Tako je Rios@
Niti jedan valjan razlog nemamo da bi sebe stavljali u ulogu favorita a pogotovo najavljivali neka razvaljivanja. Kao sto kazes, tri standardna od prosle sezone izostaju, jedan od njih Miroslav u samom vrhi PL po individualnoj kvaliteti i jako ce nedostajati pogotovo zbog njegove discipline i velike odgovornosti prema igri, zadatcima i timskom radu. Previse novih igraca u timu kojima ce ovo biti prva zvanicna utakmica zajedno, tacnije, mozda cak njih 7_8 takvih pocne.
Iako pozitivne price dolaze sa priprema i atmosfera je vrhunska jako tesko je uigrati sve njih za tako kratak period.
Cak i ovaj nas pozitivni zamah na svim poljima i njihov pad iz `svemira`, vracanje u realnost, ne znaci nista, cak je to malo kontraproduktivno, jedne moze opustiti, druge motivirati. Najbolji primjer za to je prvi derbi prosle sezone kada su dosli da nas nakantaju pa otisli ko prebijene kuje.
Dalje, iako Hurtić realno nije trener koji kotira visoko, ni mi ne mozemo sa sigurnoscu tvrditi da je nas Kapelo pa cak malu prednost ima Hurtic zbog poznavanja lige i samih derbija.
Eh sada, nije bas da je crna sitiacija i da oni imaju neku prednost, samo kazem kako treba uci maximalno oprezno i skoncetrisano, sa respektom ali bez straha, odigrati jednu borbenu i takticki pametnu utakmicu i tek tada bi neki nas individualni kvalitet na papiru mogao doci do izrazaja.
Sto se tice njih, volio bi da im Duljevic igra, odavno se vec spominje odlazak a na pripremama je vecina akcija isla preko njega. Malo prije transfera on nece dati ni 50% , cim ga se malo nagazi pazice svoje izdepilirane nogice uprkos tome sto voli Sarajevo od kako zna za sebe i tako te floskule. Slicno je i sa Benkom dok Huseinovic skoro i ne igra pripremne. Ili nije spreman nikako ili je povrijedjen, ako sam dobro upratio to cak i njihovi navijaci nemaju jasnu sliku.
Plus jos ta povreda stopera na kojeg se racunalo da ce biti u prvih jedanaest. Takodje imaju i nekih novih igraca, nepoznanica, slicno kao i mi, valja to uigrati.
Naravno sve ovo znaju i nasi ljudi u strucnom stabu pa ce sigurno adekvatno pripremiti ekipu, prije svega psihicki, da odole svim izazovima koje derbi donosi.
Ps. Dzaba, ja opet kontam i nadam se, nakantacemo ih, vakat je, par puta su nam sa lopate bjezali