pon jul 25, 2016 2:31 pm
O derbiju sam napisao gotovo sve sto sam imao,procitao sam ove postove @ponosannavas,@boccaccio i @neandertalac prije svih,ali i sve ostale takodjer,manje ili vise,ali sam pogledao sta se pise.
U sustini svi se slazemo oko sljedecih stvari:
- top igraci u nasim redovima su bili Lendric i Radinovic
- dobri su bili jos i Pozder,Talijan ( meni bas i ne )
- igraci djeluju fizicki dobro pripremljeni,vrlo dobro kretanje bez lopte ( o tome sam pisao i nakon Metalega )
- remi dobar rezultat
- ima jos posla,generalni zakljuci apsolutno jos uvijek ne dolaze u obzir,pricekati bar jos 4-5 utakmica
Oko ostalih igraca se misljenja poprilicno razlikuju sto dovoljno govori kako je fudbal prosta igra za voljeti ali slozena za razumjeti.Sto se tice nase igre ona je meni gotovo pa jasna,mislim na ideju koja ce se gajiti,pricao sam i o tome pa da se ne ponavljam.I o tome neki sud treba dati nakon 4-5 utakmica,dok se vrate kaznjeni i povridjeni,itd..
Formacija mi je dosta zahtjevna za PL,posebno za dva centralna vezna igraca.Pisao sam vec da nisam optimista zasad,ali treba i tu jos pricekati,svakako da je moguce da se ispostavi na kraju i kao pogodak.
Sto se tice Bekrica,sve ovisi od toga sta mu je bio zadatak na terenu.Mi prema naprijed kroz sredinu nismo napravili nista,nijedan pas,nista..Ali takodjer se ne moze osporiti da su Bekric i Radinovic nazad zatvorili skoro sve kroz sredinu,puno duela je dobio i Samir,o Ugljesi ne treba ni pricati..Meni se ne svidja to sto je Samir imao dosta izgubljenih lopti sto nije njegova karateristika u igri.Ako je ista dobro radio npr. prosle polusezone to je bilo upravo ta sigurnost u pasovima i kad je lopta kod njega - ili izbori faul ili loptu proslijedi do saigraca.
Lijepo zapazanje @ponosannavas oko Pozdera u defanzivi,Hodzic je zaista par puta upravo njega pretrcavao ali se to tesko moze zamjeriti Pozderu sto zbog visine sto zbog toga da momak nije krilo.Sa druge strane,Bevab je bio los protiv Metalega,a i u derbiju ga je Hodzic par puta dosta lakse prelazio nego sto bi smjelo za jednog beka.
Eto toliko o derbiju.
Slijedi Olimpic..Gledao sam ih 1 pol. protiv Slobode,pa sam onda morao krenuti na Grbavicu,drugo pol sam pogledao na snimcima.Igrali su skoro pa klasicni bunker,veliki posjed imala Sloboda,oni se bazirali na kontre i polukontre.Zadnja linija im djeluje dosta neuigrano i nesigurno,tako su i prilimili 2 gola - iz greska individualnih.
Kontre i polukontre su trcali dobro,napravili su 3 zicera,najbolji igrac bio Kobiljar ( ili kako se vec zove ) i mislim da se na tog momka treba obratiti posebna paznja.Eh sad,da li te zicere napravili zaista sto su kvalitetni u kontrama i polukontrama ili zato sto je Sloboda nakon 2 gola popustila sa ozbiljnoscu ne znam.
Sve u svemu,uz neophodnu dozu ozbiljnosti u pristupu,pobjeda ne bi trebala doci u pitanje.
Zadnja izmjena:
rios, dana/u pon jul 25, 2016 2:33 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!
Miralem Pjanic !!
Mirza Teletovic !
Damir Dzumhur !