko je već izvodio korner, bilo sramota dok ga je izvodio.. U kojoj minuti se desilo povlačenje Bekrića?
Ne smijemo dopustiti da nam se ovo dešava, moramo zaštiti interese kluba..
Dolazi nam liga 12 i sigurno je da i sam savez mora poduzeti određene aktivnosti po ovom pitanju. Oko suđenja nisam optimističan sve dok je krme Salem Prolić u savezu, a i ovaj Pilav nije puno bolji. Oko navijača bi trebalo lakše biti, tu su stvari jasne, samo ih treba primjenjivati. Procenat tribine, karte , voda , toalet.....veći je problem to što platiš kartu i onda uđeš u 20-oj minuti, izađeš u 75-oj...klasična diskriminacija. Mnogo aktivnije se mora raditi u trouglu klub-savez-policija. Nadam se da ćemo i tu biti nosioci aktivnosti, i predložio bi da mi prvi uvedemo pravilo da gostujući navijači izlaze poslednji sa stadiona. Utakmica u Tuzli nam pokazuje da mi kao navijačka skupina moramo zajedno sa upravom kluba raditi na rješavanju ovog pitanja, jer postavljamo standarde i mislim da će nas na gostovanjima biti sve više. Svjedoci smo naše borbe za svakog člana, navijača, simpatizera, i najmanje što nam treba je da Željin navijač kaže da neće dolaziti na utakmice u ovakvoj atmosferi. Sigurno je da se od jeseni uslovi na stadionima moraju drastično popravljati, na tragu onoga što UEFA zahtjeva, pa očekujem i bolje uslove i veću sigurnost i za gostujuće navijače.