Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

salemprolic
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jun 22, 2016 1:13 pm

pinki je napisao/la:Sad sam se tek sjetio da nam ne igra Blagoje prva tri kola... Znači veza Hervas Uglješa ili Šećerović ili Bekrić?
Vedran ne igra prve tri, Jovan jednu.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Okolele
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:15 pm

Leon_Professional je napisao/la:Pa rekose da Dado nije nogiran vec se i misli poslati ga na posudbu, ali on zbog brata ili svojih razloga ne zeli posudbu, zeli papire. Znaci na Dadi je, klub ga se nije valjda odrekao..
Pa nece brata vjecito voditi sa sobom..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

teatrale36
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:17 pm

Hurmasica je napisao/la:
teatrale36 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Pa da je Edis rotirao malo više možda bismo imali sada jasniju sliku o ekipi. Forsiraš jedne te iste igrače dok ti oni na klupi propadnu ko žeton jer nemaju takmičarskih utakmica, pa makar i prijateljske. Nije bilo nikakvog balansa, imao si 11 igrača + 3 izmjene koji igraju svaku utakmicu da bi na kraju i njih stigao umor, i imaš igrače na klupi koji su ispali iz forme upravo zbog manjka rotacije.
E upravo je ovo i uradio Edis, sve dobro je on pokvario sa svojim strahom od promjena i tvrdoglavoscu, dovedes 13 igraca i jedni te isti igraju ostali sjede na klupi ili tribinama. A svi su oni u pet deka osim par izuzetaka tipa Lendrić, Stevanović, Blagojević.
I imaš situaciju da ti npr. lupam sad, Dženis i ono malo forme što je uhvatio propadne. Što? Pa jednu utakmicu na klupi, jednu uđe u 88. minuti, 2 završi na tribinama i tako u krug. Nije možda bilo ovako, ali približno da. Igrači su se morali malo više rotirati čisto iz razloga da vidimo šta mogu, da ne izgube tu takmičarsku formu, a i da prvotimci barem malo više odmora imaju. Što to nije rađeno samo vrapci na grani znaju. Zato bih volio da ovaj stručni štab uvede ponovo i prijateljske utakmice tokom reprezentativne pauze, ili kada god je to moguće ;)
U pravu si sve, pa on je izmjene radio od 80.minute pa nadalje, pa mogao je bar nekad zamjeniti od 60 min. nekoga.

Leon_Professional
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:18 pm

Okolele je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:Pa rekose da Dado nije nogiran vec se i misli poslati ga na posudbu, ali on zbog brata ili svojih razloga ne zeli posudbu, zeli papire. Znaci na Dadi je, klub ga se nije valjda odrekao..
Pa nece brata vjecito voditi sa sobom..
Ma provlacila se ta prica ovdje po forumu, ali evo FKZ1921 je rekao da ce se svim igracima ponuditi sporazumni raskid.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:18 pm

salemprolic je napisao/la:
pinki je napisao/la:Sad sam se tek sjetio da nam ne igra Blagoje prva tri kola... Znači veza Hervas Uglješa ili Šećerović ili Bekrić?
nece valjda fejzic braniti? :ganja: ja bi odma stavio cutahiju ili cemana na gol, prve tri utakmice...
100/94/37/34 - i to je to!

tm8782
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:24 pm

fcz je napisao/la:Na koliko su potpisali Ugljesa i Toskas??
Ugljesa je potpisao na 3,5, a Toskas nije ispod dvije ne znam tacno.
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

za_zivot_cijeli
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:25 pm

Grbavica je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:
Grbavica je napisao/la:Povesti Hasanovića, Durakovića, Ćutahiju na pripreme i staviti ih ispred Damira je smiješno. Sva trojica nemaju zajedno dvije utakmice po minutaži za prvi tim.
I onda mu ponuditi sporazumni raskid, luta se pravo.
ja ne bi sumnjao u sposobnost ove uprave kada je matematika u pitanju. znaju oni racunicu i sigurno ce izabrati najmanje losu opciju za nas.
siguran sam u slucaju Dade Sadikovica postoji jos dosta toga sto mi ne znamo a oni znaju....pa odatle i dolaze potezi koje vuku...

mnogi su zalili za Mulalicem i okrivljivali upravu, a u pozadini je bilo nesto sto niko osim njih nije znao.... tako je i u slucaju Dade.

malo vise povjerenja.....
znaju matematiku, ne znaju fudbal...
kapiten mlade reprezentacije je mogo otići makar za plaćene pripreme, a on ode džabe, odlična matematika.
da postoji neko ko Dadu zeli kupiti, nasi bi ga prodali jer je evidentno da na njega ne racunaju u ovom trenutku a on ne zeli na posudbu.
s druge strane, Dado je ako se ne varam, kod nas dovoljno dugo za onih maksimalnih 3,5% od svakog narednog transfera. mozda malo manje.
e sad, ako je on igracina, u karijeri ce napraviti barem tri vrhunska ugovora, pocevsi od sad, tako da njegov odlazak u konacnici nece biti djaba. sjecam se da su isto govorili za Dzeku kada je isao u Teplice. na kraju za nas ispade da je bolje sto je otisao tada nego da se mrcvario po nasoj ligi sa upitnim razvojem karijere..... hocu reci, nije sve tako crno-bijelo kako se cini...
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

chile
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:27 pm

Kako vam ne dosadi ponavljati o Sadikovicu.
Momak s potencijalom kojeg je pokazao u 4-5 utakmica u 3 godine. Ocito navijaci previse vjeruju u njega i nisu objektivni sekunde.
To da je finansijski gubitak je smjesno napisati...on da odskace kao sto pojedinci to vide odavno bi napravio transfer ovako ostaje vjeciti talent od koga se ocekivao iskorak ni prvi ni zadnji takav.
Momka ne treba ni dizati ni kuditi vec pozeliti mu srecu, a vrijeme ce pokazati njegove domete.
A mi se okrenuti biducnosti i nasim ogracima koji se celice.
Valjda docekamo da ekipe padaju od grceva zadnjih 20 min.
to se nekako ceka otkako se igra ova nasa liga.

Sent from my Plavo Sokocalo
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Neandertalac

sri jun 22, 2016 1:30 pm

mirzza je napisao/la:Sta kazu, otici ce, pa ostat ce, pa posudba i sad sporazumni raskid. Puca mi neka stvar za Dadom, ali mi smo finansijski na gubitku, za decka su se mogle uzeti fine pare. Nadam se da ce ova odluka pokazati ispravnom u buducnosti u suportnom neko ce morati odgovarati za ovakvu katastrofalnu procjenu i odluku.
Tako je. To je sva poenta price. Novac.

Ok, ne racuna se na njega igracki, misli se da ne moze doprinijeti timu na nacin koji je zamisljen, to svima treba da bude jasno, te se stvari desavaju nista novo u svijetu fudbala. Iako bi ja npr mogao i na tu temu baciti razmjenu misljenja, ne zelim, jer odluku novog trenera treba ispostovati i dato mu podrsku.

Sa druge strane, ovo bi mogao biti finansijski skandal, cak i ovakav Dado vrijedi jako mnogo.
Mozda i rame uz rame sa Memijom.
Meni je apsurd takvo razmisljanje i smatram da je morao biti uz prvi tim, cisto radi prodaje.
Pa osim tog vec navedenog Memije niti jedan nas mladi nema ni priblizan pedigre, cak ima i najjaci sa obzirom na staz. Ccc

Ali eto opet, valjda znaju sta rade. Nadam se.

Ps. Svi koji kazu da Dado ne zna, da jos uvijek nije potencijal, veze o fudbalu nemaju.
Takodje svi koji kazu da uslovljava klub sa svojim bratom su obicni lazovi ili neupuceni naivci.
Željeznicar za život cijeli!

nookey
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:32 pm

salemprolic je napisao/la:
u pravu si... do mene je

CARSONIO
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:34 pm

Grbavica je napisao/la:Povesti Hasanovića, Durakovića, Ćutahiju na pripreme i staviti ih ispred Damira je smiješno. Sva trojica nemaju zajedno dvije utakmice po minutaži za prvi tim.
Mene samo nervira sto mi od 10000 dobrih stvari uvijek se uhvatimo neceg sto je lose ili bar to mi mislimo i samo o tome trunimo .Daj ba da uzivamo ljudi imamo ekipu za deset samo ovo treba dobro posloziti ,istok se pravi ,lijepi dresovi ,pripreme obezbjedjene najbolju upravu poslije rata . :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:

JoseMourinho
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:34 pm

Vidim Dado nije otputovo na Kupres i znaci price su istinite da ga se otjerali, los bas los potez, **** i spanca i secerovica ili koga vec ko mu je uzeo mjesto i radi koga je otjeran :(
Hajde Adnana nekako sam "proguto" ali ovo je bgm katastrofa potez koji nikako razumiti ne mogu :(

ž'21
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:36 pm

Dado je napustio klub na ustrb Zerica a Djermanovic na ustrb Mujagica. Ukoliko ste slusali Misimovica a vjerujem da jeste onda ste culi da se moraju forsirati ova dva dragulja. Ukoliko bude suprotno ja cu Dadin odlazak smatrati kao gresku iako ni sada nisam zadovoljan sto je otišao jer mi je uvijek bio drag j dobar igrac prvenstveno sto je nas.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Okolele
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:37 pm

chile je napisao/la:Kako vam ne dosadi ponavljati o Sadikovicu.
Momak s potencijalom kojeg je pokazao u 4-5 utakmica u 3 godine. Ocito navijaci previse vjeruju u njega i nisu objektivni sekunde.
To da je finansijski gubitak je smjesno napisati...on da odskace kao sto pojedinci to vide odavno bi napravio transfer ovako ostaje vjeciti talent od koga se ocekivao iskorak ni prvi ni zadnji takav.
Momka ne treba ni dizati ni kuditi vec pozeliti mu srecu, a vrijeme ce pokazati njegove domete.

Slazem se u potpunosti..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Grbavica
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:38 pm

CARSONIO je napisao/la:
Mene samo nervira sto mi od 10000 dobrih stvari uvijek se uhvatimo neceg sto je lose ili bar to mi mislimo i samo o tome trunimo .Daj ba da uzivamo ljudi imamo ekipu za deset samo ovo treba dobro posloziti ,istok se pravi ,lijepi dresovi ,pripreme obezbjedjene najbolju upravu poslije rata . :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Pa niko nikoga ne tjera. Samo konstatujem da je to loš potez po meni. Ko što bi u svakoj ekipi bio loš potez.
Banalan primjer, Murinjo je došo u Mančester i Ibra je potpiso za njih, tu je Runi, tu je Marsijal i Rašford koji je potencijal, koji je reprezentativac dobije nogu jer se ne uklapa treneru u zamisli. Vjeruj mi da se trener ne bi dobro proveo da otpusti takvog igrača.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

south side
Kontakt:

chile je napisao/la:Kako vam ne dosadi ponavljati o Sadikovicu.

Upravo to u Želji je od 2012 do juce, i u ove 4 godine nije nista posebno pokazao izuzev par bljeskova a odigro je dosta otakmica. u ove 4 godine koliko je u Želji svake godine smo polagali racune u njega kao sad ce bljesnuti i tako svake godine a on samo stangira bolje priliku dati evo ovoj nasoj djeci sto su sad potpisala da se dokazu a on je imao prilike da se dokazuje u ove 4 godine ja koliko znam da nijednu ozbiljnu ponudu za njega nismo dobili tako da ta prica o nekom velikom talentu pada u vodu.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Blueworld21
Kontakt:

Meni je zao istog tog Dade ali ne mogu da vjerujem koliko licemjerstva ima, pa mislim da je Damir Sadikovic najisprozivaniji igrač Želje u nazad nekoliko godina. Od do mu se psovalo mlito mlakonja jado. Sad odjednom Iniesta za kojeg bi zaradili milijardu a Amir mladji i kompletniji igrač otišao za koliko je otišao. Nikad mjere kod nas nema. Daj Bože da je on taj Iniesta pa ce ga sad uzeti neki klub i prodati za milijardu pa ce nas zapast koji procenat naknade za trening...

1921.ba
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:40 pm

1921 TV, UPITNIK: Dženis Beganović

http://1921.ba/1921-tv-upitnik-dzenis-beganovic-2388" target="_blank
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Jurisicduska
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:43 pm

Ajzea je napisao/la:Mi jos uvijek nismo u stanju da dovedemo 11 provjerenih igraca. Daleko smo od toga, pomirite se sa tim. Ne mi, nego kompletna liga koja je zadnja rupa na svirali te koja je zadnja opcija igracima. Promasi se sa igracima koji se placaju po 70 miliona, a ne sa igracima koje dovodis dzaba i dajes mu platu u iznosu od 2000KM. Ne gubite dodir sa realnoscu, ostavite se komsiluka..
Mi imamo dosta odlicnih individua, ali nemamo tim. Prednost je sto ga niko drugi, bar jos uvijek nema te sto su nama bar neke konture prvog tima sa polusezone ipak zadrzane. Eto, primjera radi, komsijama nisu.

Ne govori ti to momak on o Zadru ti O Šibeniku. Ono što ti je momak rekao je da ne možeš govoriti o jačini ekipe u kojoj je 5-6 igrača nepoznanica kako će se pokazati, jednom rečenicom. Dakle 5-6 novih fudbalera, od kojih ako 5 budu top favoriti ste, ako 3 ili manje budu top onda baš i niste. Ne može se predvidjeti kako će odigrati Pozder, Hervas, Husić i ti od kojih najviše očekujete.

Drugo okosnica tima ili imamo kostur, to bi značilo 80% prve postave da igra dvije godine i da se nadogradi sa dva igrača za prve postave. Kad promijeniš 6 igrača u prvoj ekipi nemaš kostur.

Komšije su zadržale isto ko i vi, Pavlović, Mihojević, Kovačević, Almir Bekić Rustemović, Duljević, Benko Amer Bekić . Otprilike igrači koji su igrali prošlu sezonu kao i kod vas Aco/Kovačević Rustemović /Blagojević Stevanović/Duljević Lendrić/Benko. Tako da o kosturu se ne može pričati. Ne može se također pričati o favoritima, moramo svi skupa vidjeti kakvi će biti novi igrači svih timova.

Možda propali Mahir Karić bude bolji od Lendrića I Benke. Možda njima dvojici ne legnu novi saigrači a onom legnu. Hiljadu je varijacija. Najave su marketing, ne treba najavljivati ništa.
Zadnja izmjena: Jurisicduska, dana/u sri jun 22, 2016 1:48 pm, ukupno mijenjano 2 puta.

Grbavica
Kontakt:

sri jun 22, 2016 1:44 pm

1921.ba je napisao/la:1921 TV, UPITNIK: Dženis Beganović

http://1921.ba/1921-tv-upitnik-dzenis-beganovic-2388" target="_blank
Znači ode i Dženis. Bio Bogi, za par dana ode, bio Dado, za par dana noga, Stanić isto tako... Znači ovako uprava i Kostić poručuju ko će ići :rofl1: :rofl1: :rofl1: :klanjase2:
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 10 gostiju.

Prijava