Plavi orkestar je napisao/la:Svaka utakmica je bitna,svaka se igra za bodove,volim da pobjedimo bilo koga ali pobjeda sutra bi bila puno više od tri boda.Prvo zbog mrznje koju ispoljavaju prema nama i prema našem gradu a drugo tom bi pobjedom funjare spustili na zemlju i pokazali im ko je No1 u drzavi.
Te price o nekoj mrznji i kojekakvim glupostima treba ostaviti balavurdiji koja nema pametnija posla nego da se time bavi.. Takvih nazalost ima na svim stranama i oni su produkt poslijeratnog drustvenog poredka.. Sva ta losa furka je iracionalna i predmet je razmisljanja manjine koja je nazalost najglasnija pa je njihove nebuloze najlakse cuti.. U tom kraju zivi veliki broj nasih navijaca i simpatizera a ima ih i u samoj Tuzli.. Ja licno poznajem bruku ljudi iz Tuzle koji ne mrze ni Zelju a ni glavni grad.. Forumi i komentari po drustvenim mrezama ne mogu biti razlog generalizovanja.. Da postoji odredjeni animozitet, postoji ali je u odredjenoj mjeri i opravdan bar sto se tice relacije sa glavnim gradom a sto se tice sportskog dijela ni ja nisam ponosan nasom utakmicom u Trebinju i siguran sam da bi i vecina nas razmisljala poput tuzlaka da je situacija bila obrnuta jer i mnogi od nas su zamjerili Velezu sto nas je onomad dobio i omogucio da Zrinjsli lakse dodje do titule..
Svi mi znamo a tako i oni ko je No1 u drzavi i to nema potrebe da se dokazuje.. Sloboda u ovoj godini igra najbolji fudbal i mi moramo odigrati hladne glave i uz 100% zalaganja ako ih mislimo dobiti.. Ja licno bodom ne bih bio zadovoljan ali ga ne bih ni previse negativno dozivio jer ima jos dosta da se igra tako da ne sumnjam da cemo mi izboriti evropu bez obzira na danasnji rezultat.. Mi smo Zeljo i podrazumijeva se da nam je pobjeda uvijek cilj..
Nadam se da danas nece biti nikakvih problema i da cemo pokazati nasu velicinu kako na tribinama tako i na terenu.. Sretno Manijacima koji putuju gore..

Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..