Evo upravo stigoh sa treninga.
Ništa se ne sikirajte braćo, ja sam prezadovoljan viđenim.
Malo ću o timskom,malo o pojedinačnom..
Krenuli su sa laganim trčkaranjem i dodavanjem,pa onda ševa..e pa onda igra u dvije ekipe sa džokerima a to su Šećer i Tuce, i onda za nas laike najzanimljiviji dio treninga, igra u dvije ekipe, golovi postavljeni na 16..
U prvoj ekipi igrali:
Ćeman- Memija--Aco--Boccaccini--Husić Bekrić--Ugi --Dženis(desno krilo)--Pozder(CF)--Nikolić(CF)--Lendrić(lijevo krilo)..
Ovo mi je više izgledalo kao 4-2-4..ne znam po meni je ovo previše ofanzivno ako bi se igralo na derbiju.
Bekrija i Ugi se polomili od trke..Isto tako i Memija,koji me je najviše oduševio.Glavu je sredio, i vraća se na klasu kakav je bio.Kakva trka,centaršutevi, u odbrani neprelazan..halali Siniša ali nisi ni blizu njegovog nivoa.Ono što sam vidio od njega me je najviše obradovalo,bravo Kera majstore! Ovo je igra klasična bez krila, gdje bekovi komplet stranu pokrivaju, Memija samo zujao tamo vamo.. Husić sa druge strane i nije imao lopti,većinom su napadi išli preko Memije i Dženisa koji mu je kao neki support po desnoj strani,mada mi više on i Lendrić izgledaju da grade napad kroz sredinu i da šalju lopte bekovima,koji pronalaze ovu dvojicu u napadu.
Dženis-poslije Memije,prava priča.Koliko se dečko bori,gine(bojim se za ostale igrače,agresivan pravo

)..Malo ga zeza što duže drži loptu od drugih,nekih 4-5 sekundi pa tek onda pronalazi rješenje,ali ga zato i vazda nađe da se sje.beš. Ima šuhu za fudbal, fin mozak
U drugoj ekipi igrali čini mi se:
Ćutahija- Siniša--Kemo--Toskas--Bevab(uzmi papire molim te

) Šećer--Blagojević(koliko će nam faliti na debiju Allahu dragi) Lazić(lijevo)--Mujaga(CF)--Miroslav(kao polušpic igrao)--Žera(desno)..
Ovde se može pohvaliti Toskas,jak ko beton, dugi pas ko Iniesta,samo je agresivan haos.. Siniša u defanzivi je bolja verzija od Memije,ali ne toliko koliko je Memija bolja verzija od Siniše u napadu..Tako da nedvojbeno Memija mora igrati prije.
Blagojević opet par puta pokazao da mi nemamo boljeg igrača u ekipi, uz Miroslava.
Šećer trči,ganja.. E sad ne znam ko će u prvu u derbiju..on ili Ugi , ne mogu obojica, Bekrić je sigurno u prvoj.
Lazić neprimjetan..
Mujaga, halali druže,ali ne uklapaš se nikako u ovu viziju igre,brze igre koju Kostić traži.Previše spor trom, visina jbg..
Žera dobio udarac od Husića,malo me bio zabrinuo,ali eto izgleda da je nastavio,nadam se da nije šta ozbiljnije.
BEVAB-vjerovatno najveća fula ovog roka, to nisam samo ja primjetio , nego ko god je pratio utakmicu u subotu,i evo večerašnji trening.Bara-bara sa Livajom..Husić nedvojbeno,bez trunke razmišljanja je u prvoj

Stalno Dinu galami Kosta, non stop.
Boccaccini-visok,jak,zna iznijet loptu,ali pod pritiskom je slab..Ne znam nisam siguran previše ni za Toskasa ni za njega, nadam se Jahiću što prije u ekipi.
Hervasa nije bilo,čuo mahalsku kao da je povrijeđen, dok drugi kažu pokupio papire..e šta je sad ne znam..