Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Izlija
Moderator
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jul 05, 2016 12:07 am

Da za prvo kolo imamo Blagojevića i Stevanovića na gol bi i treći golman mogao stati komotno.
イビチャ・オシム

shzna
Kontakt:

uto jul 05, 2016 12:08 am

Kod nas ekipe igraju u sistemu 4-5-1.

Evo uzet ćemo Evropski primjer:

Bayern je prije neku godinu iskandžijao Juve sa 4-5-1 na 3-5-2. Mislim da bi ta formacija ovdje kod nas bila kontraproduktivna, iako može biti iznimno atraktivna i odlična za gledanje i uživanje u fudbalu. Mislim da nam najviše priliči 4-3-3, jer imamo te radilice i majstore za sredinu terena a Stevanović bi bio u fullu u toj formaciji.

Prepustimo mi Kostiću to, da vidimo dokle će nas odvesti.
1987

Ajzea
Kontakt:

uto jul 05, 2016 12:09 am

Minjore je napisao/la:Na kraju prvog dana prikupljeno je 120km. 5 ljudi je doniralo novac. Do kraja akcije cemo ici ovako javno i transparentno sve.
Na kraju akcije ce ljudi koji doniraju novac dobiti u privatne poruke koliko je ko dao novca pojedinacno, cisto zbog postovanja prema njima.
Posalji razglednicu iz Turske. :kafa:

storm_raider
Kontakt:

uto jul 05, 2016 12:24 am

Minjore je napisao/la:Na kraju prvog dana prikupljeno je 120km. 5 ljudi je doniralo novac. Do kraja akcije cemo ici ovako javno i transparentno sve.
Na kraju akcije ce ljudi koji doniraju novac dobiti u privatne poruke koliko je ko dao novca pojedinacno, cisto zbog postovanja prema njima.
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Edi1921
Kontakt:

uto jul 05, 2016 12:39 am

Ja bih probao dvije formacije: prva
4-5-1 obična formacija:
Opšte: jedan napadač je premjesten na sredinu. Ovo je (sa dobrim igračima na sredini) jedan od najboljih odbranbenih taktika. Prvo broj napada je manji za protivnika jer imaš dobru sredinu i ti napadi što budu su obično zaustavljeni od jedne kompaktne i jake odbrane.
Prednost: Dobra odbrana, vrlo dobra sredina.
Slabosti: Slab napad.
Najbolja protivodbrana: Ovde može biti pametno ojačati svoju sredinu sa jednim ofanzivnim liberom ,pošto protivnik ima slab srednji napad. Bitno je nadjačati protivnikovu sredinu i probati napadati sa strana - ali trebaće mnogo pokušaja.i druga Formacija: 4-3-2-1 bozicno drvce je još jedna varijacija na 4-4-2, često opisivana i kao formacija Božidno drvce. Još jedan napadač se vrada u vezni red s namjerom povučene igre i ostavljanja dva napadačka vezna malo iza jedinog pravog napadača.ako neko moze nek poslozi igrace u ovoj formaciji

Timscho
Kontakt:

uto jul 05, 2016 12:43 am

exbabilon je napisao/la:Formacija se treba prilagodjavati tipu igraca koje posjedujes. 4-5-1 i 4-3-3 su na oko slicne formacije, preklapaju se, ali razlika je ipak znacajna u tipu vanjskih igraca, nije isto je li to Visca ili Stevanovic. Kad pogledas njihove sklonosti, Visca recimo ide naprijed, napada licem prema golu, mozemo reci da je krilni napadac, dok Stevanovic pokriva stranu, praktivno je vezni igrac i tu se najbolje snalazi, ide prema korner zastavici vise nego prema sesnestercu... Lijepo na papiru izgleda 3-5-2, ali moras imati igrace za tu postavu. Glupo je odrediti formaciju pa tek vidjeti s kojim igracima raspolazes, po meni to treba biti obratno. Konkretno u 3-5-2 cini mi se da vanjski igraci mogu biti Stevanovic i Husic, i da bi moglo to na nesto liciti iz razloga sto imaju i ofanzivne i defanzivne sklonosti. Sad da ne sirim pricu, uglavnom, formacija se prilagodjava igracima, a ne igraci formaciji iz moje perspektive.
Ja koliko se sjećam Mićinih nastupa u mladoj repki, a i u A- selekciji, znao je on fino prodirati prema 16ercu. Istina, u Želji to nije skoro nikako prakticirao. Vjerovatno mu je kod Edisa zadatak bio da se kreće striktno uz aut-liniju.
svojim snagama na svojoj zemlji

fk1921

uto jul 05, 2016 12:43 am

U koliko sati je utakmica?
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Jaozinho22

uto jul 05, 2016 1:06 am

Dosta raje se zasitilo s tom 4-5-1 kao eto uvijek isto,sve šablonski a većina formacija se svodi na nju...
Igraš 4-3-3 moraš napast guraš jednog veznog na desetku dobijaš 4-2-3-1 opet
Igraš 4-4-2 vodiš vraćaš jednog špica nazad dobijaš 4-2-3-1 opet
Po meni se moderni fudbal ne moze igrati s 3-5-2..bilo koja ekipa s kvalitetnijim krilima će te rasut @shzna spomenu ono rasipanje Juveta od strane Bayerna kada su ih ubili po stranama.
Stičemo dojam da će se igrat 4-4-2 u sredini s trkačem i kreativcem a u napadu jedan polušpic koji će stalno ganjat(Lendra ili Beganović) i jedna klasična ubica poput Steve ili eventualno Pozdera za kojeg se nadam da će ispuniti očekivanja...Sredinu nek pokrivaju Hervas i jedan trkač Šećerović ili Uglješa sasvim je svejedno po krilima Lazić i Memija(ako već Stevanović ne može igrat) štoperi Jahić i Aco i bekovi Siniša i Husić..golman Fejzić.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

plavi kanarinac
Kontakt:

uto jul 05, 2016 1:17 am

Jeste vi svjesni da je talijan doveden za klupe i da Kemo ima prednost nad njim?
Najlošiji stoper, ne zato sto je toliko los nego su ostali dobri.
3-5-2 i petaka da primimo, nece se to igrati jer se na svakom treningu uigrava cetiri zadnja igraca.
Treba biti pošten pa reci da smo najjaci na papiru, ali smo velika nepoznanica i svi samo možemo pricati gluposti dok ne vidimo prvih pet utakmica lige.
Ako Bog da da iz tih pet kola bude 15 bodova pa da delirijum bude.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

baxuz87
Kontakt:

uto jul 05, 2016 1:42 am

Kemo Trafika :karanje: :karanje:
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

delinjo
Kontakt:

uto jul 05, 2016 1:49 am

Jaozinho22 je napisao/la:Dosta raje se zasitilo s tom 4-5-1 kao eto uvijek isto,sve šablonski a većina formacija se svodi na nju...
Igraš 4-3-3 moraš napast guraš jednog veznog na desetku dobijaš 4-2-3-1 opet
Igraš 4-4-2 vodiš vraćaš jednog špica nazad dobijaš 4-2-3-1 opet
Po meni se moderni fudbal ne moze igrati s 3-5-2..bilo koja ekipa s kvalitetnijim krilima će te rasut @shzna spomenu ono rasipanje Juveta od strane Bayerna kada su ih ubili po stranama.
Stičemo dojam da će se igrat 4-4-2 u sredini s trkačem i kreativcem a u napadu jedan polušpic koji će stalno ganjat(Lendra ili Beganović) i jedna klasična ubica poput Steve ili eventualno Pozdera za kojeg se nadam da će ispuniti očekivanja...Sredinu nek pokrivaju Hervas i jedan trkač Šećerović ili Uglješa sasvim je svejedno po krilima Lazić i Memija(ako već Stevanović ne može igrat) štoperi Jahić i Aco i bekovi Siniša i Husić..golman Fejzić.
moje misljenje da juve upravo najbolje izgleda u formaciji 3 5 2 ....jer imaju takve igrace na bokovima posebno na desnoj gdje je neumorni Listajner....sve je to do ekipe ako imas istu koja moze odgovoriti zadacima onda je ta formacija idealna ...i za odbranu i napad....problem je sto tu 8 igraca mora krv pisati i igrati u oba pravca...da li smo mi sposbni za to...tesko
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

malta071
Kontakt:

uto jul 05, 2016 2:34 am

Suguran sam da uzimamo dva razlike minimum.

LARSSON
Kontakt:

uto jul 05, 2016 6:09 am

U koliko je utakmica danas?

fk1921

uto jul 05, 2016 6:25 am

Bajram Serif Mubarek Olsun! :)
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

vrbanjusa
Kontakt:

uto jul 05, 2016 6:35 am

Bajram Serif Mubarek Olsun svim pripadnicima plave nacije koji slave
21 10 4

Petrović Slavko

Leon_Professional
Kontakt:

uto jul 05, 2016 6:38 am

Bajram barećola braco :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

Ajzea
Kontakt:

uto jul 05, 2016 6:46 am

Bajram Šerif Mubarek Olsun vama i vašim porodicama !

tm8782
Kontakt:

uto jul 05, 2016 7:16 am

Bajram Šerif Mubarek Olsun svima koji slave. Da vam sve bude potaman u životu!!!

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

Plava Porodica
Kontakt:

uto jul 05, 2016 7:18 am

https://youtu.be/_KBa8FUEqYE" target="_blank
Bajram Barećola familijo :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

krajisnik87
Kontakt:

uto jul 05, 2016 7:24 am

Bajram Serif Mubarek Olsun ! :)
ŽELJEZNIČAR ÜBER ALLES !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

Prijava