KAo i u većini tvojih postova. DIrektno u srž. TO je suština. RAzmiju li svi ovo. Nažalost ne. Meni je drago da kod nas na forumu mnogi ovo shvataju, ali većina raje po fejsbucima i sl ne razumiju. Isto tako i ovdje će nekih 20-30% njih ako povežemo par loših rezuktata krenuti u tom pravcu i zaboraviti na ovo što si napisao i što je objektivno. Kako do njih doprijeti je uvijek otvoreno pitanje.FKZ1921 je napisao/la:Ne trebamo i ne smijemo biti nervozni i nestrpljivi zbog činjenice da tri godine nema trofeja.
Pri tom mislim na sve u i oko kluba.
A određeni simptomi nervoze se vide. Posebno u segmentu struke...promjene trenera,promjene velikog broja igrača...posezanje za nekim igračima od kojih očekuješ prevagu zbog činjenice da su Španjolci,Italijani,bivši reprezentativci,bivši naši igrači iz nekog drugog vremena...
I kad sad analiziramo nas igrački kadar,vidimo da imamo puno igrača koji u svojim karijerama voze u rikverc. A to može biti problem.
Uprava nema razloga biti nervozna i povlačiti ishitrene poteze oko struke. Svjesni su činjenice da imaju povjerenje navijača,skupština im je nedvosmisleno dala podršku da nastave dalje...prema tome,svaku stvar treba dobro odvagati prije donošenja odluka. Nema potrebe ići glavom kroz zid,preskakati po tri stepenice...da bi se došlo do trofeja.
Mi navijači takodje nemamo razloga biti nervozni i ne trebamo praviti nikakav pritisak na upravu i tim.
Klub se nalazi u fazi ozbiljne konsolidacije u svim segmentima. Ukoliko se ovakav tempo konsolidacije nastavu i narednih 3-4 godine,uz uvjet da se vrtimo tu izmedju 1-3 mjesta na tabeli,Željo će stati rame uz rame sa najboljim klubovima u bivšoj državi,odnosno u cijeloj regiji.
Ne može niko reći **** rezultat ili **** trofej. Mi moramo biti u vrhu i boriti se za trofeje,ali moramo cijeniti ukupnu situaciju oko kluba i racionalno se ponašati.
Vrlo ozbiljno se moraju analizirati uzroci koji su doveli velikane bh nogometa(Velež,Celik,Borac...pa i Leotar)u ovu situaciju u kojoj se sad nalaze. Mora se dobro izanalozirati geneza njihovih kriza i pretpostaviti to kao ozbiljno upozorenje kako se ne smije raditi.
Bojim se da će se ići iz greške u grešku sa kadrovskim rješenjima,ukoliko se postavi veliki imperativ rezultata. Evidentne greške u struci su već napravljene i ne bi se smjelo nastaviti griješiti.
Jasna strategija postoji i treba je slijediti logičnim i primjerenim potezima..bez nervoze.
Ne može prije zore svanuti.
@boccacio i @duska lijepo je bilo čitati raspravu.