Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

drtooth
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto mar 14, 2017 4:35 pm

black64 je napisao/la:
uto mar 14, 2017 4:29 pm
Mozda isto ili malo vise od sjevera.Da bi se dobilo na strmini juga sto zahtjeva KOP,visina stepenice na koju se montira stolica ce biti uvecan,pa ce recimo ako je na istoku 40/80 cm na jugu biti 50/80.Na 26 redova koliko mislim da ce imati jug visina ce se povecati za 2,6 metara sto je tih dodatnih 5 redova.Jedino uvecanje kapaciteta moze se desiti na tom dijelu ispod zdenki ako se ne urade ti prilazi stadionu.
Strmiji pad mogu dobiti i tako što će stepenica za montiranje stolice biti uža (manje prostora za hodanje, nakon što se stolice postave), ovo je obično nagađanje, tako da to bi bilo dobro da pojasni neko ko se više razumije u građevinu. :)
Željo, to je moj tim!

damirfile
Kontakt:

uto mar 14, 2017 4:40 pm

Jug nek bude kao sjever identican samo da nema ovih ogromnih prolaza kao na sjeveru, dakle nek zatvoren bude. Nadam se da ulazi nece biti veliki kao ovi na istoku. Bilo bi dobro da na sredini tribine ih nema nikako mozda sa strane kao ovi na istoku i da budu sa gornje strane. Da se ozgor ulazi .

black64
Kontakt:

uto mar 14, 2017 4:50 pm

drtooth je napisao/la:
uto mar 14, 2017 4:35 pm
black64 je napisao/la:
uto mar 14, 2017 4:29 pm
Mozda isto ili malo vise od sjevera.Da bi se dobilo na strmini juga sto zahtjeva KOP,visina stepenice na koju se montira stolica ce biti uvecan,pa ce recimo ako je na istoku 40/80 cm na jugu biti 50/80.Na 26 redova koliko mislim da ce imati jug visina ce se povecati za 2,6 metara sto je tih dodatnih 5 redova.Jedino uvecanje kapaciteta moze se desiti na tom dijelu ispod zdenki ako se ne urade ti prilazi stadionu.
Strmiji pad mogu dobiti i tako što će stepenica za montiranje stolice biti uža (manje prostora za hodanje, nakon što se stolice postave), ovo je obično nagađanje, tako da to bi bilo dobro da pojasni neko ko se više razumije u građevinu. :)
To su ta dva nacina ili po visini ili po duzini.E sad ako se po duzini krade da bi se dobilo na nagibu u tom slucaju gubi se na komforu a dobija na kapacitetu.Mislim da ne bi trebali biti pacenici kako bi dobili sto veci kapacitet juga a na ustrb komfora.Uglavnom bice projekat tu ce sve jasnije biti.

chile
Kontakt:

uto mar 14, 2017 4:52 pm

Samo da se izgradi i bude beci od sjevera. Vjerovatno vremenom kad legne cijeli stadion pitari dobiju i sjever cijeli. Onda je itekako pozeljan veci jug, mada su to sve nagadjanja i cekamo da vidimo kakvo klub iznenadjenje u vidu kopa sprema najvjernijim navijacima.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

black64
Kontakt:

uto mar 14, 2017 4:55 pm

chile je napisao/la:
Samo da se izgradi i bude beci od sjevera. Vjerovatno vremenom kad legne cijeli stadion pitari dobiju i sjever cijeli. Onda je itekako pozeljan veci jug, mada su to sve nagadjanja i cekamo da vidimo kakvo klub iznenadjenje u vidu kopa sprema najvjernijim navijacima.
Da apsolutno su nagadjanja al dok projekat ne bude lijepo je voditi konstrukitivan dijalog.Hvala Bogu da smo dosli do toga da razmisljamo i polemisemo o nagibu,visini i broju redova juga.Mozemo malo dati sebi prava da mastamo kako ce biti dok iz uprave ne izadju sa nacrtom.

Plava Porodica
Kontakt:

uto mar 14, 2017 4:57 pm

Pinkii je napisao/la:
uto mar 14, 2017 4:23 pm
slika
STO JE OVO "G" OVAKO TANKO? :D
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

kremenko

uto mar 14, 2017 5:01 pm

Plava Porodica je napisao/la:
uto mar 14, 2017 4:57 pm
Pinkii je napisao/la:
uto mar 14, 2017 4:23 pm
slika
STO JE OVO "G" OVAKO TANKO? :D
A cini mi se da je i nisko. :D
Ua uprava,napolje lopovi Istok ste nam sjebali :rofl:
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

ponosannavas
Kontakt:

uto mar 14, 2017 5:06 pm

Meni recimo sad glupo izgleda ovaj ulaz koji je na dva metra od ulaza na sjeveru. Eto ja bih volio znati da li će se sjever spojiti nekad sa istokom i ukinuti se ovaj jedan ulaz :)

Model1964

uto mar 14, 2017 5:08 pm

black64 je napisao/la:
chile je napisao/la:
Da apsolutno su nagadjanja al dok projekat ne bude lijepo je voditi konstrukitivan dijalog.Hvala Bogu da smo dosli do toga da razmisljamo i polemisemo o nagibu,visini i broju redova juga.Mozemo malo dati sebi prava da mastamo kako ce biti dok iz uprave ne izadju sa nacrtom.
Pukla strucna prica pa da vam :) malo pomognem
Covjek kojem je ovo profesija i koji je ukljucen u projekat Jug kaže:
Zbog terena, zbog reflektora, zbog prilaza Jug vjerovatno nece imati *zdenke*. Tribina sa vecim nagibom od feflektora do reflektora. Manjak mjesta bi se donekle namirio sa dodatnih pet redova. U prazan prostor između juga i istoka, bi se mogla postaviti lokomotiva a iznad semafor tako da bi u tom slucaju bili vidljivi sa svakog djela stadiona.
Misimovic je tu sliku i pokazao, samo treba gledati.
Istu tu sliku sam na brzinu prilagodio kao da je stadion tip top gotov :DD:
slika

PITARI NECE NIKAD VIŠE DOBITI VISE OD PROPISA
Zadnja izmjena: Model1964, dana/u uto mar 14, 2017 5:10 pm, ukupno mijenjano 1 put.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Pinkii
Kontakt:

uto mar 14, 2017 5:10 pm

Sta bi na kraju za onaj prostor na sjeveru za reklame i to ?
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

ponosannavas
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto mar 14, 2017 5:15 pm

arelinho je napisao/la:
uto mar 14, 2017 5:10 pm
ponosannavas je napisao/la:Meni recimo sad glupo izgleda ovaj ulaz koji je na dva metra od ulaza na sjeveru. Eto ja bih volio znati da li će se sjever spojiti nekad sa istokom i ukinuti se ovaj jedan ulaz :)
Neće se nikad spojiti jer će zdenka biti gostujuća tribina. :DD:
Eto meni je to bezzeee recimo. Ja bi spojio i ukinuo jedan ulaz i postavio stolice :) A gostujuća trEbina bi mi bila sa druge strane prema zapadu jer tamo iz zdenke svakako ne vidiš teren nikako pa taman to može biti tampon zona :kafa:
A i ako je kako ti kaažeš ovaj ulaz na sjeveru više nema smisla jer bi tu morala biti tampon zona :kafa: :kafa: :kafa: :kafa: :kafa: :kafa: :kafa:

chile
Kontakt:

uto mar 14, 2017 5:20 pm

Cini mi se da cemo mi definitivno protiv Radnika otvoriti novi istok, eh sad nesto kontam bilo bi super da portal uradi neki interviju s igracima Radnika prije i nakon naredna dva prvenstvena meca. Imam neki osjecaj da ce se usrati do za vrat u prvom kolu lige za prvaka
Vecini tih momaka ce prvi put u zivotu biti da istrce pred toliku masu jos ce da bude grotlo u bukvalnom smislu te rijeci.
Zadnja izmjena: chile, dana/u uto mar 14, 2017 5:20 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

damirfile
Kontakt:

uto mar 14, 2017 5:20 pm

Model1964 je napisao/la:
uto mar 14, 2017 5:08 pm
black64 je napisao/la:
chile je napisao/la:
Zbog terena, zbog reflektora, zbog prilaza Jug vjerovatno nece imati *zdenke*. Tribina sa vecim nagibom od feflektora do reflektora. Manjak mjesta bi se donekle namirio sa dodatnih pet redova. U prazan prostor između juga i istoka, bi se mogla postaviti lokomotiva a iznad semafor tako da bi u tom slucaju bili vidljivi sa svakog djela stadiona.
slika

Zbog toga ona priča o KOPU , Dortmund, liverpul i neki drugi nemaju Zdenke.

Leon_Professional
Kontakt:

uto mar 14, 2017 5:28 pm

Elegant je napisao/la:
uto mar 14, 2017 3:53 pm
Ukljucite mastu i na ovu sliku iznad, zamislite novi jug iza gola. :shock: :r
Grotlo.. :baklja: :baklja: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

drtooth
Kontakt:

uto mar 14, 2017 5:38 pm

Model1964 je napisao/la:
black64 je napisao/la:
chile je napisao/la:
slika

Slika je samo neka radna verzija, nije definitivno rjesenje, to je Miske naglasio... Na slici takodje krov ide od vanjskog ruba istoka, tako da to podrazumijeva da postoji i famozna "zdenka". Ja sam ga skonto da ce se jug naslanjati na istok isto kao i sjever, samo ce biti viši... vidjet cemo aBd za par mjeseci :)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Željo, to je moj tim!

Vrag

uto mar 14, 2017 5:44 pm

Grbavica trebaju napisati u visini FK Zeljo.

zeljeznicka21

uto mar 14, 2017 5:45 pm

Vrag je napisao/la:
slazem se, bas ce upadati u oci jer je prenisko

lijepo je i ono sto je borac na svojim tribinama uradio, prvo su ofarbali cijelu tribinu u crveno pa redali stolice, tako jos ljepse izgleda, ali samo nek se zavrsi pa kako god
Zadnja izmjena: zeljeznicka21, dana/u uto mar 14, 2017 5:47 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Prvaci SRBIH: 1946.
Prvaci SFRJ: 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH: 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012,2017/2018
Superkup BIH: 1998; 2000; 2001.

drtooth
Kontakt:

uto mar 14, 2017 5:46 pm

19adi21 je napisao/la:
Vrag je napisao/la:
slazem se, bas ce upadati u oci da je prenisko
Ma kad to ispunimo do posljednjeg mjesta, nece se ni vidjeti :)

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Željo, to je moj tim!

Valter
Kontakt:

uto mar 14, 2017 5:51 pm

Uh, pravi stadion. Hvala Bogu da i ovo docekah.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

Hadzijalagic
Kontakt:

uto mar 14, 2017 5:53 pm

Da su ovakav neki dizajn :ganja:
slika
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 8 gostiju.

Prijava