Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

rios
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 19, 2016 3:14 pm

Blizi nam se derbi,puno diskusije i ovdje koliko se treba dati mjesta navijacima Sarajeva,da li postoji car derbija jos uvijek,itd..Volio bih da sad svako od nas,ako zeli naravno,napise sta je za njega zapravo derbi? Sta je ta draz? Sta je bila draz koje vise eto nema?

Evo ja cu napisati sta derbi sa Sarajevom znaci meni..
Prvi derbi mi je bio onaj 1996 godine na reintegrisanoj Grbavici,kasnije su se redali ostali.Sjecam se da mi je to uvijek bio poseban dan,nekako praznican..Na radiju bi se smjenjivale nase i njihove himne,nenadmasivi Djuro i Bombaj stampa kao vrhunac pripreme.Bilo da se ide na Grbavicu ili Kosevo raja bi se okupljala od ranog jutra po parkovima,dresovi,salovi,zastave.Kakvi god problemi mucili gradjane Sarajeva taj dan nekako su se stavljali sa strane i preovladavala bi prica o derbiju,kako ce sta ce koji tim,diskusije i na kraju uvijek rasplet u fazonu vidjet cemo hocete li tako pricati poslije derbija.
Ovaj grad je grad gdje svaki,pa i onaj najveci roker,zna poneki narodnjak,gdje narodnjak voli i neki zabavnjak,grad u kojem nedeljom svi idemo il na Vrelo Bosne il n Koziju cupriju,gdje se skija na Bjelasnici ili Jahorini a plivati se ucilo na Bentbasi,prvi sastanci se dogovarali na Ceki,prvi poljupci u Velikom parku,svi se radjali na Jezeru..Jedino,zapravo,sto ovaj grad dijeli je da li navijas za Zelju ili Sarajevo,ako nista kome si blizi taj jedan dan.
Sjecam se jedne prilike,derbi je bio na Grbavici,dva momka koje ja poznajem,dobar sa obojicom,a oni veliki prijatelji,skoro pa ko braca.Pade gol,zabi ga Matko,zove ovaj pitar ovog Zeljovca,ne cujem ja sta mu prica ali cujem ovog do mene kako mu hebe sve po spisku,najvise majku,zena koja i njemu dodje kao druga majka,hebe nista ne izostavlja,i batine mu najavljuje..Zavrsio se derbi,srecu se oni,umjesto pesnica sjevaju zagrljaji i utjeha jbg brate,danas mi sutra vi,hajmo popiti pivu,da vidis kakvu sam trebu vidio maloprije..I odose..E to je meni car derbija,tako je ja dozivljavam.
Zadnja izmjena: rios, dana/u uto jul 19, 2016 3:19 pm, ukupno mijenjano 4 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!!

Miralem Pjanic !!

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Djulaga_
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:15 pm

Hare79 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:Pa onda se strpi i suzdrži od komentara dok ne počne sezona.
Evo je forum gdje se iznose i razmijenjuju mišljenja
Gdje to pise da se ne smije komentarisati dok ne pocne sezona?
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:20 pm

Neka Vas ba opusteno samo sve je pod kontrolom nema razloga za medjusobna prepucavanja.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Grbavica
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:21 pm

Ja reko.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:22 pm

Djulaga_ je napisao/la:
Hare79 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:Pa onda se strpi i suzdrži od komentara dok ne počne sezona.
Evo je forum gdje se iznose i razmijenjuju mišljenja
Gdje to pise da se ne smije komentarisati dok ne pocne sezona?
Nemojte odmah skakati za vrat jedan drugome, izjava izvučena iz konteksta a ni po čemu nije maliciozna i zlonamjerna, manje više šala.
イビチャ・オシム

LARSSON
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:22 pm

Grbavica je napisao/la:Ja reko.
tako je batee :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Na kojoj areni je svinjski?

Brkoo
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:24 pm

Ovo je posljednja sansa za Dinu Hasanovica da uradi nesto u svojoj karijeri, ako ode na posudbu u Celik. Ili ce pokazati ono sto zna ili nece biti clan Zelje. Prije par godina sam ga gledao i tad je davao neke naznake da bi od njega moglo biti nesto ali od tog momenta do danasnjeg dana on stagnira i to dobro stagnira. Mora dosta raditi na sebi, svojoj igri, popraviti gotovo sve segmente svoje igre..
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u uto jul 19, 2016 3:25 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Jaozinho22

uto jul 19, 2016 3:24 pm

Znam Malog. Čitava porodica i bliža familija mu je u fudbalu plus su pretežno pitari :ganja:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

diego1921
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:25 pm

LARS1921 je napisao/la:

3 ! Baci nam link,Mehe ti !!
Ipak su prebacili na 3,mada su jucer rekli da ce na 4 biti !
Zadnja izmjena: diego1921, dana/u uto jul 19, 2016 3:27 pm, ukupno mijenjano 1 put.

LARSSON
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:26 pm

diego1921 je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

4 ! Baci nam link,Mehe ti !!
Biće ja mislim na kanalu Svinjski TV :D

Ja ću samo golove da snimam

#koliki je tm realan, da kitarima odu 3 najskuplja igrača opet skuplji od nas. Da li bi to značilo da imaju bolju ekipu?

storm_raider
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:32 pm

Samo ne pisite da je sarajevska car derbija mrtva. Niti Dino i njegovo papansko cerekanje, niti Blekic, niti sta ja znam ko moze ubiti nesto sto su dobre sarajlije na obje strane godinama ukivale u zidove ovog grada. Jer da moze, znacilo bi da su oni veci od sarajevskog duga i mangupluka koji derbi nosi. A to nisu uspjele unistiti horde vukova 90tih sa brda, nece ni prigradski papci danas.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

ChWilla
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:33 pm

ne može, ali opet se ne možemo praviti ni da ne utiče. obje strane su u pravu...
gradi željo boli te *****

Djulaga_
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:35 pm

A sta je to oko derbija?
Oni dobiti malo karata ili ?
"Sa Željom sam se dogovorio u dvije minute.Jedva čekam obući dres najboljeg kluba u Bosni i Hercegovini.Velika čast i obaveza prema upravi, treneru i naravno navijačima.Uvjeren sam da ću im uzvratiti na ukazanom povjerenju" ; Ivan Lendrić

storm_raider
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:35 pm

I to je istina, @ChWilla. Na kraju ti se sve svodi na isto. Docekaj ih, ugosti, opali ih po usima sa 2-3 gola i prcaj ih dok cmizdre.

Samo nemojmo Beograd praviti od Sarajeva, jer nije, niti ce biti.

Ne pricam o govnima sa bilo koje strane koja bi da neke stolice cupaju. Ti niti predstavljaju ovaj grad, niti predstavljaju ovaj derbi. Takvi ni ne zasluzuju da zive.

Pricam o normalnoj, prosjecnoj raji koja ima tui veliku srecu u zivotu da navija za Zelju ili tu veliku nesrecu da navijaju za one tamo, ne daj Boze.

Model1964

uto jul 19, 2016 3:37 pm

storm_raider je napisao/la:Samo ne pisite da je sarajevska car derbija mrtva. Niti Dino i njegovo papansko cerekanje, niti Blekic, niti sta ja znam ko moze ubiti nesto sto su dobre sarajlije na obje strane godinama ukivale u zidove ovog grada. Jer da moze, znacilo bi da su oni veci od sarajevskog duga i mangupluka koji derbi nosi. A to nisu uspjele unistiti horde vukova 90tih sa brda, nece ni prigradski papci danas.
Ti prigradski papci su gori od vukova o kojim pises. Oni su nas zavaljivali tim vukovima a nama se smjeskali. I sada se smjeskaju u naturaju svoje.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ChWilla
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:37 pm

beograd je potpuno drukčiji, i nije to o čemu raja pričaju ni slično beogradu. druga vrsta patologije...

storm_raider
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:40 pm

Nije sada, ali i kod njih je moralo poceti. Na stranu drugaciju historiju, ali se svodi na isto - nasilje. To niko ne zeli.

ChWilla
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:43 pm

ima nasilje i nasilje. mi smo više pasivno-agresivni tipovi, a oni više otvoreno-agresivni...

kb80
Kontakt:

uto jul 19, 2016 3:45 pm

storm_raider je napisao/la:Samo ne pisite da je sarajevska car derbija mrtva. Niti Dino i njegovo papansko cerekanje, niti Blekic, niti sta ja znam ko moze ubiti nesto sto su dobre sarajlije na obje strane godinama ukivale u zidove ovog grada. Jer da moze, znacilo bi da su oni veci od sarajevskog duga i mangupluka koji derbi nosi. A to nisu uspjele unistiti horde vukova 90tih sa brda, nece ni prigradski papci danas.
:palacgore:

Model1964

uto jul 19, 2016 3:47 pm

storm_raider je napisao/la:Nije sada, ali i kod njih je moralo poceti. Na stranu drugaciju historiju, ali se svodi na isto - nasilje. To niko ne zeli.
Eto te ko alija. Za rat je potrebno dvoje. Oni za to vrijeme ispraznili skladista sa oruzjem.
Raja od usta odvaja za novu Grbavicu a horde ce da lome. Nikad nismo naplatili niti marke za stetu koju su napravili.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 32 gosta.

Prijava