Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

IvanOsim
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 19, 2016 10:17 am

Ne stigoh ranije komentarisati utakmicu u subotu pa da ostavim svoje misljenje,

Svi pisu kako na sjeveru raja pametuje, sere, itd., al ja koliko sam primjetio, sjever veliki aplauz na kraju poluvremena, sve vrijeme podrska i kod negativnog rezultata, popunjen nevjerovatno, al eto mi ovdje napravismo od sjevera, kao da su zvizdali, negodovali prilikom izlaska igraca, max negativno, sto uopste nije bilo ni priblizno.

Ne vjerujem da se igraci nisu max borili i ne vjerujem da je ta utakmica bila mazanje ociju, jer se zna kako se u ekipi pravi dobra atmosfera, samo pobijede.

Al vjerujem da selekcija igraca nije bila onakva kakva ce biti.

Igru necu komentarisati, jer igre nije bilo, al pojedinacna zapazanja za igrace cu prokomentarisati.

Memija je svemirski brod za Sinisu, i ako Kostic da priliku Sinisi prije Memije, meni ce biti jasno da selekcija igraca nece biti dobra kod ovog trenera, i odgovorno stojim iza tog misljenja.

@Rodom a mejtasa, druze uz duzno postovanje, al za izjavuu vezi Memije i Kadusica, gdje Memija veoma solidno odigrao tu utakmicu derbi koji navodis, mi kaze da ustvari ne cijenis nase igrace dovoljno, bio si mi dobar forumas, al iskreno totalni pad u mojim ocima, nikako mi nije jasno kako ne cijenimo nase igrace, a cijenimo iz suprotnog tabora igraca koji urodjene fizicke i motoricke sposobnosti nema ni priblizne kao nas dragulj...

Vidim pojedini forumasi su misljenja da je Talijan bolji od Grka, a ja se s tim apsolutno slazem, jet Grk non stop ide na faul, a Talijan na loptu, Grk je spor, Talijan veoma brz, strasan skok Talijana, solidna kontrola lopte i za mene najprijatnije iznenadjenje je Bokacini, predvidjam mu prvu postavu zajedno sa Acom.

Aco je bio dobar, mnogo je pokrivao pogresno procijenjene situacije Grka, te smatram da se on ne smije kritikovati dok se ne uigraju, jer je Aco dokazano dobar stoper.

Sinisa nikako nije bek po mom ukusu, a pored toga toliko nepotrebno udara (jos prijateljska), na derbiju ce svaki drugi njegov start biti faul (i za Grka vazi isto).

Bevab veoma los.
Secerovic ostavio pozitivan utisak, protiv Sarajeva bi mozda trebao biti prva, jer je trkacki na nivou, al mislim da ce ga vremenom Radinovic izbaciti iz prve postave.
Javi mi je ostao bez komentara. Zaista ne znam sta bi rekao za tog igraca. Malo mekan, solidna kretnja, vidjet cemo koliko moze, mada ga ja ne bi stavio u prvu protiv Sarajeva.
Radinovic je po meni trebao ranije uci, kao i Husic.

Stevo Nikolic je po meni bio veoma los, mnogo je na brzini izgubio, nekako imam osjecaj da sa onolikim nogama uopste nije pokretan, za mene veoma los, ni jedan jedini skok duel nije dobio, za razliku od Beganovica koji je po meni trenutno mnogo funkcionalniji igrac, vidim na poluvremenu da je dosta radio na sutu i da jako suta, te da je skok igru fenomenalno popravio, sto se vidjelo i kod gola.
Lazic isto pozitivan utisak, stavio bi ga u prvu postavu na lijevo krilo, ako se oporavi, zna li iko kolioo je povrijedjen?
Lendric dobar u ovoj utakmici, al bilo koji drugi napadac koje imamo je bolji s njim u paru od Nikolica.
Mujaga me isto pozitivno iznenadio, kretnjom, borbom, te otvaranjem bez lopte, veoma mi je zao sto ce mu Stevo uzeti dragocijene minute.

Kosticu ako Memija ne bude igrao u prvoj postavi ce biti zivotna greska, to je moje misljenje, a utakmica ce pokazati sve.

Pitarima skinuti stolice i dati do slova O kao i uvijek, jer nema potrebe zaostravati atmosferu, derbi je to, moze cijena 15 KM..

Neandertalac

uto jul 19, 2016 10:18 am

ChWilla je napisao/la:ne vidim nikakav razlog za izmišljanje tople vode u odnosu na nekoliko prethodnih derbija.
Ja sam se u postu ponajvise obracao osobama koji bi davali ulaznice po kapacitetu ili onim malo radikalnijim, neka se uguse, ograditi, ko ih hebe...itd... Ima i nasih i njihovih u tom fazonu.

Srecom ne previse.

I gledam na ovu temu iskljucivo kroz car derbija a ne kroz stvari koje su se desavale kroz istoriju, to je sasvim zasebna tema.
Željeznicar za život cijeli!

Okolele
Kontakt:

uto jul 19, 2016 10:28 am

Fejzić---Memija,Aco,Grk,Husić-----Lazić,Šećer,Hervas,Žerić--Lendrić,Stevo (iako ni ja nisam zadovoljan kako je odigrao u subotu ali mislim da u ovakvoj utakmici sa svojim iskustvom treba poceti utakmicu)..Memija definitvno treba prije Siniše..

Ono sto nas igraci u derbiju trebaju raditi je sto vise suteva iz daljine kad god se ukaze prilika..Tesko da u ovakvim utakmicama mogu prolaziti neke kombinacije..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

shzna
Kontakt:

uto jul 19, 2016 10:38 am

Minjore je napisao/la:Ako im je malo zdenka, dajte im i prostorije SD-a :lol:
Svakako divovi i Aldin misle da su te prostorije pola stadiona. Zar im nije dosta?
1987

Izlija
Moderator
Kontakt:

uto jul 19, 2016 10:45 am

slika
イビチャ・オシム

Jaozinho22

uto jul 19, 2016 10:45 am

shzna je napisao/la:
Minjore je napisao/la:Ako im je malo zdenka, dajte im i prostorije SD-a :lol:
Svakako divovi i Aldin misle da su te prostorije pola stadiona. Zar im nije dosta?
:rofl: :klanjase2:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

fczeljo
Kontakt:

uto jul 19, 2016 10:51 am

Okolele je napisao/la:Fejzić---Memija,Aco,Grk,Husić-----Lazić,Šećer,Hervas,Žerić--Lendrić,Stevo (iako ni ja nisam zadovoljan kako je odigrao u subotu ali mislim da u ovakvoj utakmici sa svojim iskustvom treba poceti utakmicu)..Memija definitvno treba prije Siniše..

Ono sto nas igraci u derbiju trebaju raditi je sto vise suteva iz daljine kad god se ukaze prilika..Tesko da u ovakvim utakmicama mogu prolaziti neke kombinacije..
Sinišu ubaciti pred kraj, da im noge polomi. Ostali su mu dužni od prošlog derbija

ChWilla
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:02 am

isto mislim i za stevu i za memiju. meni je stevo ponajveće razočaranje od subote individualno, vidi se da on zna, ali je strašno sporo djelovao.
gradi željo boli te *****

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:16 am

IvanOsim je napisao/la:Ne stigoh ranije komentarisati utakmicu u subotu pa da ostavim svoje misljenje,

Svi pisu kako na sjeveru raja pametuje, sere, itd., al ja koliko sam primjetio, sjever veliki aplauz na kraju poluvremena, sve vrijeme podrska i kod negativnog rezultata, popunjen nevjerovatno, al eto mi ovdje napravismo od sjevera, kao da su zvizdali, negodovali prilikom izlaska igraca, max negativno, sto uopste nije bilo ni priblizno.

Ne vjerujem da se igraci nisu max borili i ne vjerujem da je ta utakmica bila mazanje ociju, jer se zna kako se u ekipi pravi dobra atmosfera, samo pobijede.

Al vjerujem da selekcija igraca nije bila onakva kakva ce biti.

Igru necu komentarisati, jer igre nije bilo, al pojedinacna zapazanja za igrace cu prokomentarisati.

Memija je svemirski brod za Sinisu, i ako Kostic da priliku Sinisi prije Memije, meni ce biti jasno da selekcija igraca nece biti dobra kod ovog trenera, i odgovorno stojim iza tog misljenja.

@Rodom a mejtasa, druze uz duzno postovanje, al za izjavuu vezi Memije i Kadusica, gdje Memija veoma solidno odigrao tu utakmicu derbi koji navodis, mi kaze da ustvari ne cijenis nase igrace dovoljno, bio si mi dobar forumas, al iskreno totalni pad u mojim ocima, nikako mi nije jasno kako ne cijenimo nase igrace, a cijenimo iz suprotnog tabora igraca koji urodjene fizicke i motoricke sposobnosti nema ni priblizne kao nas dragulj...

Vidim pojedini forumasi su misljenja da je Talijan bolji od Grka, a ja se s tim apsolutno slazem, jet Grk non stop ide na faul, a Talijan na loptu, Grk je spor, Talijan veoma brz, strasan skok Talijana, solidna kontrola lopte i za mene najprijatnije iznenadjenje je Bokacini, predvidjam mu prvu postavu zajedno sa Acom.

Aco je bio dobar, mnogo je pokrivao pogresno procijenjene situacije Grka, te smatram da se on ne smije kritikovati dok se ne uigraju, jer je Aco dokazano dobar stoper.

Sinisa nikako nije bek po mom ukusu, a pored toga toliko nepotrebno udara (jos prijateljska), na derbiju ce svaki drugi njegov start biti faul (i za Grka vazi isto).

Bevab veoma los.
Secerovic ostavio pozitivan utisak, protiv Sarajeva bi mozda trebao biti prva, jer je trkacki na nivou, al mislim da ce ga vremenom Radinovic izbaciti iz prve postave.
Javi mi je ostao bez komentara. Zaista ne znam sta bi rekao za tog igraca. Malo mekan, solidna kretnja, vidjet cemo koliko moze, mada ga ja ne bi stavio u prvu protiv Sarajeva.
Radinovic je po meni trebao ranije uci, kao i Husic.

Stevo Nikolic je po meni bio veoma los, mnogo je na brzini izgubio, nekako imam osjecaj da sa onolikim nogama uopste nije pokretan, za mene veoma los, ni jedan jedini skok duel nije dobio, za razliku od Beganovica koji je po meni trenutno mnogo funkcionalniji igrac, vidim na poluvremenu da je dosta radio na sutu i da jako suta, te da je skok igru fenomenalno popravio, sto se vidjelo i kod gola.
Lazic isto pozitivan utisak, stavio bi ga u prvu postavu na lijevo krilo, ako se oporavi, zna li iko kolioo je povrijedjen?
Lendric dobar u ovoj utakmici, al bilo koji drugi napadac koje imamo je bolji s njim u paru od Nikolica.
Mujaga me isto pozitivno iznenadio, kretnjom, borbom, te otvaranjem bez lopte, veoma mi je zao sto ce mu Stevo uzeti dragocijene minute.

Kosticu ako Memija ne bude igrao u prvoj postavi ce biti zivotna greska, to je moje misljenje, a utakmica ce pokazati sve.

Pitarima skinuti stolice i dati do slova O kao i uvijek, jer nema potrebe zaostravati atmosferu, derbi je to, moze cijena 15 KM..
Jarane tanak sam sa kosom, ali bi dobro osjedio da više dočekam da Memija bude nešto više od solidan. Evo već godinu dana on je maksimalno solidan. On može ovako u Želji još godinama, ali nikave koristi nećemo imati ni mi ni on. Ne znam šta se s njim dešava, ali od bljesaka se ne živi. On je već trebao da bude nosilac ove ekipe, a on još nije siguran ni u prvih 11. Možda sam ovako kritičan jer mi je jedan od dražih igrača, ne znam.
Kad gledam kako je ko odigrao pokušavam da ne gledam naši i njihovi. Možda je onak Kadušić krampa, ne znam jer ne gledam Sarajevo osim s nama, ali mali im je bio najbolji igrač i jedan od najboljih na terenu.

cikazubo
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:18 am

U formaciji 442 Stevo izgleda predstavlja napadaca koji je skoncentrisan na 16 i nema zadatak da pokriva nesto siri prostor vec da je tu i da koristi ono sto mu se dopremi, nismo imali priliku vidjet kakav je u realizaciji proslu utakmicu jer nije imao nekih prilika, Lendric je ipak povucaniji napadac koji pokriva dosta siri prostor, prelazi na obje strane po potrebi i puno vise pretrci, u takvoj formaciji mozda nebi bilo lose probati Lendrica na klasicnoj spici a Dzenica uz njega da odradi tu devetku, mislim da je Dzenisu vrijeme da pokaze da je bolji od nekih premijerligaskih starosjedilaca, vidjecemo kako ce se odvijati situacija mnogo je utakmica pred nama.. Sto se tice bekova, definitivno Memija desno a Husic lijevo, Bevab i Sinisa po meni medju najlosijim proslu utakmicu, ima ona analiza trenera jajcana na yt mislim jest malo komicno sto lik redovno objavljuje te stvari na drustvenim mrezama ali na tim video isječcima se u par navrata moze vidjeti kako Sinisa ima velike probleme u predaji lopte i da se slabo snalazi kad dodje do nekog presinga i na taj nacin smo dosta puta dolazili u neke nezgodne situacije koje iziskuju izlijetanje jednog stopera koji mora uklizat i sl, prema naprijed Shorty takodje totalno bezopasan, on je dobar u duelima jako ga je tesko probit, jak na nogama nisko teziste, ali mislim da je u ovom trenutku Memija za klasu ispred njega.

terabajt
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:27 am

Znaci ipak utakmica u 20:30 h ???? Malo mi to pokasno zbog ovih koji dolaze van grada, a znamo koliko dode raje.

Jaozinho22

uto jul 19, 2016 11:29 am

Idu ove godišnje kao djeca na shishu :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

exbabilon
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:29 am

Prodano 725 godisnjih karata, po mojoj racunici ukupne vrijednosti 50195KM. Nije lose.

Hadzijalagic
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:41 am

Sinisa je naprijed los.. Nazad je dobar prvenstveno zbog borbenosti.. Po meni je Memija kompletniji za ulogu beka u 4-4-2 formaciji.. Bevab mene podsjeca na Kvesu kada je igra naprijed u pitanju ali vidi se da je imao pauzu.. I ja bih, bar po vidjenom protiv jajcana, poceo sa Boccacciniem na stoperu.. Skok mu je odlican i mogao bi biti opasnost kod nasih prekida.. Po meni je Aco bio najlosiji stoper u toj tekmi, nekako mi bio nesiguran u odnosu na ovu dvojicu ali kapiten mora igrati jer ima znanje i iskustvo potrebno za derbi.. Slazem se i sa @cikazubo u vezi Djenisa.. Na derbiju su takvi igraci potrebni.. Njegova volja i borbenost dosta znace u takvim utakmicama.. U sredini bi po meni jedino Secerovic bio siguran.. Ostali su mi nepoznanica s tim da je, po meni, Radinovic blizi za prvih 11 os Hervasa..
exbabilon je napisao/la:Prodano 725 godisnjih karata, po mojoj racunici ukupne vrijednosti 50195KM. Nije lose.
Mora to ici preko milje do derbija sto bi bilo otprilike duplo vise u odnosu na proslu sezonu..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ChWilla
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:47 am

siniša u zadnje vrijeme igra borbeno i glupo.

ako će neko baš po zadatku kidisati na protivnike to bi trebao biti dženis. nek' udara prvo poluvrijeme i izađe u 55. minuti, a uđe stevo ili pozder.
gradi željo boli te *****

ponosannavas
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:48 am

Zna li se na koliko rata se može uzeti istok?
Zna li se mogu li, ako uzmem sjever, preći kasnije na istok uz doplatu ili sl?

w0st
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:49 am

Volio bih da Hordama damo nesto vise al jbg nema uslova , dat im kao i prosli put i to je to, A Sto se tice Sinise i Memije , nek ih uvede i jednog i drugog pa cemo vidjet na cemu smo . :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

SWRA_1921
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:49 am

Sta cete sada poceti kenjati ponovo po Memiji?! Kadusic je za njega kurcina od igraca ;)

LARSSON
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:50 am

Radovac 700k, bekic 850, smijesno

lendric 750, stevanovic 700

smiješno

Elegant
Kontakt:

uto jul 19, 2016 11:52 am

Sinisa ako bude udarao kao prosli derbi ovaj bi put mogao dobiti crveni, prosli mu je Jakupovic dobro progledao kroz prste.

Sarajevu ako do derbija ode Benko bice dobro oslabljenji, svejedno su u problemima i ovo treba iskoristiti 1:0 i pisi tri boda. :kafa:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 21 gost.

Prijava