Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

za_zivot_cijeli
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 25, 2016 6:29 pm

SWRA_1921 je napisao/la:Svako ima svoje odgovornosti i obaveze u skladu sa radnim mjestom. To sto kod nas raja misli da je npr. nacelnik odgovoran za boju zardinjere u ulici Azize S. br.17 je druga stvar...

Poslano izravno iz mozga
postoji nesto sto se zove "komandna odgovornost", "direktorska odgovornost", "nacelinicka odgovornost", "predsjedncika odgovornost" i sl.

zato i jesmo u kurcu sto mislimo da je za zardinjeru odgovoran neki opstinski cato a ne nacelnik koji ga je zaposlio.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

SWRA_1921
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:33 pm

Apsolutno nisi u pravu... Odoh vani pa mi mrsko da odgovaram...

Poslano izravno iz mozga
Zadnja izmjena: SWRA_1921, dana/u sri maj 25, 2016 6:33 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Hurmasica
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:33 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:
evo, za Bakira znamo da je isao u Zagreb u posjetu Dinamu.
volio bi takodjer znati, da li ga je ikada iko vidio na terenu kako radi s djecom!?
Nakon što je imenovan za šefa Omladinskog pogona na zvaničnoj stranici su napisali sljedeće:
U 2011. godini dolazi u FK Željezničar u omladinski pogon gdje do 2014. godine vodi kadetske i predpionirske selekcije koje se takmiče u Kantonu Sarajevo. Bakir je trenutno trener pionirske U-15 selekcije.

Ja znam naletiti da pogledam te omladince, čisto vrijeme da ubijem i viđao sam ga na terenu kako učestvuje u radu zajedno sa trenerima. Isto tako nedavno kada je naš klub organizovao kamp u Bosanskoj Krupi, Šerbo je bio tu. E sad da li on učestvuje u radu svaku selekcije nemam pojma, čisto sumnjam da čovjek može stići na trening svake selekcije i posvetiti se radu sa omladincima :D
cesto ih gledam i ja... zavisi od posjete do posjete kako me zapadne koja selekcija ali ga na terenu nisam vidio.
u prolazu sa blokicem da, ali na terenu ili zadumanog na ogradi kako gleda, nisam.
E jbg, nećemo se sada svađati ko ga je vidio, ko nije :lol: . Možda sam ja uletio tada kada je bio na terenu sa tim omladincima, možda nije stalno ne znam. Samo mi bezveze glorifikovanje Dogana (ne mislim direktno na tebe). Bakir vjerovatno ima plan, i prezentovao ga je trenerima u oml. pogonu i upravi kluba. Eto prva novost za njegovog "mandata" je da smo dobili na korištenje taj još jedan teren u Halilovićima. Šta je dalje planirano ne znam. Vjerovatno ćemo više saznati nakon ove analize cjelokupnog rada oml. pogona koja je najavljena. Pustimo čovjeka neka radi. O njegovim rezultatima možemo govoriti nakon određenog vremena, ali nakon nepune godine dana rada kao šefa, sigurno ne :D
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

cikazubo
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:37 pm

http://www.bhrt.ba/bhr1-emisije/nerijes ... -grbavica/" target="_blank
Ne znam jel se postavljalo prije..

manijak_do_kraja
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:40 pm

Fudbalski klub Željezničar i Opština Novo Sarajevo zajedno rade na projektu.

Iz tog clanka. Uvaljuju se gdje stignu samo da bi skinuli lafo sa sebe sto nisu dali saglastnost.
Mi smo Željini, Željo je naš!

manijak_do_kraja
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:41 pm

http://fkzeljeznicar.ba/reagovanje-na-n ... ima/20457/" target="_blank

Eto i reagovanje @Ajzea.
Zadnja izmjena: manijak_do_kraja, dana/u sri maj 25, 2016 6:42 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Leon_Professional
Kontakt:

delinjo je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Evo npr. uzmimo generaciju koja je 1995. godište. Tu generaciju je promatrao taj famozni i nadaleko poznati Dogan (nemam ništa protiv čovjeka samo mi smiješno kako se priča k'o da je direktor omladinske škole Barcelone u najmanju ruku). Od te generacije imamo Vecu i Dadu. Od ostalih koje znam da su bili u našem pogonu su Ćeman, Hasković, Hadžović, Salčin, Rikalo... Napravi li neko karijeru od njih? Naravno da nije, potrefila se takva generacija gdje su se mogla izvući 2 igrača i to je to. Nama svakako treba reorganizacija oml. pogona i vjerujem da tome teže i ljudi u upravi ali bezveze je sada omalovažavati uspjeh ostalih generacija, dizati u nebesa jednu osobu, kada će se uvijek dešavati da jedna generacija jednostavno zakaže. Mi kad kritikujemo i kad hvalimo idemo iz krajnosti u krajnost. Ne valja to..
pa to je to ...ko posjeduje individualni kvaliter snaci ce se u svakom sistemu i postati igrac...ali nazalost u ovom sistemu oml pogona mi ne mozemo od nekog prosjecnog klinca napraviti solidnog igraca za prvi tim...a to je upravo i svrha omladinskog pogona ...jer u 3 godine ce se potrefiti 2,3 klinca koja ce isplivati u svakom sistemu licnog zbog onoga sto im je Bog podario a ne zbog nekog rada u omladinskim selekcijama..
:palacgore: :palacgore: De neka kazu strucnjaci, kad je Barca zadnji put izbacila iz svoje skole igraca da igra u prvom timu i da je okosnica tima?! Sandro, Munir totalni bilmezi, sa Sandrom raskinuse ugovor. Bartra ubacen u 1. tim, ali nije ove sezone odigrao 5 tekmi. Jednostavno, ne mozes ti napraviti igraca od nekog ko nije igrac. Ne mozes u svakoj genariciji imati Amira, Bajica, Iniestu, Xavija.
Stoji to da nasa omladinska skola mnogo zaostaje za Dinamovom, Zvezdinom, a o Partizanu da ne pricamo. Ali treba se zapitati u kakvim su uslovima oni bili prije 20 godina. I u Jugoslaviji njih su gurali i bili su velika cetvorka, sad imaju daleko vece finansije od nas.

Kako se sjecam na press-u je receno da ce analizirati omladinski pogon i poboljsati ga, angazovati i neke profesore sporta. Takodjer, mi smo od ove zime poceli "trositi" na pojacanja, do tad smo bili osudjeni na Livaje, Kokote i sl. ali smo sanirali neke druge stvari, a posljedice toga cemo tek da vidimo aBd. Sreca pa smo imali i sto nam se potrafila generacija mladih igraca koji su mogli igrati i poslije nam donijeli i novac u klub.

A Neandertalac je drasticno promijenio stil pisanja od kako se izofirao za Boom, sta je razlog tome ja ne znam. Ne napadam ga, ali i on pretjeruje malo, previse ide u krajnost.

Plavo - Bijeli

cikazubo je napisao/la:http://www.bhrt.ba/bhr1-emisije/nerijes ... -grbavica/
Za "naseg" Zelju :kafa:
BOG BOSNA I BOSNJACI

Hurmasica
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:42 pm

manijak_do_kraja je napisao/la:http://fkzeljeznicar.ba/reagovanje-na-n ... ima/20457/

Eto i reagovanje @Ajzea.
E to te ja pitam :karanje: :karanje:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

cikazubo
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:44 pm

Plavo - Bijeli je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:http://www.bhrt.ba/bhr1-emisije/nerijes ... -grbavica/
Za "naseg" Zelju :kafa:
Ovi iz sportskog drustva svaki put mijenjaju pricu covjece, pa cak i imena im nisu ista u svim medijima :klanjase2:

dell21
Kontakt:

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Plavi orkestar
Kontakt:

Uprava radi svoj posao odlicno.Finansijski su stabilizovali klub,radi se na stadionu i to je nešto o cemu se do jucer samo sanjalo.Za naše prilike doveli su i provjerene,kvalitetne igrace.Jedina greška koju su napravili je izbor strucnog štaba i to nas je koštalo.Trener znalac bi sa ovom ekipom izborio Evropu bez problema.Izbor strucnog štaba je najvaznija karika u timu i nadam se da ce izbor biti dobar.Sjetite se od kakvih je anonimusa Ivica Osim napravio vrhunsku ekipu.Omladinski pogon je jako bitan.Da bi i tu imali uspjeha moraju se pronaci treneri koji znaju svoj posao.Omladinska škola nebi trebala predstavljati samo one koji mogu platiti i samo one koji zive u Sarajevu.Mora se izaci i pogledati malo šire,puno je neiskorištenih talenata koje niko ne primjecuje.Ozbiljan strucni štab,dobri treneri u omladinskom pogonu ce sa ovom upravom dati rezultat.
Zadnja izmjena: Plavi orkestar, dana/u sri maj 25, 2016 7:02 pm, ukupno mijenjano 1 put.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Neandertalac

sri maj 25, 2016 6:47 pm

tm8782 je napisao/la:Samo cu reci da su neki prethodnici dovodili ovakve igrace skuplji bi bili za duplo, a i na ruke bi se dalo pofina svota. A Boga mi neki ne bi mogli ni doci ni do Stevanovica i Zahirovica.

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Samo cu reci da je Amar sa duplo jeftinijom ekipom harao ligom. A sa troduplo jeftinijom je osvojio u godini povratka.

A mozda igraci i pristanu na smanjwnje prihoda, ko zna. Jedno je sigurno, ko god bude novi trener, naici ce na nezadovoljstvo u svlacionici.
Željeznicar za život cijeli!

manijak_do_kraja
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:48 pm

Nek su izasli s ovim, yebli oni mater svoju nepismenu(Nerminka i SD).

"Shodno odrebama Ugovora o pozajmici, FK Željezničar je pored prethodno navedenih novčanih sredstava izvršio i uplatu zakonski propisane kamate u iznosu od 4.434,53 KM. Kao dugogodišnji partner i sponzor Kluba, kompanija Megamix d.o.o. je nedugo zatim dana 03.02.2016. godine po osnovu Ugovora o sponzorstvu na transakcijski račun FK Željezničar uplatila iznos od 4.500,00 KM, a dokumentacija koja se nalazi u prilogu je nesporan dokaz naprijed iznesenih navoda."

Toliko o tome da Misimovic kamatari Zeljeznicar.

storm_raider
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:51 pm

Polako ljudi, korak po korak. Istina je da sportski segment kaska, ali sa ovakvim temeljima kakvi se pokusavaju predstaviti i to ce doci na svoje.
Vjerujem da ces se @Neandertalac sloziti sa mnom. Svi bismo mi voljeli da smo u grupnim fazama Lige Sampiona svake godine, ali treba dosta jos krvi i znoja da se prospe. Pa evo pola istoka smo krenuli da napravimo, pa imamo opstrukcije. Sto od drzave, sto od NASEG Sportskog Drustva, sto od malog dijela NASIH navijaca. Idemo polako, korak po korak, pa ce to doci na svoje. Dogan nije Zeljo, i mi moramo da se oslobodimo individualistickog nacina razmisljanja. Pa ni Tito ne bi bio Tito, da je sam bio... Tim uspjeva samo, individualac je samo faktor. Samo cigla u temelju, krov, zidu. Polako, strpljenja. Ide to redom sve.., ali u ovoj drzavi imas kamen zavezan za nogu kada pokusas da potrcis. Idemo se toga prvo osloboditi.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

fk1921

sri maj 25, 2016 6:52 pm

Ala Miske voli zacepit mnogima usta.
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

DR.HOUSE
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:53 pm

fk1921 je napisao/la:Ala Miske voli zacepit mnogima usta.
ma Miske ljudina i covjek se stigne FM igrati :rofl: :rofl:
Mi smo Željini-Željo je naš
🫡🫡

Jaozinho22

sri maj 25, 2016 6:55 pm

DR.HOUSE je napisao/la:
fk1921 je napisao/la:Ala Miske voli zacepit mnogima usta.
ma Miske ljudina i covjek se stigne FM igrati :rofl: :rofl:
:lol: :lol:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Ajzea
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:56 pm

manijak_do_kraja je napisao/la:http://fkzeljeznicar.ba/reagovanje-na-n ... ima/20457/

Eto i reagovanje @Ajzea.
Odlicno, tako se to radi !

Sada tuziti govna za 150.000KM+kamatu od 7% za pretrpljenu dusevnu bol Senada Misimovica zbog iznosenja lazi na njegov racun.

Velahalve
Kontakt:

sri maj 25, 2016 6:57 pm

Kristalno jasno što se tiče saopštenja, ko je pametan shvatit će! :karanje:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava