pet avg 19, 2016 9:45 pm
@pile
Sve je to na dugom stapu. Previse se kalkulise. Nisam siguran da cemo mi prodati Husica i Bevaba za neke pare, a pored toga nemamo lijevog beka, dok nam Memija, Dzenis, Jovan igraju lijevo krilo. Taj isti Subic pokriva obje pozicije. Ja stvarno ne vidim neku valutu dok pratim Zelju, vidim igraca koji moze doprinjeti ekipi ili ne moze. Imamo mi ogroman problem s percepcijom nekih stvari. Mene licno ne zanima koliko neko ima godina, za koliko se moze prodati, kolika mu je plata i slicno. Ja volim vidjeti dobrog igraca u Zelji, dobru igru na terenu, na kraju i sam rezultat. Kada ne mogu dobiti te stvari, kada se ne mogu naci sredstva onda se volim nervirati gledajuci Memiju, Bajica, Amira, Dadu, Dzenisa, Vedrana i ostalu djecu iz naseg pogona. Nisam mnogo zainteresovan da gledam kako Husic ne moze primiti loptu, kako Stevo i Pozder fulaju zicere, kako nas Vitez nadigra na Grbavici...da smo u donjem djelu tabele. Tuzno je ovako strahovati kada ti dolazi Zrinjski na Grbavicu.
Subica i Zakarica sam onako spomenuo jer su se dovodili u vezu s dolaskom u Zelju. Poenta su dva tako kvalitetna igraca, koja su se dokazala u ovoj ligi i koji bez sumnje posjeduju kvalitet. Recimo taj Partizan je igrao grupnu fazu Evropa Lige prosle sezone i ne vidim u cemu je problem da imamo na posudbi igraca koji trenutno nema mjesta kod njih. Da ne pricamo o Dinamu. Sta smo to mi postigli da nam je ispod casti uzeti na posudbu igraca koji nema mjesta u ekipi koja je prosle godine u Ligi Prvaka pobjedila Arsenal i Olimpijakos, koja je igrala s Bajernom? Sto se tice plate to nema veze s logikom. Ako dovedes nekih deset igraca koji nicim ne doprinose kvalitetu igre, zar nisi mogao za iste pare dovesti tri igraca koji ce podici taj nivo. Da ne pricamo da su nam samo na te tri pozicije bili potrebni novi igraci, a ostalo smo imali fino popunjeno. Imas nekoliko izvanrednih igraca za ovu ligu, mozda i vise u Stevanovicu, Lendricu, Blagojevicu, Jahicu, pored njih solidne Kosorica, Bekrica, velike talente poput Kjosevskog, Memije, Dade, Hasanovica, Beganovica, i umjesto da popunis jos tri pozicije adekvatno s ciljanim pojacanjima ti dovedes 15 novih igraca. Da stvar bude gora niti jednog na deficitarne pozicije. Ni to nije kraj, nego sve te talentovane momke zatrpas nekim sumnjivim igracima iz okruzenja. Sigurno cemo i ova nova dva igraca prodati nekome, daj Boze da i zaigraju ikako, posebno onaj i Crne Gore.
Samo me onda zanima na kojim argumentima je najavljivana titula na sva zvona pred pocetak sezone?