nadam se da ovo znaci podizanje tuzbi protiv Violine i FTV.

Naravno kralju. Veliko pitanje zasto se ne dovede neko ko je kompetenn da obavlja funkciju SD. Ovako, oni su sve. Kupuju, dovode, provode, smjenjuju, svi krivi samo njima kada uputis kritiku da to nije dobro, ti si neprijatelj kluba. Meni ovaj dio nije nikako jasan.storm_raider je napisao/la:Polako ljudi, korak po korak. Istina je da sportski segment kaska, ali sa ovakvim temeljima kakvi se pokusavaju predstaviti i to ce doci na svoje.
Vjerujem da ces se @Neandertalac sloziti sa mnom. Svi bismo mi voljeli da smo u grupnim fazama Lige Sampiona svake godine, ali treba dosta jos krvi i znoja da se prospe. Pa evo pola istoka smo krenuli da napravimo, pa imamo opstrukcije. Sto od drzave, sto od NASEG Sportskog Drustva, sto od malog dijela NASIH navijaca. Idemo polako, korak po korak, pa ce to doci na svoje. Dogan nije Zeljo, i mi moramo da se oslobodimo individualistickog nacina razmisljanja. Pa ni Tito ne bi bio Tito, da je sam bio... Tim uspjeva samo, individualac je samo faktor. Samo cigla u temelju, krov, zidu. Polako, strpljenja. Ide to redom sve.., ali u ovoj drzavi imas kamen zavezan za nogu kada pokusas da potrcis. Idemo se toga prvo osloboditi.
Treba pogledati generaciju 95 u cijeloj državi. Tu sigurno ima perspektivnih igrača, a ne samo naša dvojica koju spominješ. Fol je u tome što je trebalo dovesti sa strane koja valjaju pa da onda imamo još dvojicu. U tom smislu moramo nešto napraviti. Nije više nikakva vijest da se u podosta klubova u gradu sa djecom bolje radi nego u Želji. Mali mi trenira pa malo pratim. Čak je možda za djecu bolje da treniraju u takvim klubovima jer se više pažnje pridaje djeci, a i manji je pritisak. Međutim, treba pratiti tu djecu i pravovremeno reagovati.Hurmasica je napisao/la:Evo npr. uzmimo generaciju koja je 1995. godište. Tu generaciju je promatrao taj famozni i nadaleko poznati Dogan (nemam ništa protiv čovjeka samo mi smiješno kako se priča k'o da je direktor omladinske škole Barcelone u najmanju ruku). Od te generacije imamo Vecu i Dadu. Od ostalih koje znam da su bili u našem pogonu su Ćeman, Hasković, Hadžović, Salčin, Rikalo... Napravi li neko karijeru od njih? Naravno da nije, potrefila se takva generacija gdje su se mogla izvući 2 igrača i to je to. Nama svakako treba reorganizacija oml. pogona i vjerujem da tome teže i ljudi u upravi ali bezveze je sada omalovažavati uspjeh ostalih generacija, dizati u nebesa jednu osobu, kada će se uvijek dešavati da jedna generacija jednostavno zakaže. Mi kad kritikujemo i kad hvalimo idemo iz krajnosti u krajnost. Ne valja to..
Radi se na tome i to veoma aktivno. Nego su veoma oprezni, a i sva moguca pojacanja su zaustavljenaj dok ne dodje novi sef strucnog staba. To je sada prioritet. On ce dovesti sa sobom svoje ljude kao pomocnike. Sljedeci je sportski direktor. Polako, samo strpljenja. Ja vjerujem u ovu ekipu, a mi ih moramo podrzati najvise. Vidis kako su krenuli sa napadima...Neandertalac je napisao/la:Naravno kralju. Veliko pitanje zasto se ne dovede neko ko je kompetenn da obavlja funkciju SD. Ovako, oni su sve. Kupuju, dovode, provode, smjenjuju, svi krivi samo njima kada uputis kritiku da to nije dobro, ti si neprijatelj kluba. Meni ovaj dio nije nikako jasan.storm_raider je napisao/la:Polako ljudi, korak po korak. Istina je da sportski segment kaska, ali sa ovakvim temeljima kakvi se pokusavaju predstaviti i to ce doci na svoje.
Vjerujem da ces se @Neandertalac sloziti sa mnom. Svi bismo mi voljeli da smo u grupnim fazama Lige Sampiona svake godine, ali treba dosta jos krvi i znoja da se prospe. Pa evo pola istoka smo krenuli da napravimo, pa imamo opstrukcije. Sto od drzave, sto od NASEG Sportskog Drustva, sto od malog dijela NASIH navijaca. Idemo polako, korak po korak, pa ce to doci na svoje. Dogan nije Zeljo, i mi moramo da se oslobodimo individualistickog nacina razmisljanja. Pa ni Tito ne bi bio Tito, da je sam bio... Tim uspjeva samo, individualac je samo faktor. Samo cigla u temelju, krov, zidu. Polako, strpljenja. Ide to redom sve.., ali u ovoj drzavi imas kamen zavezan za nogu kada pokusas da potrcis. Idemo se toga prvo osloboditi.
Koliko god to ljudima cudno zvucalo, ovo sada je isto kao kada bi forumasi dovodili pojacanja, nista drugacije. A vidimo po pisanju na sta bi to licilo.
E tu dolazimo do skautinga i svega. Shvatam te o čemu pričaš i dijelim mišljenje. Skauting moramo unaprijediti i poboljšati, Šerbo reče u onom intervjuu za 1921.ba da se na tome radi te da se angažuju ljudi za pojedine regije u BiH. Do sada su taj posao skauta obavljali sami treneri. Sabura..Rodom s mejtaša je napisao/la:Treba pogledati generaciju 95 u cijeloj državi. Tu sigurno ima perspektivnih igrača, a ne samo naša dvojica koju spominješ. Fol je u tome što je trebalo dovesti sa strane koja valjaju pa da onda imamo još dvojicu. U tom smislu moramo nešto napraviti. Nije više nikakva vijest da se u podosta klubova u gradu sa djecom bolje radi nego u Želji. Mali mi trenira pa malo pratim. Čak je možda za djecu bolje da treniraju u takvim klubovima jer se više pažnje pridaje djeci, a i manji je pritisak. Međutim, treba pratiti tu djecu i pravovremeno reagovati.Hurmasica je napisao/la:Evo npr. uzmimo generaciju koja je 1995. godište. Tu generaciju je promatrao taj famozni i nadaleko poznati Dogan (nemam ništa protiv čovjeka samo mi smiješno kako se priča k'o da je direktor omladinske škole Barcelone u najmanju ruku). Od te generacije imamo Vecu i Dadu. Od ostalih koje znam da su bili u našem pogonu su Ćeman, Hasković, Hadžović, Salčin, Rikalo... Napravi li neko karijeru od njih? Naravno da nije, potrefila se takva generacija gdje su se mogla izvući 2 igrača i to je to. Nama svakako treba reorganizacija oml. pogona i vjerujem da tome teže i ljudi u upravi ali bezveze je sada omalovažavati uspjeh ostalih generacija, dizati u nebesa jednu osobu, kada će se uvijek dešavati da jedna generacija jednostavno zakaže. Mi kad kritikujemo i kad hvalimo idemo iz krajnosti u krajnost. Ne valja to..
Drugo neko spomenu da se neka generacija nije potrefila. Nema tu šta se trefi, nije bingo već ima da sa strane dovedeš sve što ti fali, a ne da čekamo tref.
I još nešto nagledo sam se djece, prateći svog malog, koja jedva hodaju, a o dvije lijeve da ne govorim. U moje vrijeme bi to Lujo poslo kući nakon 5 minuta, a danas takva djeca treniraju i troše resurse (trenere, termine, smetaju drugoj djeci itd.) jer im roditelji plaćaju petobu i to je suština svega. Opet s druge strane kad vidiš koliko su ta djeca stetna što treniraju, pomisliš neka ih.
Ima jos Larson da odradi prezentacijuKapiten je napisao/la:Jesu li zavrsili kandidati za šsš sa svojim prezentacijama pred radnom grupom za odabir šsš ?
Jesu.Kapiten je napisao/la:Jesu li zavrsili kandidati za šsš sa svojim prezentacijama pred radnom grupom za odabir šsš ?
[video]http://www.youtube.com/watch?v=KgwLygs3PBc[/video]delinjo je napisao/la:Ima jos Larson da odradi prezentacijuKapiten je napisao/la:Jesu li zavrsili kandidati za šsš sa svojim prezentacijama pred radnom grupom za odabir šsš ?
Imali smo pokusaj da.dovedemo renomiranog sd na zalost odbijeni smo. Koliko znam nije se odustalo od toga. Plan je napraviti i totalnu reorganizaciju omladinske skole i kompletanog sportskog segmenta.Neandertalac je napisao/la:Naravno kralju. Veliko pitanje zasto se ne dovede neko ko je kompetenn da obavlja funkciju SD. Ovako, oni su sve. Kupuju, dovode, provode, smjenjuju, svi krivi samo njima kada uputis kritiku da to nije dobro, ti si neprijatelj kluba. Meni ovaj dio nije nikako jasan.storm_raider je napisao/la:Polako ljudi, korak po korak. Istina je da sportski segment kaska, ali sa ovakvim temeljima kakvi se pokusavaju predstaviti i to ce doci na svoje.
Koliko god to ljudima cudno zvucalo, ovo sada je isto kao kada bi forumasi dovodili pojacanja, nista drugacije. A vidimo po pisanju na sta bi to licilo.