Ne stigoh ranije komentarisati utakmicu u subotu pa da ostavim svoje misljenje,
Svi pisu kako na sjeveru raja pametuje, sere, itd., al ja koliko sam primjetio, sjever veliki aplauz na kraju poluvremena, sve vrijeme podrska i kod negativnog rezultata, popunjen nevjerovatno, al eto mi ovdje napravismo od sjevera, kao da su zvizdali, negodovali prilikom izlaska igraca, max negativno, sto uopste nije bilo ni priblizno.
Ne vjerujem da se igraci nisu max borili i ne vjerujem da je ta utakmica bila mazanje ociju, jer se zna kako se u ekipi pravi dobra atmosfera, samo pobijede.
Al vjerujem da selekcija igraca nije bila onakva kakva ce biti.
Igru necu komentarisati, jer igre nije bilo, al pojedinacna zapazanja za igrace cu prokomentarisati.
Memija je svemirski brod za Sinisu, i ako Kostic da priliku Sinisi prije Memije, meni ce biti jasno da selekcija igraca nece biti dobra kod ovog trenera, i odgovorno stojim iza tog misljenja.
@Rodom a mejtasa, druze uz duzno postovanje, al za izjavuu vezi Memije i Kadusica, gdje Memija veoma solidno odigrao tu utakmicu derbi koji navodis, mi kaze da ustvari ne cijenis nase igrace dovoljno, bio si mi dobar forumas, al iskreno totalni pad u mojim ocima, nikako mi nije jasno kako ne cijenimo nase igrace, a cijenimo iz suprotnog tabora igraca koji urodjene fizicke i motoricke sposobnosti nema ni priblizne kao nas dragulj...
Vidim pojedini forumasi su misljenja da je Talijan bolji od Grka, a ja se s tim apsolutno slazem, jet Grk non stop ide na faul, a Talijan na loptu, Grk je spor, Talijan veoma brz, strasan skok Talijana, solidna kontrola lopte i za mene najprijatnije iznenadjenje je Bokacini, predvidjam mu prvu postavu zajedno sa Acom.
Aco je bio dobar, mnogo je pokrivao pogresno procijenjene situacije Grka, te smatram da se on ne smije kritikovati dok se ne uigraju, jer je Aco dokazano dobar stoper.
Sinisa nikako nije bek po mom ukusu, a pored toga toliko nepotrebno udara (jos prijateljska), na derbiju ce svaki drugi njegov start biti faul (i za Grka vazi isto).
Bevab veoma los.
Secerovic ostavio pozitivan utisak, protiv Sarajeva bi mozda trebao biti prva, jer je trkacki na nivou, al mislim da ce ga vremenom Radinovic izbaciti iz prve postave.
Javi mi je ostao bez komentara. Zaista ne znam sta bi rekao za tog igraca. Malo mekan, solidna kretnja, vidjet cemo koliko moze, mada ga ja ne bi stavio u prvu protiv Sarajeva.
Radinovic je po meni trebao ranije uci, kao i Husic.
Stevo Nikolic je po meni bio veoma los, mnogo je na brzini izgubio, nekako imam osjecaj da sa onolikim nogama uopste nije pokretan, za mene veoma los, ni jedan jedini skok duel nije dobio, za razliku od Beganovica koji je po meni trenutno mnogo funkcionalniji igrac, vidim na poluvremenu da je dosta radio na sutu i da jako suta, te da je skok igru fenomenalno popravio, sto se vidjelo i kod gola.
Lazic isto pozitivan utisak, stavio bi ga u prvu postavu na lijevo krilo, ako se oporavi, zna li iko kolioo je povrijedjen?
Lendric dobar u ovoj utakmici, al bilo koji drugi napadac koje imamo je bolji s njim u paru od Nikolica.
Mujaga me isto pozitivno iznenadio, kretnjom, borbom, te otvaranjem bez lopte, veoma mi je zao sto ce mu Stevo uzeti dragocijene minute.
Kosticu ako Memija ne bude igrao u prvoj postavi ce biti zivotna greska, to je moje misljenje, a utakmica ce pokazati sve.
Pitarima skinuti stolice i dati do slova O kao i uvijek, jer nema potrebe zaostravati atmosferu, derbi je to, moze cijena 15 KM..