Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Southboy
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jul 12, 2016 1:49 am

dimitrijevic je napisao/la:Pozdrav plavoj raji. Rekoh da se registrujem s obzirom da ponekad zafali solidna rasprava i naglabanje koje smo imali na onom komercijalnom violininom i feningovom portalu. U sezonu novu skupa cemo jaci, bicemo prvi, a i kupa osvajaci :zeljeznicar1:
Bujrum bujrum brate,ne izuvaj se slobodno..

Ja sam imao isto tih nekih starih uspomena al se mnogo toga izgubilo i pogubilo,tako da je ostalo ono sto je u glavi i sjecanju..napisacu i ja nekad tu svoju prvu utakmicu kad budem imao vremena..

@cigotm87
Svaka cast brate na uplati..skidam kapu..
Ja da imam ne bi 2 puta trebao razmisliti da uplatim..al ide ubrzo nadam se sezonska za sjever(mora se skuckati nesto)

Plava Porodica
Kontakt:

Re: FK Željezničar

uto jul 12, 2016 4:43 am

@Cigo
Aferim majstore.Znači na E7 si :ganja:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

neroazzuro
Kontakt:

uto jul 12, 2016 7:09 am

Cigo, svaka ti čast!

kb80
Kontakt:

uto jul 12, 2016 8:18 am

Izlija je napisao/la:Hajde kada to odradiš javi nam se da to fino izbacimo kao igrače u posebni podforum - Biblioteka. Da bude pregledno i lahko dostupno svima a da se ne izgubi u moru postova.
:pljesak: :pljesak:

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto jul 12, 2016 9:11 am

Ovih mjesta za prodaju na istoku ima 492. E sad mislim da bi na onoj slici sa numerisanim mjestima trebali napraviti neki sistem da se vidi šta je već "planulo". Evo sinoć čovjek napisa da je kupio E7. Ko to zna? Vjerujem da je do sad otišlo najmanje 20 komada i to još uvijek nije problem jer je mala vjerovatnoća da neko naleti na isti broj. Ali šta kad ih bude prodato 200 ili 300? Isto tako ne bi bilo loše da ima brojač na zvaničnoj kao što ima za članove. Dalje, ne bi bilo loše da zvaničnom klupskom FB-u objavljuju uplate kao što je bilo za prethodnu akciju jer raja to prati i stalno se vrti ta priča, raja share-uje itd. Znam da je tek počelo i pretpostavljam da će sigurno biti nešto od ovoga što sam napisao. Ovo na rate što su rekli da će biti je sigurno prava stvar i poboljšaće prodaju.

reks1
Kontakt:

uto jul 12, 2016 9:20 am

Omar500 je napisao/la:
avlami97 je napisao/la:
jovanmaksimovic je napisao/la:@model1964, onda se sjecas mozda i pobjede nad radnikom 1978. godine na grbavici? ja tad nisam bio rodjen, ja pamtim samo jednu domacu pobjedu nad radnikom :rofl:
Izvinjavam se što upadam k'o Indijanac :mrgreen: , ali u to doba je bilo milina ići na dokmaće tekme. Borili smo se sa njima, OFK Kikindom, jedno vrijeme Iskrom, čini mi se Proleterom Zr..za ulazak. Možda je bilo 5:2 ili sam pomiješao sa nekim drugim. Uglavnom puna Grbavica, neke tekme počinjale i u 11 :D , a znalo smo davati po 5, 6, 7 golova. Ranko Đordić jednom sa 40 metara pogodi rašlje. Slobodan Kojović se tada nadavao golova i ččak konkurisao za "A" repku...

Još jednom izvinjenje zog upada :mrgreen:
Kakvo izvinjenje, volio bih cuti vise ovakvih prica :palacgore:
Uz jos jedno izvinjenje sto i ja upadam evo da dodam ako me dobro sjecanje drzi jedino nas Dinamo iz Vinkovaca uspjeo pobjediti!

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

uto jul 12, 2016 9:31 am

prva tekma na grbavici, ne sjecam se tacno, znam da me stari vodio kad mi je bilo 4 godine (1988. godine) a koja utakmica je to tacno bila ne znam... govori mi stari isto tako "ti samo hoces da piskis, a ja ni utakmicu ne mogu pogledati"... naravno da sam nakon nekog vremena poceo da se raspitujem ko je ko, sta predstavlja klub, ko navija za nas a ko za njih (sarajevo)... sjecam se derbija 1989. kad smo se borili za opstanak... napeta utakmica a mi pod imperativom pobjede, stari u zivotu nije pojeo vise kospica nego tog dana... a inace nije jeo cesto... tad sam nekako poceo da se intezivnije zanimam za klub... naravno sve je ovo kroz maglu sto pricam... sjecam se da me je stari vodio na staru zapadnu tribinu, i da mi je najdrazi igrac tada bio bogdanovic i skrba, srkba zbog godina i iskustva na golu (on mi je i probudio zelju da budem nekad golman) a rade ne znam... svidjela mi se njegova pojava na terenu, grizo, jeo teren... nikad se nije predavao... i naravno stanica se sjecam dobro, pogotovo iz posljednje predratne sezone, ostalo mi je sve kroz maglu...
100/94/37/34 - i to je to!

vrbanjusa
Kontakt:

uto jul 12, 2016 9:36 am

Ja ću samo mali detalj koji mi je ostao duboko u pamćenju napisati. Godina je 1988 a ja na Sjeveru Grbavice. Od našeg dresa se oprašta Radmilo Mihajlović. Nekad na početku utakmice nosi cvijeće da baci u publiku. I frajer do mene uzima cvijeće, baš mi je krivo bilo :mrgreen: .
28 godina poslije saznam ko je uzeo cvijeće od Radmila :mrgreen: . Pozdrav za druga forumaša :ganja:

Kasnije kad je Radmilo prešao u Bayern navodno je na prvi trening došao u Mercedesu. Svi mu se smijali jer znamo da je Opel bio Bayernov sponzor godinama.
21 10 4

Petrović Slavko

storm_raider
Kontakt:

uto jul 12, 2016 9:59 am

vrbanjusa je napisao/la:Ja ću samo mali detalj koji mi je ostao duboko u pamćenju napisati. Godina je 1988 a ja na Sjeveru Grbavice. Od našeg dresa se oprašta Radmilo Mihajlović. Nekad na početku utakmice nosi cvijeće da baci u publiku. I frajer do mene uzima cvijeće, baš mi je krivo bilo :mrgreen: .
28 godina poslije saznam ko je uzeo cvijeće od Radmila :mrgreen: . Pozdrav za druga forumaša :ganja:

Kasnije kad je Radmilo prešao u Bayern navodno je na prvi trening došao u Mercedesu. Svi mu se smijali jer znamo da je Opel bio Bayernov sponzor godinama.
:palacgore: :palacgore: :palacgore: :mrgreen:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

teteac8684
Kontakt:

uto jul 12, 2016 10:05 am

Izradi nas Kazanova....Ništa od Nemira :ganja: :zeljeznicar1:

Okolele
Kontakt:

uto jul 12, 2016 10:12 am

Štilić nemir unosi Semir.. :zeljeznicar1:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Dzezvar
Kontakt:

uto jul 12, 2016 10:39 am

vrbanjusa je napisao/la:Ja ću samo mali detalj koji mi je ostao duboko u pamćenju napisati. Godina je 1988 a ja na Sjeveru Grbavice. Od našeg dresa se oprašta Radmilo Mihajlović. Nekad na početku utakmice nosi cvijeće da baci u publiku. I frajer do mene uzima cvijeće, baš mi je krivo bilo :mrgreen: .

Sto bi cijenjeni prijeratni radio komentator koji je prenosio Dinamove utakmice rekao,"kakav let za ocjenu pet"....
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Veteran1965
Kontakt:

uto jul 12, 2016 10:50 am

Ivo Tomić..."Divna varka Mlinarića Marka"..ili "Mila majko šta promaši Rajko"
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

LARSSON
Kontakt:

uto jul 12, 2016 10:55 am

http://www.avaz.ba/clanak/245882/vise-n ... 2-5-godine" target="_blank

ajzea na hAparatima

Velahalve
Kontakt:

uto jul 12, 2016 11:14 am

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jul 12, 2016 11:18 am

Ide jug ko djeca iz skole :ganja:
Željezničar ante portas !

storm_raider
Kontakt:

uto jul 12, 2016 11:19 am

Velahalve je napisao/la:[img][img]https://s32.postimg.org/tyxtx3vwh/20160712_105623.jpg[/img][/img]

dužnost izvršena!!! :zeljeznicar1:
:palacgore: :palacgore:

Malo si fulio kada si pisao. :mrgreen:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

nemojbabopujdu
Kontakt:

uto jul 12, 2016 11:24 am

E ja sam malo mlađi od ove raje što se sjeća predratnih utakmice. Mene i buraza je stari vodio ko kline na Grbavicu prije rata, ali smo tada bili pravo mali i sve je to za nas bilo pravo apstraktno kao odlazak u neku igraonicu ili izlet. Sad se vakat promjenio pa buraz i ja njega sa 74 godine vodimo na svaku domaću utakmicu i na ona gostovanja gdje on može sjesti i pregledati utakmicu. Prva utakmica koja mi je baš u sjećanju je prvi posljeratni derbi na lavoru. Dobi nas gurano i režimsko Sarajevo. Ja sa starim sjedim negdje u dnu istoka uz samu ogradu ka jugu. Raje na jugu mozda stotinjak ili par stotina, a hiljada ili možda dvije pitara na sjeveru. I stari meni govori a nekak više za sebe "Vidiš ovo je ja mislim još sad vako i više nikad", a ja ne kontam šta on želi da kaže.

Hurmasica
Kontakt:

uto jul 12, 2016 11:46 am

Eh kako je lijepo čitati ove priče starijih, tačno ko da svog starog slušam :) . Krene ta ljubav prema Želji još od dede rahmetli, pa preko starog i evo do mene sada. Znao mi je ispričati takvih priča bruku, ali jedna mi je posebno smiješna. Željo gostuje u Beogradu protiv Zvezde, i dedo, stari još ko klinjo tad i komšija na utakmicu, i šta će puf među Zvezdine navijače. Haj' veći dio tekme je prošao normalno, ali kada Željo dade gol oni skočiše, jače od njih bilo šta li, kad neki Beograđanin od 2 metra i 100 kila uhvati tog komšiju za ramena i upita ga onako prijetećim tonom: " Je li bre za koga ti navijaš?" :lol: , do kraja su "navijali" za Zvezdu :mrgreen: . Moja prva tekma kaže stari da je bio Zubandan mada se ja toga baš i ne sjećam najbolje, al' nakon toga ko kroz maglu se sjećam narednih utakmica, proslave u Titovoj itd. Bio sam užasno problematičan, izdržim poluvrijeme na utakmici i onda hoću kući da spavam :mrgreen: . Stari sada rijetko ode na utakmicu, obaveze pritisle ali ja kada se vraćam sa utakmice u očima mu mogu prepoznati tu ljubav prema Želji koju je prenio i na mene. Naravno uvijek ide standardna rečenica: "Kakvi smo bili?" :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Velahalve
Kontakt:

uto jul 12, 2016 11:49 am

storm_raider je napisao/la:
Velahalve je napisao/la:[img][img]https://s32.postimg.org/tyxtx3vwh/20160712_105623.jpg[/img][/img]

dužnost izvršena!!! :zeljeznicar1:
:palacgore: :palacgore:

Malo si fulio kada si pisao. :mrgreen:
:palacgore:

Ide Jug ko djeca niz tobogan! :pljesak:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

Prijava