Sto se tice tekme protiv Zvezde, odlicno je dosla, da se vidi gdje smo. Najavljene su promjene i u omladinskom pogonu, sto me je posebno radovalo, bit ce tu izgleda skauta, trebat ce nam definitivno bolji treneri, s modernim vizijama. Peti put ja mislim spominjem, ali Visca je doveden za 15 hiljada maraka. Eno 2-3 igraca Zvezde su iz okoline Bijeljine. Puna je Bosna dobrih talenata. Trnovit je i tezak put za uspostavljanje jake i respektabilne skole fudbala. Prvo sta se treba uraditi je da zagospodarimo nasom ligom i da svako dijete, od najmanjih nogu pa do onih starijih, da je svakome zelja da igra u Zelji sve mladje selekcije. Zvezda ima strasne uslove i strasna ulaganja, kako im igraci trce, jaci u duelu, puni volje, trener ih bodri 90 minuta, koriguje svaku gresku, ja naseg cuo nisam ako mi vjerujete. Nadam se da je golman okej, bas me prepalo kad je pao. Uglavnom, kao i u klubu, svega je bilo i u omladinskoj skoli. De poguraj moje diejte, jest da ima dvije lijeve, ali evo tebi milja, nek igra on u prvoj, bilo je takvih slucajeva milion.
Nezadovoljni su mnogi sportskim segmentom. Slazem se, treba nam sportski menadzer i neka tu dodje Stanic ako moze, pa moze i Barbarez ili neko treci, jer nam to treba. Ne sumnjam da ce i to vremenom doci. Mulalic je pretjerao u intervjuu, pretjeruje i ponasa se kao dijete malo.
Svaka cast upravi sto su jos jednom izasli u javnost s demantom, ja bi im spucao tuzbu definitivno. Ako bude bilo potrebno, ja sam za jedan protestni mars, par hiljada navijaca, da se da jasna podrska upravi, ako slucajno ovo ode predaleko. Mada, Miske, Siljak i ostali se cvrsto drze i maksimalno su profesionalni, ovi se ponasaju kao pravi papci, sto i jesu. Pocevsi od opstine, SD-a i 'drage' nam FTV i nepismenih novinara i ostalih kvaziportala. Problem je sto postoji masa simpatizera koja mozda nije upucena u sve ovo i neko moze i povjerovati, ali koliko vidim, taj broj nije uopste velik niti ima tendenciju da bude. Svi su uz Zelju. Pa jbt, vidis da se pocinje graditi istok, svaki navijac Zeljeznicara se osjeca najsretnije na svijetu.
Sto se tice sportskog dijela, vec se par puta naglasavalo da se dovode igraci u dogovoru sa strucnim stabom. Eto, Lendric je bio izuzetak, i je li fula? Ako neko kaze da jeste, ima cipelom da ga gadjam

. Prizeljkujem Stanica da popuni tu rupu, ima sigurno poznanstava mnogo i voli Zeljeznicar, ne znam da li je to uopste realno, ali bilo bi pravo dobro. Prva polusezona nije uopste za pohvalu, ali stvari su tu jos u povoju bile, cupalo se na sve strane, licenca nam visila o koncu. Zato se sve popravilo u drugoj polusezoni, gdje su nevjerovatni igraci dovedeni. Pogrijesilo se sa trenerom i zato se sada ovoliko cekalo na izbor novog...mislim ceka se jos

Prizeljkujem Smajketa, imam pravo dobar osjecaj za njega. Imamo odlicnu ekipu i mozemo mnogo toga u sljedecoj sezoni koja ce biti uzasno zanimljiva. Samo neka se gradi sistem, i razumijem da svi imamo razlicita misljenja, ali ne volim kada neko pocne pljuvat i rafalat paljbu, ruzno je, moze se to iznijeti na fin nacin. Ovo je prvi put od kada ja znam za sebe, u zadnjih 10 godina koliko pratim Zelju, da mogu vidjeti da se ozbiljno radi u klubu u svim segmentima i da se pravi jedna ozbiljna sportska prica, klub koji ce da hara ovom ligom