Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Ajzea
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 08, 2016 5:35 pm

FKZ1921 je napisao/la:Čudno je ovo stanje...
Ja jučer apostrofiram neke stvari zbog kojih je naša uprava ponudila ostavku skupštini kluba i jave se likovi sa raznoraznim varijacijama na ono što sam pisao,ali sa istom porukom " mi smo pravi navijači,mi pripisujemo kriterije,mi smo te etiketirali,izvoli se braniti od naših sumnji". Ludilo...
Dakle,nedavno je održana skupština kluba na kojoj je razmatran izvještaj o radu upravnog i nadzornog odbora. Upravni i nadzorni odbor su,zbog neispunjenja zacrtanih sportskih ciljeva,ponudili skupštini mandate na raspolaganje.
Znaci ljudi priznali da nisu uspjeli ispuniti sportski cilj,a to je izlazak u evropu. I kao ozbiljne i odgovorne osobe ponude svoje mandate na raspolaganje,odnosno ponude ostavke.
I članovi skupštine saslušaju izvještaj,pa i oni kao ozbiljne i odgovorne osobe,cijeneci sve sto se uradilo u proteklom periodu,usvoje izvještaj što je automatski značilo da nisu prihvatili ponudjene mandate.I to su najnormalnije procedure,demokratske,odgovorne,profesionalne..
I ja se u svom pisanju osvrnem upravo na to...i belaj.
A zašto sam se uopće sad osvrnuo na to?
Zato što mi se čini,na osnovu onoga što sam vidio,
da se ponavljaju slične greške od predhodnog prelaznog roka,a koje su bile suštinski faktor za neispunjenje sportskog cilja u protekloj sezoni.
Ito sam govorio samo principijelano,ne ocjenjujući pojedinačno igrače koji su sad dovedeni. Dotakao sam se poimenično Bevaba, Lazica,Radinovica i Secerovica,ali ne u kontekstu jesu li za Zelju ili ne.
Nikad nisam komentarisao hipoteticki,neodgovorno...Nisam insinuirao i uvijao.
Osjecam određenu zabrinutosti kad je sljedeća sezona u pitanju...I zbog prelaznog roka i zbog nasih ocekivanja i pritiska koji ce konstsntno rasti. I nekidan sam pisao o tome i potencirao da se oko prvog kola i derbija ne pravi prevelika drama,da ta utakmuca nece odluciti prvenstvo,da se ekipa ne priprema za tu utakmicu vec za cetrdesetak utakmuca koje bam slijede u sezoni...
Sad je pitanje jesam li trebao tu zabrinutost dijeliti ovdje s vama. Kako stvari stoje,nisam.
A da ubuduće ne bih razmišljao kako ću biti shvaćen,trebam li šta napisati ili ne trebam jer će se neko pitati šta li i za koga ovaj muti...
Zbogom forum!
Kvalitet ovog foruma bi drastično opao tvojim odlaskom. Najiskrenije se nadam da si ovo napisao u afektu te da nećeš otići, kao neko ko je za mene lično, a koliko sam vidio i većinu forumaša, najbolji forumaš na našem pdfu.

Vrag

pet jul 08, 2016 6:00 pm

Nemojte dolaziti sada sa pričom, placenici, taldzije, menadžeri... Nemojte biti retardirani i glupi. Pogotovi vi insajderi prodali se za informacije pa sada morate klimati glavom ko onaj cuko u autu. Zbog informacije na svaku kritiku gledate kao atak na upravu. Nidje veze. Ako zelis dobro klubu iznesi svoj stav. Nemoj biti bezkicmenjak.
Niti neko pljuje po upravi niti je tjera ko. Trenutno u klubu svi imaju podrsku, ali necu da govorim da je mlijeko crno kada nije.
Skrece se paznja na ono sto se smatra da nije uredu, da je lose. Svako ima pravo da kaze svoje.
I uprava je uvidjela svoje greske, priznala ih ali opet ponavlja. Na isti nacin se dovode igraci. Jednom vec nije urodilo plodom.

Naucite prihvatiti kritiku i tudja misljenja. Jer do sada ni jedna nije bila zlobne namjere.

LARSSON
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:02 pm

Ajde opet napiši šta ne valja, prvih 120 puta nismo pročitali

Veteran1965
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:04 pm

Onog momenta kada navijači ne budu znali sa kim klub pregovara oko potpisa ugovora, kolika primanja imaju pojedini igrači, o čemu se priča u svlačionici i na sjednicama upravnog odbora kluba, nego te informacije budu čitali na zvaničnoj klupskoj stranici onda kada budu finalno potvrđene, možemo reći da idemo pravcem da postanemo ozbiljan klub. Moramo mahalu izbaciti iz nas.
Takođe nemojmo jednoumlja, različita mišljenja, pa i kritike treba da budu dodatni stimulans upravi kluba da radi bolje, jače, kvalitetnije i da se dodatno usavršava svakodnevno, stiče iskustvo i donosi sve kvalitetnije odluke, koje će na kraju donijeti finansijsku stabilnost i kvalitetne sportske rezultate našeg Želje.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

Ajzea
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:09 pm

Vrag je napisao/la:Nemojte dolaziti sada sa pričom, placenici, taldzije, menadžeri... Nemojte biti retardirani i glupi. Pogotovi vi insajderi prodali se za informacije pa sada morate klimati glavom ko onaj cuko u autu. Zbog informacije na svaku kritiku gledate kao atak na upravu. Nidje veze. Ako zelis dobro klubu iznesi svoj stav. Nemoj biti bezkicmenjak.
Niti neko pljuje po upravi niti je tjera ko. Trenutno u klubu svi imaju podrsku, ali necu da govorim da je mlijeko crno kada nije.
Skrece se paznja na ono sto se smatra da nije uredu, da je lose. Svako ima pravo da kaze svoje.
I uprava je uvidjela svoje greske, priznala ih ali opet ponavlja. Na isti nacin se dovode igraci. Jednom vec nije urodilo plodom.

Naucite prihvatiti kritiku i tudja misljenja. Jer do sada ni jedna nije bila zlobne namjere.
Kako se igrači dovode ? Preko YTa? Bokačini nije imao video na YT dok ga Larss nije objavio, Lazić također. :kafa:

blueheart
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:13 pm

Ovdje se vise ne zna ko kosi ko vodu nosi, svak ima neko svoje misljenje i bas je ono to koje je pravilno. Jedan ters drugi pametuje onaj za dobrobit koluba otvara nekom oci.... pa jbt dokle vise i odakle ovolike ideje za jebeni pesimizam.
Ovu upravu samo teski glupan ili neko ko je blizak ovim lesinarima moze kritikovati. Sta se ima kritikovati i sta ta kritika donosi bila pozitivna ili negativna? Ovu pozitivnu vecinom zanemare a na negativnu se zalijepe i samo se drze nje. Navijac je tu kupi kartu odgleda navija ako moze i tu njegove obaveze prestaju. Do jucer smo navijali i Voljeli klub koji je bio u opasnosti i ozbiljno uzdrman a danas je tu ipak neki sistem koji nam je klub podigao na noge. Ko to ne vidi i kome to smeta on nije normalan
DRZAVA ZELJO

sergejevic

pet jul 08, 2016 6:18 pm

Stvarno ne znam zbog cega bi otisao s foruma, posebno kada si u pravu za sve sto je napisano. Niko realan ne moze iznjeti niti jedan argument zasto bi mi bili prvi favoriti za nesto. Imas novog trenera o kojem niko nema pojma, dakle ne zna se sta covjek trazi, kakvu igru, da li to moze proci ovdje, da li igraci mogu odgovoriti. Dalje, imas opet mnogo novih igraca o kojima takodjer jako malo znas i kako onda staviti stvari u kontekst. Da li igraci o kojima nista ne znamo mogu odgovoriti na zahtjeve, o kojima ne znamo nista, novog trenera ? Tesko pitanje. Ogroman pritisak je na ekipu, a posebno na upravu. Oni su najavili titulu, nista ih drugo ne zanima, raja je to uzela kao sveto slovo i bice problem ako je ne osvojimo. Mnogo lijepih stvari su napravili i ja licno bih halalio mnogo sezona bez titule da se klub lijepo uredi, ali ovi koji danas slijepo brane svaki potez ce pljuvati i tjerati upravu ako ne ispune cilj. Onda se mozemo slikati s ovim lijepim stvarima koje su iza nas posljednjih mjeseci, a sve zbog nekih gluposti. Nema potrebe da se neko proziva jer misli drugacije, ja eto mislim kako sam napisao, i stvarno ne mogu naci niti jedan jak argument da kazem mi imamo najbolju ekipu i favoriti smo.

Kosticu svaka cast, pokazao je muda, najavio titulu, a nama prvo kolo derbi gdje se nista ne zna. Ubrzo poslije toga Zrinjski i Sloboda, nema lagane utakmice bukvalno i nekoliko losih rezultata, mozda sreca okrene ledja, Kostic hladno pokupi stvari i ode. A sta cemo mi ? Pa opet novi trener, novi strucni stab, novi sportski direktor, skaut ili sta vec, novih 15 igraca, ispisnica za drugih 16. To nije normalno za jedan sportski kolektiv, ovdje uopste nije bitno da li je neko opravdano doveden ili "otjeran" to jednostavno nije zdravo. Tako se ne pravi pobjednicki tim i mentalitet, potrebno je dosta vremena da se stvari posloze. Neko kaze mijenjalo se i prije, mijenjao ovaj, ali mi tek u zadnje vrijeme pocinjemo liciti na ozbijan klub, a takav klub ne radi ove stvari na svakoj pauzi. Neko opet kaze nismo mnogo izgubili. Recimo Stanic je igrao u prvoj, on ili Kramaric, Bogicevic takodjer, Enis bio prva opcija s klupe, Tiago druga, Djermanovic treca, Zahirovic igrao vecinu utakmica, Dado bi igrao da nije bio povrijedjen, a to je vec previse. Ne treba zaboraviti da je svaki igrac bio dio tima, makar on donosio vodu, imao je svoju ulogu. Sada je vec ovo nesto sasvim drugacije i ko zna na sta ce liciti. Pa covjek vam napise da znamo koliko i sta moze Ugljesa, Secerovic, i mozda Nikolic, a ovo ostalo niko ne zna. Mozemo samo moliti Boga da budu kao Lendric, a ne kao Stokic. Onda neko na osnovu toga najavi titulu. Sta je uopste u glavi Spanca koji iz Sevilje zavrsi u Australiji, sta ocekivati od njega? Bukvalno covjek vozi u rikverc, i to izbacio iz brzine i pustio niz brdo, niko ne zna hoce li se zaustaviti. Italijan i Grk, niko nije cuo za njih dok nisu dosli, mozda su oni novi Kanavaro i Delas, ali je to gatanje i gledanje u grah. Ako je nama sportski segment ucenje dova da ovi upale, onda je to neozbiljno.

Ove neke najave nam nistu trebale i pritisak je vec sada ogroman. Opet kazem kada kola krenu niz brdo svi se mogu samo povuci, a mi cemo ostati. Osvajao je Zeljo titulu u Jugoslaviji, igrao drugu ligu, polufinale Kupa Uefa, gubio od raznih sela i mijesnih zajednica, ali mi smo uvijek bili tu i tako ce biti do kraja. Mi cemo ostati i samo nas se ovo tice. Stvarno ce biti velika tuga ako nas ovi ljudi napuste jer ce raja biti nezadovoljna bez titule, a toliko dobrih stvari napravili oko kluba. Pa ja sam pratio Zelju nisam znao sta je titula, kako to izgleda i za sta sluzi uopste, niti mi je moglo pasti na pamet da smo favoriti za nesto. Uvijek smo kopali da dodjemo do cilja, ali zato onaj ponos kad se na kraju isprsis ne moze nista kupiti. Neki drugi najavljuju pisanje po sirotinji, grupne faze, dva tima, kolko razlike, a Boga mi smo i mi poceli nesto tako. Ne vjerujem da ce na dobro. Nisam nikada cuo da je neko ime osvojilo titulu ili pedigre, jednostavno osvoji onaj koji ima najbolji TIM, a za to treba vremena. Nama nista dobrog ne donose ti neki boomovi, domace zivotinje, kocke i sta vec koristite jer je potpisao Jahic i slicno. Samo se bezveze stavljamo u glupu poziciju da nesto moramo, onda ce biti pljuvanja i tjeranja, a nama zapravo treba stabilnost i mir da napravimo finu ekipu jer smo konacno zdrav klub. Napraviti pravu selekciju, isprobati sve, istrpiti neke mladje igrace koji su stvarno potencijal i krenuti od temelja.

Kazu da pametan covjek uci iz tudjih gresaka, a ne iz svojih, a mi imamo jako blizu idealan primjer kako ne treba postaviti stvari. Eno sad se tjeraju ljudi koji su nesto najavljivali bez prave vizije. Pa da je u fudbalu tako da osvoji onaj ko ima najbolja imena u ekipi ne znam ko bi onda to igrao i pratio. Sta tebi znaci sto imas Zahirovica, Jahica, Dzidica ili sta ja znam. Svako ima los dan, pa se tom najboljem stoperu lige desi trenutak nepaznje i napravi penal, dobije crveni u najvaznijoj utakmici za klub. I sta onda? Onda se raja uhvati za neke bahate izjave, eto to je izjavio nije bilo, pa pocne tjeranje. Bas tako ce svi "oni" doci na svoje, a izgleda da su dosli pameti. Pustili su pametno da dodju neke najave, onda ce raja sama otjerati, a "oni" doci tamo gdje zele bez ikakvog truda. Nama ce biti trazili ste ga, evo vam ga. Tako nekako.

@FKZ1921 je apsolutno u pravu i covjek uopste ne crnjaci i nesto pljuje, samo je realan i oprezan. Svaka stvar ima dvije strane, pa sad neko gleda ovu ili onu, a covjek koji gleda obje u isto vrijeme je mudar.

LARSSON
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:19 pm

Pojedinci se hvataju za jedini dio kluba koji ne funkcionise na najvišem nivou. Da nama klub propada na svim nivoima pa hajde, ali jedan jedini nivo ne štima na najvišem nivou, i oni se hvataju za to, a opet ima tendencije za rast, i ne radi se prema gorem, nego ide na bolje.

cikazubo
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:21 pm

Vrag je napisao/la:Nemojte dolaziti sada sa pričom, placenici, taldzije, menadžeri... Nemojte biti retardirani i glupi. Pogotovi vi insajderi prodali se za informacije pa sada morate klimati glavom ko onaj cuko u autu. Zbog informacije na svaku kritiku gledate kao atak na upravu. Nidje veze. Ako zelis dobro klubu iznesi svoj stav. Nemoj biti bezkicmenjak.

Nije problem dati kritiku, ja prvi sam burno reagovao na situaciju oko Dade, ali potkrijepim bar nekim prihvatljivim argumentima. Dok ovdje vecina ukljucujuci i tebe (danas prica oko nekih igraca) kritikuje bez neke konkretne osnove, evo i sad kazes da se nije promijenila transfer politika, a ja opet mislim da jeste i zato imam razloge koje navedem, u ovom slucaju mislim da imamo kostur od 6 do 7 top igraca sto zimus nismo imali, onda umjesto Livaje, Mladenovica, Bogicevica, Stanica i slicnih, dovodimo znatno bolje igrace, dalje sto je po meni najbitnije digli smo ruke od domacih trenera i okrenuli se zapadanoj skoli, nema emocija ili mozes ili ne mozes, drzi se mnogo do fizicke spreme, mijenja se formacija itd itd.. Po meni to nikako nije ista situacija kao proslo ljeto sa Odom i prosle polusezone sa Edisom, radi se dosta profesionalnije i ocito se uci iz vlastitih grešaka.

phily
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:23 pm

slika

sa fb-a "Postavljanje ograde kraj Istoka "
"Na granici smo grubosti. Spremni smo. Mi se ne sklanjamo prepotenciji. MI SMO ZELJO !!!"

boccaccio

:zeljeznicar1:

Hurmasica
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:25 pm

phily je napisao/la:slika

sa fb-a "Postavljanje ograde kraj Istoka "
E lijepo će sada to izgledati sa ogradom :palacgore:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:29 pm

:zeljeznicar1: :titula:
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

Omar500
Moderator
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:30 pm

Bit ce nasa Grbavica spremna za istinski spektakl :karanje:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Elegant
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:37 pm

Bas neki dan razmisljam kako ce se igrati nema ograde na istoku sve otvoreno, hadje sto lopta moze da ode nego neka budala da uđe na teren.

Vjerovatno privremena ograda dok se istok bude gradio - u svakom slucaju odlicno. Uskoro i mreza na ovi stangama ispred juga. :palacgore:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hurmasica
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:39 pm

Ma pitare na istok staviti nek temelje kopaju :rofl1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Dr. Adzem
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:43 pm

Pozdrav braco. Novi sam ovdje al vas pratim jos dok ste bili na gg.ba kad ste se vi preselili i ja sam. Iskreno nebih se nikad prijavio na temu al ovo pljuvanje po upravi ne da mi mira. Neznam zasto se pljuju ljudi koji rade ogroman posao i koji daju zadnji atom snage da bih napravili europskog ZELJU koji bih bio primjer svima u drzavi. Ti ljudi prave stadion, dovode nam provjerene igrace, obecavaju nam titule i ne vidim razloga za brigu. Opusti te se prvaci smo 100% Uljepsaj te ovu temu a ne da ne mogu cijelu noc zaspati. ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI ! :zeljeznicar1:
Cuva Bog Zelju svog!

BHDragons
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:44 pm

Omar500 je napisao/la:Bit ce nasa Grbavica spremna za istinski spektakl :karanje:
I mi moramo biti spremni maksimalno kao lavovi, od prve sekunde kreće borba za tron. :zeljeznicar1:
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

rodrigo87
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:44 pm

Trebali bismo malo smiriti tenzije.

sudanikos
Kontakt:

pet jul 08, 2016 6:50 pm

LARS1921 je napisao/la:Pojedinci se hvataju za jedini dio kluba koji ne funkcionise na najvišem nivou. Da nama klub propada na svim nivoima pa hajde, ali jedan jedini nivo ne štima na najvišem nivou, i oni se hvataju za to, a opet ima tendencije za rast, i ne radi se prema gorem, nego ide na bolje.
Vrlo je to zanimljiva pojava. Zasto se bas sad pojavljuju pritisci? Klub je od rata pa na ovamo poslovao na mahalskom principu, nije tu bilo ni p od profesionalizma. Dugovi prema igracima, uposlenicima, dobavljacima, zapusten stadion. Okupljanja, pripreme i konferencije za novinare, obracanje medijima, sve je to bilo na amaterskom nivou. Amar je tu bio dva puta, trofeji su se osvajali, ali poslovanje i sistem funkcionisanja u klubu su klub doveli skoro pred gasenje. To je i sam Amar jednom rekao, guralo se pod tepih godinama, sad kad vise nema guranja pod tepih treba nesto uraditi konkretno. Ova garnitura je uradila nesto konkretno i sad to izgleda dosta bolje. I da se razumijemo pljuvalo se i po Amaru i po ostalima, ali sada se pojavljuju u medijima informacije koje dolaze sa nekih smijesnih Facebook grupa, napadi u emisijama na drzavnim emiterima i dosta mahalanja po krugovima oko Zelje. Zasto je to tako ne znam, sve ukazuje na to da su mnogima zavrnute cesme pa ne curi vise iz klupske kase i ne moze se vise baratati mladim igracima kako se hoce. Koliko ce ljudi u klubu imatai zivaca i volje da se bakcu sa pritiscima i raznim smradovima to cemo vidjeti. Nema ni Misimovic toliko debele zivce.

Jaozinho22

pet jul 08, 2016 6:53 pm

Hurmasica je napisao/la:Ma pitare na istok staviti nek temelje kopaju :rofl1:
:lol:
Nemoj Boga ti da fina gradska raja kopa temelje :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.

Prijava