Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Leon_Professional
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jul 24, 2016 1:07 pm

storm_raider je napisao/la:Bravo @Veteran, odlican osvrt. Ja bih samo jos dodao da bi se Aco mogao zabrinuti za svoju poziciju. Boccaccini je odlican stoper i pojacanje, a i Grk bi ga uskoro mogao potisnuti iz sastava. Kostas je losiji tehnicar od Boccaccinija, nesto malo brzi, ali je uzasno jak i pozrtvovan. Voli i da udari.
Zar moze biti losiji tehnicar od Bokacinija, jer Bokacini je u najmanju ruku kao i Jasmin sto se tice tehnike. Situacija u 2. poluvrrmenu, uzeo loptu i kreno nesto i ostade mu lopta. Noge su mu bas duge i po meni je ocajan tehnicar, ako je i Kostas losiji onda ne znam kako ce on izgledati.
Ali Bokacini uzima zracne duele i izbija loptu i glavom i nogama i kukovima. Kako i napisah, po meni bolji sinoc od Ace.

Dolina
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:08 pm

Odavno lošiji derbi nisam gledao a gledao sam ih puno. Tek je ovo Kostiću bila prava referentna utakmica odnosno šablon kako će se igrati u ligi. Ko god da je bio ovako bi postavio igru, odnosno u nekim trenucima nije se znalo u kojoj uopšte igramo. Kada je postalo jasno da i nama i konama odgovara remi za formaciju te niko ne pita.
Gol je Fejzićev definitivno bez obzira na ostale igrače. Sa onakvim balonima ti si kralj u šesnaest i sve mimo toga je prekršaj na golmanu.
Statistika je poražavajuća, sve govori. Smeta mi ko god nam napravi malo manji pritisak mi ispadamo iz formacije i sve onda ostalo pada u vodu.
Dosta je raje ostalo ispred stadiona, čak sam se zabrinuo kako ću ući ali sa godišnjom sam proletio u sekundi što je fakat napokon prednost.
Puno je bilo gastabajtera, čak sam primijetio i jednu velku grupu srednjoškolaca iz Italije koji su ovdje u nekom kampu. Ljudi bili oduševljeni atmosferom osim onog malog cipelarenja. Pitali su me imali još negdje fan shop gdje mogu nešto kupiti pošto u ovom nema ništa, nisam znao šta da im kažem osim da smo jučer sigurno mogli prodati hiljadu garnirura jer je stadion bio pun raje izvana. Stvarno šteta.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

ChWilla
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:11 pm

Leon_Professional je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Bravo @Veteran, odlican osvrt. Ja bih samo jos dodao da bi se Aco mogao zabrinuti za svoju poziciju. Boccaccini je odlican stoper i pojacanje, a i Grk bi ga uskoro mogao potisnuti iz sastava. Kostas je losiji tehnicar od Boccaccinija, nesto malo brzi, ali je uzasno jak i pozrtvovan. Voli i da udari.
Zar moze biti losiji tehnicar od Bokacinija, jer Bokacini je u najmanju ruku kao i Jasmin sto se tice tehnike. Situacija u 2. poluvrrmenu, uzeo loptu i kreno nesto i ostade mu lopta. Noge su mu bas duge i po meni je ocajan tehnicar, ako je i Kostas losiji onda ne znam kako ce on izgledati.
Ali Bokacini uzima zracne duele i izbija loptu i glavom i nogama i kukovima. Kako i napisah, po meni bolji sinoc od Ace.
zadnjih godinu dana kod nas jasmin je odlično iznosio lopte, znao povući i lijepo i podaleko, i ne kontam baš ovu prozivku.

talijan po meni bez obzira na slabu tehniku sinoć vrlo, vrlo dobar, jak, dobro postavljanje i dobar u zraku. ne treba zaboraviti ni da je ovo sinoć njemu prva ovakva utakmica u karijeri. on će biti dobar.
gradi željo boli te *****

Leon_Professional
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:14 pm

ChWilla je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la: Zar moze biti losiji tehnicar od Bokacinija, jer Bokacini je u najmanju ruku kao i Jasmin sto se tice tehnike. Situacija u 2. poluvrrmenu, uzeo loptu i kreno nesto i ostade mu lopta. Noge su mu bas duge i po meni je ocajan tehnicar, ako je i Kostas losiji onda ne znam kako ce on izgledati.
zadnjih godinu dana kod nas jasmin je odlično iznosio lopte, znao povući i lijepo i podaleko, i ne kontam baš ovu prozivku.

talijan po meni bez obzira na slabu tehniku sinoć vrlo, vrlo dobar, jak, dobro postavljanje i dobar u zraku. ne treba zaboraviti ni da je ovo sinoć njemu prva ovakva utakmica u karijeri. on će biti dobar.
Nisam ni rekao da je los. Bio je bolji od Ace, a i sam si eto rekao da ima slabu tehniku. Sve sto si napisao i ja sam napisao u korist Bokacinija. :)
Ma mene dosta podsjeca na Jasmina zbog dugih nogu i stila. Moguce da ce i Bokacini nekad kad budemo imali 11 na 11 uzeti i istrcati i iznijeti loptu. Po meni to nije odraz tehnike ali eto, svako ima svoje glediste.

ChWilla
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:16 pm

ne kažem za talijana nego za jasmina, on je po meni za lika od 1,90 imao vrlo, vrlo dobru tehniku. u ovoj konkurenciji bez jahića bi bio naš najbolji stoper (naravno prije povrede, sad niko ne zna kakav je).
gradi željo boli te *****

Okolele
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:16 pm

Je li bio izvjestaj koliko se zaradilo od ulaznica..?
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

boja mora
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:17 pm

Ja mislim da je poslije ovakvog četničko seljačkog ponašanja navijača manjeg prigradskog kluba više iluzorno pričati o čarima derbija. Mi smo mogli napuniti stadion i bez njih a i atmosfera bi bila puno bolja. Znači al stvarno, ubuduče ,treba izračunati koliko je to 5% koliko ih moramo pustiti i to je to. Pa nek laju po brdima na mjesec i zvijezde. :zeljeznicar1:

manijak_do_kraja
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:18 pm

Svaki Željovac treba da shvati da se Željo i poslije derbija prati!!!!!!! Najbolja parola u zadnjih 10 godina.
Znam da ovdje vecina ide na sve utakmice, ali ovo je poruka za tzv. goste!

Željo mi te volimo kako god zavrsio.
Mi smo Željini, Željo je naš!

Okolele
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:19 pm

„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Jaozinho22

ned jul 24, 2016 1:21 pm

Boccaccini klasični kostolomac. Ne zna udariti po lopti ali zna po cjevanici sto je pp meni prednost :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Plavi orkestar
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:23 pm

slika
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

cikazubo
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:24 pm

Gdje su oni sto su pricali o nekoj cari derbija, kakva car derbija kad ljudi s djecom dodju i bjeze od baklji, kad lete stolice na sve strane, kad s utakmice u pola 12 kuci dolazis zbog silnih prekida i to pazis hoces li naletit na neke wanabe holigane u coporu. Sljedeci put 5% kao i svim drugim gostima, dok god ne bude tako ja licno na derbi vise nikad necu otici.

Tavas1921
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:26 pm

Da li ce klub izaci javno sa podacima i cifrom koju fks treba platiti radi cupanja stolica, odvaljivanja ograde, betona itd.?
Opet ponavljam na proljece ako im se da vise od 5% ja klubu nudim svoju godisnju ulaznicu za sjever. Pa nek oni odluce jesu li im bitniji navijaci Želje ili oni divljaci. Toliko.

neroazzuro
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:27 pm

Fakat, ne znam kakvo vise razumijevanje oni ocekuju na onakvo unistavanje nase imovine. Kakve cari derbija i qurac...
Inace, obzirom da sko igrali bez po tima, ono sinoc je super.
Bravo za momke!
A ovom za mail se pop.isam po faci. Cuj, ostavke...

TheSvenderMan
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:29 pm

storm_raider je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=qqZApCJvSIE

Jao Husicu... tek sad vidjeh sta je uradio. Imas zuti karton i ovo uradis. Nevjerovatno!
Sta je tacno uradio?
Ja ne vidim ovdje nista sto bi donijelo drugi zuti. Zagrlio ga i povukao.. klasicni pametni faul na pola terena. Stvarno presmijesno. Jos je onaj pao kasnije, jedino da ga je podapeo mada se ni to ne vidi.

cala
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:33 pm

Cist karton, nemojte se provaljivati. Za ono se uvijek daje zuti. Drugo je sto je on ispao glup pa ovo uradio kad je vec imao karton. U potpunosti zasluzen crveni.

MrRiccoli
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:33 pm

Ma s obzirom na crveni karton i ne igranje tri prvotimca Kjosevskog, Blagojevica i Miroslava ja sam rezultatom zadovoljan iako mislim da smo primili bezveze gol, a mozda bi primili poslije svejedno. Okrenimo se Olimpiku nema se ovdje sta puno analizirati dvije trecine utakmice smo igrali sa igracem manje i borili se i izborili za bod.

Sent from my C5303 using Tapatalk

TheSvenderMan
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:35 pm

cala je napisao/la:Cist karton, nemojte se provaljivati. Za ono se uvijek daje zuti. Drugo je sto je on ispao glup pa ovo uradio kad je vec imao karton. U potpunosti zasluzen crveni.
Za povlacenje na sredini terena? Nisam to jos vidio ali hajde neka vam bude.

Hurmasica
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:36 pm

Kaže neko Bevab loš, pa ljudi moji jeste li vidjeli vi koji on broj nosi? Jocinu 14-ku povucite iz upotrebe, Đermanović je ograisao na nju, a sad još treba i Bevab. :mrgreen:
Zadnja izmjena: Hurmasica, dana/u ned jul 24, 2016 1:36 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Leon_Professional
Kontakt:

ned jul 24, 2016 1:36 pm

Jaozinho22 je napisao/la:Evo pročitah od sinoć sve...otprilike ista mišljenja osim jednog a to je da nemamo beka....Pa momak uletio u derbi izgorio i dobio crveni...ne znaci da je los igrač...Messi je na debiju za repku dobio crveni nakon jedne minute...to ništa ne znači....
Sto se tice utakmice od guzavog Dulje smo napravili Rolanda a 70 minuta se nismo povezali kako treba,samo sam čekao kad ce uletit i drugi i da ga popusimo. Po meni krivica Kostića. Jebiga imaš igrača manje a igraš s 2 špica,mislim da je ovo nezabiljezen slučaj u svijetu fudbala...pa brate vadi Nikolica stabilizuj sredinu s još jednim igračem vadi Tuceta stavi Sinisu na Memijinu poziciju a Memiju gore....postavi neki blok...doduše tako bih ja uradio barem da sam trener a nisam....Pitari su bili bolji na neki individualni kvalitet Sarica i jos 2-3 igrača..nesta Ala mahalski. Sto se tice nase igre čudna igra za klub koji igra s igracem manje...izbili smo bar 20 lopti od tog 17 na lijevu stranu izgubimo Jr brzo i pitari napadaju po krilima...
Vide se neki pokušaji tačnije crtice kako bi to trebalo izgledat nesta Ala akcije Pozder-Stevo-Lendra... Smatram da bi oko septembra trebali biti pravi...
Ne bi se slozio s tobom oko ovog da je trebao stabilizovati sredinu, jer mi kroz sredinu nismo bili losi. Sarajevo nije napravilo sansi preko sredine, sve su radili preko bekova i krila, zbog toga i shvatam to sto su ostali Pozder lijevo, Nikolic desno pa poslije zamijenjen sa Mujagicem a Lendra pomjeren na krilo. Slazem se da je mogao pri toj izmjeni npr. ubaciti Sinisu a Memiju pomjeriti naprijed, ali imam osjecaj da je Kostic ocekivao jos jednu nasu kontru preko Lendre.
Bevab je smijesan ispadao kraj Dulje, a Husic msm na Dulji 2 zuta dobi. On je bio njihov najbolji igrac sinoc. Saric vrlo smiren igrac, ali Ugljesa i Bekric su trcali dosta, vise Ugi nego Tuce.

Meni je samo krivo zbog svih ovih pehova koje smo imali. Realno, cijelo vrijeme uigravas sa LAzicem i Zerom i oni se povrijede i ne mozes ih iskoristiti. Jahic povrijedjen, a suspendovana 3 igraca koji su top 5 u ekipi. Dolazis do brojke 6 igraca koji su vrlo bitni, a nisu igrali. Pored toga i crveni, a oni nas nisu mogli dobiti.
Sinoc sam i napisao odmah da smo bolji od Sarajeva sigurno i stvarno pri tome stojim jos uvijek.

Sto se tice gola, ne znam koga vise kriviti, Nikolica, Acu ili golmana. Tako je to, kad neko jednu gresku napravi onda to ide lancano, tako je i sad bilo. Stvarno mi je zao sto smo rano gol primili, da smo izdrzali 10-15 min. msm da bi ostalo 1-0.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava