Leon_Professional je napisao/la:
Ja pripadam toj mladjoj raji, ovo sam gledao vise puta i bas je fino posmatrati ova podbadanja i raspravu. Danas je dosta vise mrznje. Opredjeljenje za neki klub se stavlja kao prioritet, mada postoje mnogi vec prioriteti, kao npr. prvo si mi prijatelj, komsija, sugradjanin, za koji klub navijas je tek na 10. mjestu. Mada danas nije tako, pogresno su se poredali prioriteti i mnogo je vise mrznje, a to mi se nikako ne svidja.
Cast izuzecima, mozda i ja nisam upravu, ali takav dojam sam stekao.

Neki ce me napasti sto cu ovo reci, ali svakakvi dolaze danas na utakmice pa i na jug.
Stalno vidjam momke kojima je zadnje na pameti Zeljo nego dodju da se naroljaju i napuse (da se razumijemo nemam protiv niti jednog niti drugog, cak stavise

) ali da to bude primarni cilj i da se napravi belaj na dan utakmice, e to je vec bezveze.
Ja prvenstveno volim fudbal. Nekad sam navijao u kopu, kako starim tako migriram prema istoku, nisam jos dogurao do veterana ali polako ide. Zeljo mi je naravno na prvom mjestu, ali Bog zna koliko sam puta otisao pogledati i Olimpic i Sarajevo pa i nizeligase lokalne kada imam vremena. Bio sam i na sjeveru i na zapadu i na istoku i na jugu lavora. Odem sa rajom, pitarima, isto tako pozovem ih na sijelo u dolinu cupova, rijetko se ko odazove ali imam ih par.
Imam prijatelja pitara koji dodju na jug, ali imam ih i onih kojima je mrznja prema Sarajevu veca od ljubavi prema Zelji. Prijatelj kojeg znam 20+ godina, od osnovne, stim sto ovaj svoju mrznju ispoljava verbalno, na fb, na internetu, a ne poseze za nozem, palicom ili kamenjem.
Nekome je ovo nenormalno, da navijac Sarajeva i navijac Zelje zajedno pogledaju utakmicu. Nekad je to cesce bilo, sad to ne smijem spomenuti ovima kojima je mrznja veca od ljubavi... dotle je doslo