Ehh da i ja nesto napisem, mada svasta ste napisali..
Sto se tice timske igre, formacija vrlo cudna ali na to su utjecale povrede i suspenzije. U najmanju ruku sam ocekivao Ugljesu i Secera u sredini da budu te radilce, mada Kostic tu stavi Berica koji je bio totalno los, ali o njemu poslije. Prve minute smo bili stisli, igrali presing, disali im za vratom i vjerovatno je to i bila zamisao Kostica da pritiskom na pocetku natjera njihvu odbranu na gresku i da zabijemo gol. Medjutim, nismo tad nista napravili, doduse nisu ni oni. Onda slijedi crveni, koji nas i nije bas uzdrmao, jer smo do kraja poluvremena igrali sasvim ravnopravno. U 2. poluvremenu smo igrali podredjenu ulogu i branili se cijelo vrijeme, ali i dalje imali 3 napadaca, svaka cast Kosticu na tome upravo sva 3 "napadaca" su ucestvovala u akciji za gol.
Za igru ne znam sta reci jer imali smo igraca manje, jedino ono na pocetku, sto i nije nesto dobro ali treba uzeti da je derbi a i prva tekma. Imam osjecaj da ce ovo dobro biti sve kad se vrate i ostali igraci.
Pojedinacne partije, necu puno DULJITI.
Fejzic katastrofa, toga sam se pribojavao. Njegov je gol i jos ona ispucavanja su ocajna.
Kosoric solidan, mada Aco moze puno bolje. U 1. poluvremenu kad je ostao kratak a Ahmetovic lose glavom. Poslije i kod gola losa reakcija. Mada opet to je solidna partija.
Bokacini, ocigledno da ne zna lopte i njegovo je samo nabij, skoci, ocisti. Mnogo vise je duela uzeo od Ace i vise puta ocistio sto glavom, sto nogama. Mene malo podsjeca na Jasmina. Ali sto je spor, Ahmetovic je za njeg Bolt. Sve u svemu, po meni bolji od Ace bio.MAda ono sto smo zamisljali da imamo boljeg stopera od Ace i da bude pravi Evropski u Talijanu nismo dobili a ne vjerujem ni u Grku. Jahic koliko mogne, ali za nesto vise trebat ce nam neki klasni stoper.
Husic, pregorio. 2 glupa starta na sredini terena, 2. je bio zuti jer je cini mi se rukama oko vrata uhvatio Dulju a prvog se ne sjecam. Je.bo nas posteno jer 11 na 11 dobili bi gurbete.
Poslije Bevab kad je usao. Momak nije bas najbolje odigrao. Dosta problema po njegovoj strani a i lose neke reakcije. Nadam se da ce se popraviti.
Memija solidan, gol pade preko njegove strane, snosi odgovornost, ali sasvim uredu odigrao mec. Mada i vise je sansi islo preko lijeve strane.
Ugljesa, pored Lendre vcrs najbolji igrac. Odigrao je kao i Zahirovic derbi, beskonacno lopti presjekao i klizao na sve strane. Svaka cast

ali po meni kljucno je kako ce se snalaziti kad budemo napadali i gradili akciju tj. kakav je kao kreator, nadam se bolji od Zahe.
Bekric je po meni bio onako, prosjek. Nije bio neki odron, borio se i on, klizao par puta, dosta se nervirao. Svakako da to nije Bekric kojeg zelimo gledati.
Dzenis ono sto je igrao, borbeno kako samo on to zna.
Stevo u 1. poluvremenu po meni odigrao dobro i bio jedan od najboljih. Poslije ga i umor sustigao, valjalo je trcati za jednog igraca. Valjat ce nam STevo
Pozderom sam odusevljen kako sa onom visinom ima agilnost, brzinu i fin dribling. Strasno zarezo loptu kod gola. Poslije izgino dole na lijevoj strani po kojoj su najvise napadali. Dosta pomagao Bevabu.
Lendra

Svagdje ga ima. Doduse to je i do formacije gdje su se Stevo, Pozder i LEndra stalno rotirali. MAda decko daje sve od sebe i grize maksimalno. Odavno nismo imali boljeg napadaca.
Mujaga ostaje ne ocjenjen.
Atmosfera dobra. Mozda Jug nije bas na nivou ali opet sasvim dobro. Ljudi je bilo strasno mnogo, a koliko je jos ostalo vani. Sigurno nekih milju mozda i jace. Moje dvoje sto je doslo sa mnom nisu mogli kupiti karte i nisu ni usli.
Grbavica nasminkana pravo. Samo jos da pocnu graditi istok. Uprava je vidjela da ima punu podrsku navijaca i ovako treba da nastave. Sve izgleda Evropski, od zapada, parkinga, novih prostorija, pomocnog, do terena. Stvarno mnogo bolje nego prije i iznad prosjeka nase lige.
O seljacima ne treba trositi rijeci. Vcrs su pokazali pravu svoju stranu i lice. Gradska raja, e popisam im se ja svima na tu pricu. Kakve mi samo dusmane imamo od kako smo poceli nesto praviti, koliko je njima krivo, ali izgradit cemo i imati najljepsi stadion. Dobro neko napisa, nemaju nista svoje pa nemaju taj osjecaj pripadnosti necemu, pa necu vise o njima
Eto halalite na dusem postu, ako ko hoce nek procita ko nece nek preskoci.
BIt ce Zeljo ove sezone sampion, u to sam siguran!