Neandertalac je napisao/la:Da, slazem se Zubanovicu@ bas tako, tipicni Bosnjo. Samo sto ja `serem` o tome jer sam takav, a neko jer je takav pravi to o cemu ja serem.
Bas o njima i pricamo, Bosnje. Upravo takav jedan profil homosapiensa ,ili vise njih kroje taj dio kluba. Trpaju ljudi nos gdje mu nije mjesto.
U tome i jeste problem.
A sto se tice tog da ja nesto predlazem, odem u upravu itd.
Ja nikada ne bih mogao ni pomisliti da mogu obavljati nesto sto nije moja djelatnost u klubu koji volim, jer bih sa tim samo mogao nastetiti svome klubu uz sav trud koji bi ulozio i zelju koju bih imao.
A meni su od naseg kova gori takvi kao ti, klimaci glavom zbog kojih nam je drzava i cijeli sistem poremecen i jadan.
Samo klimaj glavom pa makar hljeba nemao jesti.
E to je taj način komunikacije zbog kojeg tebe raja napadaju. Kako te nije stid za Misimovića reći da je homosapiens, Bošnjo, a čovjek iznad ovog načina razmišljanja i to daleko iznad.
Ovako ide nekako: ljudi ustrojili adminisraciju, regulisali finansije i još i dalje ih regulišu (ovo često zaboravljamo), prave stadion, pa polako kako ima love uvode i druge segmente stabilnog poslovanja jednog kluba. Omladinski pogon polako sve više više, opet koliko finansije dozvoljavaju ide naprijed. Isto je tako i sa sportskim segmentom u provm timu. Prvo je normalno data prilika našem momku, Mulaliću. Da mu nije data prilika ovdje bi mu svi uključujući i tebe jebalo od do. Date su mu odrješene ruke u izboru igrača. Vani u razvijenim fudbalskim zemljama mjesto sportg direktora u tom segmentu dovođenja igrača i trenera su isti i taj čovjke se zove menadžer. TO je nekad i AMar bio kod nas. Imao sve ovlasti. LJudi su od Mulalića samo uzeli segment pregovora o finansijama sa igračem. Što su zbog toga homosapiensi? Trebali su dovesti još nekoga da ga plaćaju da to isto radi, a istovremeno sve ostale zadatke SD radi Hare. Znači ti bi doveo još jednog na platnu listu nako eto.
Mulalić nije uspio. Promijenila se taktika. Uloženo je malo više (stekli se uslovi) u trenere sa strane da nešto promijene jer se sa našima nije uspjelo pa su se i njemu dale odrješene ruke i pregovaralo se sa igračima na isti način.
Što kaže @FKŽ1921 poslije ovoga ne smijemo više dozvoljavati da novi trener sve iz temelja mijenja, mada ja mislim da nije iz temelja promijenio nego su samo umjesto reezervi (većinom rezervi) dovedeni igrači za prvih 11 ili bolje rezereve (eno @zubanovic objasnio poimenično). TO je pomeni napredak individalnih kvaliteta igrača koje imaš na raspolaganju. Ako to još trener uklopi onda je to za deset.
Sad se, opet kad su se stekli dodatni uslovi, uveo i jedan skaut, koji će polako preuzimati dio poslova tj sve od Misketa i Deje, a dio i od trenera. ja vjerujem da će u narednom periodu biti cijela skauting služba. Znači SD se možda i uvede ali po meni i ne treba. Npr Sarajevo je odustalo od toga. POmeni mi smo naučili iz njihovih grešaka gdje se jedan čovjke pitao za dovođenje. Ibrak. Ja bi samo Amaru dao te ovlassti SD u potpunosti. Ja nijednog drugog ne vidim. Ako ti vidiš daj ime to.
Uvodi se i u omladinski pogon malo pomalo novi modalitet rada pa će valjda, nadam se i ta skauting služba upratiti ove mlade igrače o kojima pričamo sa @FKŽ1921.
Da zaključim. Ljudi dragi ne može sve preko noći. POlako. Zbog toga je lijepo reći u budućnosti novi korak bi trebao biti ovakav i ovakav, a ne Bošnje i homosapiensi vode klub.
Znam da mi nećeš odgovoriti kao nijednom do sada ali nema veze neko će pročitati složio se ne složio sa mnom.