Svako polaže račune na kraju sezone, prije toga sklapa tim po svojoj želji i volji onako kako misli da treba te sa igračima za koje misli da mogu odgovoriti sistemu. Igrača koji su navodno na odlasku mi nije žao ni sekunde, možda Dade ali to samo iz razloga što sam uvijek mislio da može više, da je to taj momenat ali uvijek me je demantovao. Ako ima opcija da ide na posudbu volio bih čisto radi njega, da se malo dohaviza ako je to moguće. To je ja mislim jedini igrač u novijoj historiji da ja nemam ni pozitivno ni negativno mišljenje o njemu. Jednostavno nedorečen. Enis je svoje partije korektno odrađivao na PRIRODNOJ poziciji ali to u ovoj konstalaciji snaga jednostavno nije dovoljno i ne može biti dovoljno za klub kakav je Željezničar. Što se Stane tiče mi imamo 2 desna beka od toga jedan koji može ostvariti potencijalno dobar transfer, te 2 lijeva beka, na krilu bi ga možda mogao vidjeti u nekim kombinacijama al' šta ako struka ima još neko krilo u planu? Tu opet ne vidim Stanu, tako da to što je otišao ne pogađa me uopšte toliko, hvala mu za sve utakmice, i one dobre i one loše, ali vrijeme je za rastanak. Đermanović? Njegova nesreća je samo u tome što je Lendrić bio u životnoj formi i to je to. Da li ga možda Edis mogao više koristiti? Sigurno da jeste, ali opet tu je Mujaga od kojeg očekujemo isto tako novac u budućnosti. U tom odnosu snaga, prednost dajem Mujagi u svakom slučaju. Shvatite ljudi da u ovoj ekipi imate možda 5 igrača za koje se može žaliti da odu, ostali jednostavno nisu na tom nivou da ih možemo žaliti. Nažalost tako je, ja bih volio da je drugačije ali nije.
Možemo mi možda pričati kako ovaj potez ne valja, onaj valja i tako u nedogled, ali moramo shvatiti jednu stvar, svaki stručni štab radi ono što misli da treba i što smatra da je ispravno. Sa svakim trenerom dolaze i nove ideje koje neki igrači jednostavno ili neće, ili ne mogu ispratiti, i onda se dešavaju ove stvari - odlasci nekih grača. Mi tu neke stvari uopšte ne gledamo realno ni kada su u pitanju dolasci ni kada su u pitanju odlasci. Svako ko dođe u naš klub, trener stoji iza njega i u svakom trenutku može reći zašto ga je doveo i zašto mu je potreban, isto to važi i za odlaske. Svakom igraču želim dobrodošlicu jer on brani boje mog kluba, a svakom igraču koji odlazi želim sreću u nastavku karijere jer je branio boje mog kluba. Neko sa manje uspjeha, neko sa više uspjeha ali to je fudbal. Oko nekih igrača jednostavno ne vrijedi puno polemisati.