NE znam baš ni koliko je dobro imati tu širu bazu za svaku generaciju. Ne možeš ti izbaciti deset igrača iz jedne generacije, nego njih par max pet i to da se udaraš u guzicu. Da mi im dao adekvatan broj tekmi sl trebaš imati podeetak igrača i svakog godišta koje guraš i kombinuješ. Ako imaš po desetak onda ti najbolji mladji kadeti igraju i za starije i brže napreduju. Ma uglavnom kompleksno je to sve. Nije baš ni ovako jednostavno kako izgleda. Evo sljedeć godine je 98/99 juniori. Ja mislim da uz Mujagu i Žeru koji će igrati jače tekme i možda onog Hajdarevića potrebno gurnuti sve 99 jer su talentovani. Guraš njih sa starijima da igraju, a imaš Mujagu i Žeru koji ti prave prevagu da rezultat ne trpi. I to samo na jačim tekmama sa pitarima i još par ekipa. Tako ova dvojica dobijaju desetak tekmi sigurnih plus priliku u prvom timu itd itd. Ako naprave rezultat onda ti je najtalentovanija generacija u ligi prvaka i opet mogu igrati i ova dvojica trojica 98 za njih jer je takvo pravilo. TO su kombinacije i varijacije, ali krajni cilj mora biti prvotimac kojeg možeš tušnuti. Što se mene tiče nek i rezultat trpi zbog toga. Evo mi smo npr bili prvaci sa 95/96 i koga imamo iz 95? Dadu i Vecu. Ali iz 96 Memiju, Dinu, Hroša, ALihodžića, Šehu, Midžića koji se tu vrte. Računamo na njih. Što? GUrali ih i sa starijima.diego1921 je napisao/la:ponosannavas ja se upotpunosti slazem s tobom..Daleko od toga da su oni puno bolji od nas,al sam primjetio juce da imaju par pojedinaca pogotovo prema naprijed,a izgledaju mi bolje na terenu..Sto se tice ove generacije kadeta , upravu si kad kazes da su izgubili titulu cim su ovi nasi otisli na prvenstvo u 17 i to mene najvise brine,3 igraca fale odmah druga ekipa..Kod pitara je to drugacije,imaju vise igraca,pokupili su sve sto valja od ove djece i manje se primjeti nedostatak nekih igraca,na kraju su uzeli titulu..Prvi derbi kadeta na kosevu ove sezone sam vidio da nije velika razlika,dobili su nas 4-1,mi vodili 1-0 i imali par zicera, na kraju nas ljudi kazne,ne znaju ni oni sami kako su dobili !! Oni su juce pobijedili al je Partizan bio bolji,uglavnom ne mislim da je tolka razlika kao sto se prica,mislim da moramo vise dobrih omladinaca dovoditi sa strane,sigurno ce naletiti neki novi Mujagic..Sto se tice ovog turnira mislim da je Zvezda daleko najjaca i da ce na kraju uzeti turnir,mislim da Dinamo nije poslao najbolju ekipu ovih mladji kadeta..Sto se tice tog malog iz Partizana sto spominjes,to je Dusan Vlahovic,mali je 2000 god,igra spica,ljevak,dosta jak,prebacen je u prvi tim i ulazi skoro svaku tekmu.O njemu sam pricao poslije njihovog derbija,Partizan je gubio a njihov trener ga gura u vatru u 60 min,kod nas bi mu jebali sve..Misljenja sam ako je neko talenat da mora dobiti sansu, da se ne gledaju godine i da ces prije ili kasnije dobiti dobrog igraca,kao sto smo mi Amira !!
Owen WilsonAjzea je napisao/la:teteac8684 je napisao/la:Mladina?KrajPrice je napisao/la:Ne treba nam Eldin Adilovic
Trebaju nam zato Scuk krilo i štoperKrajPrice je napisao/la:Ne treba nam Eldin Adilovic
Legla i clanskaAjzea je napisao/la:teteac8684 je napisao/la:Mladina?KrajPrice je napisao/la:Ne treba nam Eldin Adilovic
Kapiten je napisao/la:Fakat se previse trolla.
Upravo o ovome je pricao Adzem u onom intervju za 1921,kaze da ima dosta mladji juniora koji su igrali ove sezone i da ce puno spremniji docekati sljedecu sezonu..Da ne "Duljimo" viseponosannavas je napisao/la:NE znam baš ni koliko je dobro imati tu širu bazu za svaku generaciju. Ne možeš ti izbaciti deset igrača iz jedne generacije, nego njih par max pet i to da se udaraš u guzicu. Da mi im dao adekvatan broj tekmi sl trebaš imati podeetak igrača i svakog godišta koje guraš i kombinuješ. Ako imaš po desetak onda ti najbolji mladji kadeti igraju i za starije i brže napreduju. Ma uglavnom kompleksno je to sve. Nije baš ni ovako jednostavno kako izgleda. Evo sljedeć godine je 98/99 juniori. Ja mislim da uz Mujagu i Žeru koji će igrati jače tekme i možda onog Hajdarevića potrebno gurnuti sve 99 jer su talentovani. Guraš njih sa starijima da igraju, a imaš Mujagu i Žeru koji ti prave prevagu da rezultat ne trpi. I to samo na jačim tekmama sa pitarima i još par ekipa. Tako ova dvojica dobijaju desetak tekmi sigurnih plus priliku u prvom timu itd itd. Ako naprave rezultat onda ti je najtalentovanija generacija u ligi prvaka i opet mogu igrati i ova dvojica trojica 98 za njih jer je takvo pravilo. TO su kombinacije i varijacije, ali krajni cilj mora biti prvotimac kojeg možeš tušnuti. Što se mene tiče nek i rezultat trpi zbog toga. Evo mi smo npr bili prvaci sa 95/96 i koga imamo iz 95? Dadu i Vecu. Ali iz 96 Memiju, Dinu, Hroša, ALihodžića, Šehu, Midžića koji se tu vrte. Računamo na njih. Što? GUrali ih i sa starijima.diego1921 je napisao/la:ponosannavas ja se upotpunosti slazem s tobom..Daleko od toga da su oni puno bolji od nas,al sam primjetio juce da imaju par pojedinaca pogotovo prema naprijed,a izgledaju mi bolje na terenu..Sto se tice ove generacije kadeta , upravu si kad kazes da su izgubili titulu cim su ovi nasi otisli na prvenstvo u 17 i to mene najvise brine,3 igraca fale odmah druga ekipa..Kod pitara je to drugacije,imaju vise igraca,pokupili su sve sto valja od ove djece i manje se primjeti nedostatak nekih igraca,na kraju su uzeli titulu..Prvi derbi kadeta na kosevu ove sezone sam vidio da nije velika razlika,dobili su nas 4-1,mi vodili 1-0 i imali par zicera, na kraju nas ljudi kazne,ne znaju ni oni sami kako su dobili !! Oni su juce pobijedili al je Partizan bio bolji,uglavnom ne mislim da je tolka razlika kao sto se prica,mislim da moramo vise dobrih omladinaca dovoditi sa strane,sigurno ce naletiti neki novi Mujagic..Sto se tice ovog turnira mislim da je Zvezda daleko najjaca i da ce na kraju uzeti turnir,mislim da Dinamo nije poslao najbolju ekipu ovih mladji kadeta..Sto se tice tog malog iz Partizana sto spominjes,to je Dusan Vlahovic,mali je 2000 god,igra spica,ljevak,dosta jak,prebacen je u prvi tim i ulazi skoro svaku tekmu.O njemu sam pricao poslije njihovog derbija,Partizan je gubio a njihov trener ga gura u vatru u 60 min,kod nas bi mu jebali sve..Misljenja sam ako je neko talenat da mora dobiti sansu, da se ne gledaju godine i da ces prije ili kasnije dobiti dobrog igraca,kao sto smo mi Amira !!
Strasan igrac,valjao bi nam bas.! Ako Bekric ima 8 milja,njemu moras dati najmanje 10 !!Hadzijalagic je napisao/la:Vec smo ga pominjali.. Bilo bi super rjesenje za lijevo krilo.. Samo pretpostavljam da kosta puno vise nego sto se nama isplati dati za njega..
Ko prica o napadacu? Zec je lijevo krilo ako na njega mislis, samo sto nije realna opcija tako da ga mozemo u startu prekriziti i izbaciti iz razmisljanja..Elegant je napisao/la:Da li nas to Lendra napusta pa trebamo napadaca ?
Ih kada bi moglo za 10 milja odmah bih ga doveli.. Bojim se da on kosta bar duplo vise, odnosno da bar duplo vise moze zaraditi u nekom Azerbejdzanu, Turskoj i sl..diego1921 je napisao/la:Strasan igrac,valjao bi nam bas.! Ako Bekric ima 8 milja,njemu moras dati najmanje 10 !!Hadzijalagic je napisao/la:Vec smo ga pominjali.. Bilo bi super rjesenje za lijevo krilo.. Samo pretpostavljam da kosta puno vise nego sto se nama isplati dati za njega..
Ivan Kostic slobodan,samo kazem !!
Da. Malo se previse dopušta ipak.Neandertalac je napisao/la:Forum postao chat, niko od moderatora vec danima da reaguje na ovo.
A fakat, mozda je bilo simpa na pocetku, malo, sada, smarate bez potrebe.