Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet jul 01, 2016 5:34 pm

Neandertalac je napisao/la:
A sada aplauz jer ide. I da, za Stanica smo se uvalili nesto novca, pripreme Olimpiku, i jos al sigurno uvalit cemo se u raskid.
Realno, ni prva ni poslednja uvala.

LARSSON
Kontakt:

pet jul 01, 2016 5:35 pm

Dogovori nam sa Stanicem da ne platimo nista za raskid i eto ga

Neandertalac

pet jul 01, 2016 5:39 pm

LARS1921 je napisao/la:Dogovori nam sa Stanicem da ne platimo nista za raskid i eto ga
Da imam viska novca, sto da ne. Ovako, prije bi sebi stan kupio. Na periferiji doduse.
Željeznicar za život cijeli!

MrRiccoli
Kontakt:

pet jul 01, 2016 5:47 pm

Ma stanic je fula sto se dovodio pogotovo sto se nesto platilo za njegov dolazak mislim svi cekamo kad cemo platitu za kakvog talenta pa zaraditi mada opet to je bila Edisova zelja i hvala Bogu pa vise nije tu

Sent from my C5303 using Tapatalk

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet jul 01, 2016 5:54 pm

Dakako da Stanić nije zadovoljio ove polusezone, ali on nije ni utakmice odigrao na "svojoj" poziciji. Ipak je njegova primarna pozicija desni bek, a nama su na pojedinim utakmicama lijevu stranu držala dva desna beka...
Još dodajmo tome i nesportski život, ovakav slijed događanja je bio logičan.
Meni je Stana drag igrač, odigrao je puno utakmica u našem dresu, bio i kapiten, imao povredu koja ga je udaljila s terena cijelu sezonu. Sve u svemu, Stana sretno!
Također, Djermi, Dadi (on će se nadam vratiti), Enisu, Mirku, Bogiju hvala! Igrali su korektno u našem dresu
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

MrRiccoli
Kontakt:

pet jul 01, 2016 5:56 pm

Ma Stana je bio igracina i zao mi je sto ga nismo nikad unovcili, a mogli smo onda kad je harao na desnom beku, medjutim bi kako bi, velila greska je njegovo vracanje ali to je greska Mulalica

Plava Porodica
Kontakt:

pet jul 01, 2016 6:05 pm

Neka su mu nogu dali,ja bih ga još i upakovao!
Nekada je nešto i uradio za Želju,dok je imao priliku napraviti karijeru,a ovo poslije povrede nije igrač ni za bracinr vrbanjuse.
Boli me neka stvar kako se mi ponašamo prema njemu,i kako se neki navijači osjecaju sto smo ga opet otjerali ko kuče iako je na zimu došao,kada ON nije radio ono sto se ocekuje od njega.
A plus njegov nesportski zivot..Ipak bolje reci kafanski,nista bolji od mene nije,puši i pije :)
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Hadzijalagic
Kontakt:

pet jul 01, 2016 6:08 pm

Nije bitan Stana, bitno je da smo se zavalili na njemu poprilicno..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

LARSSON
Kontakt:

pet jul 01, 2016 6:13 pm

storm_raider je napisao/la:Ostali, lakse malo o platama i slicnim brigama. "Tek smo poceli!"

Kospicar
Kontakt:

pet jul 01, 2016 6:19 pm

Da li neko zna koliki nam procenat ide od eventualnog transfera Visce? :DD:
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

mahalac_14
Kontakt:

pet jul 01, 2016 6:38 pm

MrRiccoli je napisao/la:Ma stanic je fula sto se dovodio pogotovo sto se nesto platilo za njegov dolazak mislim svi cekamo kad cemo platitu za kakvog talenta pa zaraditi mada opet to je bila Edisova zelja i hvala Bogu pa vise nije tu

Po meni uopšte nije fula što se dovodio gledajući sa aspekta da je prije njega, prvu polusezonu igrao Mladenović koji je ruku na srce užasan igrač, s tim da je stana doveden da bude kao neka zamjena Kramariću ili eventualno u nekim jačim tekmama da igra lijevog veznog, kako bi mogao pomagati beku (široki brijeg 2-0). Eh sada što su nama svima porasli apetiti dovođenjem ex reprezentativaca to je drugih par cipela. Također smatram da trenutno i Husić i Bevab mogu doprinijeti ekipi više od stane pa mi je raskid ugovora isto tako bio sasvim normalan slijed događaja. Mislim, bolje to nego da držiš igrača na klupi koji nije u planovima trenera a da prima platu dok mu ne istekne ugovor, jer ipak možda sa ovim raskidom ćeš koliko toliko sačuvati para nego što bi dobio da je ostao u Želji do isteka ugovora, kažem možda. Moje mišljenje :)

Grbavica
Kontakt:

pet jul 01, 2016 6:46 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Nego, hoce li se zakopati temelji istoka do pocetka prvenstva?

I kad ce godisnje?
Godišnje bi trebale biti vrlo brzo, čak mislim ovih dana da će biti na zvaničnoj. Novina je da će godišnje ulaznice moći kupiti samo članovi kluba i da će one biti jeftinije nego prethodnih godina. Recimo jug će biti pravo jeftin.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

ž'21
Kontakt:

pet jul 01, 2016 6:49 pm

Kospicar je napisao/la:Da li neko zna koliki nam procenat ide od eventualnog transfera Visce? :DD:
Ako ode za 6 000 000 mi dobijamo 90 000 eura.

1921.ba
Kontakt:

pet jul 01, 2016 6:53 pm

izbacen je raspored za S1 ligu prognozera, bacite oko vi sto ste se priajvili :mrgreen:
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

fk1921

pet jul 01, 2016 7:08 pm

Jesul stigli nasi? Kad imaju prvi trening i prvu utakmicu? Hvala :)
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

LARSSON
Kontakt:

pet jul 01, 2016 7:56 pm

Spoiler:
Sanel Jahić ponovo na Grbavici: Ponosan sam što ću opet igrati u Želji
Moja želja bila je da se jednoga dana vratim u klub koji mi je mnogo dao i nisam mnogo razmišljao. Odmah sam prihvatio poziv, kazao je Jahić

Sanel Jahić definitivno je najveće i najzvučnije pojačanje Željezničara u dosadašnjem ljetnom prelaznom roku.

Nakon osam i po godina, ovaj fudbaler, koji može igrati na više pozicija, ponovo je u plavom dresu, a na Grbavicu stiže iz grčkog Levadiakosa. Pored ovih timova nastupao je još za Sochaux, Las Palmas, Meridu, Aris, AEK, APOEL, Karabukspor, St. Johnstone i Grasshoppers, a za reprezentaciju BiH skupio je 24 utakmice uz jedan postignuti gol.

Brzo se dogovorili

– Ljudi iz kluba, baš kao i trener kontaktirali su me i veoma brzo smo se dogovorili. Moja želja je bila da se jednoga dana vratim u klub koji mi je mnogo dao i nisam mnogo razmišljao. Odmah sam prihvatio poziv. Drago mi je što ću ponovo istrčati u plavom dresu pred svoje Manijake. Sretan sam i ponosan što ću opet zaigrati na Grbavici i iskreno jedva čekam da sezona počne – kazao je Jahić na početku razgovora.

Jahić je redovno pratio dešavanja u Premijer ligi, ali i u Željezničaru. Smatra da će nova sezona biti uzbudljiva.

– Ova sezona će, po mom mišljenju, biti najzanimljivija od kako se igra Premijer liga BiH. Liga se smanjila, bit će više derbija, jakih utakmica, a teže će biti osvojiti prvo mjesto. Od svoje ekipe očekujem da se prvo dobro spremimo i da prvu utakmicu protiv Sarajeva dočekamo spremni. Željo je veliki klub, svake godine ima visoke ciljeve i izuzetno je važno da u sezonu uđemo na pravi način i da na startu skupimo što više bodova – ističe Jahić.

Cilj našeg najtrofejnijeg kluba u novoj sezoni je osvajanje titule prvaka BiH. Jahić ističe da treba ići od utakmice do utakmice, te otkriva šta za njega znači igranje u plavom dresu.

Teren je mjerilo

– Željo je institucija. To je najtrofejniji klub u našoj zemlji i čast je igrati za takav klub. Ovo mi je treći put u karijeri da oblačim dres Željezničara i jedva čekam da ponovo istrčim u plavom dresu na Grbavicu. Želim naravno na terenu pokazati šta i koliko znam i pokazati da sam pojačanje. Ne bježimo od toga da je cilj titula, a ako se ukaže prilika i trofej u Kupu. Ipak, trebamo ići od utakmice do utakmice, kako bi na kraju došli do konačnog cilja. Ponavljam, važno je dobro početi kako bismo podigli samopouzdanje pred naredne mečeve. Imamo ekipu koja se može boriti za titulu, ali to trebamo pokazati već od prve utakmice na terenu, jer je teren mjerilo svega – zaključio je Jahić.

ublehas
Kontakt:

pet jul 01, 2016 8:11 pm

Neandertalac je napisao/la:
ublehas je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Damir Sadikovic ide na posudbu, Stanic i Bogicevic otpisani zajedno sa Djermanovicem.
:pljesak:
Da je Dado igrac Borca, Radnika, Zrinjskog ili nekog drugog naseg kluba, mi bi ovde vjerovatno citali;
Standardni mladi reprezentativac sa preko 80 nastupa za svoj klub, izuzetne duge lopte, jak u skoku, zna asistirati, dobar tehnicar, sa topom u nozi zna biti jako opasan van sesnaesterca.
Treba reci Misketu da ga zaganja, do povrede bio jedan od najboljih u svom timu, ali ako prodje pripreme moze nam pravo valjati i jos je jako mlad, Kostic voli i zna sa mladima, sigurno bi mogli zaraditi na njemu.

A sada aplauz jer ide. I da, za Stanica smo se uvalili nesto novca, pripreme Olimpiku, i jos al sigurno uvalit cemo se u raskid.

Samokazem#.

Moderatori.
Sve ok, podvlacim jos jednom, shvatam i vidim vas trud i neupitne dobre namjere.
Da ne duljimo ;)
I šta sad? Treba da mi bude žao što Dado ide na posudbu, a nije raskinut ugovor sa njim? Ti misliš da je bolje da smo ga putili da ide? Ja vjerujem da je Dado dobar igrač i da mu treba kontinuitet nastupa. U Želji teško da će ih imati ove polusezone, zato smatram da je bolje da ide negdje gdje će igrati konstantno nego da sjedi kod nas na klupi, a ostaje naš igrač. Poslije imaš opciju ili da raskineš ugovor sa njim ili da ga vratiš zavisno od njegovoih igara.
Što se tiče Stane, koliko god da mi je on drag igrač, evidentno je da se ni on nikad nije vrati poslije povrede kako treba. Znači sad je treća opcja na beku (bilo lijevom bilo desnom), a koliko sam čuo nije nimalo jeftin. Jel' znači da zato što smo se zeznuli kada smo ga dovodili, sad trebamo plaćati njegovu ne malu platu još godinu, a on da sjedi na klupi?
Za Bogija sam jedan od rijetkih koji misli da je ok odigrao sezonu, ali on i Jaha su po meni previše (mislim na njihove godine). Iskreno izmeđunjih dvojice, biram Jahu. Mislim da je kvalitetniji igrač.
I na kraju Đermanović. Lik nije puno pokazao, i ako će biti šesta opcija u napadu, bolje da ide.

I da, to je razlog za :pljesak: :pljesak: :pljesak:

Samokažem#.

ChWilla
Kontakt:

pet jul 01, 2016 8:21 pm

mnogo raja sere, ali mnogo je i do njega samog.

ne bih volio da se raskine, to sam i tad rekao, a na posudbi će opet biti do njega. i gredić je išao na posudbu pa je poslije predvodio u evropskim okvirima najjačeg želju poslije rata.
gradi željo boli te *****

Grbavica
Kontakt:

pet jul 01, 2016 8:26 pm

I Svraka je bio na posudbi pa postade kapiten, reprezentativac i zabi dva gola za pobjedu reprezentacije :ganja:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

ChWilla
Kontakt:

pet jul 01, 2016 8:27 pm

sjetio sam se ja svrake, ali da ne upehiram dadu jer je mnogo veći talenat od svrake...
gradi željo boli te *****

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava