Model1964 je napisao/la:Ovaj post pišem zbog navijača koji su-40, stariji znaju koliko je Željo poznat u evropi. Fudbalska evropa izuzetno poštuje tradiciju, posebno kada je tradicija ne ukaljana. Prošle sedmice sam bio na skijanju sa prijateljima. U brdima Italije na visini preko 2000m govorim jaranu pitaru kako smo doveli Zahirovića

. Pored nas, na četvorosjedu, dva tipa parlaju talijanski. Kad je jaran od jada izgovorio: mali Željo, jedan od njih se okrenu i upita Zelo-Zeleznicar

? SIII

... i crkavam od smjeha. Jaran objesio surlu

. Da ne širim, čovjek sportski novinar na RAI-u. Častio ga pičima

... čovjek zna o Želji ogromno da smo igrali sa njegovim Interom, da smo najebali u ratu, zna za Švabu, Mešu, Žvaku...
Bio na Zubandanu

službeno

. Kad god je rekao Grande Zelo

ja zavrno rundu. Pitar ko popišan
Živim U Sloveniji, često putujem po svijetu ... kada susrečem nove osobe, prilikom upoznavanja, kada kažem da sam iz Sarajeva često je prva asocijacija Željo

. To govori koliko smo veliki klub i zbog toga moramo biti kao jedan. Ne priliči klubu takve tradicije da ima šaku huligana na tribinama.
Klub zaslužuje pun stadion i sportsko navijanje. Zaslužuje to Dimitrijević. Pašić. Domorocki, Ribar, Švabo, Đilda...spaljena Grbavica, znani i ne znani manijaci. Zato bez pizdarija, samo grla i dlanovi... Zbog skoro sto godina traducije.
Nije bitno ko će pjevati Grbavicu. Bilo bi zanimljivo(česta praksa u svijetu) da neki drugi izvođač to odpjeva.
Sa pjevačem ili bez, Grbavicu trbaju pjevati Manijaci pred svaku tekmu. Anfield bi nam trebao biti primjer.