boccaccio je napisao/la:Definitivno prvo kolo i derbi protiv komsija ce biti najveca nepoznanica u istoriji derbija sto se tice kvaliteta ekipa i za nas i za komsije. Ovde ce prognoze biti apsolutno nemoguce. Niti mi mozemo reci da imamo sjajnu ekipu, kada to ne znamo, niti to mogu reci pitari. Nijedni ni drugi ne znamo sa kakvom ekipom raspolazemo. Nama je minus sto ce braniti rezervni golman i sto nema Blagojevica koji je vec upoznat s tim kako je igrati derbi. Nama ce onda komplet vezna linija igrati po prvi put derbi, osim ako Bekric zaigra odmah. Stoperski par nam je upitan sa uigranoscu, jer to se tesko moze uigrati odmah. Igracemo i promijenjenu formaciju kako Kostic najavljuje. A i kod pitara je slicna situacija sa igrackim kadrom. Prednost je nasa, sto je teren nas i bice vise nasih navijaca koji ce davati podrsku.
Bez obzira na moguci kvalitet nase ekipe, jer zaista moze biti da imamo trenera koji jedobar takticar ili motivator, ja sam prije govorio da cemo u prva tri kola vidjeti otprilike na sta mozemo racunati, ali ova zrijeb je paklen za Kostica. On ako ovo odradi dobro, na konju smo. Tacno smo na vagi, ne znamo sta da ocekujemo, svi se nadamo, svi prizeljkujemo. Svi moramo da spustimo loptu i da im probamo omoguciti najvecu mogucu podrsku sa sto manje pritiska jer nismo sigurni kako ce se pojedini novi igraci nositi sa takvim pritiskom koje nosi prvo a i naredna tri kola. Bice zestoko, umjereni sam optimista.
Bravo,posebno za drugi dio posta
Djelim misljenje sa @boccacciom,zrijeb je jako tezak za Kostica.U prva 4 kola mi igramo sa 3 od 4 najveca rivala za trofeje i plasman u Evropu..Za novog trenera koji pravi skoro pa novu ekipu teze nije moglo zaista.
To sto nam je gradski derbi prvo kolo je posebna prica,uospte nisam sretan zbog toga,prerano je..Svi znamo kakva je to utakmica,koliko god da se zeli predstaviti kao tekma za 3 boda ona je vise od toga,valjda nikome ne treba pricati zasto..Obzirom da nece bit poznato ni jednim ni drugim forma i mogucnosti onih drugih,pa ni svoje ekipe na kraju krajeva kao sto rece i @boccaccio,to po meni moze biti mac sa dvije ostrice.S jedne strane ce se i jedni i drugi nadati pobjedama i pozitivnom odgovoru svoje ekipe i dobrom pocetku sezone sto se i moze desiti na kraju krajeva,a sa druge strane negativan rezultat bi stavio dodatni teret na ionako teska bremena i jednima i drugima i napravio pritisak veliki vec na samom startu.
Mi se sad susrecemo sa velikim izazovom,prakticno nakon 4 kola ova ekipa ce imati ili ogromno povjerenje ili veliku sumnju,kako ekipa tako i trener.Ali,tako je kako je,liga je skracena,za ocekivati je i bilo nesto slicno,mozda ne bas ovako,ali eto..Nama je sad samo da se nadamo da ce ekipa dobro spremiti,posloziti,funkcionisati,da ce se odraditi odredjen skautinig protivnika,Siroki i SLoboda ce igrati i u Evropi do tada,Sarajevo neke prijatljeske,moci ce se izvuci neki materijal za spremanje.
Procitah i Kosticev intervju,kaze da smatra da je ekipa uravnotezena,ja nesto mislim da nije,stoper jos jedan kvalitetan je neophodan.Imati 5 napadaca a 3 stopera po meni nije ravnoteza,ali vjerujem da ce se uraditi nesto na tom planu,bilo je i ovdje najava da ce biti dolazaka.