Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

ponosannavas
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 28, 2016 1:45 pm

FKZ1921 je napisao/la:Ne trebamo i ne smijemo biti nervozni i nestrpljivi zbog činjenice da tri godine nema trofeja.
Pri tom mislim na sve u i oko kluba.
A određeni simptomi nervoze se vide. Posebno u segmentu struke...promjene trenera,promjene velikog broja igrača...posezanje za nekim igračima od kojih očekuješ prevagu zbog činjenice da su Španjolci,Italijani,bivši reprezentativci,bivši naši igrači iz nekog drugog vremena...
I kad sad analiziramo nas igrački kadar,vidimo da imamo puno igrača koji u svojim karijerama voze u rikverc. A to može biti problem.
Uprava nema razloga biti nervozna i povlačiti ishitrene poteze oko struke. Svjesni su činjenice da imaju povjerenje navijača,skupština im je nedvosmisleno dala podršku da nastave dalje...prema tome,svaku stvar treba dobro odvagati prije donošenja odluka. Nema potrebe ići glavom kroz zid,preskakati po tri stepenice...da bi se došlo do trofeja.
Mi navijači takodje nemamo razloga biti nervozni i ne trebamo praviti nikakav pritisak na upravu i tim.
Klub se nalazi u fazi ozbiljne konsolidacije u svim segmentima. Ukoliko se ovakav tempo konsolidacije nastavu i narednih 3-4 godine,uz uvjet da se vrtimo tu izmedju 1-3 mjesta na tabeli,Željo će stati rame uz rame sa najboljim klubovima u bivšoj državi,odnosno u cijeloj regiji.
Ne može niko reći **** rezultat ili **** trofej. Mi moramo biti u vrhu i boriti se za trofeje,ali moramo cijeniti ukupnu situaciju oko kluba i racionalno se ponašati.
Vrlo ozbiljno se moraju analizirati uzroci koji su doveli velikane bh nogometa(Velež,Celik,Borac...pa i Leotar)u ovu situaciju u kojoj se sad nalaze. Mora se dobro izanalozirati geneza njihovih kriza i pretpostaviti to kao ozbiljno upozorenje kako se ne smije raditi.
Bojim se da će se ići iz greške u grešku sa kadrovskim rješenjima,ukoliko se postavi veliki imperativ rezultata. Evidentne greške u struci su već napravljene i ne bi se smjelo nastaviti griješiti.
Jasna strategija postoji i treba je slijediti logičnim i primjerenim potezima..bez nervoze.
Ne može prije zore svanuti.
KAo i u većini tvojih postova. DIrektno u srž. TO je suština. RAzmiju li svi ovo. Nažalost ne. Meni je drago da kod nas na forumu mnogi ovo shvataju, ali većina raje po fejsbucima i sl ne razumiju. Isto tako i ovdje će nekih 20-30% njih ako povežemo par loših rezuktata krenuti u tom pravcu i zaboraviti na ovo što si napisao i što je objektivno. Kako do njih doprijeti je uvijek otvoreno pitanje.

@boccacio i @duska lijepo je bilo čitati raspravu.

Hadzijalagic
Kontakt:

uto jun 28, 2016 1:54 pm

Ako zelimo stati rame uz rame sa uspjesnim klubovima u regiji najbitnije je omladinski pogon dici na visi nivo i skautirati talente sirom drzave od koje bi kvalitetna struka pravila igrace za prvi tim i na kojima bi mogli zaraditi.. Htjeli mi ili ne mladi, talentovani igraci se moraju gurati pa makar i na zor jer taj segment je nesto sto je glavni razlog zasto je jedan Dinamo tu gdje jeste..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

kb80
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:02 pm

FKZ1921 je napisao/la:Ne trebamo i ne smijemo biti nervozni i nestrpljivi zbog činjenice da tri godine nema trofeja.
A određeni simptomi nervoze se vide. Posebno u segmentu struke...promjene trenera,promjene velikog broja igrača...posezanje za nekim igračima od kojih očekuješ prevagu zbog činjenice da su Španjolci,Italijani,bivši reprezentativci,bivši naši igrači iz nekog drugog vremena...
I kad sad analiziramo nas igrački kadar,vidimo da imamo puno igrača koji u svojim karijerama voze u rikverc. A to može biti problem.
Uprava nema razloga biti nervozna i povlačiti ishitrene poteze oko struke. Svjesni su činjenice da imaju povjerenje navijača,skupština im je nedvosmisleno dala podršku da nastave dalje...prema tome,svaku stvar treba dobro odvagati prije donošenja odluka. Nema potrebe ići glavom kroz zid,preskakati po tri stepenice...da bi se došlo do trofeja.
Mi navijači takodje nemamo razloga biti nervozni i ne trebamo praviti nikakav pritisak na upravu i tim.
Klub se nalazi u fazi ozbiljne konsolidacije u svim segmentima. Ukoliko se ovakav tempo konsolidacije nastavu i narednih 3-4 godine,uz uvjet da se vrtimo tu izmedju 1-3 mjesta na tabeli,Željo će stati rame uz rame sa najboljim klubovima u bivšoj državi,odnosno u cijeloj regiji.
Ne može niko reći **** rezultat ili **** trofej. Mi moramo biti u vrhu i boriti se za trofeje,ali moramo cijeniti ukupnu situaciju oko kluba i racionalno se ponašati.
Vrlo ozbiljno se moraju analizirati uzroci koji su doveli velikane bh nogometa(Velež,Celik,Borac...pa i Leotar)u ovu situaciju u kojoj se sad nalaze. Mora se dobro izanalozirati geneza njihovih kriza i pretpostaviti to kao ozbiljno upozorenje kako se ne smije raditi.
Bojim se da će se ići iz greške u grešku sa kadrovskim rješenjima,ukoliko se postavi veliki imperativ rezultata. Evidentne greške u struci su već napravljene i ne bi se smjelo nastaviti griješiti.
Jasna strategija postoji i treba je slijediti logičnim i primjerenim potezima..bez nervoze.
Mislio sam boldirat ono sto smatram da je bitno, ali odustao sam, jer si sve odlicno napisao ...
Strpljenja nama treba i podrska ovim ljudima koji se tuku na pet strana ne bi li nesto napravili ...

CARSONIO
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:21 pm

Nikolić i Kostić su najavili i obećali titulu. Zbog cega sad bježanje i traženje izgovora u vidu stabilizacije? Tekuća sezona bez titule je neuspješna lično za mene.

pa ljudi se malo zajebali :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

pintol_TM87
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:21 pm

Charlie Sheen je napisao/la:ima li trening danas?
nema

SWRA_1921
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:24 pm

CARSONIO je napisao/la:Nikolić i Kostić su najavili i obećali titulu. Zbog cega sad bježanje i traženje izgovora u vidu stabilizacije? Tekuća sezona bez titule je neuspješna lično za mene.

KlasiĆan primjer navijaca koji lupa loncice

LARSSON
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:24 pm

CARSONIO je napisao/la:Nikolić i Kostić su najavili i obećali titulu. Zbog cega sad bježanje i traženje izgovora u vidu stabilizacije? Tekuća sezona bez titule je neuspješna lično za mene.

Čekaju Spahića da dođe :rofl:

Hurmasica
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:26 pm

LARS1921 je napisao/la:

Čekaju Spahića da dođe :rofl:
E da je Spaha došao bilo bi, kako to vole reći ovi navijači na baterije, pišanje ligom :rofl1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Funk
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:29 pm

Valja pitare prvo otresti, dugo do titule. :pljesak:

Velahalve
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:30 pm

kb80 je napisao/la:
Mislio sam boldirat ono sto smatram da je bitno, ali odustao sam, jer si sve odlicno napisao ...
Strpljenja nama treba i podrska ovim ljudima koji se tuku na pet strana ne bi li nesto napravili ...
FKZ1921 kao i uvijek, kada napiše post tačno pogoditi sržonoga što se priča u tom trenutku, ali nažalost malo je raje koja razumije ovo što ti pišeš, današnja omladina bi da se sve stvori i napravi preko noći ali ne može, mi se polahko budimo, ljudi koji vode klub imaju jasnu viziju, samo nam treba strpljenja

boju dao si nebu...
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:31 pm

pintol_TM87 je napisao/la:
nema

Zna li neko kada je sutra trening?
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:32 pm

Jurisicduska je napisao/la:
Bokačo tu negdje imamo razmišljanja i to je uredu i ne bih ništa dodavo specijalno na tvoj post.

Izlija ja sam mišljenja da ne možeš opteretiti igrače odjednom koji nisu bili toliko opterećeni godinama. Sistem se pravi postepeno. Ja sam na koži svog kluba osjetio surovu stranu profesionalizma, koji u jednom momentu nije mogao biti nametnut igračima, znači jednostavno nije prošlo da svako ima zadatke, da svako ima kretnje, da se drže formacije, da se igra transformiše, to je Kodro jako dobro postavljao a igrači nisu mogli odgovoriti tome niti njegovim treninzima pod velikim naporom i gubili smo utakmice. A ekipa nam je bila tip top htio se ko složiti ili ne. Ali nisu navikli na te metode. U tom periodu je došla oprema od padobrana, golova, čunjeva, zidova, lopti, medicinskih, sprava za mjerenje svega i svačega, nova pravila regeneracije, nisu dobro reagovali iskreno. Bolje su reagovali na mahalski stil, idite igrajte lopte, trening ševa i na male i to je to kod Džene al su igrali bolje. Takva smo glupa sredina. Ako Kostić ne pokaže odmah šta očekujete imajte malo strpljenja.

Vi ste sastavili sad finu ekipcu, ima tu materijala za fin rezultat, samo bojim se da pripreme pred sezonu gube smisao ukoliko igrače ubiješ u pojam fizikom, fizička sprema se diže postepeno i na njoj se radi tokom čitave sezone, to što ih je najviše opteretio od ekipa na Kupresu ne mora značiti da je to dobro. Imaš primjer Radnika iz Bijeljine, oni su najspremnija ekipa u državi ali svi su isto spremni i svi isto trče, dakle dovedeni su do maksimuma nekog njihovog sa ovim uslovima, to nije bio slučaj kad je tek počelo prvenstvo, nego se ta forma dizala, dizala i dosegla neki vrhunac 18-20 kolo pa nadalje.

Nemojte tek tako početi suditi o ekipi, pričam sa mnogina, Kostić uveo ovo, oveo ono, super, prijat će novine mnogima, ali sigurno će i izgorit dva tri igrača i toga morate biti svjesni, neće se baš svi pokazati i neće baš svi letiti po terenu na startu sezone. Starijim igračima treba vremena da uhvate ritam. Sezona je jako blizu, modeliranje načina igre je jako zahtjevna stvar i ja očekujem da ćete vi svoje najbolje partije pružati u ligi za prvaka jer ćete do tad malo ući u povezanost redova u neku komunikaciju trener igrač i oni će početi prihvatati ideje tog trenera naravno ako ga ne otjeraju prije toga. Sve novo u životu nikad nije profunkcionisalo iz prve. Nova metoda dok zaživi moglo bi proći vremena, biće par bljeskova gdje će oni dati maksimum i ispuniti sve, ali dok oni naviknu da svaku utakmicu igraju po naređenju bilo to Sarajevo ili Mladost mora proći minimum 20 utakmica. Na derbiju ćete biti pravi to ne sumnjam, osvježeni i tako dalje, da li će igračima poslije toga prijati opterećenja do sad to sam Bog zna i ne može se predvidjeti.
U vecini stvari si upravu, mozda i u svim. Ja znam da je Kondru otjerala mahala, on je Evropski trener nesto slicno kao i nas Kostic. Prije sam i pisao da me strah kako ce igraci odgovoriti ovim novim treninzima i novim metodama. Pa sam procitao neke izjave da su igraci zadovoljni, raduju ih novine i tako to. Nadam se da ce ovo biti dobro, ali naravno da se ne nadam da ce odmah biti tako.
Zato tupim i od prije, Kosticu je vrlo bitan ovaj pocetak, ne zbog mene, vec zbog vecine navijaca koji bi ne daj Boze loseg starta odmah skidali glavu i tjerali trenera. Ovdje se mora ostvariti kontinuitet, naravno ako bude nekog napredka u igri. Kostic treba da ostane trener cijelu god. jer sta ako njeg otjeras, doci ce novi sa novim idejama i novim igracima i vrtit cemo se samo u krug. Nadam se da ce Kostic biti dugorocno rjesenje jer nista ne moze preko noci, treba vremena da sve dodje na svoje.

fk1921

uto jun 28, 2016 2:32 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la:
nema

i mene interesuje, da odem pogledat trening i sta god snjimit :D
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

LARSSON
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:35 pm

fk1921 je napisao/la:
boju dao si nebu... je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la: nema

i mene interesuje, da odem pogledat trening i sta god snjimit :D
Eto te ko oni sa krimtim2, šnjimit :D

Ajde šnjimi šta ali duže :D

Velahalve
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:36 pm

Kada smo kod Kostića, nisam upratio na koliko je potpisao?
I ja sam za da ostane trener čitavu godinu, moramo prestati mjenjati 2-3 stručnjaka u toku jedne situacije, doći ćemo u situaciju kada ozbiljniji treneri neće željeti da pregovaraju s nama, samo podrška, a siguran sam nešto da rezultat neće izostati :zeljeznicar1:

Rodom s mejtaša
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:38 pm

Ma bit će treninga nego ima li šta od Jahe. Valjo bi nam pravo jer on fakat igračina za naše uslove. Ovo ostalo što je došlo može biti i ovako i onako, srednja žalost igrači dok bi Jaha sigurno bio pravo pojačanje. Gdje god je otišao igrao je i pokazao kvalitet. Hajde Jaha.
Zadnja izmjena: Rodom s mejtaša, dana/u uto jun 28, 2016 2:43 pm, ukupno mijenjano 1 put.

phily
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:40 pm

slika

kakvi su ovo stubovi iza gola ???
"Na granici smo grubosti. Spremni smo. Mi se ne sklanjamo prepotenciji. MI SMO ZELJO !!!"

boccaccio

:zeljeznicar1:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jun 28, 2016 2:42 pm

Mreza
Željezničar ante portas !

crnamamba96
Kontakt:

Okolele je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:Dođi najdraži!
[video]https://www.youtube.com/watch?v=fBccvpdnpJM[/video]

Kako ovaj čovjek nije napravio bogatiju karijeru, nije mi jasno nikako.
Zato sto je glup, nista drugo..
Upravo to,zato sto je glup bio..Kad su onomad svi iz sampionske generacije Lecha pravili trasfere mahom u bundesligu nas Štilić iako uz Levandovskog najbolji igrac poleti za parama u Karpaty koji se borio za opstanak i tad je njemu krenulo sve nizbrdo..

Da se gurao u reprezentaciji kao što se neki guraju ili dobio neku vecu sansu imao bi vecu karijeru ovako, C'mon in blue boys

Rodom s mejtaša
Kontakt:

Za mrežu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava