Sanel Jahić ponovo na Grbavici: Ponosan sam što ću opet igrati u Želji
Moja želja bila je da se jednoga dana vratim u klub koji mi je mnogo dao i nisam mnogo razmišljao. Odmah sam prihvatio poziv, kazao je Jahić
Sanel Jahić definitivno je najveće i najzvučnije pojačanje Željezničara u dosadašnjem ljetnom prelaznom roku.
Nakon osam i po godina, ovaj fudbaler, koji može igrati na više pozicija, ponovo je u plavom dresu, a na Grbavicu stiže iz grčkog Levadiakosa. Pored ovih timova nastupao je još za Sochaux, Las Palmas, Meridu, Aris, AEK, APOEL, Karabukspor, St. Johnstone i Grasshoppers, a za reprezentaciju BiH skupio je 24 utakmice uz jedan postignuti gol.
Brzo se dogovorili
– Ljudi iz kluba, baš kao i trener kontaktirali su me i veoma brzo smo se dogovorili. Moja želja je bila da se jednoga dana vratim u klub koji mi je mnogo dao i nisam mnogo razmišljao. Odmah sam prihvatio poziv. Drago mi je što ću ponovo istrčati u plavom dresu pred svoje Manijake. Sretan sam i ponosan što ću opet zaigrati na Grbavici i iskreno jedva čekam da sezona počne – kazao je Jahić na početku razgovora.
Jahić je redovno pratio dešavanja u Premijer ligi, ali i u Željezničaru. Smatra da će nova sezona biti uzbudljiva.
– Ova sezona će, po mom mišljenju, biti najzanimljivija od kako se igra Premijer liga BiH. Liga se smanjila, bit će više derbija, jakih utakmica, a teže će biti osvojiti prvo mjesto. Od svoje ekipe očekujem da se prvo dobro spremimo i da prvu utakmicu protiv Sarajeva dočekamo spremni. Željo je veliki klub, svake godine ima visoke ciljeve i izuzetno je važno da u sezonu uđemo na pravi način i da na startu skupimo što više bodova – ističe Jahić.
Cilj našeg najtrofejnijeg kluba u novoj sezoni je osvajanje titule prvaka BiH. Jahić ističe da treba ići od utakmice do utakmice, te otkriva šta za njega znači igranje u plavom dresu.
Teren je mjerilo
– Željo je institucija. To je najtrofejniji klub u našoj zemlji i čast je igrati za takav klub. Ovo mi je treći put u karijeri da oblačim dres Željezničara i jedva čekam da ponovo istrčim u plavom dresu na Grbavicu. Želim naravno na terenu pokazati šta i koliko znam i pokazati da sam pojačanje. Ne bježimo od toga da je cilj titula, a ako se ukaže prilika i trofej u Kupu. Ipak, trebamo ići od utakmice do utakmice, kako bi na kraju došli do konačnog cilja. Ponavljam, važno je dobro početi kako bismo podigli samopouzdanje pred naredne mečeve. Imamo ekipu koja se može boriti za titulu, ali to trebamo pokazati već od prve utakmice na terenu, jer je teren mjerilo svega – zaključio je Jahić.