Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

LARSSON
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto jun 28, 2016 12:32 am

Grbavica je napisao/la:

bitno je da si ti video pripremio :mrgreen: a mogo si vala i dodati onaj gol za repku kad si već stavio samo njegove golove :shisha:

O ti zeno majku sta sam fulao haha, mislis li onaj sa europskog ? :ganja:

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:33 am

Jaozinho22 je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:Objasnio je Kostic na onom tamo portalu. Prema njegovim rijecima previse "davimo" loptu. Treba ubrzati tu igru da se nadju rupe u odbrani. Takodjer, on je 2 puta pomenuo da su teske noge i da ima i to uticaja, ali naravno da se ne moze samo to uzeti kao referenca. Do sad nismo ni radili intenzivno na taktici i uigravanju, to cemo u Sloveniji, tek nakon tih prijateljskih mozemo vidjeti imali tu napredka i imali nesto za sta se mozemo uhvatiti. Mada i te tekme ne moraju biti konacna slika.
Nas u prvenstvu odmah cekaju jake tekme i mi odmah moramo biti na najvecem nivou ako zelimo izaci dobro iz tih meceva. Kostic ima viziju, zna sta treba popraviti i sta treba forsirati, siguran sam da ce to biti dobro do tekme sa Sarajevom.

:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Trebao je Kostić saslušat preporuke FM stručnjaka :kafa:
2 sedmice tactics treninga
2 sedmice fitnessa high
ostalo prijateljske
Ma sta Kostic zna. Bez 6-7 prijateljskih ne ulazim u sezonu. Al eto, sad ce on preci na ove Tactics treninge, vidjet cemo sta ce tu biti.. :ganja:

Okolele
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:34 am

LARS1921 je napisao/la:
pintol_TM87 je napisao/la:
Spoiler:
Dodjoh i ja malo preletih , vidim neke kritike..
Odmah da kazem da su na pripremama radjene najvise vjezbe fizicke snage i pripreme koje uticu na psihu i fiziku igraca..ovih dana su radjene i suhi hod od kojeg su neki popadali jer nisu mogli izdrzati..vecina ima upale i sami znate kako je igrati pod upalama..teren je takodjer veoma los i grbav tako da neka fina igra nije mogla biti vidjena..sve ovo nije nikakvo vadjenje, opravdanje niti ima razloga za nekom brigom...
Tekmu poceli koji su poceli:
Fejzic nije imao nista zapazeno za pokazati, ima dobru komunikaciju sa zadnjom linijom
Husic- igra na snagu i mnogo srcan fudbaler..tip igraca mirka radovanica ..odigrao solidnu tekmu
Stevanovic s.- veoma dobar u defanzivi, u ofanzivi jako dobra saradnja sa Lazicem
Aco- komadant odbrane i odigrao na svom nivou..
Durakovic- uci na greskama i aco ga je hrabrio i govorio sta i kako, treba biti strpljiv s njim , izasao nakon 40 minuta , usao Osmankovic
Osmankovic- odigrao odlicno, sazrio je mnogo i vidi se da uci i upija..jak u skoku, pametno postavljanje, dovoljno brz za modernog stopera
Ugljesa - jako smiren i mnogo lijepih dugih pokusaja a nekada i pogodaka.voli riskirati i probati napraviti visak..sve u svemu bolji od zahirovica bar sto se tice napadackog dijela
Spanac- ima pas , ima pregled, nema poszavljanje i mnogo vracanje lopti nazad kada moze naprijed..nije ovakav teren za njega..prekidi ostri na prvu vecinom..jednom izgubio loptu kao zadnji vezni i sansa za mladost bila..
Lazic- momak je odigrao extra, odlicno, probijanja , ulazak u sredinu pa podvali loptu lendri , podvali je na krilo, ubaci je fino, uzme je u defanzivi pa povuce naprijed..igrao je desno krilo
Bekric- sta god da napisem bit ce replika, za mene uvijek dobar, kad igra on igraju svi..imao par dugih lopti , i par losih primanja..kao i uvijek trci ganja kao i svi..
Pozder- moze i bolje, imao je 2 aituacije 1na 1 ali oklijevao pa stoperi skinu loptu..fino sr zna zagraditi i ubaciti u alobodan prosto
Lendra- odigrao dobro, standardno, nekad pretjera i mnogo se ljutio na lazica, svaki put bez razloga, sto nije po zemlji sto nisi ranije, sto ovako sto onako...ima jaku zelju za pogodkom

Ono sto treba reci jeste da kada izgubimo loptu , odmah ide jakiii presing da se uzme lopta i to dobro ide jer smo vecinom nakon 10-20 sekundi uspjeli loptu imati ponovo u nasem posjedu i na tome se insistiralo...
Drugo poluvrijeme
Stevo veoma dobar, jedne polumakazice steta sto ne udjose i imao je jos jednu dobru sansu
Zeric - odlicno odigrao, probijao po lijevom krilo bas fino
Talijan- zna nas jezik fino, ali mi ne ulijeva nadu, imao je gresaka u primopredaji i par ispucavanja pod oblake, tu je negdje sa hodzurdom...
Bevap - jako dobro odigrao i bara bara sa husicom..

Mislim da sam vecinu stvari rekao i da boom sutra ili prekosutra..
Imal brate ko da ne valja :ganja: Ko ce iscekati bum, sjebace se ljudi :D
Objektivna publika sa Grbavice :D..Salim se naravno..Drago mi je sto vidim pohvale na racun Lazića,jer je on najvise bio na udaru i pod sumnjom od igraca koji su dosli..Da i @pintole sta je sa Šećerom..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

pintol_TM87
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:34 am

irfo je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Spoiler:
Odmah da kazem da su na pripremama radjene najvise vjezbe fizicke snage i pripreme koje uticu na psihu i fiziku igraca..ovih dana su radjene i suhi hod od kojeg su neki popadali jer nisu mogli izdrzati..vecina ima upale i sami znate kako je igrati pod upalama..teren je takodjer veoma los i grbav tako da neka fina igra nije mogla biti vidjena..sve ovo nije nikakvo vadjenje, opravdanje niti ima razloga za nekom brigom...
Fejzic nije imao nista zapazeno za pokazati, ima dobru komunikaciju sa zadnjom linijom
Husic- igra na snagu i mnogo srcan fudbaler..tip igraca mirka radovanica ..odigrao solidnu tekmu
Stevanovic s.- veoma dobar u defanzivi, u ofanzivi jako dobra saradnja sa Lazicem
Durakovic- uci na greskama i aco ga je hrabrio i govorio sta i kako, treba biti strpljiv s njim , izasao nakon 40 minuta , usao Osmankovic
Osmankovic- odigrao odlicno, sazrio je mnogo i vidi se da uci i upija..jak u skoku, pametno postavljanje, dovoljno brz za modernog stopera
Ugljesa - jako smiren i mnogo lijepih dugih pokusaja a nekada i pogodaka.voli riskirati i probati napraviti visak..sve u svemu bolji od zahirovica bar sto se tice napadackog dijela
Spanac- ima pas , ima pregled, nema poszavljanje i mnogo vracanje lopti nazad kada moze naprijed..nije ovakav teren za njega..prekidi ostri na prvu vecinom..jednom izgubio loptu kao zadnji vezni i sansa za mladost bila..
Lazic- momak je odigrao extra, odlicno, probijanja , ulazak u sredinu pa podvali loptu lendri , podvali je na krilo, ubaci je fino, uzme je u defanzivi pa povuce naprijed..igrao je desno krilo
Bekric- sta god da napisem bit ce replika, za mene uvijek dobar, kad igra on igraju svi..imao par dugih lopti , i par losih primanja..kao i uvijek trci ganja kao i svi..
Pozder- moze i bolje, imao je 2 aituacije 1na 1 ali oklijevao pa stoperi skinu loptu..fino sr zna zagraditi i ubaciti u alobodan prosto
Lendra- odigrao dobro, standardno, nekad pretjera i mnogo se ljutio na lazica, svaki put bez razloga, sto nije po zemlji sto nisi ranije, sto ovako sto onako...ima jaku zelju za pogodkom

Ono sto treba reci jeste da kada izgubimo loptu , odmah ide jakiii presing da se uzme lopta i to dobro ide jer smo vecinom nakon 10-20 sekundi uspjeli loptu imati ponovo u nasem posjedu i na tome se insistiralo...
Drugo poluvrijeme
Stevo veoma dobar, jedne polumakazice steta sto ne udjose i imao je jos jednu dobru sansu
Talijan- zna nas jezik fino, ali mi ne ulijeva nadu, imao je gresaka u primopredaji i par ispucavanja pod oblake, tu je negdje sa hodzurdom...

Je li boom u vidu igraca ili?
igrac

Jaozinho22

uto jun 28, 2016 12:35 am

Grbavica je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Spoiler:

Drugo poluvrijeme

bitno je da si ti video pripremio :mrgreen: a mogo si vala i dodati onaj gol za repku kad si već stavio samo njegove golove :shisha:
Sanel Jahić je odigrao 24 utakmice za reprezentaciju i postigao jedan pogodak. :kafa:
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Grbavica
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:35 am

LARS1921 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:

Zar nije ono svjetsko bilo kad ga je zabio? :shisha:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Jurisicduska
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:36 am

Naravno da nije bitno kako utakmica završi na pripremama, rezultatski. Nije tačno da se gleda samo fizička sprema, ipak je ovo na kraju fudbal koji se igra nije atletika i oni svi su tu da igraju, spremaju se da dovedu tijelo u optimalnu formu da bi mogli raditi isto. Baš u fazi gdje tijelo ne može da da svoj maksimum što je u našem lijepom takmičenju od 60-90 minute se lome utakmice i osvajaju titule, pripreme dobro posluže ove da se vidi kako igrači igraju i kad nisu baš 100% spremni, koncentrisani, kad su umorni, i vidi čovjek na koga može da računa kad je teško, kad je umor, kad je srijeda subota srijeda. Druga stvar ne shvatate šanse, 0 u okvir gola za 60-70 minuta protiv Reala je loše, a ne protiv Mladosti. Mislim da Kostić pravi nauku od fudbala iako ne treba to raditi, naša liga gaji i njeguje neke osnovne postulate, spremi se, imaj dva tri igrača poteza, stabilnu odbranu i dobrog golgetera i reci im da izađu igrat oni uzmu titulu. Taktika 4-4-2 je u našoj ligi osuđena na propast. Kod nas se igrači ne kreću u širinu u odbrani nit se pomjeraju nego se zacementiraju u liniji i čekaju, to je za 4-4-2 teško, jer te fino dole sačekaju, nema prostora po krilima, ova dvojica u sredini ne mogu napraviti toliko viška. Dok već 4-2-3-1 je idealno za našu ligu i vi imate takve igrače i ne znam što se to ne igra. Bekrić Stevanović Lendrić Pozder, , ili koga već imate lijevo krilo Halvadžić. Bili bi mnogo opasniji. Ovako sa dva zadnja vezna koja s loptom nisu na ti ne možete ništa iskreirati, nemate konkretno krilo koje će probit 1/1, Stevanović je igrač prostora, igrač pasa, igrač kretnje, nema on šta tražit zakucan tamo za liniju. Osnovana greška se s tim pravi.

Rezultat ko rezultat, bolje da ste izgubili nego da ste ih demolirali, dalo bi vam nerealnu sliku 50% bi ostalo imuno ono drugo 50% bi poletilo i više ne bi bila dovoljna pobjeda od 1:0 za tri boda nego bi se moralo po 4 dat da bi se ostalo zadovoljno.

Nešto drugo sam primjetio nemojte se uvrijediti, postali ste malo alibi navijači, sjećam se i mi smo takvi bili, sad smo u drugu krajnost , svi smo mi tu negdje mentalitetom, ne možete bit nikad zadovoljni kad vam tim izgubi, bilo šta. Da igraju klikera Lendrić i Stevanović protiv Arežine i Todorovića morate navijati da pobijedite i biti tužni kad izgubite. To je odlika velikog kluba a sigurno to jeste. Ista je faza priprema i vama i njima i isto ste umorni, oni s jutarnjeg vi s jutarnjeg, teške noge je floskula, ponavljam nebitan je rezultat ali na pobjedu se mora ići i navijači nikako ne bi smjeli podržati poraz. Ne kontam vas al eto, možda je to pametniji, dugoročno isplativiji put.
Zadnja izmjena: Jurisicduska, dana/u uto jun 28, 2016 12:39 am, ukupno mijenjano 2 puta.

irfo

uto jun 28, 2016 12:36 am

Mirso zna ko dolazi ali nece da nam kaze, sad je posto pravi insajder :ganja: , ali eto znaci saznat cemo ovih dana

pintol_TM87
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:37 am

Grbavica je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:

Sanel Jahić je odigrao 24 utakmice za reprezentaciju i postigao jedan pogodak. :kafa:
ali on zna sta je topli obrok i neto plata i da postoji skener za ugovor...jel dialiba sta zabijao?

Jaozinho22

uto jun 28, 2016 12:39 am

Grbavica je napisao/la:

ali on zna sta je topli obrok i neto plata i da postoji skener za ugovor...jel dialiba sta zabijao?
Sjecam se da je za mladu repku našu zabio jedan.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Okolele
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:39 am

Hajmo danas kakvu dobru novost neki boom za rođendana.. :shisha:
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Brkoo
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:40 am

:zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: Brkoo, dana/u uto jun 28, 2016 12:44 am, ukupno mijenjano 1 put.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:44 am

LARS1921 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:

Nemoj furati da je Avdija Vrsajevic :rofl: :rofl: :rofl:

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:45 am

Leon_Professional je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:

Nemoj furati da je Avdija Vrsajevic :rofl: :rofl: :rofl:
:shisha: :shisha:
Željezničar ante portas !

LARSSON
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:46 am

Grbavica je napisao/la:
LARS1921 je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:

Zar nije ono svjetsko bilo kad ga je zabio? :shisha:
E sad me zbuni totalno :psujem:

@pintol dao ga mislim dijaliba welsu jedina utakmica

pintol_TM87
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:47 am

jel talijan ili grk bio u bresi iz italije?

Grbavica
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:47 am

dao je i Stevo Nikolić Azerbejdžanu :shisha:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

irfo

uto jun 28, 2016 12:49 am

pintol_TM87 je napisao/la:jel talijan ili grk bio u bresi iz italije?
talijan

nikad_izvini
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:55 am

Ne komentarišem Kostića, niti igrače, a pogotovo ne pripreme. Amar je gubio od Famosa 5:2 pa uzimao ligu. Znači, to uopšte nije sporno.

Ono što je meni sporno jeste 4-4-2 formacija.

Da bi igrao 4-4-2 moraš imati dvije zvijeri na sredini terena, jer ti u suštini fali igrač ( čitao sam bokačov post na temu, znam da zna, vidi se :mrgreen: ali pričamo o našem fudbalu tako da ne vjerujem da to baš pije vode u konačnici ) na sredini terena u odnosu na ostale ekipe, barem većinu ekipa.

"Lako" je igrati 4-4-2 Lesteru kada u sredini imaju mašine u vidu Kantea i Drinkwatera odnosno Atletiku sa Gabijem i Fernandezom koji drže sredinu terena. Mi, na žalost, takvih nemamo. Igrač koji bi mogao odigrati nešto slično u našoj ligi je Niyema. Uglješa, Blagojević, Hervas to nisu sigurno. Za Šećerovića, ne znam.

Da bi igrao 4-4-2 formaciju također moraš biti izuzetno fizički spreman + imati strašne igrače na krilnim pozicijama ( Mahrez, Gabi ) i u napadu ( Vardy, Grizman ). Stevanović nije taj tip krila, iako je strašan igrač.

Kvalitet trenera se vidi u tome da shodno igračima prilagodi formaciju. Nama najviše odgovara 4-5-1 ili čak 3-5-2 ( ali u tom slučaju nam fali koji štoper, a imamo viška bekova/krila ).

Dok sam ovo pisao, isto napisa i pitar :oops:

Nisam baš optimista sa 4-4-2 formacijom. Mi protiv Olimpica nismo opucali na go kako treba, a sada se to isto ponavlja protiv Mladosti. Hm......

delinjo
Kontakt:

uto jun 28, 2016 12:58 am

nikad_izvini je napisao/la:Ne komentarišem Kostića, niti igrače, a pogotovo ne pripreme. Amar je gubio od Famosa 5:2 pa uzimao ligu. Znači, to uopšte nije sporno.

Ono što je meni sporno jeste 4-4-2 formacija.

Da bi igrao 4-4-2 moraš imati dvije zvijeri na sredini terena, jer ti u suštini fali igrač ( čitao sam bokačov post na temu, znam da zna, vidi se :mrgreen: ali pričamo o našem fudbalu tako da ne vjerujem da to baš pije vode u konačnici ) na sredini terena u odnosu na ostale ekipe, barem većinu ekipa.

"Lako" je igrati 4-4-2 Lesteru kada u sredini imaju mašine u vidu Kantea i Drinkwatera odnosno Atletiku sa Gabijem i Fernandezom koji drže sredinu terena. Mi, na žalost, takvih nemamo. Igrač koji bi mogao odigrati nešto slično u našoj ligi je Niyema. Uglješa, Blagojević, Hervas to nisu sigurno. Za Šećerovića, ne znam.

Da bi igrao 4-4-2 formaciju također moraš biti izuzetno fizički spreman + imati strašne igrače na krilnim pozicijama ( Mahrez, Gabi ) i u napadu ( Vardy, Grizman ). Stevanović nije taj tip krila, iako je strašan igrač.

Kvalitet trenera se vidi u tome da shodno igračima prilagodi formaciju. Nama najviše odgovara 4-5-1 ili čak 3-5-2 ( ali u tom slučaju nam fali koji štoper, a imamo viška bekova/krila ).

Dok sam ovo pisao, isto napisa i pitar :oops:

Nisam baš optimista sa 4-4-2 formacijom. Mi protiv Olimpica nismo opucali na go kako treba, a sada se to isto ponavlja protiv Mladosti. Hm......
i plus da ti jedan od 4 igraca u sredini bude Bekric...to mi se ne svidja ni malo ...Bekric ganja samo na protivnickoj polovini ali za ove formacije on treba igrati oba smjera a on to ne moze....ne znam sto Kosta izmislja sa njim toplu vodu ccc
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 8 gostiju.

Prijava