Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Veteran1965
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned mar 20, 2016 9:11 am

cikazubo je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Ne treba zavezati labrnju bez obzira što smo odnijeli sva tri boda. Pritisak Husića je urodio plodom, i da je ista situacija bila na drugoj strani, definitivno bi se pokazalo na bijelu tačku. Korner koji im je sviran ispred linijskog je zalostan, i jasno se vidi da je korner dosuđen sa namjerom.. Mislim da je Zebu, ili onoga ko je već izvodio korner, bilo sramota dok ga je izvodio.. U kojoj minuti se desilo povlačenje Bekrića?

Ne smijemo dopustiti da nam se ovo dešava, moramo zaštiti interese kluba..
Korner je bio smijesan bukvalno 2 koraka udaljen pomocni cak se i on smijesio, ali gore je Jakupovic nije dosudio penal, i onom Stjepanovicu cist drugi zuti, Bekric da ga je prosao imao bi prazan prostor do 16, sreca pa smo dobili s obzirom na sudjenje..
Po meni treba biti pametan ovdje. MORAMO kao klub redefinisati naše odnose sa savezom. U više segmenata. Kako u odnosu prema nama, po pitanju suđenja, tako i u odnosu prema našim navijačima prilikom gostujući utakmica.
Dolazi nam liga 12 i sigurno je da i sam savez mora poduzeti određene aktivnosti po ovom pitanju. Oko suđenja nisam optimističan sve dok je krme Salem Prolić u savezu, a i ovaj Pilav nije puno bolji. Oko navijača bi trebalo lakše biti, tu su stvari jasne, samo ih treba primjenjivati. Procenat tribine, karte , voda , toalet.....veći je problem to što platiš kartu i onda uđeš u 20-oj minuti, izađeš u 75-oj...klasična diskriminacija. Mnogo aktivnije se mora raditi u trouglu klub-savez-policija. Nadam se da ćemo i tu biti nosioci aktivnosti, i predložio bi da mi prvi uvedemo pravilo da gostujući navijači izlaze poslednji sa stadiona. Utakmica u Tuzli nam pokazuje da mi kao navijačka skupina moramo zajedno sa upravom kluba raditi na rješavanju ovog pitanja, jer postavljamo standarde i mislim da će nas na gostovanjima biti sve više. Svjedoci smo naše borbe za svakog člana, navijača, simpatizera, i najmanje što nam treba je da Željin navijač kaže da neće dolaziti na utakmice u ovakvoj atmosferi. Sigurno je da se od jeseni uslovi na stadionima moraju drastično popravljati, na tragu onoga što UEFA zahtjeva, pa očekujem i bolje uslove i veću sigurnost i za gostujuće navijače.
Samo 5% i ni stolice više!!!!

dell21
Kontakt:

ned mar 20, 2016 9:16 am

Penal definitivno, jel se Husić sad žalio na szđenje ne mogu ni zamisliti šta bi bilo da se ovo njima desilo. .

pintol_TM87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned mar 20, 2016 9:16 am

AsharaK je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Najjača mi je scena, sjedi lik do mene i govori ''Bolje da nas je Mladost iz Obarske dobila 7-0 nego ovi''. :rofl1: Ja govorim, jest jest jarane, tako je, a u sebi mislim, mezi bijele bubrege. :karanje:
Bilo tih scena milion :D
hahha, kad je bio dio ko je skace mrzi tuzlu ja zasjeo i jos nas tu par, kad samo cujes iza mene tapse ne neki ciko , sad znamo da ste iz sarajeva..sve u svemu odlican dan i nastavljen niz..

AsharaK
Administrator
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

ned mar 20, 2016 9:18 am

pintol_TM87 je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Najjača mi je scena, sjedi lik do mene i govori ''Bolje da nas je Mladost iz Obarske dobila 7-0 nego ovi''. :rofl1: Ja govorim, jest jest jarane, tako je, a u sebi mislim, mezi bijele bubrege. :karanje:
Bilo tih scena milion :D
hahha, kad je bio dio ko je skace mrzi tuzlu ja zasjeo i jos nas tu par, kad samo cujes iza mene tapse ne neki ciko , sad znamo da ste iz sarajeva..sve u svemu odlican dan i nastavljen niz..
Ja sam imao osjecaj da je trecina na onoj tribini bilo manijaka, ja sam samo prepoznao dosta svoje raje, a kamoli drugi ...
Željezničar ante portas !

AsharaK
Administrator
Kontakt:

ned mar 20, 2016 9:29 am

Jel neko moze postaviti raspored tekmi do kraja sezone?
Željezničar ante portas !

storm_raider
Kontakt:

ned mar 20, 2016 9:32 am

Koliko samo kvalitetnih postova, svaka cast momci.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Rodom s mejtaša
Kontakt:

ned mar 20, 2016 9:41 am

hapa je napisao/la:radio na poslu do 10 sati...uzeo izlaz iz firme i lagano za tuzlu.. dosao u tuzlu u pola 2...malo prosetao gradom...pa na stadion..vidim guzve... nema karti za kupiti...navijaci slobode takodje nemogu sa kartama i godisnjim da udju...odem tamo medju nase navijace..skontam da nema dosta ni nasih navijaca ulaznicu...nudim na par kapija cvaju da udjem..nista...ja govorim svojoj djevojci-(pokrivena-hidzab) djaba smo dosli,moramo nazad za sarajevo...kad jedan specijalac iz osiguranja koji je valjda cuo moj govor prilazi i kaze vi cete uci kako god...zove druge kolege i govori ovo dvoje uvedite kako znate...kapije vec zakljucane...pogledam nasi navijaci ulaze sporo- skoro nikako.. mene zovu sa kapije kazu izvolite..odlazim gore na tribinu-govore mi policajci nemoj tamo-tamo su Zeljini navijaci-ja im odgovaram taj sam..prvi ulazim na tribinu i sjedam iznad ulaza..ostalo znate...hvala specijalcu...a sto se tice igre 0-1 dovoljno... :DD:
To se zove Božije davanje.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

ned mar 20, 2016 9:44 am

avlami97 je napisao/la:slika
Ni korner nije suđen, što implicira da ovaj krkan nije dirao loptu. Ako nije dirao loptu onda je definitivno Bekrića.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

ned mar 20, 2016 9:46 am

AnelZ je napisao/la:Moram biti iskren i reci da ste pomalo nerealni kada se sada prica o navijacima. Suvise ste subjektivni. Tusanj nema ni 7500 sjedalica tako da je nasim navijacima pripadalo tek oko 350 mjesta i to se znalo od ranije i tako je bilo na kraju. Kranje ocekivano i fer, nema ovdje sta da se buni protiv organizatora ili policije protiv toga jer su ovo pravila. I mi mozemo hordama ograniciti na 600 karti ako zelimo, druga je stvar sto zbog tradicije derbija dozvolimo mnogo vise i to je OK, no Sloboda nije to zeljela uraditi i to je isto sasvim OK. Ne mozete zaista ocekivati da Sloboda kao domacin, na stetu svojih navijaca, nasim obezbjedi jos nekih 300 mjesta ako to zaista ne zeli. Budite malo realni. Sloboda jeste kao organiztator kriva sto je prodala vise ulaznica nego sto ima mjesta i to treba savez da kazni, ali ovo treba da bude i poziv za nasu grupu da shvate da je potrebna mnogo bolja i cesca komunikacija (zapravno svakodnevna) sa podruznicama te organizovanost, a ne sistem sa ulice gdje se svi nesto gurkamo kako bi svojoj guzici obezbjedili. Mora postojati iz svih tih gradova po jedan predstavnik i da organizuje ta gostovanja za svoj grad (kada su ograniceni brojevi, da zna kome da omoguci dolazak putem nekog sistema kao sto je broj utakmica na kojima je bio u proteklih 12 mjeseci, da li posjeduje godisnju i clansku karticu i sl.), bude odgovoran za te ljude, a ne da kao ovaj put njihov dolazak bude skoro pa ad hoc. Kada su krenule prijave za gostovanje, vec tada se trebalo stupiti u kontakt sa navijacima iz drugih gradova i podruznicama i reci koliko njima pripada mjesta i tacno rasporediti po gradovima (tipa Živinice 50, Brcko 30, Lukavac 50, Sarajevo 150 i sl.), a ne da se nama iz Sarajeva proda svih 300-350 mjesta, a jeste jer je krenulo 6 autobusa i to pokazuje da grupa je odradila poprilicno neorganizovano ovo gostovanje. Traziti od domacina da posalje neke kupone u Sarajevo za gostujuce navijace za gostujuci sektor ukoliko se radi o reciprocitetu i onda se podruznicama se dogovorit gdje se prije utakmice sastaju autobusi/prevoz te njima dati njihove kupone, krenuti prema stadionu zajedno i gotovo. Moze se uvijek traziti dodatni uvjeti za ovakva gostovanja gdje se zna da su mjesta ograncena i da ima puno zahtjeva od navijaca, kao npr. da prednost imaju ljudi sa godisnjom za jug + clanska i sl. Jednostavno se znalo vec nekoliko dana da ce stadion biti krcat i da imamo za nas samo onaj mali sektor koji prima oko 350 ljudi. Svi ostali koji nebi uspjeli da budu u ovih predvidjenih 300-350 mjesta prilikom prijava za gostovanje imaju mogucnost da kupe redovnu ulaznicu za ostale tribine iako znam da to znaci da ces sjediti sa Tuzlacima, ali jbg. Ja moram reci da smo se veoma lose organizovali za ovo gostovanje i cak vise nego Sloboda te smo krivi sto su ostali momci ispred stadiona.

Znaci ovim ne zelim unositi nikakvu negativnu energiju, vec cisto dati konstruktivnu kritiku kako bi se ovakve stvari ne bi ponavljale u buducnosti. Uprava je pokazala da je krajnje organizovana i radi super posao, pa hajde da i mi kao navijaci budemo isto takvi. Navijac Zeljeznicara iz Brckog, Lukavca, Zivinica itd. koji dolazi redovno na utakmice je bitan isto kao i momci koji stoje u kopu i dolaze redovno na utakmice :)
Surovo si objektivan i po meni sve u pravu.

swra
Kontakt:

ned mar 20, 2016 9:47 am

Juce procitah za frizerski salon goodlook u hrasnom kako su se momci potrudili i skupili novac za evropsku utakmicu, reko e odo se dole sisati. Momci su fkt za svaku pohvalu i pocnemo malo temu o nasem zelji i kako su skupili pare za stolice. Kao treba da se zeni uskoro i jbg svaki fening mu potreban da ulozi u stan ali ipak je otisao na grbavicu i uplatio 6 stolica. Kada mu je buduca supruga vidjeli uplatnicu sjebala se kao sta je ovo ba, on joj ispricao da je za zelju kaze ona odo i ja uplatiti jednu stolicu i da te sa njom opalim po glavi hahahha..... a sto se tekme i brace sa tribini tice nemam rijeci jednostavno ponosan i nista vise. Idemo dalje evropa sve blize i ako se posreci mozda i titula ali o tome nema potrebe sad pisati.....

Ma sta nema idemo na duplu krunu jer mi smo Zeljeznicar !!!!

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk

Okolele
Kontakt:

ned mar 20, 2016 10:02 am

Kaznena ekspedicija protutnjala kroz Tuzlu,Sloboda prekucana dajte slijedeceg..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Almir
Kontakt:

ned mar 20, 2016 10:05 am

Što se tiče ove priče oko lokalpatriotizma, uvijek mi naumpadne gostovanje u Gradačcu, možda se neko sa foruma i prepozna :D Uglavnom počeli se okupljati na onom parkingu što uvijek odvoje za gostujuće navijače, došlo raje iz Sa sa autima i kombijima prije glavne ekipe pa čekamo njih i da svi zajedno na stadion idemo i tako se upoznajemo kad neki lik kad je čuo da smo iz Gračanice krenu da priča o lokalpatriotizmu, kako taj dan i Bratstvo igra(zanimljivost, sa Slobodom igrali tad :D) i kako treba podržavat i te klubove kad zagalami lik iz pozadine: " pi*** ti materina, danas i Pofalićki igra, šta si došao ovdje" :D

hardwell
Kontakt:

ned mar 20, 2016 10:09 am

Kjosevski :pljesak:

Stevanović :doktor: ; Bogičević 8-) ; Hodžurda :oops1: ; Stanić :(

Zahirović :djavo: ; Blagojević :violina:

Stevanović :shisha: ; Bekrić :-? ; Memija :r

Lendrić :11:
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

Okolele
Kontakt:

ned mar 20, 2016 10:10 am

slika
slika
Zadnja izmjena: Okolele, dana/u ned mar 20, 2016 10:11 am, ukupno mijenjano 1 put.
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

FKZ1921
Kontakt:

ned mar 20, 2016 10:10 am

Visestruko znacajna pobjeda.
Tri boda sa kojima ostajemo u ozbiljnoj konkurenciji za trece mjesto...
Pobjeda za dodatno samopouzdanje. Kad u osrednjoj igri pobjedis ekipu koja je prva,ima deset bodova vise,ekipu koja u dvije utakmice razmontira drugu ekipu iz vrha tabele...to puni baterije.
Pobjeda koja cijeloj nasoj prici koju pricamo u zadnje vrijeme, daje dodatni impuls i dodatni smisao.
Ne mozemo pobjeci od ocjena i analiza...ali se mozemo truditi da ne pucamo na prvu. Nemojte da olako nekog etiketiramo kao loseg,ili da nekog olako dizemo u visine...Slabosti je bilo podosta,ali trebamo vjerovati da ih strucni stab vidi i da ce ih ispravljati u narednim utakmicama.
Na nasu slabiju igru u pojedinim fazama utakmice bitno je uticao travnjak koji je katastrofalan. Zbog terena su pravljene neke tehnicke greske koje su proizvodile neugodne situacije po nas.
Sad imamo ispred sebe nesto povoljniju situaciju nego je bila prije ove utakmice. Sa jednom od tri ekipe sa kojima se borimo za trece mjesto,smo se poravnali(Radnik).Mi bod vise,oni bolji u medjusobnom omjeru. Prema druge dvije smo ostali u prihvatljivom zaostatku i sa realnim izgledima da ih u narednim kolima stignemo.
Slijedi pauza u kojoj trebamo biti aktivni oko stadiona i u dobroj atmosferi docekati sljedecu utakmicu. Jos danas,sutra se vrtiti oko ove jucerasnje utakmice i zaboraviti je kao da se nije ni desila. Bitan je samo i iskljucivo Olimpik.

Republika
Kontakt:

ned mar 20, 2016 10:14 am

VIDEO: Vatren doček Plavih na Grbavici, baklje se palile na sve strane

Pročitajte više na: http://sport1.ba/video-vatren-docek-pla ... ve-strane/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ko nije vidio :D

Okolele
Kontakt:

ned mar 20, 2016 10:26 am

Republika je napisao/la:VIDEO: Vatren doček Plavih na Grbavici, baklje se palile na sve strane

Pročitajte više na: http://sport1.ba/video-vatren-docek-pla ... ve-strane/" onclick="window.open(this.href);return false;

Ko nije vidio :D
Hahah kaze brat kad Aco upali baklju sklonite se od golfa idite tamo na mercedes :rofl: :rofl1:

ChWilla
Kontakt:

ned mar 20, 2016 10:29 am

svi smo znali da za kosorića nema jednake zamjene i da nam je najbolji odbrambeni igrač. ne treba biti nikakav stručnjak da se to vidi i normalno je da je odbrana bez njega lošija. preživjeli smo ovu super tešku utakmicu i bez njega, ali sa njim smo sigurno 15-20% jači.

i nama će ova pauza dobro doći, ne samo zbog toga i bez obzira što smo u naletu. još uvijek nam fali čiste uigranosti, još uvijek ne stvaramo lako šanse, naročito na postavljenu odbranu. ali kad se vidi da smo bez obzira na to spojili šest pobjeda, od čega jedan protivnik kojeg tri i po godine prije toga nismo pobijedili, gostovanje lideru koji je dosad imao samo jednu neriješenu kod kuće i još jedno gostovanje koje tradicionalno gubimo bez obzira što je protivnik u krizi...jasno je da će to biti još bolje.

stadion ide, i uz ta pozitivna dešavanja + ovu pobjedu i pravi priključak vrhu nema razloga da protiv olimpica ne bude 7-8 hiljada ljudi.
gradi željo boli te *****

tm8782
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned mar 20, 2016 10:35 am

Rodom s mejtaša je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:slika
Ni korner nije suđen, što implicira da ovaj krkan nije dirao loptu. Ako nije dirao loptu onda je definitivno Bekrića.
Eh kad uporedim ovaj kontakt i kontakt nad Crnovom iz utakmice siroki zrinjski, komentar je suvisan...

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

ChWilla
Kontakt:

ned mar 20, 2016 10:38 am

i isto čelik zrinjski.
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava