Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

SWRA_1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned jun 19, 2016 6:25 pm

Neki bi stvarno trebali preslusati 2,3 puta ako vec ne mogu da zapamte, prije nego komentarisu bezveze stvari koje ni blizu nisu tacne i na sta covjek nije ni pomislio.

Leon_Professional
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:27 pm

Sad ozbiljno. Ovo me bas iznenadilo sto sam cuo.
Kaze Miske "sjeli smo sa strukom i pitali ih sta im treba, a Edis rekao da im trebaju premije. Dali im premije vece nego sto je Husic Slobodi, medjutim odnos medju igracima je bio poljuljan, moglo je doci i do fizickog obracuna medju igracima i trenerom. I to smo presutili, imali vandrednu sjednicu i pitali ponovno imali kakvog pomaka i prijedloge za poboljsanje.." (u ovom fazonu je rekao)
Stvarno Edise nisi znao voditi ekipu..

fk1921

ned jun 19, 2016 6:28 pm

Leon_Professional je napisao/la:Sad ozbiljno. Ovo me bas iznenadilo sto sam cuo.
Kaze Miske "sjeli smo sa strukom i pitali ih sta im treba, a Edis rekao da im trebaju premije. Dali im premije vece nego sto je Husic Slobodi, medjutim odnos medju igracima je bio poljuljan, moglo je doci i do fizickog obracuna medju igracima i trenerom. I to smo presutili, imali vandrednu sjednicu i pitali ponovno imali kakvog pomaka i prijedloge za poboljsanje.." (u ovom fazonu je rekao)
i onda uhvati spominjat svoje kosti, poserem ti se na njih
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Elegant
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:30 pm

Leon_Professional je napisao/la:Sad ozbiljno. Ovo me bas iznenadilo sto sam cuo.
Koliko je puta reako rjesit cemo interno nikad nije rjesio, stalo su mu igrali istih 11 + dvije iste izmjene, sto je najgore njih par u prvih 11. je bilo onih koji su bili za klupe.

Ja dan danas ne mogu da vjerujem da Mailson, Havaldjic, Kramaric, Djermanovic nisu dobili vise sanse - nisu nikako mogli biti tako losi za razliku od nekih.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u ned jun 19, 2016 6:31 pm, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

avlami97
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:31 pm

Pročitajte postove forumaša @ž'21, on je suštinu prenio (skoro doslovno).
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

cala
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:31 pm

Edise **** si nam znanje za sva vremena, to tek sad vidim.

sajo10
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:32 pm

Mozda su momci nesto izostavili sa videa pa su ga uklonili dok se sve to ne sredi. Kao i vecini zao mi je sto nisam uspio stici da pogledam video ali ne sumnjam da ce postaviti ga opet (nadam se cijeli bez cenzure ili editovanja govora). :) Hajdeeee 1921! :D :D

Btw, jeli stvarno pricao o eventualnim dolascima neki igraca i potencijalnog GS ili ovo raja se zayebava haha?

avlami97
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:33 pm

al' mu je dobra ona "jedna/ ni jedna BAM bosanska marka"...Miske :karanje:

ž'21
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:33 pm

avlami97 je napisao/la:Pročitajte postove forumaša @ž'21, on je suštinu prenio (skoro doslovno).
Kaze Miske da su poslije svake utakmice angazovali konsultante iz Slovenije da vide kako da osvjeze ekipu na najbolji nacin. Evropa je bila zadani cilj sa igracima koji nije ispunjen. Ostali su samo da naprave stadion i novi model sefa strucnog staba. Ako ko ima da moze bolje neka dodje. Mi jedini placamo poreze i doprinose. U startu smo u podredjenom polozaju u odnosu na ostale ali cemo i dalje nastaviti raditi ovako. Sve sto je strucni stab trebao da ima on je imao. Tako nije bilo u vrijeme Amara Osima. Ne postoji nijedna odluka u sportskom segmentu koja nije donesena u skladu sa konsultacijama. Oni koji smatraju da klub moze funkcionisati bez da ista osvaja ti mogu napustiti klub. OP najvazniji segment kluba, pitao sve trenere sto nisu imali komunikaciju sa šefom OP. Citav OP treba dozivjeti apsolutnu rekonstrukciju prema javnom konkursu. Nije bilo nijednog dokumenta o OP sve clanarine primane gotovinski. Treba zakupiti terene u Novom Gradu da omladinska skola ima vrhunske uslove za rad. Lesnik je 8 godina vodio akademiju Maribora i znamo sta trebamo uraditi da napredujemo. Imamo kontrolisane prihode, svaki transfer transparentan. Menadzeri ne zele sa nama komunicirati ali ima onih koji zele. Za svakog trenera ima paket prava i obaveza. Ne moze svaki strucni stab imati autonomiju u dovodjenju igraca. Lendric nije bio izbor ovog strucnog staba jer je bio izbor ove strukture ljudi u klubu i poslovna odluka. Razgovara se na temu Mujagica i Zerica koji su krucijalni za napredak kluba. Nijedan sef strucnog staba nije smijenjen bez seta razgovora i uputa. Situacija medju igracima je bila uzasno losa. Voljni motiv je bio poljuljan. Nudjene su im premije po svakom igracu koje su bile vece od Azmirovih. A lose je bilo zato sto je sve bilo poljuljano u sportskom segmentu. Ponovo su imali sastanak nema veze o sportskom rezultatu ali se nista nije desilo. Nema potrebe da se ko prikljucuje klubu u svrhu licne promocije. Nijedna marka nije otudjena iz klubu. Kako moze Zeljo funkcionisati bez rada na infrastrukturi? Nismo zaboravili one kule koji ce biti dodatna vrijednost klubu u sljedecih 15 godina. Odustali smo od toga za sada jer nikada ne bi bio napravljen stadion onako kako je napravljen. Taj stadion koji je drzava trebala da pravi ne bi bio nas nego u vlasnistvu drzave. Ova struktura imala snage i pameti da angazuje strucnjake da pricamo o poreskom dugu. Do 2014. godine imali smo 3 300 000 duga plus kamate sto smo mi morali vratiti. Istok ce sa ili bez podrske biti izgradjen. Ako treba članovi uprave ce napraviti pozajmnice. U odredjenoj fazi poslovanja ako se ne desi nijedan transfer opet ce clanovi uprave posuditi novac klubu do momenta dok on ne bude mogao vratiti. Klub se ne moze zadužiti kod banke ni na ulici. Po izboru trenera smo napravili veliku gresku. OP ce biti slozen na nacin da cemo morati pokidati neke veze. Sada klub funkcioniše po blagajnickom maksimumu. Ne zelimo samo sponzore iz BiH nego i iz regije dovesti. Nije bitno je li poslovanje pozitivno ili negativno bitno je da je transparentno. Ja sam bio ismijavan da se raspise konkurs za kondicionog trenera i trenera golmana. Bice onako kako klub bude trazio. Cetvrtina novca blokirana za Istok, ostala trecina ce se naci. Istok ce se raditi onako kako je svojevremeno Osim htio. Od 5 000 mjesta partneri bi trebali 'kupiti' 500 mjesta za 1 000 KM kako bi kupili mjesto u sljedecih 20 godina i kako bi se pronasao novac za istok. Da su malo stroziji propisi mi na Grbavici ne bi mogli igrati Ligu 12 jer Savez nam gleda kroz prste a sad će se od jeseni igrati U21 reprezentacije na Grbavici. Moramo obezbijediti video nadzor i brojcanike za ulaz. Ne postoji opcija za malverzacije jer bi Miske svog oca prijavio SIPA-i. To vam je to ukratko.

salle86
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:35 pm

arelinho je napisao/la:Meni je najbolji dio kada je rekao da je sve ove ulozene pare u stadion su se mogle uloziti u igracki kadar koji ce sigurno osvojiti titulu pa da se taj uspjeh upise negdje, a kasnije cemo gledati kako sunce ide. Ovako smo ulozili u nesto i to nesto imamo dugorocno. Bravoo Miskeee :klanjase2: :klanjase2:
Da i ja napišem koju na ovu temu mada istini za volju nisam pogledao video...još

Mene kao nekoga ko živi željezničar ne zanima samo sadašnjost, već i prošlost a pogotovo budućnost.
U vezi ulaganja u stadion ili titulu ja bih uvijek odabrao ovo prvo.
Uložiće se pola miliona u istok, napraviti 2800 mjesta. Neka karta bude 7KM, mi moramo prodati 70.000 karti.
2 derbija po sezoni plus 2 euro-utakmice i to je 11.000 karti. Ostane još nekih 15 domaćih utakmica po hiljadu navijača, suma sumarum po sezoni 26 hiljada. Znači 3 sezone i onda ide samo zarada. A 3 sezone prolete dok si rekao keks.
Ovakvim razmišljanjem se dovodiš u situaciju da po sezoni imaš "viška" para koje onda možeš ulagati dalje. Stepenica po stepenica, Rim se nije napravio preko noći.
Ja lično da se pitam, ovaj novac bih pozajmio i digao ovu prvu fazu istoka. A dovedeno je do toga da se samo treba početi zidati jer su ljudi sve do sad, a to je bio dosta teži posao, završili.

:zeljeznicar1:
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

avlami97
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:41 pm

sajo10 je napisao/la:Mozda su momci nesto izostavili sa videa pa su ga uklonili dok se sve to ne sredi. Kao i vecini zao mi je sto nisam uspio stici da pogledam video ali ne sumnjam da ce postaviti ga opet (nadam se cijeli bez cenzure ili editovanja govora). :) Hajdeeee 1921! :D :D

Btw, jeli stvarno pricao o eventualnim dolascima neki igraca i potencijalnog GS ili ovo raja se zayebava haha?
Malo se zezamo, ali je rekao da je važno poslovati transparento i da ta transparentnost može privući i sponzore iz Regiona. Pričao o tome kako je blokirano 1/4 love za Istok i da to niko ne može dirati. Zna kako će napraviti stadion...

Nakon završetka govora, koji je sa sobom nosio i ogromnu dozu emocije, salom se prolomio aplauz, ali ne onaj kurtoazni, nego baš onaj od srca iz duše, kada se ne možeš suzdržati od aplauza...
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u ned jun 19, 2016 6:51 pm, ukupno mijenjano 1 put.

Omar500
Moderator
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:42 pm

Ljudi, de snimite taj video sto vam je otvoren i stavljajte odmah na YT ili bilo gdje, znaci molim vas :DD:
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

sajo10
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:42 pm

avlami97 je napisao/la:
sajo10 je napisao/la:Mozda su momci nesto izostavili sa videa pa su ga uklonili dok se sve to ne sredi. Kao i vecini zao mi je sto nisam uspio stici da pogledam video ali ne sumnjam da ce postaviti ga opet (nadam se cijeli bez cenzure ili editovanja govora). :) Hajdeeee 1921! :D :D

Malo se zezamo, ali je rekao da je važno poslovati transparento i da ta transparentnost može privući i sponzore iz Regiona. Pričao o tome kako je blokirano 1/4 love za Istok i da to niko ne može dirati. Zna kako će napraviti stadion...

Nakon završetka govora, koji je sa sobom nosio i ogromnu dozu emocije, salom se prolomio aplauz, ali ne onaj kurtoazni, nego baš onaj od srca iz duše, kada se ne možeš suzdržati od aplauza...
Aha, hvala :)

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned jun 19, 2016 6:43 pm

Omar500 je napisao/la:Ljudi, de snimite taj video sto vam je otvoren i stavljajte odmah na YT ili bilo gdje, znaci molim vas :DD:
Kako?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

sofronije
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:44 pm

Ovi sto nisu pogledali govor Misimovica, pogledajte Amara jer su neki trazili i imali zelju da pogledaju. Ja sam ga postavljao al evo opet jer je ispisano mnogo stranica pa im je promakao . Mozda dok ga odgledaju bude ponovo postavljen Miske :)
[video]https://youtu.be/w9mPhscuzUQ[/video]
:zeljeznicar1:

MATORI
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:46 pm

ž'21 je napisao/la:
Omar500 je napisao/la:Ljudi, de snimite taj video sto vam je otvoren i stavljajte odmah na YT ili bilo gdje, znaci molim vas :DD:
Kako?

Konvertuj makar samo audio MP3 preko konvertera YOUTUBE/TO mp3, j.ebo ga ti

Kapiten
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:46 pm

@sofronije :palacgore:
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

1921.ba
Kontakt:

ned jun 19, 2016 6:47 pm

kakva steta sto se nije dogovorilo sa iveticem :lol:
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

ž'21
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Željezničar

MATORI je napisao/la:
ž'21 je napisao/la:
Kako?

Konvertuj makar samo audio MP3 preko konvertera YOUTUBE/TO mp3, j.ebo ga ti
Ne moze brate jer nema videa. Probavao sam. Mogu ga jedino snimiti na telefon pa vam poslati na mail :D

zubanovic89
Kontakt:

ž'21 je napisao/la:
Kako?

Uzmi quicktime (ima opcija record screen) ili neki slican program i snimi ekran u full screen-u, uploaduj ga na neki divlji streem servis, nemoj stavljat reklame, i stavi nam link. Nemoj na yt, ne bi bilo korektno prema 1921.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.

Prijava