pet jul 08, 2016 6:18 pm
Stvarno ne znam zbog cega bi otisao s foruma, posebno kada si u pravu za sve sto je napisano. Niko realan ne moze iznjeti niti jedan argument zasto bi mi bili prvi favoriti za nesto. Imas novog trenera o kojem niko nema pojma, dakle ne zna se sta covjek trazi, kakvu igru, da li to moze proci ovdje, da li igraci mogu odgovoriti. Dalje, imas opet mnogo novih igraca o kojima takodjer jako malo znas i kako onda staviti stvari u kontekst. Da li igraci o kojima nista ne znamo mogu odgovoriti na zahtjeve, o kojima ne znamo nista, novog trenera ? Tesko pitanje. Ogroman pritisak je na ekipu, a posebno na upravu. Oni su najavili titulu, nista ih drugo ne zanima, raja je to uzela kao sveto slovo i bice problem ako je ne osvojimo. Mnogo lijepih stvari su napravili i ja licno bih halalio mnogo sezona bez titule da se klub lijepo uredi, ali ovi koji danas slijepo brane svaki potez ce pljuvati i tjerati upravu ako ne ispune cilj. Onda se mozemo slikati s ovim lijepim stvarima koje su iza nas posljednjih mjeseci, a sve zbog nekih gluposti. Nema potrebe da se neko proziva jer misli drugacije, ja eto mislim kako sam napisao, i stvarno ne mogu naci niti jedan jak argument da kazem mi imamo najbolju ekipu i favoriti smo.
Kosticu svaka cast, pokazao je muda, najavio titulu, a nama prvo kolo derbi gdje se nista ne zna. Ubrzo poslije toga Zrinjski i Sloboda, nema lagane utakmice bukvalno i nekoliko losih rezultata, mozda sreca okrene ledja, Kostic hladno pokupi stvari i ode. A sta cemo mi ? Pa opet novi trener, novi strucni stab, novi sportski direktor, skaut ili sta vec, novih 15 igraca, ispisnica za drugih 16. To nije normalno za jedan sportski kolektiv, ovdje uopste nije bitno da li je neko opravdano doveden ili "otjeran" to jednostavno nije zdravo. Tako se ne pravi pobjednicki tim i mentalitet, potrebno je dosta vremena da se stvari posloze. Neko kaze mijenjalo se i prije, mijenjao ovaj, ali mi tek u zadnje vrijeme pocinjemo liciti na ozbijan klub, a takav klub ne radi ove stvari na svakoj pauzi. Neko opet kaze nismo mnogo izgubili. Recimo Stanic je igrao u prvoj, on ili Kramaric, Bogicevic takodjer, Enis bio prva opcija s klupe, Tiago druga, Djermanovic treca, Zahirovic igrao vecinu utakmica, Dado bi igrao da nije bio povrijedjen, a to je vec previse. Ne treba zaboraviti da je svaki igrac bio dio tima, makar on donosio vodu, imao je svoju ulogu. Sada je vec ovo nesto sasvim drugacije i ko zna na sta ce liciti. Pa covjek vam napise da znamo koliko i sta moze Ugljesa, Secerovic, i mozda Nikolic, a ovo ostalo niko ne zna. Mozemo samo moliti Boga da budu kao Lendric, a ne kao Stokic. Onda neko na osnovu toga najavi titulu. Sta je uopste u glavi Spanca koji iz Sevilje zavrsi u Australiji, sta ocekivati od njega? Bukvalno covjek vozi u rikverc, i to izbacio iz brzine i pustio niz brdo, niko ne zna hoce li se zaustaviti. Italijan i Grk, niko nije cuo za njih dok nisu dosli, mozda su oni novi Kanavaro i Delas, ali je to gatanje i gledanje u grah. Ako je nama sportski segment ucenje dova da ovi upale, onda je to neozbiljno.
Ove neke najave nam nistu trebale i pritisak je vec sada ogroman. Opet kazem kada kola krenu niz brdo svi se mogu samo povuci, a mi cemo ostati. Osvajao je Zeljo titulu u Jugoslaviji, igrao drugu ligu, polufinale Kupa Uefa, gubio od raznih sela i mijesnih zajednica, ali mi smo uvijek bili tu i tako ce biti do kraja. Mi cemo ostati i samo nas se ovo tice. Stvarno ce biti velika tuga ako nas ovi ljudi napuste jer ce raja biti nezadovoljna bez titule, a toliko dobrih stvari napravili oko kluba. Pa ja sam pratio Zelju nisam znao sta je titula, kako to izgleda i za sta sluzi uopste, niti mi je moglo pasti na pamet da smo favoriti za nesto. Uvijek smo kopali da dodjemo do cilja, ali zato onaj ponos kad se na kraju isprsis ne moze nista kupiti. Neki drugi najavljuju pisanje po sirotinji, grupne faze, dva tima, kolko razlike, a Boga mi smo i mi poceli nesto tako. Ne vjerujem da ce na dobro. Nisam nikada cuo da je neko ime osvojilo titulu ili pedigre, jednostavno osvoji onaj koji ima najbolji TIM, a za to treba vremena. Nama nista dobrog ne donose ti neki boomovi, domace zivotinje, kocke i sta vec koristite jer je potpisao Jahic i slicno. Samo se bezveze stavljamo u glupu poziciju da nesto moramo, onda ce biti pljuvanja i tjeranja, a nama zapravo treba stabilnost i mir da napravimo finu ekipu jer smo konacno zdrav klub. Napraviti pravu selekciju, isprobati sve, istrpiti neke mladje igrace koji su stvarno potencijal i krenuti od temelja.
Kazu da pametan covjek uci iz tudjih gresaka, a ne iz svojih, a mi imamo jako blizu idealan primjer kako ne treba postaviti stvari. Eno sad se tjeraju ljudi koji su nesto najavljivali bez prave vizije. Pa da je u fudbalu tako da osvoji onaj ko ima najbolja imena u ekipi ne znam ko bi onda to igrao i pratio. Sta tebi znaci sto imas Zahirovica, Jahica, Dzidica ili sta ja znam. Svako ima los dan, pa se tom najboljem stoperu lige desi trenutak nepaznje i napravi penal, dobije crveni u najvaznijoj utakmici za klub. I sta onda? Onda se raja uhvati za neke bahate izjave, eto to je izjavio nije bilo, pa pocne tjeranje. Bas tako ce svi "oni" doci na svoje, a izgleda da su dosli pameti. Pustili su pametno da dodju neke najave, onda ce raja sama otjerati, a "oni" doci tamo gdje zele bez ikakvog truda. Nama ce biti trazili ste ga, evo vam ga. Tako nekako.
@FKZ1921 je apsolutno u pravu i covjek uopste ne crnjaci i nesto pljuje, samo je realan i oprezan. Svaka stvar ima dvije strane, pa sad neko gleda ovu ili onu, a covjek koji gleda obje u isto vrijeme je mudar.