ned jul 24, 2016 12:50 am
Veteran je napisao/la:Model1964 je napisao/la:Rezultat nekad odgovara,nekad ne. Prvo kolo, dosta novih igraca, novi SŠ... treba puno rada i naše podrške.
Sada o u pravi!
Koja je pametnica donjela odluku da im se da više karata od propisanog i još da se ne skidaju stolice? Ko je daje, napravio je supergiga glupost za koju treba odgovarati. Te stolice su kupljene novcem ljudi koji su od usta odvajali da bi se obnovila naša Grbavica. J,e.bo vas derbi i car derbija. Ovo je egresija na Grbavicu, na naš dom! Derbi ne postoji vec dugo a mi od njega pravimo mit. Tekma u nizu koju Željo igra, samo to je, ništa više. One šuplje price o jaranstvu, farbanju cuka u protivnicku boju, i druge bajke zaboravite! Tu šuplju su plasirali uhljupi sa lavora a mi se primili ko salata. Pokazali su po stoti put koji su dušmani. Da ne ponavljam price o 92 i slicna sranja, danas sam se osjecao isto onako kada je gorila Grbavica.
Upravo ako niste ustanju zaštititi naš dom... vozdra! Ne prosipajte neku kao gradsku finocu! Sa gospodinom gospodski, sa papkom još gore ! Niko, ni Misimovic ni Osim nema pravo da dozvoli uništavanje teško stecene imovine!
Napravite kavez od debele armature za onoliko navijaca koliko ide po propisima. Personalizirajte karte. Prosite, kradite ali kupite najsavremeniji videonadzorni sistem.
Bruka i sramota je da nam orgijaju u našoj kuci a mi njemo posmatramo. Kada se nasi navijaci odluce svetiti, tad je kasno. Nadam se da ce ova noc proci mirno bez žrtava. Ako nedo bog bude belaja, jedan od krivaca je naša uprava.
PS
Poslije ovog posta je pitanje vremena kada cu dobiti ban.
Nadovezao bi se. Ne budite sujetni gospodo i ne glumite transparentnost neku i nivo. Poslušajte nekada pa i navijače koji prate klub preko 30 godina,i znaju sva ZLA na koja su spremni navijači čiji je udarni trans "MRZIM ŽELJEZNIČAR"...njima je i 5% mnogo, ali pravila kažu da im se toliko mora dati. Napravi im blindirani kavez i zdravo. Popišam se na svaku marku od njihovih karata nakon ovoga šta su iza sebe ostavili.
Što se utakmice tiče, meni uvijek isto, na rubu infarkta, valjda godine, jbg nisam više za ovog...igru bi podjelio na period do kartona, i poslije toga. Do kartona izjednačeno i ništa posebno. Mnogo borbenosti i želje, ali i mnogo grča. Sa igračem manje, dosta teško ali po izjavi trenera disciplinovano i po dogovoru....igrače ne bi komentarisao, samo bi napomenuo da nam večeras nisu igrala trojica najstandardnijih i najkonstantnijih prošlog proljeća, i sa njima bi ovo trebala biti skroz druga ekipa.

Mi cemo uplacivati za stolice, a uprava ce dopustati gurbetima da rade sta hoce, da bi s njima uzivali u carima derbija, fuj.
Trebali su ih na poluvremenu sprovesti do zida sa nasim imenima da tamo fino uriniraju.
I to sto kazu da ce se stolice naplatiti, to su price za malu djecu, jer se nikad nista nije platilo.
Ako vam je ovo veceras sa navijacima najveceg kluba iz mjesne zajdenice ciglane-gorica bilo uzivanje u carima derbija onda mi je zao sto smo zajedno sudjelovali u nedavno zavrsenoj akciji za obnovu stadiona Grbavica.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.