U Slo sam na službenom putu ovih dana pa sam pogledao utakmicu sa Železničarom...ako neko želi objektivno mišljenje neka pročita
Ćeman - solidan, nije imao previše intervencija osim jedne gdje je počistio loptu sa naših 16 m.
Husić - jako dobar bek, brz, pokretljiv..jedini minus koji vidim je da previše ide unutra, napada gol dok nama trebaju centaršutevi na tandem Nikolić-Lendrić za kojeg sam uvjeren da počinju protiv kona.
M.Stevanović - komentar nije potreban. Odskače od svih.
Osmanković - dobar, nije puno griješio osim par situacija gdje se vidi nedostatak iskustva (predviđanje igre).
Boccaccini - odličan, pametno igra bez previše kompliciranja. Jako dobar u ofenzivnom dijelu, napada 2 stativu (tako je i postigao gol). Mislim da u ovom trenutku nemamo štopera koji zna napasti kod prekida kao što je on u par navrata.
Memija - konstantan, čitavu utakmicu je pokrivao 90% desne strane, defanzivno i ofanzivno. Mislim da je i on siguran na tom mjestu i da će S. Stevanović završiti na klupi, sa iznimkom prvog kola gdje je sasvim moguće da bi on igrao ispred S. Stevanovića jer M. Stevanovića nema.
Šečerović - odličan u def. dijelu pogotovo kod kupljenja ispucanih lopti, odnosno svih mrtvih lopti. Mislim da je i on starter protiv Sarajeva.
Hervas - u odnosno na utakmicu sa Olimpikom 2,3x bolji. Mislim da se još treba priviknuti na način igre u BiH, puno više ga je bilo u duelu u odnosu na utakmicu sa Olimpikom. Igra jako inteligentno i nisam upratio da je napravio jednu jedinu grešku. Dobar u prekidima, fali nam jedan izraziti lijevak kao on. Moguć je problem u komunikaciji jer sam primjetio da Kostić non stop daje instrukcije na bosanskom pa šalta na engleski.
Halvadžić - loš, puno grešaka u prvom dodiru sa loptom. Kretanje bez lopte, uvijek je bio na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme.
Mujagić - bori se ko lav..uprkos tome što je dao 2 gola fali mu puno stvari. Fizički je korpulentan ali gubi duele, visok je ali ne može da skoči. Dosta problema u samoj motorici, kretanju, reakciji...po mom je on zadnji izbor kad je u pitanju napad.
Pozder - ništa posebno, sličan slučaj kao Mujagić.
Toskas - jak ko zemlja, vidi se iskustvo...ali u pojedinim situacijama je griješi, vjerovatno povodom nespremnosti/neigranja. Skoro sam siguran da je on u paru sa Kosorićem do 3,4 kola.
Radinović - niti smrdi niti miriše. Imao je par šuteva sa nekih 20 m, tu bi mogao biti koristan.
Bevab - najlošiji od bekova. bez komentara.
Žerić - joker sigurno...kako ga uklopiti to je veliko pitanje.
Duraković - višak, ne treba nam.
Blagojević - komentar nije potreban.
Lazić, Beganović - ništa specialno.
Sve u svemu, mislim da nam je odbrana slatka muka, vezni red je velika dilema jer nam fali jedan klasični zadnji vezni koji bi uvezao sve linije. Po mom je to Jahić (kada bude spreman), on je na toj poziciji odigrao dosta dobrih utakmica. Lendrić i Nikolić su po mom sigurni starteri, obzirom na ovo što su pružili Mujagić, Pozder itd.
Ostaje nam da pričekamo 23.7.