Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

tm8782
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jun 20, 2016 2:18 pm

Neandertalac je napisao/la:Tm 87@

Ma ne zna, nemoj da se kunem. Nemam se ja tebi sta pravdati, eto imas Pileta, Vrbanjusu, Supera i jos par njih pa ih pitaj. Ja sam jedan sasvim obican navijac Zelje koji eto slucajno zna po neku stvar.
Blacenje na takav nacin me samo dovodi u dilemu da se pitam ciji ste par vas koji odobravate svaki moguci potez. Ali bukvalno svaki.

Da malo okrenemo mlin i posluzimo se vasom taktikom. Cudno zar ne kada na ovaj nacin razmisljas, nije da nema razumnu osnovu?
Vidi ja znam da si ti Zeljovac od glave do pete. Fkt znam. Znam da si neke stvari radio sto mnogi ne bi uradili za Zelju, ali isto tako ti moram reci da neke informacije imas pogresne. Sad da li to tebi namjerno neko plasira ili ne ne znam, ne ulazim u to. Ovi nabrojani forumasi znaju i mene i znaju da nisam niciji. Apsolutno sam Zeljovac od glave do pete. Prosao sam mnogo s klubom i nagledao se jada i cemare. Sad kad su tu ljudi koji rade pravi posao, imali su gresaka sto i priznaju. Ali ako ti imas posao kod svog poslodavca za koji si placen i da sad neko dolazi i soli ti pamet i moras raditi mimo svog uvjerenja za koji si i expert i placen mislim da ne bi to dozovlio. Svi nasi treneri su imali potpunu autonomiju u svom radu, u okvirima mogucnosti naravno. Nije problem blatiti i pljuvati nekoga, evo kunem se ako ikad dodjem u situaciju da saznam nesto sto se radi mimo interesa Želje prvi cu popljuvati sve redom. Kunem se na danasnjim mojim Ramazanskim post. Evo ima vas svjedoka, a mnogi me poznaju sa ovog foruma imenom i prezimenom. Cak i ti me privatno znas :D
Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

boccaccio
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:20 pm

Mali Dado je za mene uvijek bio igrac u kojem sam ja vidio sliku jedne fine skole fudbala. Mekanog dodira, dobrog iskoristavanja prostora, nekako je plivao terenom. To je oduvijek osobina koja krasi one posebne igrace, sa stihom u igri. Mislim da u poslijeratnoj istoriji kluba nisam nijednog igraca koji je dosao iz juniora tako gotivio kao njega. On je nesto posebno, sto treba skontati onaj ko ga gleda. Tako je i jasno da me niko nije mogao vise iznervirati nego sto je to cinio Dado. Ima kontrast u igri koji ja nisam ocekivao. Od momenta genija, puno puta sam znao to napisati dok sam nekada ranije malo vise analizirao igru nasih igraca, u masi primjera sam navodio u konkretnim slucajevima sta me je u nekim trenucima znalo oduseviti i potpuno ostaviti bez daha, cak iako se u samoj igri to i nije moglo tako lako vidjeti, vec se bas to trebalo dobro popratiti u raznim situacijama, kada je njegov jedan dodir dovodio do rjesenja, cak ako je taj dodir bio dodavanje kratkog pasa na dva metra.
Imao je problem sa duelom. Kao i svi doduse igraci kojima mozda prija samo jedno mjesto u ekipi, dolazio je u situaciju da je mjesto u kojem mora pokazati raskos, ustvari bio mjesto gdje je bio postavljen tako da mora igrati na duel igru vecinom, za sta on definitivno nije sagradjen. On je trebao da izmislja fudbal. Mislim da je bio svjestan toga, i da je poceo uticati na njega pritisak domace publike uglavnom. U 70% utakmica njegov stil igre je od moguce izgubljenosti pod tim pritiskom bio "terminski" . To on sasvim sigurno nije zelio.Mlad je igrac i vidno osjetljiv na publiku. Paralisala ga je ta cinjenica. I tu ga najvise krivim. Jer takav genije je trebao da ima jos samo malu karakternu dozu bezobraznosti, da bi postao igrac koji bi bio isplacivan milionima. I kao takav je pao.
Slijedi povreda koja mu je odmogla, a bio je u sezoni koja ga je trebala istaci i izgurati ga kao vodju ekipe. Nije se desilo, i sve mi se cini da ce taj djecak ostati uvijek u sjeni price, da su ga svi voljeli, a da je njemu trebao jos samo jedan korak da bude sve ono sto krasi vrhunskog igraca. I taj jedan korak ga je odmakao od njega samog. Samim tim i od nas. Postoji jedna takva vrsta igraca, od kojih ocekujes, a koji ne ostvare potencijal.
Za njega jos nije kasno. Ali moguce da jeste u nasem klubu. Ja bih mozda tako sagledao ovu situaciju. Bio sam za to da se svakako oproba jos jednu sezonu kod nas i da uhvati taj svoj voz. Nadao sam se tome. Jer kada je Dado postao svjestan svoje terminske igre, poceo je obracati paznju samo na duele, pa mu je onda onaj igracki segment kaskao. Nikada nije uspio da poveze svoju genijalnost koju sasvim sigurno ima, sa ostalim faktorima koji cine jednog kompletnog igraca za velike domete. Nadao sam se da bi on mogao dozivjeti tu vrstu poboljsanja u svojim pokusajima, cisto zato sto je vjerovatno i on postao svjestan da mu lagano prolazi vrijeme da bi se zvao veliki potencijal. Morao je to sada i konacno pokusati dokazati. Iz tog razloga mi je zao.

Sa druge strane razumijem i ovaj potez i sef struke nema tu emociju prema bilo kojem igracu i jednostavno je uvidio da mu se Dado kao takav vjerovatno ne uklapa. Ja to postujem. Rezultat ce nam reci koliko je bio u pravu. Dado nije uspio da u svom boravku u timu ponese igrace, da se izbori i da bude cak i trofejan igrac. Mozda je tu karakternu crtu Kostic uhvatio u njemu i shvatio da tu nema nekog pravog rjesenja.

Neandertalac

pon jun 20, 2016 2:23 pm

tm8782 je napisao/la:

Ma ne zna, nemoj da se kunem. Nemam se ja tebi sta pravdati, eto imas Pileta, Vrbanjusu, Supera i jos par njih pa ih pitaj. Ja sam jedan sasvim obican navijac Zelje koji eto slucajno zna po neku stvar.
Blacenje na takav nacin me samo dovodi u dilemu da se pitam ciji ste par vas koji odobravate svaki moguci potez. Ali bukvalno svaki.

Da malo okrenemo mlin i posluzimo se vasom taktikom. Cudno zar ne kada na ovaj nacin razmisljas, nije da nema razumnu osnovu?
Vidi ja znam da si ti Zeljovac od glave do pete. Fkt znam. Znam da si neke stvari radio sto mnogi ne bi uradili za Zelju, ali isto tako ti moram reci da neke informacije imas pogresne. Sad da li to tebi namjerno neko plasira ili ne ne znam, ne ulazim u to. Ovi nabrojani forumasi znaju i mene i znaju da nisam niciji. Apsolutno sam Zeljovac od glave do pete. Prosao sam mnogo s klubom i nagledao se jada i cemare. Sad kad su tu ljudi koji rade pravi posao, imali su gresaka sto i priznaju. Ali ako ti imas posao kod svog poslodavca za koji si placen i da sad neko dolazi i soli ti pamet i moras raditi mimo svog uvjerenja za koji si i expert i placen mislim da ne bi to dozovlio. Svi nasi treneri su imali potpunu autonomiju u svom radu, u okvirima mogucnosti naravno. Nije problem blatiti i pljuvati nekoga, evo kunem se ako ikad dodjem u situaciju da saznam nesto sto se radi mimo interesa Želje prvi cu popljuvati sve redom. Kunem se na danasnjim mojim Ramazanskim post. Evo ima vas svjedoka, a mnogi me poznaju sa ovog foruma imenom i prezimenom. Cak i ti me privatno znas :D
Pa ako me znas, kako mi Allaha ti mozes imputirat da imam koristi od pisanja ovde.
Nemoj zahebavati svega ti, kakva vam je to prica?

Hajde mi objasni sa finansijske strane koliko je pametan ovaj potez, dati mladom igracu za kojeg smo nedavno imali solidnu ponudu, radkid sporazumni ako on zeli.
Ima li logike to?

Ako me znas, takodje bi volio da mi se izvinite za to placenik, pljuvac, itd...
Željeznicar za život cijeli!

Neandertalac

pon jun 20, 2016 2:23 pm

tm8782 je napisao/la:

Pa ako me znas, kako mi Allaha ti mozes imputirat da imam koristi od pisanja ovde.
Nemoj zahebavati svega ti, kakva vam je to prica?

Hajde mi objasni sa finansijske strane koliko je pametan ovaj potez, dati mladom igracu za kojeg smo nedavno imali solidnu ponudu, radkid sporazumni ako on zeli.
Ima li logike to?

Ako me znas, takodje bi volio da mi se izvinite za to placenik, pljuvac, itd...
Željeznicar za život cijeli!

hardwell
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:24 pm

90% vas je pljuvalo Sadikovića i sad vam lafo žao što ide. Memiju isto, Beganovića.

Hodžića ste pljuvali jer je imao 1000 šansi, a zabio 15 golova.

Čovjek je postavljen, radi svoj posao. Ako kaže da mu se Lendrić ne uklapa u sistem igre , Lendrić ide i gotovo. Ako Sadikovića ne vidi kao nekoga ko bi mogao doprinijeti ekipi, Dado ide.

Btw. ja bih volio da ostane jer je to jedini školovan fudbaler od naših omladinaca u ekipi. Po meni odmah iza Bajića i Amira. Npr. Beganović može vodu donositi Sadikoviću što se tiče nogometa.
Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:25 pm

bolje je i dadi i srkiju da idu na posudbu u olimpiku... pa da skupe potrebne utakmice pred naredno ljeto...

ako mislite da je ovo luda ideja, sjetite se gredica i njegovog izleta u olimpiku na pola sezone i kako je poceo da igra poslije toga u zelji... :palacgore:
100/94/37/34 - i to je to!

Plava Porodica
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:27 pm

Eh ovako..meni je pun ku.rac Dade i njegovog čekanja.Do sada je mogao Iniesta biti,davno prodan,a on je trenutno igrač koji je prosjek za lošije timove u ovoj ligi.Dakle nipošto,ali nipošto na našu odgovornost raskidati ugovor,ako on hoće to je drugi par čarapa,ali ako mi odlučujemo ni pod razno.Jednostavno,poslati momka jednu sezonu u neki osrednji tim iz lige pa da vidimo koliko može.
Nikad se ne zna ko se opet može zalijepiti za njega i prodati ga za neku prihvatljivu cifru.
Sasvim suludo je po meni raskidati ugovor sa igračem kojeg smo još prošle sezone najviše cijenili,a usput i dalje ima najveću cijenu na transfermarketu od svih naših igrača.

Neko Kostiću poslušaj ti mene.Pošto se volimo igrat menadžera stavi ti Dadi ''offer to clubs"za 150k eura,vjerujem da će se neko zalijepiti.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Lampard
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:28 pm

hardwell je napisao/la:90% vas je pljuvalo Sadikovića i sad vam lafo žao što ide. Memiju isto, Beganovića.

Hodžića ste pljuvali jer je imao 1000 šansi, a zabio 15 golova.

Čovjek je postavljen, radi svoj posao. Ako kaže da mu se Lendrić ne uklapa u sistem igre , Lendrić ide i gotovo. Ako Sadikovića ne vidi kao nekoga ko bi mogao doprinijeti ekipi, Dado ide.

Btw. ja bih volio da ostane jer je to jedini školovan fudbaler od naših omladinaca u ekipi. Po meni odmah iza Bajića i Amira. Npr. Beganović može vodu donositi Sadikoviću što se tiče nogometa.
Možda i Kostiču treba nekog postavit ko će mu reć kad da povuče ručnu, možete vi sad za njega govorit evropski sistem itd. Njemu je ovo prvi trenerski angažman i niko ne pravi sve prave odluke prvi put.

south side
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:29 pm

jbt nemogu da vjerujem ovolika prica oko sadikovica ko da je ronalndo
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:31 pm

jovanmaksimovic je napisao/la:bolje je i dadi i srkiju da idu na posudbu u olimpiku... pa da skupe potrebne utakmice pred naredno ljeto...

ako mislite da je ovo luda ideja, sjetite se gredica i njegovog izleta u olimpiku na pola sezone i kako je poceo da igra poslije toga u zelji... :palacgore:
Samo da ne pojacamo previse Olimpik, dobit ce nas ba ljudi :ganja:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

crnamamba96
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:31 pm

Mislim da niko od nas nije kompetentan da bilo šta prigovara za igrački kadar tu je trener, stučni štab da to odlučuje, ako za njih Dado Sadiković nije dobar ne treba biti ni za nas, niti trebamo to komentarisati, ljudi su tu dovedeni da rade i sigurno rade ono što je najbolje prvenstveno za klub pa za njih same. Možda se Dado mogao prodati, sigurno jeste ali već onda kada su dolazile ponude za njega, sad poslije povrede ga je nemoguće prodati tako da je raskid ugovora jedino rješenje ako ga stučni štab ne želi. Boccaccio i ovaj grk što trebaju doći sigurno ne bi došli tek onako i ne bi ih Kostić doveo na svoju ruku da nije siguran u njihove kvalitete, youtube ništa ne znači vidjeli smo nekolicinu igrača koji su Pele na istim klipovima a na travnjaku Enis Sadiković (čast Enisu,al...), kažete da kod nas u ligi ima kvalitetnijih igrača od ove dvojice, ni Kostić a ni njegovi pomoćnici nisu pratili našu ligu da bi mogli dovesti neko pojačanje jer ih nisu gledali, jer ljudi rade svoj posao ne dovode igrača preko video klipova, youtuba i slično dovodi one koje je gledao i s kojim je radio. Tako da na svakom igraču treba treba aplaudirati i zahvaliti se. Dok god taj isti Kostić bude imao rezultate s grcima i talijanima bit cemo mu zahvalni. :zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: crnamamba96, dana/u pon jun 20, 2016 2:33 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Hurmasica
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:33 pm

I da, Bokačo, ova štela sa Italijanima i dolascima u klub... razočaran sam :ganja:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:35 pm

boju dao si nebu... je napisao/la:Btw. kada su treninzi radnim danima?
Neko?
MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

sajo10
Kontakt:

Hahahahaha a koja smo mi drama od navijaca hahaha. Citajuci komentare mislio sam da nas napusta Amir vol.2 djabe a ne Dado koji godinama osim nekoliko dobri utakmica nista nije pokazao :lol: Da se razumijemo odma na pocetku, ja bi najradije volio da se momak posalje na posudbu jer sam bio odavno jedan od rijetki koji su "branili" Dadu kada se je vecina mu yebala od do. Eto do jucer je vecina mu govorila nema sta nema, a od danas se place za njim. Pa kako mozete (vi koji se prepoznajete) biti tolike prelivode u pm? Ja vam se divim.

Zasto trcite pred rudu. Jel bilo sve gotovo za Bogicevica jer su prenjeli to neki portali? Pa izadje na zvanicnoj da ide na posudbu? Znaci sacekajte. Ja sam 100 % siguran da Dado ide na posudbu. Ali Boze dragi ovi komentari, toliko stranica. Od jucer igracu familiju ne vadis iz usta a sad mu se klanjas pa zao mi ga, pa ovo pa ono. Zasto bi mene bilo zao ikoga? Pa ugledajte se malo na ostale igrace tipa Visca, Kvesa... koji su zivili sportski zivot i koji su trenirali, koji su se borili i na kraju sebi osigurali buducnost dok ce nekolikod njih (Ara, Bajic, Amir) i u buducnosti najvjerovatnije biti standardni A-reprezentativci. Zasto Dado nije jedan medju njih? Pa de se malo upitajte? Za Stanica necu ni da pisem nista jer je bila greska iz prve ga dovesti iz Olimpica. Isto vazi i za Jadranka. Ovdje vecina pise kako ti momci ne izlaze iz ti kafana, restoranima sa shisom, da piju, puse... i sad kao ma zao mi ga je. Ma nek se goni ko god da je. Pa nije Zeljo merhamet. A moj licni favorit je kad neko spomene "pa on je veliki navijac...". Pa bujrum brate na tribinu sa ostalim navijacima jer ti mjesto na igralistu sigurno nije.

Hajmo malo da se uozbiljimo. Nebi nam skodilo.
crnamamba96 je napisao/la:Mislim da niko od nas nije kompetentan da bilo šta prigovara za igrački kadar tu je trener, stučni štab da to odlučuje.... :zeljeznicar1:
Nebi se nimalo slozio za ovu recenicu. Ima nas na forumu koji itekako poznajemo ovu igru a ima i onih koji su dosta upuceni u rad kluba etc. Znaci dok imas argumente, dok imas pricu koja ima smisao i dok se izrazavas na korektan nacin itekako je to zdrava i dobra rasprava. Ali cim krenemo u neke budalastine koje sam vec naveo tipa, pa zao mi, ma on navijac kluba.. on je lijep, vozi dobra kola... eh to je vec druga stvar. Ne kazem da nemoze niko iznijeti takav stav jer svako ima svoje mislenje, ali ja mislim ako vec hocemo da licinom na jedan ozbiljan klub, sto nam i jeste zelja, onda moramo popustiti ovaj mentalitet koji je itekako dalek od onog sto mi zelimo da budemo. Taj mentalitet i ta prica nista na nivou onog Zelje kojeg mi hocemo.
Zadnja izmjena: sajo10, dana/u pon jun 20, 2016 2:39 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Hurmasica
Kontakt:

boju dao si nebu... je napisao/la:
Neko?
Do sada su bili 10 i pola 6, ali provjeri još.

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

baxuz87
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:37 pm

Neko?

Trening je danas u 17:30h, a tek je danas bilo slikanje dresova.
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:37 pm

Hurmasica je napisao/la:
Neko?
Do sada su bili 10 i pola 6, ali provjeri još.

Hvala :palacgore:

boju dao si nebu...
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:38 pm

baxuz87 je napisao/la:
Neko?

Trening je danas u 17:30h, a tek je danas bilo slikanje dresova.

:palacgore:

Hurmasica
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:38 pm

Zna li neko koja su to 2 juniora što će biti potpisani ugovori sa njima? Vidim piše kod Sinana da će se sutra sa njima ugovori potpisati...

boccaccio
Kontakt:

pon jun 20, 2016 2:39 pm

Hurmasica je napisao/la:I da, Bokačo, ova štela sa Italijanima i dolascima u klub... razočaran sam :ganja:
Nisam bio zaista nimalo upucen u ove dolaske, i kada sam procitao prezime, auuuuuuuuu, slatko sam se nasmijao, rkoh sad ce me razguliti raja po forumu :mrgreen: ... moram nauciti kako da banujem, definitivno :rofl:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava