Neandertalac je napisao/la:Bravo @Sergejevic.
Tacno tako kako kazes, previse nekih nepotrebnih stvari, pa cak i sam ponekad u njima ucestvujem.
Kada vec spomenu trenera, ja nisam za Smajica, al nikako. Nije da nece od mene podrsku, ali vracanje igraca u zivot je jedno a sa njim postajemo i poligon za trenere.
Mislim ne znamo jos ko je, samo dajem mislhenje o mogucim kandidatima.
Ja sam bio najvise za Velica, ali eto izgleda nema nista od njega. Zanimljivoi je sto je bas Smajic, po meni, na drugom mjestu. Ja gledam stvari da mozemo naci loseg trenera koji ne trazi puno para, dobrog koji trazi previse para, i na kraju taj neki rizik koji moze otici na obje strane. Taj zadnji i ne trazi puno para. Mi realno ove poput tog Norvezanina tesko mozemo placati, a ovi jeftini nam nece donjeti kvalitet. Zato mislim da ne bi bilo lose dati sansu Smajicu, koji realno ima veliki potencijal da postane dobar trener, mada opet niko ne garantuje nista. Izgleda da je bas zanimljiv lik, karizmatican, zna mnogo o fudbalu. Inace volim trenere koji donesu neki sarm ekipi, strast u igri, mnogo vise nego neke perfektne takticare i strucnjake koji ce vise unistavati igru protivnika nego li graditi svoju.
Mada shvatam i tvoje razloge, ali opet smatram da ce biti tesko placati nekog ekstra trenera. Sto se mene tice bolje dati dobru platu onda takvom treneru s mozda nesto losjim igrackim kadrom, nego da bude obratno. Vidjecemo za sta ce nasi odluciti.