Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

dell21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 22, 2016 11:09 am

I treba suditi veterane kad nije naucio sta je ofsajd, vjerujem da ce i njih zakinuti.

fanaticZeljin
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:11 am

Citajuci ove postove u zadnjih nekoliko dana, sedmica, pa i mjeseci dolazim do zakljucka kako smo mi samo dvolicni, svi svrsavali na pojacanja, pisanje neko po sirotinji, sad bi sve do jednog tjerali, Bekric jednu sedmicu za pa drugu za kapitena, Jovana u zvijezde najaceg veznjaka lige do blacenja, Kosoric do juce najbolji kapiten, ljudina od danas naj omrazeniji, to je taj nas mentalitet, dizemo u nebesa a cim zapne blatimo iste...
Srcu draga, boja PLAVA !

LARSSON
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:16 am

Jebi ga čovjek iz bolnice došao da sudi.

Nego ako bi lošmi koji slučajem otkaz dobio, ko bi nas vodio protiv Čelika. Stavimo Karića, napravi niz i povede nas do titule. Ostane zapisan u historiji kao veći od Amara Osima :lol:

Leon_Professional
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:18 am

MrRiccoli je napisao/la:Sve mi se cini ili da niko ne zna jel bila sjednica ili da je zavrsena lose pa niko nece da napise

Sent from my C5303 using Tapatalk
Da se desilo nesto lose to bi odmah prenijeli ;)

Danas je izgleda ta sjednica, vjerovatno u toku ili zavrsena..
Ako je pintol upravu onda nema ovo smisla vise.
Mjenjajte trenere, do besvjesti! Ubost cemo s jednim, ali malo sutra :psujem:

shzna
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:20 am

Još traje sjednica.

:lol:
1987

delinjo
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:21 am

Nadam se da uprava nece otjerati Kosticq i tako zabiti sebi autogol... To bi bilo pogubno i onda ce ovdje svi jebati majku Aci na tekstovima a uprava mu daje materijala nenormalno... Nadam se sankcijama i tjeranju igraca Kostic mora ostati inace ce to biti dokaz da smo jos uvijek mahalski klub... Nakon dvije blamaze Hajduka protiv Dinama i Rijeke Pusnik nije dobio otkaz... Covjek javno iznese da igraci su dovedeni mimo njiga i da jednostavno nr znaju... I ti igraci ce snositi posljedice... Moramo pokazati da nismo mahala i ne skijemo dopustiti da nam igraci smjrnjuju trenere...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

TOJEMOJTIM
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:27 am

pozdrav za sve dobronamjerne Željovce
pratim forum odavno, na onom sam bio prisutan čitajući, jako malo pišući (kao i ovdje)
i ovdje će biti tako jer ne bih puno da pričam a nisam dovoljno informisan
samo da se izjasnim o ovome što se dešava, "slušajući" činjenice, logiku i intuiciju:
- sistem se pravi, a to je bolan proces (i po rezultate, ali i po ego i(li) džep mnogih), ali neophodan proces. kao takav on će biti opstruisan od svih koji su na neki način ugroženi redom, transparentnošću i sl. takvih je dosta (u prijašnjim strukturama, navijačkoj populaciji nešto manje, menadžersko-kriminalnim ekipicama, nj novinarskim potrčkalama...). zaključak: ne smijemo odustati od započetog.
- griješi se u sportskom segmentu, mnogo. previše. vrijeme je za rizik sa jednim čovjekom koji bi vodio taj dio posla sa jasnim ciljem (vezano za budžet, prodaju igrača, promovisanje novih, razvijanje skauting mreže), jasnim budžetom za njega, jasnim odgovornostima i jasnim vremenom predviđenim za realizovanjem navedenog, npr 2 godine. izaći u javnost sa tim i omogućiti mu mir, potpun mire pa makar sve izgledalo ko noćna mora (kao sada npr). ali i to je proces i treba muda i strpljenja. neka se tako izađe pred ljudima i mislim da će svi prepoznati ideju, vjeru i dobronamjernost...i priznavanje grešaka koje su i normalne.
- trener nam ima neke ideje, vjerovatno je pametan ali se bojim da nema mangupluka u sebi jer je brzo izgubio svlačionicu. kad se to desi, po pravilu, ide i trener. ali ova situacija je specifična jer je ovo isti scenario koji se dešava od Amarovog odlaska. znači da je vjerovatno svjesna sabotaža. tada se malim nepismenim papčićima koji igraju za naš tim pokažu tribine, nipošto rasid ugovora na našu štetu. tribine! pa makar i za to akciju novu organizovali da skupimo za nj plate a oni sjede na tribinama. jer ako se igraju sa nama, našom emocijom, ugledom...onda neka plate svojom karijerom!!! ako to ne možemo uraditi onda je pametno da ih "premuntamo" da budu OK do polusezone a onda ovaj scenario. jer sa njima hajra nema, kad nema karaktera tada nema ničega. ne bih volio da se ogriešim o nekome ali se bojim da iz ovog ili onog razloga naš dres NE ZASLUŽUJU POGOTOVO NAŠA DJECA....+ lendrićeva kurčevitost, nekapitensko ponašanje kapitena, blagojevićevi prenosi...moje viđenje, volio bi da griješim. mada dosta ovoga ide i na adresu trenera.
za kraj, prije svega za ove insidere pitanje (i molba da mi pošalju na pp neku info): koliko vidim Amar se nije jasno očitovao o ovoj situaciji. postoji dosta prostora da se manipuliše nj imenom, imenom nj oca. možemo li ih zagrliti, privući sebi i na taj način definitivno ušutkati bandu? ili ipak ne možemo
oprostite na dužem postu. Borba za naš klub još traje.
ŽTJMT

fanaticZeljin
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:30 am

Evo Lendrica u drugoj kuci sjedi cita stampu, zajebava, smjeska, boli njega sto se mi sjebajemo, nerviramo, ma bice bolje, jbg sta se moze, volim te Zeljoooooo...
Srcu draga, boja PLAVA !

delinjo
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:31 am

TOJEMOJTIM je napisao/la:pozdrav za sve dobronamjerne Željovce
pratim forum odavno, na onom sam bio prisutan čitajući, jako malo pišući (kao i ovdje)
i ovdje će biti tako jer ne bih puno da pričam a nisam dovoljno informisan
samo da se izjasnim o ovome što se dešava, "slušajući" činjenice, logiku i intuiciju:
- sistem se pravi, a to je bolan proces (i po rezultate, ali i po ego i(li) džep mnogih), ali neophodan proces. kao takav on će biti opstruisan od svih koji su na neki način ugroženi redom, transparentnošću i sl. takvih je dosta (u prijašnjim strukturama, navijačkoj populaciji nešto manje, menadžersko-kriminalnim ekipicama, nj novinarskim potrčkalama...). zaključak: ne smijemo odustati od započetog.
- griješi se u sportskom segmentu, mnogo. previše. vrijeme je za rizik sa jednim čovjekom koji bi vodio taj dio posla sa jasnim ciljem (vezano za budžet, prodaju igrača, promovisanje novih, razvijanje skauting mreže), jasnim budžetom za njega, jasnim odgovornostima i jasnim vremenom predviđenim za realizovanjem navedenog, npr 2 godine. izaći u javnost sa tim i omogućiti mu mir, potpun mire pa makar sve izgledalo ko noćna mora (kao sada npr). ali i to je proces i treba muda i strpljenja. neka se tako izađe pred ljudima i mislim da će svi prepoznati ideju, vjeru i dobronamjernost...i priznavanje grešaka koje su i normalne.
- trener nam ima neke ideje, vjerovatno je pametan ali se bojim da nema mangupluka u sebi jer je brzo izgubio svlačionicu. kad se to desi, po pravilu, ide i trener. ali ova situacija je specifična jer je ovo isti scenario koji se dešava od Amarovog odlaska. znači da je vjerovatno svjesna sabotaža. tada se malim nepismenim papčićima koji igraju za naš tim pokažu tribine, nipošto rasid ugovora na našu štetu. tribine! pa makar i za to akciju novu organizovali da skupimo za nj plate a oni sjede na tribinama. jer ako se igraju sa nama, našom emocijom, ugledom...onda neka plate svojom karijerom!!! ako to ne možemo uraditi onda je pametno da ih "premuntamo" da budu OK do polusezone a onda ovaj scenario. jer sa njima hajra nema, kad nema karaktera tada nema ničega. ne bih volio da se ogriešim o nekome ali se bojim da iz ovog ili onog razloga naš dres NE ZASLUŽUJU POGOTOVO NAŠA DJECA....+ lendrićeva kurčevitost, nekapitensko ponašanje kapitena, blagojevićevi prenosi...moje viđenje, volio bi da griješim. mada dosta ovoga ide i na adresu trenera.
za kraj, prije svega za ove insidere pitanje (i molba da mi pošalju na pp neku info): koliko vidim Amar se nije jasno očitovao o ovoj situaciji. postoji dosta prostora da se manipuliše nj imenom, imenom nj oca. možemo li ih zagrliti, privući sebi i na taj način definitivno ušutkati bandu? ili ipak ne možemo
oprostite na dužem postu. Borba za naš klub još traje.
ŽTJMT
Pisi cesce!!
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

storm_raider
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:41 am

Morzhy je napisao/la:Ma ja, nogirajte Kostića pa dovedite Mourinha. Možda Vedran par kola neće puštati golove, možda kapiten neće glavom spuštati na volej protivničkom napadaču, možda Jovan neće namjerno predavati lopte protivnicima pa onda ih namjerno i udarati da dobije crveni karton, možda Memija neće hodati i odmahivati glavom kao Odoviću (legendi Željezničara) u Doboju kod Kaknja, možda Dženis neće uklizavati bezveze u aut ostavljajući beka na milost i nemilost protivničkoj desnoj strani! Gospodo iz Uprave, dugoročno nećete riješiti problem smjenom trenera. Pokazali ste muda da riješite probleme na drugim mjestima, nemojte biti bezmudi kada je u pitanju svlačionica! Trener možda ne smije riješiti jer bi ga prebili ovi što aplauzom nagrađuju golmana koji je pred njima pustio gol!

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk
Bravo majstore!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:45 am

Sjednica je kasnije, ima promjena.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

mkulaglic
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon avg 22, 2016 11:46 am

Izlija je napisao/la:Evo od Viteza pokušavam da napišem neki smislen post a samo mi se utroba u čvor svezala čitajući patnju i krike navijača koji bi i život dali samo da Željo proigra. Posmatrajući događanja u i oko kluba od kraja prošle sezone pa do dana današnjeg ja nisam našao niti jednog bitnog razloga zašto tim ne funkcioniše a upoznat sam sa većinom detalja u vezi svih dešavanja. Najveći krivac za krah sistema vidim u našem balkanskom mentalitetu, nesposobnost da prihvatimo vjetrove promjena su nas kroz historiju najviše sputavale da napravimo jedan ozbiljan iskorak naprijed u uređivanju naših života uopšteno a ne samo sporta ili našeg Želje oko kojeg smo se mi ovdje okupili. Da se sada ne osvrćem puno na društvo u cjelini i usmjerim se samo na naš mali kosmos u Zvorničkoj ulici teško bih mogao objasniti neke stvari ali te neke krupne sitnice su manje više jasne svima pa ću nastaviti samo o Želji.
Uprava i ljudi zaduženi za funkcionisanje kluba su započeli ovaj proces stabilizacije kluba prije nekoliko godina i u teškoj i dugotrajnoj borbi se uspjeli izboriti za izlazak kluba iz velike dubioze koja je prijetila gašenju kluba zbog ogromnih dugovanja koje je napravilo poslovanje balkanskih umova, doduše neki su uspjeli napraviti neosporivi sportski rezultat ali je poslije svake serije dobrih plasmana dolazio period gladovanja i velikog broja neplaćenih računa od kojih mnogi nisu ni zavedeni u klubske finansijske knjige, ja kako sabrah nedavno u posljednje tri godine su vratili oko 9,5 miliona starih dugova uz redovno održavanje klubskog budžeta solventnim i ostalo im je još oko 3 miliona iz tog perioda koji su gotovo finansijski zaokruženi pa ću ih smatrati i otplaćenim ukoliko ova ekipa ostane na okupu. Imali su i imaju još uvijek velikih problema u sportskom segmentu ne jer nisu sposobni da i taj segment zaokruže već zato što okolina koja je napravila biznis u izvlačenju klubskih sredstava to neda, živimo u državi gdje pravda i pravičnost jako malo vrijede a ljudski moralni kompas je odavno izgubljen, pa čak i neke naše legende iz bliske prošlosti imaju svoje prste upletene zbog nekih para pa kroz svoje veze i poznanstva koče i usporavaju proces " evropeizacije " kluba. Ne zato što mrze klub već samo zato što im njihov karakter prožman balkanskim mentalitetom ne dozvoljava da prepuste borbu i zasluge drugim ljudima.
Fudbaleri koji potiču sa naših prostora se jako teško bude iz letargije života koji se veže za našu lijepu državu u " kojoj ni lokum više nije rahat ", rijetki koji to postignu se jako kratko zadržavaju ovdje jer im nijedan klub u BiH nije u stanju omogućiti uslove i ambijent za sportski napredak. Mentalitet čopora kada se takvi uspavani fudbaleri udruže preovladava i nikakav svjesni bojkot oni nisu u stanju da organizuju već im to dolazi prirodno, urođeno i prije svega normalno. U jednu ruku nisu krivi jer su tako odgojeni ali ih to ne pravda u potpunosti jer više nisu djeca i morali bi biti svjesni svojih postupaka kao i mogućnosti posljedica koje ostavljaju njihovi postupci, na kraju krajeva njih zakon tretira kao profesionalce iako su mnogi kilometrima udaljeni od osnove profesionalnosti.
Naš stručni štab je mali miks ljudi koji su dugo u ovom poslu i od nekih koji su tu kratko u ovim ajkulama inficiranim vodama pa nije ni čudo što kod ovako krupnih i kopleksnih situacija nekada malo izgubi kontrolu nad timom. Bez obzira na rezultate tima koje trenutno imamo ja njihov posao mogu ocijeniti pozitivnom ocjenom, pripreme su odrađene sadržajno i planski pa smo mogli vidjeti napredak u formi igrača koje smo gledali da se pate sa disanjem već nakon 20-30 minuta na terenu a sada lete po 60 bez problema, taktika i formacija koja je ovdje puno osporavana se pokazala uspješnom i efikasnom ali samo ako tim ima koheziju pa ne mogu reći da je krivac za neke loše rezultate jer je ona u biti samo početni dio igre koji evolvira tokom utakmice ako tim ima mentalnu volju da prati protivnika. Iako je trener početnik nije apsolutna neznalica i klub može profitirati ukoliko podrži razvoj koncepcije i napredak u razvoju timskih mogućnosti samo što očigledno nije bio spreman da se nosi sa svim nedaćama, mi smo trebali biti spremni na nedostatke koje donosi manjak iskustva jer pad igre je trebao biti očekivan. Napredovnje trenerovih mogućnosti nam može donjeti uspjeh ali i totalni krah kao i besciljno mijenjanje trenera svako malo kada zaškripi jer uređen sistem i jak tim nije moguće napraviti za par mjeseci i to je proces koje traje barem godinu i to pod uslovom da se okolina koja okružuje klub udruži i podrži kroz turbulentni period uspostavljanja metodologije koja donosi rezultate.
Možda sam bio malo dug u ovom svom izlaganju i možda vam ništa nisam objasnio ali mi je drago da sam ovo izbacio iz sebe a biće kako bude i mi malo možemo utjecati na ishode dešavanja u i oko kluba koji je dio našeg bića i mnogima razlog za život.
Svaka čast

Sent from my C5303 using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:47 am

Ona pisanja su donijela neke pozitivne vjetrove. Moci cemo im se svima zahvaliti uskoro zbog toga, koliko god njihove namjere bile rusilacke i placenicke. Cudan je inat radnicke klase. Nepobjediv!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

kontranogama
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:49 am

storm_raider je napisao/la:Ona pisanja su donijela neke pozitivne vjetrove. Moci cemo im se svima zahvaliti uskoro zbog toga, koliko god njihove namjere bile rusilacke i placenicke. Cudan je inat radnicke klase. Nepobjediv!
Jel to znas nesto? Pisi odmah da se malo popravimo. Pun mi vise k ove nervoze i neizvjesnosti.
.... A ONDA SU BAGERI ODNIJELI STARI ISTOK A VRAG ODNIO SALU...

Leo Messi
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:50 am

Sporazumni raskid ugovora

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:50 am

Otisli su Kostic i pomocnik ovo je zvanicno
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

irfo

pon avg 22, 2016 11:51 am

Sad vidjeh Marija Stanica u gradu , mozda ima istine za ona pisanja....

Hurmasica
Kontakt:

pon avg 22, 2016 11:52 am

storm_raider je napisao/la:Ona pisanja su donijela neke pozitivne vjetrove. Moci cemo im se svima zahvaliti uskoro zbog toga, koliko god njihove namjere bile rusilacke i placenicke. Cudan je inat radnicke klase. Nepobjediv!
?? :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

likusa
Kontakt:

Ode Kostic ni sarmu nije probo :r
Željeznicar za život cijeli !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava