delinjo je napisao/la:Hurmasica je napisao/la:Evo npr. uzmimo generaciju koja je 1995. godište. Tu generaciju je promatrao taj famozni i nadaleko poznati Dogan (nemam ništa protiv čovjeka samo mi smiješno kako se priča k'o da je direktor omladinske škole Barcelone u najmanju ruku). Od te generacije imamo Vecu i Dadu. Od ostalih koje znam da su bili u našem pogonu su Ćeman, Hasković, Hadžović, Salčin, Rikalo... Napravi li neko karijeru od njih? Naravno da nije, potrefila se takva generacija gdje su se mogla izvući 2 igrača i to je to. Nama svakako treba reorganizacija oml. pogona i vjerujem da tome teže i ljudi u upravi ali bezveze je sada omalovažavati uspjeh ostalih generacija, dizati u nebesa jednu osobu, kada će se uvijek dešavati da jedna generacija jednostavno zakaže. Mi kad kritikujemo i kad hvalimo idemo iz krajnosti u krajnost. Ne valja to..
pa to je to ...ko posjeduje individualni kvaliter snaci ce se u svakom sistemu i postati igrac...ali nazalost u ovom sistemu oml pogona mi ne mozemo od nekog prosjecnog klinca napraviti solidnog igraca za prvi tim...a to je upravo i svrha omladinskog pogona ...jer u 3 godine ce se potrefiti 2,3 klinca koja ce isplivati u svakom sistemu licnog zbog onoga sto im je Bog podario a ne zbog nekog rada u omladinskim selekcijama..

De neka kazu strucnjaci, kad je Barca zadnji put izbacila iz svoje skole igraca da igra u prvom timu i da je okosnica tima?! Sandro, Munir totalni bilmezi, sa Sandrom raskinuse ugovor. Bartra ubacen u 1. tim, ali nije ove sezone odigrao 5 tekmi. Jednostavno, ne mozes ti napraviti igraca od nekog ko nije igrac. Ne mozes u svakoj genariciji imati Amira, Bajica, Iniestu, Xavija.
Stoji to da nasa omladinska skola mnogo zaostaje za Dinamovom, Zvezdinom, a o Partizanu da ne pricamo. Ali treba se zapitati u kakvim su uslovima oni bili prije 20 godina. I u Jugoslaviji njih su gurali i bili su velika cetvorka, sad imaju daleko vece finansije od nas.
Kako se sjecam na press-u je receno da ce analizirati omladinski pogon i poboljsati ga, angazovati i neke profesore sporta. Takodjer, mi smo od ove zime poceli "trositi" na pojacanja, do tad smo bili osudjeni na Livaje, Kokote i sl. ali smo sanirali neke druge stvari, a posljedice toga cemo tek da vidimo aBd. Sreca pa smo imali i sto nam se potrafila generacija mladih igraca koji su mogli igrati i poslije nam donijeli i novac u klub.
A Neandertalac je drasticno promijenio stil pisanja od kako se izofirao za Boom, sta je razlog tome ja ne znam. Ne napadam ga, ali i on pretjeruje malo, previse ide u krajnost.