pon jun 20, 2016 1:08 pm
Steta zbog Dade, on sigurno moze mnogo toga ponuditi, ali izgleda da je to stvar proslosti. Mislim da niko ne moze reci da on nije dobio sansu da se dokaze. Mnogo ih je dobio, ali nikako nije uspio da uveze nekoliko dobrih utakmica za klub, sve je to bilo na trenutke, a to nije dovoljno za nesto ozbiljnije. Mozda nije mogao u ovom okruzenju i negdje drugo pokaze koliko zapravo vrijedi, nekome promjena donese samo dobre stvari. Mislim da ce sljedeci Dadin klub mnogo toga dobiti i da ce napraviti pravi posao njegovim dovodjenjem. Jos uvijek je jako mlad, igrao za sve mladje reprezentacije, vec ima dosta utakmica u kvalifikacijama za evropska takmicenja, mislim i dva gola, igrao protiv Plzena, Maribora, Ferencvarosa, Standarda i za ovu ligu to su odlicne reference i rijetki se mogu pohvaliti takvim stvarima. Opet kazem steta, ostao je vjecni talenat i nikako nije uspio da napravi taj korak naprijed sto ne znaci da nece u buducnosti. Ja iskreno zelim da napravi dobru karijeru.
Nije lijepo da se pisu sada neke lose stvari za igrace koji nas napustaju. Sigurno postoji razlog za svaku odluku, ispravan ili ne, ali niko nije tek onako otjeran. Naravno, neko ce i da odgovara za svoje odluke i rezultate i mi ne mozemo nista promjeniti. Neko je zadovoljan, a neko i nije, ali to nam ne daje za pravo da se sprdamo s nekim nasim igracima koji su dali mnogo toga za klub. Recimo Stana, Dado, Enis su igrali za Zelju kada mnogi nisu htjeli, kada nam nije imao ko drugi igrati i borili su se koliko su mogli. Ne smijemo to zaboraviti, tako je i s Nedom. Da li su kvalitet ili ne, mislim da vecina nas ovdje i nije kompetentna da tvrdi ovo ili ono, ali mislim da svi imamo obavezu da postujemo te ljude. Uvijek nam se neko svidja vise od drugih, ili obratno, ali je ruzno da se spustamo na neki nivo pljuvanja igraca koji odlaze da bi nesto dokazali.
Neki ljudi koji danas pljuju po Dadi su tvrdili da je on najveci talenat u drzavi i da je najbolji veznjak lige, da nam ne treba jedan Ordagic jer je Dado bolji igrac. Sve to jer je nekome odgovaralo da tako pise. Dado uopste nije los igrac, a isto tako nije nikada bio najveci talenat samo naseg kluba, da ne gledamo dalje. Ne treba nikoga opravdavati za svaki potez koji se napravi, jer ima i onih losih, a na kraju niti jedan covjek nije bezgrijesan pa ni ovi u nasoj upravi. Bitno je da se radi, da se nesto pokusava, da mi vidimo neke pomake u samoj organizaciji kluba,a sportski rezultat niko ne moze garantovati. Mozda se bas taj Lazic pokaze kao najvece pojacanje zadnih deset godina, a Hervas odigra kao Stanceski, ili Lendric odjednom ispadne iz forme, neko se povrijedi i slicno. Tesko je bilo sta garantovati u tom smislu.
Stvarno ne treba pljuvati i slaviti odlaske nekih igraca da bi Neandertalcu nesto dokazali, covjek ima svoje misljenje i to treba postovati. Uopste nije glupost napisao kako neki pokusavaju prikazati, svakako da takvo misljenje ima jasno uporiste i argumente koji idu u korist takvom razmisljanju. S druge strane i nije tolika katastrofa da bi se hvatali za glavu.