Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Blueworld21
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 26, 2016 1:45 pm

Euharistije je napisao/la:
Hadzijalagic je napisao/la:Para do prosle sezone nije bilo i pare koje su se posudjivale, odnosno proslijedjivale savezu su nam obezbijedile licencu za evropu bez koje bi i danas bili u puno losijoj situaciji nego sto jesmo..
Kako mislis para nije bilo? pare od prodaje karata od Evropskih utakmica koliko znam bile su odmah operativne, nekih pola miliona maraka od tri utakmice, onda ispade da ni marke jos nismo dobili od prodaje Kvesica, Bajica i Hadziahmetovica?, a onda ne kontam gdje su pare od samog ucestvovanja u Evropa ligi? niti od prelaska Dzeke u Romu?, ma koliki god to iznos bio, malo mi je puno 9.mjeseci da cekamo prve rate od transfera, UEFA-e tu i tamo i prelaska Dzeke u Romu, ne kontam cekamo li ili su vec dosle i potrosene
Kumasine je li misliš da putovanje na Maltu, Budimpeštu i Lijez za nekih 30 osoba svevisnji plati? Sigurno si na roditeljskoj sisi ili državnim jaslama pa ne kontas da postoje i troškovi operativni plate... A plus sto sve te navedene novce dobiješ kasnije ili neke jos uvijek čekas...

Jaozinho22

Re: FK Željezničar

čet maj 26, 2016 1:51 pm

Charlie Sheen je napisao/la:ne kontam to za lendrica plus jedna godina sta ako on ne bude zelio da ostane ili ga ugovor veze da pod nekim uslovima mora produziti
Što se tiče tih vrsta ugovora,klub je stavio klauzulu da ima opciju produzenja na još jednu godinu,ponavljam klub.Dakle kada klub tu klauzulu aktivira Lendrin ugovor će trajati do 30.6.2018. godine.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet maj 26, 2016 1:52 pm

Ajzea je napisao/la:Ako neko nema odgovor na njegova pitanja, neka ga ne napada. Svasta, kako mi je ovo dokurcilo..

@Euharistije
Ima tu i dosta troskova prijatelju, a novac od UEFA-e kao niti od transfera ne stize istog momenta.
Bas brate.

damirfile
Kontakt:

čet maj 26, 2016 1:57 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Para do prosle sezone nije bilo i pare koje su se posudjivale, odnosno proslijedjivale savezu su nam obezbijedile licencu za evropu bez koje bi i danas bili u puno losijoj situaciji nego sto jesmo..
Kako mislis para nije bilo? pare od prodaje karata od Evropskih utakmica koliko znam bile su odmah operativne, nekih pola miliona maraka od tri utakmice, onda ispade da ni marke jos nismo dobili od prodaje Kvesica, Bajica i Hadziahmetovica?, a onda ne kontam gdje su pare od samog ucestvovanja u Evropa ligi? niti od prelaska Dzeke u Romu?, ma koliki god to iznos bio, malo mi je puno 9.mjeseci da cekamo prve rate od transfera, UEFA-e tu i tamo i prelaska Dzeke u Romu, ne kontam cekamo li ili su vec dosle i potrosene
Kolko se sjećam čarter let za maltu je koštao oko 40 000 a imali smo 3 gostovanja. Sama organizacija utakmice od smjestaja gostiju koje mi plaćamo ,iznajmljivanja stadiona, specijalci redairi, premije igračima itd sve to košta. Bilo je para mislim ostalo je ali ne toliko koliko se misli.

vrbanjusa
Kontakt:

čet maj 26, 2016 1:57 pm

Svako ko traži odgovore oko finansija kluba na forumu i to nekim specifičnim tonom tj zahtjeva odgovore u najmanju ruku je sumnjiv. Hajde da to uradi neko ko se registrovao kad i svi mi ali odjednom uletiš kao padobranac i tražiš fin. izvještaj kluba je smješno.
Jednostavan način da saznaš odgovore na svoja pitanja je odeš u klub, poneseš 200.000 KM, kažeš hoću da budem sponzor, pokažite mi knjige. I saznaš fino sve detalje. Ne mora čak ni ovoliki iznos biti, može puno manje.
21 10 4

Petrović Slavko

nookey
Kontakt:

čet maj 26, 2016 2:01 pm

vrbanjusa je napisao/la:Svako ko traži odgovore oko finansija kluba na forumu i to nekim specifičnim tonom tj zahtjeva odgovore u najmanju ruku je sumnjiv. Hajde da to uradi neko ko se registrovao kad i svi mi ali odjednom uletiš kao padobranac i tražiš fin. izvještaj kluba je smješno.
Jednostavan način da saznaš odgovore na svoja pitanja je odeš u klub, poneseš 200.000 KM, kažeš hoću da budem sponzor, pokažite mi knjige. I saznaš fino sve detalje. Ne mora čak ni ovoliki iznos biti, može puno manje.
haha tako je

Euharistije
Kontakt:

čet maj 26, 2016 2:01 pm

Hurmasica je napisao/la:
Pa nismo mi te pare od uefe dobili čim se utakmica protiv Ferenca završila, već tek u novembru. Od prodaje karata ti nemaš neke dobiti + smo kažnjeni sa 22 000 eura od strane Uefe. I ove ostale pare od transfera si dobijao u ratama a ne odmah cijeli iznos :)
Naravno, nisam ja ni rekao da su pare odmah dolazile, eto po tvom pare od samog takmicenja dobili smo dva mjeseca nakon ispadanja iz kvalifikacija za EL., naravno kada se oduzmu kazne, organizacije utakmica i samih putovanja i smjestaja opet ostaje za nase uslove odlicna cifra, po meni nemoguce ja da smo pustili trojicu igraca a da makar odmah po potpisu ugovora nismo dobili barem po jednu ratu, opet ponavljam i pored svega toga neshvatljivo mi je da imamo potrebu da posudjujemo pare, hajde pare od Dzeke necu ni racunati, neko rece da dolaze godinu dvije nakon prelaska u drugi klub, recimo da smo sve pare od prodaje karata samo potrosili na organizaciju utakmica (pola miliona maraka), putovanja, kazne i ostalo, morat ces priznati ostatak je i vise nego velik, rate od prodaje igraca, prihodi od prodaje karata u ligi (najposjeceniji stadion ove sezone upravo Grbavica), prihod od UEFE (kazes da smo sve dobili u Novembru) sponzorski ugovori, prihodi od rentanja poslovnih prostora i dr., i pored svega imamo potrebu da posudjujemo, meni iskreno ne shvatljivo sta god ko mislio

Hadzijalagic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

čet maj 26, 2016 2:02 pm

Blueworld21 je napisao/la:
Kumasine je li misliš da putovanje na Maltu, Budimpeštu i Lijez za nekih 30 osoba svevisnji plati? Sigurno si na roditeljskoj sisi ili državnim jaslama pa ne kontas da postoje i troškovi operativni plate... A plus sto sve te navedene novce dobiješ kasnije ili neke jos uvijek čekas...
Bez para od megamixa ne bismo ni vidjeli evrope pa ne bi mogli zaraditi ni na kartama, ni na svemu ostalom na cemu se zaradilo.. Zarada od karata tesko da je mogla pokriti i sve troskove igranja u evropi..

@Euharistije Ti sve odgovore vec imas i na forumu a i podaci sa zvanicne stranice su ti sasvim dovoljni da imas uvid u poslovanje kluba.. Javno su objavljivanji finansijski izvjestaji.. Ako si ih procitao onda spadas u najupucenije navijace u regiji a to su navijaci Zelje..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Euharistije
Kontakt:

čet maj 26, 2016 2:04 pm

pinki je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Svako ko traži odgovore oko finansija kluba na forumu i to nekim specifičnim tonom tj zahtjeva odgovore u najmanju ruku je sumnjiv. Hajde da to uradi neko ko se registrovao kad i svi mi ali odjednom uletiš kao padobranac i tražiš fin. izvještaj kluba je smješno.
haha tako je
Pa ja sam dusman kluba po vasem, samo jer pitam i jer me interesuje kao navijaca, klasicno spinovanje i kacenje kamena oko vrata, ja sam Koldzo, Violina i ostali , po vasem ne smijes nista ni pitati, ukazati ili konstatovati odmah etiketiranje, ispade da vlada jednoumlje tipa ako ne mislis ko mi onda si protiv nas, sta ima?

ponosannavas
Kontakt:

čet maj 26, 2016 2:05 pm

I da se nadovežem na @vrbunjušu mog jarana.

Bilo ko novi ko se uključi na forum treba ići na ignore dok ne pročita sve postove ranije i ovdje i na onom tamo forumu. Tek onda može pitati nešto što već nije objašnjeno. Isto tako ko pita ovako glupe stvari tipa bile pare operativne odmah a ne konta da imaš troškove, džaba mu objašnjavaš finansije jer ih on sigurno i ne razumije.

Druga opcija je da imamo propremljene postove po svim prežvakanim temama pa kad dođe neki novi smao mu copy paste.

Treće, ako je navijač Želje trebao bi bar znati ono što su ljudi ispričali i prezentovali na zadnjoj skupštini, a u tome se kreiju, ako malo mućneš glavom, svi odgovori na ova pitanja.

DR.HOUSE
Kontakt:

čet maj 26, 2016 2:05 pm

koliko ja znam te pare su posudene prije europe da bi mi uopste mogli igrati tu evropu i vracene kada je zaradeno od te europe i to je to
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

fk1921

čet maj 26, 2016 2:07 pm

Zato sam ja drsko reagovao a ajzea se ljuti eto ko ne znam odg na njegova pitanja a odgovori kruze na ovom forumu. Sumnjiv mi je jbg
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Hadzijalagic
Kontakt:

DR.HOUSE je napisao/la:koliko ja znam te pare su posudene prije europe da bi mi uopste mogli igrati tu evropu i vracene kada je zaradeno od te europe i to je to
Ma meni se cini da se on malo pravi englez a nik mu je lud https://hr.wikipedia.org/wiki/Euharistija" target="_blank :rofl1: :rofl1: :rofl1:
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

kb80
Kontakt:

Pa ja sam dusman kluba po vasem, samo jer pitam i jer me interesuje kao navijaca, klasicno spinovanje i kacenje kamena oko vrata, ja sam Koldzo, Violina i ostali , po vasem ne smijes nista ni pitati, ukazati ili konstatovati odmah etiketiranje, ispade da vlada jednoumlje tipa ako ne mislis ko mi onda si protiv nas, sta ima?[/quote]

na nekoga me podsjecas...

Plavo - Bijeli

Ajzea je napisao/la:
vrbanjusa je napisao/la:Kaže Šiljak maloprije (sjedio pored mene na kafi), citiram: Što mi se ovo niko ne javlja na telefon?

:ganja: :ganja: :ganja:
Ja sam se javio, vidio si sta mi se pocelo desavati. Nema mi pomoci..
Ja slucajno prozvao Siljka umjesto druga, razlika u 1 broju i evo mobitel mi ne radi
BOG BOSNA I BOSNJACI

Ajzea
Kontakt:

čet maj 26, 2016 2:08 pm

Novac je posudjen prije europskih nastupa, da bi se mogla dobiti licenca a kasnije i zaraditi sve to sto si naveo. Vracen je nakon sto je klub inkasirao vec zaradjeni novac. Eto, u dvije recenice. Ne vidim cemu vode ni tvoji nastupi, obzirom da si vec napao pojedine clanove foruma, niti vidim gdje vode njihovi nastupi obzirom da su te napali po ulasku na forum. Eto, objasnio sam ti, nadam se da ti je dovoljno.

@Plavo - Bijeli :rofl:
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u čet maj 26, 2016 2:09 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

damirfile
Kontakt:

Hurmasica je napisao/la:
Pa nismo mi te pare od uefe dobili čim se utakmica protiv Ferenca završila, već tek u novembru. Od prodaje karata ti nemaš neke dobiti + smo kažnjeni sa 22 000 eura od strane Uefe. I ove ostale pare od transfera si dobijao u ratama a ne odmah cijeli iznos :)
Naravno, nisam ja ni rekao da su pare odmah dolazile, eto po tvom pare od samog takmicenja dobili smo dva mjeseca nakon ispadanja iz kvalifikacija za EL., naravno kada se oduzmu kazne, organizacije utakmica i samih putovanja i smjestaja opet ostaje za nase uslove odlicna cifra, po meni nemoguce ja da smo pustili trojicu igraca a da makar odmah po potpisu ugovora nismo dobili barem po jednu ratu, opet ponavljam i pored svega toga neshvatljivo mi je da imamo potrebu da posudjujemo pare, hajde pare od Dzeke necu ni racunati, neko rece da dolaze godinu dvije nakon prelaska u drugi klub, recimo da smo sve pare od prodaje karata samo potrosili na organizaciju utakmica (pola miliona maraka), putovanja, kazne i ostalo, morat ces priznati ostatak je i vise nego velik, rate od prodaje igraca, prihodi od prodaje karata u ligi (najposjeceniji stadion ove sezone upravo Grbavica), prihod od UEFE (kazes da smo sve dobili u Novembru) sponzorski ugovori, prihodi od rentanja poslovnih prostora i dr., i pored svega imamo potrebu da posudjujemo, meni iskreno ne shvatljivo sta god ko mislio

Od karata nismo ni blizu pola miliona zaradili, to bi značilo da smo na 3 utakmice imali 50 000 gledala sa prosječnom kartom od 10 km. Protiv standarda je bilo možda 22-23 000, madari oko 13-14 a protiv malte vrlo malo. Pa sad računaj sa prosječnom kartom od 10 KM. Ili si pitar ili ne kontaš :mrgreen:

ChWilla
Kontakt:

ako se ništa drugo ne zna, bar se zna kad liježu pare od UEFA. to je jedino što se pouzdano u tom pogledu i može unaprijed znati i računati. a praviti blesav se možeš uvijek...
gradi željo boli te *****

ponosannavas
Kontakt:

čet maj 26, 2016 2:09 pm

pinki je napisao/la:
haha tako je
Pa ja sam dusman kluba po vasem, samo jer pitam i jer me interesuje kao navijaca, klasicno spinovanje i kacenje kamena oko vrata, ja sam Koldzo, Violina i ostali , po vasem ne smijes nista ni pitati, ukazati ili konstatovati odmah etiketiranje, ispade da vlada jednoumlje tipa ako ne mislis ko mi onda si protiv nas, sta ima?
Nije drug u tome stvar nego sjedi i čitaj unazad postove i ovdje i tamo i saznat ćeš sve. I ljudi ti fino objanili na skupštini što nigdje na svijetu nema.
PUna kapa mi objašnjavama nekim novim. Prati jarane. NIko ti nije dužan objašnjavati

Hurmasica
Kontakt:

čet maj 26, 2016 2:09 pm

Da, pare su posuđene prije Evrope, moja greška isto.. a i klub je to sam naveo:

Na ime ugovora o pozajmici na transakcijski račun FK Željezničar je uplaćen iznos od 502.590,04 KM. Nakon finansijske stabilizacije Kluba, te planiranih i ostvarenih prihoda u 2015. godini, shodno odredbama ugovora izvršen je povrat prethodno navedenih novčanih sredstava isključivo na transakcijski račun zajmodavaca.

http://media.fkzeljeznicar.ba/2015/12/P ... godina.pdf" target="_blank

Vala ako se ova tema nije prepričavala na forumima jedno 100 puta ja ne znam šta je. Dovoljno je samo malo pratiti i sve će biti jasno.
Zadnja izmjena: Hurmasica, dana/u čet maj 26, 2016 2:11 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

Prijava